Login
atlantis_login
sitebuilder_login

Natječaj za mlade: Inovacije materijala za održivost gradnje i očuvanje okoliša

Irena Žmak, 09.03.2017. 09:30

U nastavku detaljnije o natječaju LafargeHolcim Awards koji nagrađuje inovativne pristupe održivoj gradnji, između ostalog i za inovacije u području materijala, proizvoda i građevinskih tehnologija koje doprinose održivosti gradnje i očuvanju okoliša. (do 21. 3. 2017.)

 

 

Dragi studenti,

sa zadovoljstvom vam želimo predstaviti 5. po redu natječaj LafargeHolcim Awards koji nagrađuje inovativne pristupe održivoj gradnji. Otvoren je za projekte iz područja arhitekture, građevinarstva, krajobrazne arhitekture i urbanizma, ali i inovacije u području materijala, proizvoda i građevinskih tehnologija koje doprinose održivosti gradnje i očuvanju okoliša. Provodi se u dvije kategorije.
 
Predstavljamo vam kategoriju Next Generation koja je otvorena za mlade stručnjake i studente između 18 i 30 godina starosti. Kategorija obuhvaća vizije i projekte na konceptualnoj razini, u ranoj razvojnoj fazi, bez obzira na vjerojatnost stvarne provedbe projekta.
Najbolji projekti osvajaju vrijedne nagrade, nenamjenska financijska sredstva:
 
1. nagrada: USD 25,000
2. nagrada: USD 20,000
3. nagrada: USD 15,000
4. nagrada: USD 10,000
 
Osvajači 3. mjesta Next Generation kategorije u sklopu Lafarge Holcim Awards natječaja 2008. godine su studenti arhitekture iz Finske sa svojim projektom Self-sufficient rural community kojem je cilj da se omogući lakši život stanovništvu u ruralnim krajevima tako što bi se bioplin, nusprodukt agrokulturnih aktivnosti, koristio kao energent u kućanstvima, a materijali za konstrukciju kuća bi bili lokalni materijali. Ako i ti imaš ideju koja bi pomogla da se podigne kvaliteta života na održivi način, provjeri kako prijaviti svoju zamisao i možda upravo ti budeš jedan od pobjednika.

Usudite se razmišljati, sanjati i maštati o održivoj budućnosti, čak i ako mislite da to za sada nije ostvarivo. Holcim će to prepoznati.

Prijave su otvorene do 21. ožujka 2017. godine!

LafargeHolcim Awards Croatia