Petak, 14.12.2018.
12:04:03
Fakultet strojarstva i brodogradnje

Sveučilište u Zagrebu
Slideshow image
Vi ste ovdje: POČETNA

Zavodske vijesti

Obrana diplomskog rada
7. prosinca 2018. Zavod za brodogradnju i pomorsku tehniku je dobio još jednog magistra brodogradnje. Ante Rosandić je obranio diplomski rad s temom "HIDROELASTIČNI ODZIV ULTRA VELIKOG KONTEJNERSKOG BRODA NOSIVOSTI 19000 TEU PREMA WHISP METODOLOGIJI" (mentor: N. Vladimir) Sretno!!!

događaj
07.12.2018.


Znanstvena radionica Naval Hydro Workshop
U siječnju iduće godine na Fakultetu će se održati dvodnevna međunarodna znanstvena radionica iz područja brodogradnje i pomorske tehnike, s posebnim naglaskom na primjenu numeričkih metoda u brodskoj hidromehanici, pod nazivom Naval Hydro Workshop . Radionica će se održati 28. i 29. siječnja 2019. godine i okupiti će vodeće stručnjake u području računalne dinamike fluida. Organizatori radionice su prof. dr. sc. Hrvoje Jasak i doc. dr. sc. Nikola Vladimir. Pozivamo Vas da sudjelujete na radionici o kojoj više informacija možete naći na https://foam-extend.fsb.hr/naval-hydro-workshop/.

događaj
22.11.2018.


Dodjela godisnje nagrade "Burea Veritas" studentima Brodogradnje
Klasifikacijsko drustvo Bureau Veritas za odabrana Sveucilista diljem svijeta besplatno ustupa svoj software za nekomercijalne svrhe, te samo za neka od tih Sveucilista dodjeljuje godisnju nagradu „BV annual scholarship award“, za najbolje studente. Zahvaljujuci naporima dr. sc. Sime Malenice, i na temelju naseg dogovora, podrzanog od Uprave FSB-a, ove godine nagrada je dodijeljena na svecanoj sjednici prilikom obiljezavanja dana Fakulteta: za najboljeg studenta preddiplomskog studija Ivanu Oreču i za promicanje ugleda Fakulteta, Anti Rosandiću Čestitamo!!

događaj
16.11.2018.


Josip Bašić, dobitnik nagrade
Josip Bašić, mag. ing. nav. arch. dobitnik je nagrade za najboljeg studenta u 2017. godini poslijediplomskog doktorskog studija Strojarstvo, brodogradnja, zrakoplovstvo, metalurgija. Čestitamo!!

događaj
16.11.2018.


Andrea Farkas prezentacija rada pod naslovom 'Numerical investigation into the interaction of resistance components for series 60 catamaran’
Dana 25. listopada 2018. Andrea Farkas, mag. ing. nav. arch. prezentirao je rad pod naslovom 'Numerical investigation into the interaction of resistance components for series 60 catamaran’ na prvoj u ovoj akademskoj godini Tribini četvrtkom u prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu, za koji je nagrađen Godišnjom nagradom Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu.

25.10.2018.


NOVI ČASOPIS BRODOGRADNJA
Izašao je treći broj časopisa Brodogradnja, sveščić 69 za rujan 2018. godine u izdanju FSB-a. Stranicu broja možete vidjeti na https://hrcak.srce.hr/index.php?show=toc&id_broj=15838&lang=hr . Stranicu časopisa možete vidjeti na https://www.fsb.unizg.hr/brodogradnja/ ili na https://hrcak.srce.hr/brodogradnja?lang=hr .

05.10.2018.


Otvoreno pismo Stalnog odbora simpozija SORTA: Hrvatskoj je potrebna brodogradnja!
Stalni odbor simpozija SORTA objavio je Otvoreno pismo vezano uz teško stanje brodogradnje i brodarstva u Hrvatskoj. Pismo je 2. listopada 2018. u većoj mjeri prenijela Slobodna Dalmacija u članku pod naslovom „Zatvaranjem brodogradilišta urušio bi se cijeli sustav tvrtki“. Otvoreno pismo snažan je apel brodograđevne struke i industrije poslan Vladi, medijima i cijeloj javnosti, a ključna poruka glasi: Hrvatskoj je potrebna brodogradnja!

događaj
02.10.2018.


23. simpozij Teorija i praksa brodogradnje - SORTA 2018 održan u Splitu
Na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje je od 27. do 29. rujna 2018. održan 23. simpozij Teorija i praksa brodogradnje - SORTA 2018, tradicionalno najznačajniji skup brodogradnje i brodarstva u Hrvatskoj. Ovogodišnja SORTA okupila je više od stotinu sudionika, te je održano preko 40 stručnih i znanstvenih izlaganja, zanimljivih gostujućih predavanja međunarodnih stručnjaka i tehničko-komercijalnih prezentacija. Na otvorenju svečanosti prisutne je, pored ostalih, pozdravio novi dekan FSB-a, prof. dr. sc. Dubravko Majetić te novi prodekan prof. dr. sc. Joško Parunov, ujedno i predsjednik Stalnog odbora SORTE.

događaj
26.09.2018.


Obrane završnih radova
25. rujna 2018. godine obavljeno je porinuće tri bacalaureusa (prvostupnika, Bachelor's Degree) brodogradnje u vijećnici Zavoda za brodogradnju i pomorsku tehniku: Dominik Bačić, Dino Petrović i Katarina Zadro. Čestitamo!

događaj
24.09.2018.


Polaganje vijenca ispred biste prof. Leopolda Sorte
Povodom nadolazećeg „ 23. Simpozija 'Teorija i praksa brodogradnje' (in memoriam prof. Leopold Sorta) SORTA 2018, članovi Zavoda za brodogradnju i pomorsku tehniku su 21. rujna 2018. položili vijenac ispred biste prof. Leopolda Sorte.

događaj
21.09.2018.


Studenti BRODOGRADNJE - INDUSTRIJSKA PRAKSA
NAŠI STUDENTI NA PRAKSI U BRODOSPLITU !!!

događaj
18.07.2018.


Obrana diplomskih radova
12. srpnja 2018. Zavod za brodogradnju i pomorsku tehniku je dobio 3 nova magistra brodogradnje: 1. Saša Matić (mentor: N. Hadžić) 2. Marko Mikulec (mentor: N. Vladimir) 3. Božidar Šarić (mentor: P. Prebeg) Sretno!!!

događaj
12.07.2018.


Okrugli stol ''Biti mlad i ostati živjeti u Hrvatskoj''
Neven Hadžić, docent na Zavodu za brodogradnju i pomorsku tehniku sudjelovao je na Okruglom stolu ''Biti mlad i ostati živjeti u Hrvatskoj'' održanom 04.07.2018. u organizaciji Vijeća mladih Predsjednice Republike u povodu predstavljanja mjera populacijske politike Predsjednice Republike i njezina poziva na javnu raspravu o ključnim problemima demografije. U svojem priopćenju je istaknuo osobne razloge života u višečlanoj obitelji, važnost obiteljskih vrijednosti za budući razvoj Hrvatske kao i motive za ostanak i rad u Domovini. Više na poveznici: http://predsjednica.hr/objava/1/1/2458

04.07.2018.


POZIV NA 67. PIVSKI KUP STUDENATA BRODOGRADNJE
"Pozivamo sve zainteresirane na ovogodišnji 67. pivski kup studenata brodogradnje koji će se održati 9.6., 9:00h na terenu OŠ Davorin Trstenjak (Krčka 3). Na turniru će sudjelovati 7 ekipa. Nadamo se dobrom nogometu i sportskom druženju. Hrvatsko udruženje studenata brodogradnje"

događaj
06.06.2018.


Potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava - CRTA i ORCHID
17 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava koji su dio poziva za ulaganja u vrhunsku opremu i znanstvenu infrastrukturu vrijedna milijardu kuna iz EU fondova, svečano je potpisano u ponedjeljak 28.5.2018. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja u Zagrebu. Od toga 2 su projekta prijavljena od strane Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu - Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije-CRTA (vrijedan 36.994.416,3 2kn) i Opremanje regionalnog centra za laboratorijska istraživanja u hidromehanici-ORCHID (vrijedan 7.029.328,12 kn).

obavijest
04.06.2018.


Natječaj za Studentski inkubator - lnovativni poduzetnički proiekti studenata FSB-a
Fakultet i CTT su raspisali Natječaj za odabir studentskih inovativnih poduzetničkih projekata, koji će se u akademskoj godini 2018. / 2019., provoditi i mentorirati u Studentskom inkubatoru. Molim Vas da o tome obavijestite studente svojih zavoda i katedri. Tekst natječaja i obrazac za prijavu, studenti mogu pronaći na web stranici Fakulteta i CTT-a. Ujedno ih, zajedno s posterom, dostavljam u privitku ovog emaila. Budu li vas studenti pitali o Studentskom inkubatoru, slobodno ih uputite da se jave na email adresu studentski-inkubator@fsb.hr ili izravno u CTT.

obavijest
30.05.2018.


Natječaj za doktoranda na School of Maritime Engineering u Estoniji
School of Maritime Engineering objavljuje natječaj za mjesto doktoranda u Estoniji. Rok za prijavu na natječaj je 01. srpnja 2018. godine, a detaljnije informacije možete pronaći u privitku dokumenta ili kod prof. Parunova ili prof. Rudana.

15.05.2018.


INTERNATIONAL WATERBIKE REGATTA
IWR 2018 će se održati na zagrebačkom jezeru Jarun, od 23.-27.svibnja 2018. Najpoznatije međunarodno studentsko natjecanje, na kojem udruga sudjeluje je International Waterbike Regatta (IWR). Natjecanje okuplja studente 25 tehničkih fakulteta iz Europe, koji dolaze predstaviti svoje brodocikle, i svake godine je u drugoj državi. To je višednevno natjecanje, na kojem se ekipe natječu u brojnim disciplinama. Discipline su osmišljene da dođu do izražaja performanse broda i kondicijska spremnost natjecatelja.

obavijest
15.05.2018.


Dr. sc. Branko Belamarić, predavanje: Obraštanje broda i antivegetativni premazi
Katedra za hidromehaniku plovnih objekata pri Zavodu za brodogradnju i pomorsku tehniku, poziva sve zainteresirane na predavanje "Obraštanje broda i antivegetativni premazi" u okviru kolegija Otpor i propulzija broda, predavač: dr. sc. Branko Belamarić, dipl. ing. brodogradnje, u utorak 8. svibnja 2018. godine u 09:15 sati, dvorana E, južna zgrada – Ivana Lučića 5.

događaj
04.05.2018.