Subota, 20.01.2018.
05:54:40
Fakultet strojarstva i brodogradnje

Sveučilište u Zagrebu
Slideshow image
Vi ste ovdje: POČETNA

Zavodske vijesti

Odluka o dodjeli „Nagrade Ivan Filipović“ za 2016. godinu
Doc. dr. sc. Neven Hadžić, izv. prof. dr. sc. Smijko Rudan, prof. dr. sc. Joško Parunov i prof. dr. sc. Rajko Grubišić nagađeni su Državnom nagradom Ivan Filipović za 2016. godinu za objavljenu Zbirku zadataka iz statičke i dinamičke analize brodskih konstrukcija kojom se na stručan i suvremen način omogućuje kvalitetnije i sustavnije obrazovanje studenata studija brodogradnje, kao i cjeloživotno učenje inženjera brodograđevne prakse. Čestitamo!!!

obavijest
18.12.2017.


Obrana konačne teme doktorskog rada
U ponedjeljak, 4. prosinca 2017. godine održana je javna obrana konačne teme doktorskog rada Andree Farkasa, mag. ing. nav. arch. pod naslovom: „Numeričko modeliranje utjecaja obraštanja na značajke otpora i propulzije broda / Numerical modelling of the effects of biofouling on ship resistance and propulsion characteristics“. Studijska savjetnica je prof. dr. sc. Nastia Degiuli. Iskrene čestitke!

događaj
29.11.2017.


ULJANIK Stipendira!
ULJANIK Stipendira! je plan financijske podrške i zapošljavanja ciljano namijenjen pojedinim obrazovnim profilima. Trenutno su to sveučilišni inženjeri brodogradnje i brodostrojarstva, koji su, obzirom na proizvodni plan u sljedećem razdoblju, ključni za našu efikasnost i kvalitetu te čine dio naše dugoročne strategije obrazovanja kadrova. Studenti su pozvani da u petak 20.10.2017. u 12h u dvorani G fakulteta saznaju uvjete stipendiranja te pristupe testiranju. Izv. prof. dr. sc. Smiljko Rudan

događaj
09.10.2017.


Veslački susret osmeraca studenata strojarstva, brodogradnje i zrakoplovstva
Raduje nas što Vas možemo obavijestiti da će se i ove godine po 25. put održati naš tradicionalni Veslački susret osmeraca studenata strojarstva, brodogradnje i zrakoplovstva koji studiraju na tehničkim studijima hrvatskih sveučilišta. Pokrovitelji 25. veslačke regate su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Grad Zagreb i Sveučilište u Zagrebu. Pozivamo Vas da kao sudionici regate ili gosti na tribinama uveličate ovaj jubilarni događaj. Više podataka potražite u prilogu ili na internet stranicama: https://www.fsb.unizg.hr/veslacka_regata.php

događaj
02.10.2017.


MARIt Conference „IT u projektiranju broda i plovidbi“
U srijedu i četvrtak, 4. i 5. listopada 2017. godine u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje održava se konferencija „IT u projektiranju broda i plovidbi“. Konferenciju se organizira u suradnji pomorskih klastera iz Italije i Hrvatske, MareFVG (www.marefvg.it) i MarC (www.marc.hr) čiji je naš Fakultet član. Prvi dan biti će posvećen IT-u u projektiranju broda, a drugi dan IT-u eksploataciji broda. Ovaj dvodnevni događaj biti i dobra prilika za uspostavljanje kontakata s talijanskim partnerima. Ulaz je slobodan s tim da se svi sudionici trebaju prijaviti na predviđeni email marit@marc.hr ili putem web obrasca na stranici http://www.marc.hr/marit/. U prilogu se nalazi raspored konferencije.

događaj
27.09.2017.


P R E D A V A N J A
Poziva sve zainteresirane na predavanja u okviru kolegija "Posebna poglavlja iz osnivanja plovnih objekata", predavač: dr. sc. Carlo Francesco Mario Bertorello Zavod za industrijsko inženjerstvo, Sveučilište u Napulju 19., 20. i 21. lipnja 2017. od 14:00 do 18.00 sati, dvorana B1,južna zgrada - Ivana Lučića 5.

događaj
20.06.2017.


Dobitnici Rektorove nagrade sa FSB-a
U kategoriji Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad dobitnik Rektorove nagrade je student brodogradnje Deni Vlašić, za rad pod naslovom „Numerički alat za preliminarni projekt brodskog vijka“. Čestitamo....

obavijest
13.06.2017.


Međunarodna radionica  „Safeguarding the environment by reducing the risks in maritime transportation“,
Međunarodna radionica  „Safeguarding the environment by reducing the risks in maritime transportation“, u sklopu HRZZ projekta DATAS (Structural Reliability of Damaged Oil Tanker in the Adriatic Sea), održat će se u Plavoj dvorani istočne zgrade FSBa  19. travnja 2017. u trajanju 09-16h. 

događaj
19.04.2017.


Predavanje o brodogradnji i znanosti
Obavijest studentima, Poštovani kolege, U utorak 18.4. s početkom u 10h u dvorani E, kolege iz Estonije održat će vrlo zanimljivo predavanje o brodogradnji i znanosti te njihom iskustvu u projektiranju i gradnji bazena za modelska ispitivanja.Detalje o predavanju pronađite na stranicama FSB-a.Sve nastavnike na Zavodu zamolio sam da vam omoguće prisustvovanje ovom vrijednom predavanju te stoga smatrajte da je prisustvovanje obavezno. Vjerujemo kako ćete sami prepoznajete značaj i važnost ovakvih događaja. Radujem se susretu!

događaj
18.04.2017.


POZIV NA 65. PIVSKI KUP STUDENATA BRODOGRADNJE
"Pozivamo sve zainteresirane na ovogodišnji 65. pivski kup studenata brodogradnje koji će se održati 26. 11. (subota) u Lučkom- Ježdovečka 3b. Na turniru će sudjelovati 4 ekipe, igrat ce se po sustavu svaki sa svakim, a dvije najbolje plasirane ekipe će igrati za 1. mjesto. Nadamo se dobrom nogometu i sportskom druženju. Navečer je druženje u pivnici Medvedgrad. Hrvatsko udruženje studenata brodogradnje"

događaj
23.11.2016.


Dodjela godisnje nagrade "Burea Veritas" studentima Brodogradnje
Klasifikacijsko drustvo Bureau Veritas za odabrana Sveucilista diljem svijeta besplatno ustupa svoj software za nekomercijalne svrhe, te samo za neka od tih Sveucilista dodjeljuje godisnju nagradu „BV annual scholarship award“, za najbolje studente. Zahvaljujuci naporima dr. sc. Sime Malenice, i na temelju naseg dogovora, podrzanog od Uprave FSB-a, ove godine nagrada je dodijeljena na svecanoj sjednici prilikom obiljezavanja dana Fakulteta: -za najboljeg studenta preddiplomskog studija Dinu Petroviću -za najboljeg studenta diplomskog studija Deniju Vlašiću. Čestitamo!!

događaj
21.11.2016.


HDM predavanje 17.11.2016. na Fakultetu strojarstva i brodogradnje
Pozivamo Vas na predavanje „PRIMJENJIVOST OPĆEG POSTUPKA KONAČNE INTERAKCIJE POSLJEDICE I UZROKA NA PROBLEME U MEHANICI“ koje će održati Dr. sc. Kalman ŽIHA, profesor emeritus. Predavanje će se održati u četvrtak, 17. 11. 2016. u 14,00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5, u dvorani E. Više o predavanju može se naći u prilogu ili na web stranici www.csm.hr. Dr. sc. Ivica Skozrit, docent Dopredsjednik HDM

događaj
17.11.2016.


TV prilozi o XXII. simpoziju Teorija i praksa brodogradnje - In memoriam prof. Leopold Sorta
„XXII. simpozij Teorija i praksa brodogradnje - In memoriam prof. Leopold Sorta“, koji se u organizaciji Brodotrogira i Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održao u Trogiru 06. - 08. 10. 2016, bio je iznimno dobro medijski popraćen. Prilozi sa Simpozija su prikazani na HRT u emisiji „More“ te na regionalnoj TV Jadran u emisiji „Trogirski tjedan“. Cjelovita snimka svečanosti otvaranja se može pogledati na internetskoj stranici Simpozija. www.sorta.hr/index.php/hr/sorta-2016

događaj
12.10.2016.


ČASOPIS BRODOGRADNJA
Objavljen je 3 broj 67 sveščića časopisa Brodogradnja u on-line izdanju FSB-a. www.fsb.unizg.hr/brodogradnja/ Znanstvena urednica Nastia Degiuli i urednik Kalman Žiha https://www.fsb.unizg.hr/brodogradnja/

događaj
03.10.2016.


Intervju dr. sc. Šime Malenica, izv. prof. u naslovnom zvanju FSB-a u Slobodnoj Dalmaciji
Dr. sc. Šime Malenica, izvanredni profesor u naslovnom zvanju FSB-a, nedavno je dao intervju Slobodnoj Dalmaciji povodom svog izbora u dopisnog člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). U objavljenom razgovoru, uz ostalo, opisuje svoju dugotrajnu vezu s našim fakultetiom i iznosi zanimljiv pogled iz inozemstva na danasnju hrvatsku brodogradnju. Članak je u privitku. www.fsb.unizg.hr/atlantis/upload/newsboard/16_09_2016__25510_Malenica_Slobodna.pdf

obavijest
30.09.2016.


Ivica ANČIĆ, mag. ing. mech., obrana doktorskog rada
Dana 26. srpnja 2016. godine u 11,00 sati u Maloj vijećnici na Fakultetu strojarstva i brodogradnje doktorski rad pod naslovom "Energetska učinkovitost i ekološka prihvatljivost brodskih integriranih energetskih sustava" uspješno je obranio Ivica Ančić, mag. ing. mech. Čestitamo!!

događaj
26.07.2016.


Obrane diplomskih radova
14. srpnja 2016. Zavod za brodogradnju i pomorsku tehniku je dobio još četiri magistra brodogradnje. 1. Andrea Farkas 2. Ivan Fatović 3. Damira Vučetić 4. Antonio Mikulić Sretno!!!

događaj
14.07.2016.


Brodarski institut- pokus slobodne vožnje vijka
Dana 7. srpnja 2016. godine studenti brodogradnje posjetili su Brodarski institut u Zagrebu i prisustvovali pokusu slobodne vožnje vijka.

događaj
07.07.2016.


Doktorski rad Ivice Ančića
Doktorski rad Ivice Ančića pod naslovom "Energetska učinkovitost i ekološka prihvatljivost brodskih integriranih energetskih sustava" (mentor prof. dr. sc. Ante Šestan) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 20. srpnja 2016. god.

obavijest
04.07.2016.