Početna

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Katalog knjižnice
Produživanje knjiga online

Skupni katalog knjižnica iz sustava znanosti i visokoga obrazovanja Republike Hrvatske

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu objavila je beta inačicu Skupnoga kataloga knjižnica iz sustava znanosti i visokoga obrazovanja Republike Hrvatske.Svrha je Skupnoga kataloga hrvatskih knjižnica iz sustava znanosti i visokoga obrazovanja omogućiti uslugu pronalaženja informacija o tiskanim i elektroničkim izvorima dostupnima u više od 45 knjižničnih kataloga sveučilišnih, visokoškolskih te specijalnih knjižnica u Republici Hrvatskoj, uključujući i fondom najbogatiji Katalog Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.Skupni katalog sadrži metapodatke za više od 1 500 000 bibliografskih zapisa te pruža informacije o mjestu pronađene jedinice knjižnične građe, kao i podatak o njezinoj dostupnosti te raspoloživosti primjeraka za posudbu u realnome vremenu.

Radi poboljšanja usluge objedinjenoga pronalaženja informacija Skupnoga kataloga svi komentari i prijedlozi mogu se uputiti na e-adresu: skupni@nsk.hr

  • Podijeli