Početna

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19Proljetna audicija Akademskog zbora "Ivan Goran Kovačić"

S indeksom u ruci ili već davno zaboravljenim, među članovima najpoznatijeg i najvećeg hrvatskog amaterskog zbora nalaze se budući i sadašnji profesori, odvjetnici, liječnici, arhitekti, inženjeri, novinari, glazbenici, slikari…

Preko stotinu Goranovaca, predvođenih maestrom Ivanom Šćepanovićem, s nestrpljenjem iščekuje nove članove obitelji Akademskoga zbora IGK. Pridruži se i ti dolaskom na jedan od dva termina: u četvrtak, 30. ožujka u 19 sati i u subotu, 01. travnja u 17 sati, oba u prostorijama FER-a, dvorana B4, Unska 3, Zagreb.
 Događanja
Maja Trstenjak
30. ožujka 2023.

Predstavljanje novih bolida FSB Racing Teama

FSB Racing Team ponosno poziva sve zainteresirane na službeno predstavljanje električnog bolida FSB-RT07 te prvog hrvatskog driverless bolida FSB-RT06D, ali ujedno i na svečano obilježavanje dvadesetg godina postojanja FSB Racing Teama.

Predstavljanje će se održati 4. travnja 2023., u 17 h, u A dvorani FSB-a, na adresi Ivana Lučića 5 s početkom u 17 sati.
 Događanja
Maja Trstenjak
30. ožujka 2023.

Oglas za posao: Monting d.o.o.

Tvrtka Monting d.o.o. traži diplomirane inženjere strojarstva na pozicijama Opći inženjer (više izvršitelja) i QA/QC inženjer (više izvršitelja).

Na radna mjesta mogu se prijaviti i kandidati bez dosadašnjeg radnog iskustva.

Više informacija o natječaju i radnim mjestima možete pronaći u privitku.
 Karijere
Maja Trstenjak
30. ožujka 2023.

Održan 8. MEĐUNARODNI KONGRES HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA I DANI INŽENJERA STROJARSTVA

U prilogu objavljujemo osvrt Programskog odbora HKIS-a na 8. MEĐUNARODNI KONGRES HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA koji je nadišao ograničenja jedne struke i postao FESTIVAL INŽENJERSTVA.
 FSB Obavijesti
Marela Brod Đođo
29. ožujka 2023.

Natječaj za radno mjesto - Voditelj platnog prometa, voditelj pododsjeka, u Financijskoj službi.

Fakultet strojarstva i brodogradnje raspisao je Natječaj za popunu radnog mjesta

Natječaj za radno mjesto - Voditelj platnog prometa, voditelj pododsjeka, položaj II. vrste, u Financijskoj službi, na neodređeno vrijeme, s punim radnim vremenom, uz uvjet probnog rada od tri mjeseca - 1 izvršitelj.

Natječaj je objavljen 31. ožujka 2023. godine u Narodnim novinama, web stranicama i biltenu HZZ-a, a otvoren je do 10. travnja 2023. godine.

Tekst natječaja nalazi se u privitku.
 Natječaji
Matea Klanac
29. ožujka 2023.

Europska godina mladih 2022.

Europska godina mladih 2022. nalazi se iza nas, ali ostaje nam njezino bogato naslijeđe kao temelj budućih projekata i politika u području mladih. Središnji državni ured za demografiju i mlade zahvaljuje svima koji su sudjelovali u različitim događanjima u Hrvatskoj, a njih je prema podacima Europskog portala za mlade bilo više od 1400. Osobito zahvaljuju svima koji su sudjelovali na završnoj konferenciji „Europska godina mladih 2022. – Iskoristi priliku“ u Zagrebu 10. listopada 2022. 

Kao podsjetnik, ali i poticaj za daljnje uključivanje u projekte i programe za mlade, možte pogledati video s pregledom najzanimljivijih događanja u Europskoj godini mladih 2022. (https://we.tl/t-6A8LdW31Ia). U privitku nalazi se i letak s informacijama o aktualnim obrazovnim i volonterskim programima Europske unije koji vam stoje na raspolaganju. Iskoristite priliku, izrazite svoje mišljenje i uključite se!
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
29. ožujka 2023.

Oglas za posao: Ytres d.o.o. (članica Grupe Calzedonia)

Ytres d.o.o. (članica Grupe Calzedonia), sa sjedištem proizvodnje u Donjem Knegincu, traži osobu za radno mjesto Tehnolog proizvodnog procesa koja će biti odgovorna za definiranje i dokumentiranje cjelokupnog tehnološkog i proizvodnog procesa proizvodnje.

Za više informacija o radnom mjestu i načinu prijave, pogledaj oglas u privitku.
 Karijere
Maja Trstenjak
28. ožujka 2023.

Otvoren drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga i održan Info dan Programa Središnja Europa 2021. – 2027.

Kroz Program se sufinanciraju projekti u svrhu jačanja regionalnih inovacija, pametne specijalizacije, energetske tranzicije, zaštite okoliša, klimatskih promjena, poboljšanja prometnih veza te osnaživanja upravljačkih kapaciteta za regionalni razvoj kroz 9 specifičnih ciljeva. Program u okviru cilja Europske teritorijalne suradnje pruža podršku suradnji devet zemalja Središnje Europe: Hrvatske, Austrije, Češke, Italije (Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Liguria, Lombardia, Piemonte, Provincia Autonoma Bolzano, Provincia Autonoma Trento, Valle d’Aosta i Veneto), Mađarske, Njemačke (Baden-Württemberg, Bavarska, Berlin, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Saska, Saska-Anhalt, Thüringen i Braunschweig), Poljske, Slovenije i Slovačke. Poziv je otvoren do 17. svibnja 2023. godine. Više o pozivu i održanom Info danu pročitajte ovdje.
 Projekti i mobilnost
Jelena Višić
28. ožujka 2023.

Interreg VI-A Slovenija – Hrvatska 2021.-2027. – 1. Poziv na dostavu projektnih prijedloga

Program prekogranične suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska 2021.- 2027. jedan je od programa Europske teritorijalne suradnje koji podupire Europsku kohezijsku politiku te doprinosi skladnom razvoju Europske unije kroz jačanje ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije, potičući pri tome ekonomski rast.

Programsko područje obuhvaća sljedeće NUTS III jedinice:
  • u Hrvatskoj: Primorsko-goransku županiju, Istarsku županiju, Grad Zagreb, Zagrebačku županiju, Krapinsko-zagorsku županiju, Varaždinsku županiju, Međimursku županiju i Karlovačku županiju,
  • u Sloveniji: Pomursku regiju, Podravsku regiju, Savinjsku regiju, Zasavsku regiju, Posavsku regiju, regiju Jugovzhodna Slovenija, Osrednjeslovensku regiju, Primorsko-notranjsku regiju i Obalno-krašku regiju.
Rok za prijavu je  projekata za prioritete 1. i 3. je 24. svibnja 2023. do 12:00 (CET), a za prioritet 2. je 21. lipnja 2023. do 12:00 (CET). Više o pozivu pročitajte ovdje.
 Projekti i mobilnost
Jelena Višić
28. ožujka 2023.

Proljetna audicija Akademskog zbora "Ivan Goran Kovačić"

Akademski zbor "Ivan Goran Kovačić" organizira prvu Proljetnu audiciju nakon mnogo godina, ujedno i jedan “pregled glasa” kako ga znaju nazvati, ovaj puta u dva termina: u četvrtak, 30. ožujka u 19 sati i u subotu, 01. travnja u 17 sati, oba u prostorijama FER-a, dvorana B4, Unska 3, Zagreb. Pozivaju se svi zainteresirani studenti da se odazovu na audiciju.

Akademski zbor "Ivan Goran Kovačić" osnovan je kao dio Sveučilišta u Zagrebu, pod čijim pokroviteljstvom djeluju, od prvih dana postojanja okupljaju mlade i studente te im svojom programskom orijentacijom omogućavaju iskazati stvaralačka umjetnička stremljenja na području glazbe. Zadržavajući aktivne i podupiruće članove, veliku obitelj vrijednih stvaratelja Goran održava obnavljajući članstvo, pozivajući na priključenje radu.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
28. ožujka 2023.

Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i FSB-a

Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se 29. i 30. ožujka 2023. godine. Glasanje će se oba dana održavati u južnoj zgradi Fakulteta, učionici S-04 u vremenu 8:00-20:00. Konačan popis kandidata nalazi se u prilogu. 
 Novosti
Maja Trstenjak
28. ožujka 2023.

Oglas za posao: Pliva

Pliva traži inženjera strojarstva na poziciji višeg stručnjaka za kvalifikaciju opreme u području automatiziranih sustava (m/ž). Više detalja u oglasu u privitku, a prijave su produljene do 3. travnja 2023.
 Karijere
Maja Trstenjak
28. ožujka 2023.

Humans of FSB: Iva Rački, studentica

Od početka pohađanja fakulteta trudila sam se biti uključena u razne aktivnosti i organizaciju različitih fakultetskih događaja te mi se tako otvorila mogućnost sudjelovati u organizaciji i radu na konferenciji. Prihvatila sam ponudu te otišla na međunarodnu konferenciju International Conference on Structural Integrity and Durability (ICSID), koja se održava u Dubrovniku. Posjećuju je znanstvenici iz cijelog svijeta, koji predstavljaju i razmjenjuju najnovija znanja iz tog područja. Sudjelovala sam u organizaciji konferencije, pod čim se podrazumijevala organizacija dočeka, smještaja i prehrane, a samim time i popratnih sadržaja. Nakon što bismo cijeli dan bili na raspolaganju, imali smo vremena za opuštanje i odmor.
 Život na FSB
Andrija Levanić
28. ožujka 2023.

Izbori za Studentski zbor: očitovanje Povjerenstva za prigovore

Očitovanje Povjerenstva za prigovore, prema članku 12. Pravilnika o izborima za Studentski zbor, nalazi se u privitku.
 Novosti
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Diplomirala 1.generacija ERASMUS MUNDUS JOINT MASTER PROGRAMA SEAS4.0

Prva generacija studentica i studenata ERASMUS MUNDUS JOINT MASTER PROGRAMA „Sustainable Ship and Shipping 4.0 (SEAS 4.0)“ diplomirala je početkom ožujka 2023.godine u Napulju. Više informacija o studiju u kojemu je FSB punopravni partner možete pronaći  na poveznici
 Projekti i mobilnost
Jelena Višić
27. ožujka 2023.

Oglas za posao: INETEC

Tvrtk INETED traži suradnika u odjelu za nerazorna ispitivanja – NDT (m/ž)
 Karijere
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Oglas za posao: Ytres d.o.o. (članica Grupe Calzedonia)

Ytres d.o.o. (članica Grupe Calzedonia), sa sjedištem proizvodnje u Donjem Knegincu, traži osobu za radno mjesto Specijalist/ca za planiranje i kontrolu proizvodnje koja će biti uključena u područje planiranja i kontrole proizvodnje i djelovati unutar tima koji prati ciklus proizvodnih naloga i proizvodnih faza, s važnim ciljem maksimiziranja učinkovitosti proizvodnih centara i optimizacije procesa.
 Karijere
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Oglas za posao: FACC Solutions

FACC Solutions iz Jakovlja zapošljava Tool & CAM Engineer-a.
 Karijere
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Razvoj studentskog poduzetništva

Želiš li saznati više o poduzetništvu, razvijati vlastite projekte, povezati se s iskusnim poduzetnicima i pod njihovim mentorstvom obavljati stručnu praksu u kompaniji? Pozivamo sve studente završnih godina studija (4. ili 5 godina) da se prijave u Program studentskog poduzetništva i steknu vještine potrebne za profesionalni razvoj, a pritom i osvoje vrijedne novčane nagrade!
 Događanja
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

DOK-ING R&D ljetna škola

DOK-ING je inženjerski lider, svjetski priznata i nagrađivana tvrtka za svoje inovacije i tehnologije. Tvrtkin vodeći tim s najboljim inženjerima radio je i integrirao vlastite inovacije te razvijao i proizvodio robotske i autonomne sustave. Ljetnu školu će organizirati i održati DOK-ING-ovi vrijedni i kreativni R&D inženjeri, koji vas jedva čekaju upoznati i podijeliti svoje znanje s vama.
 Događanja
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Poništenje natječaja za radno mjesto - Voditelj platnog prometa, voditelj pododsjeka, položaj II. vrste, u Financijskoj službi

PONIŠTENJE NATJEČAJA za radno mjesto Voditelj platnog prometa, voditelj pododsjeka, položaj II. vrste, u Financijskoj službi, na neodređeno vrijeme, s punim radnim vremenom, uz uvjet probnog rada od tri mjeseca - 1 izvršitelj, objavljenog dana 3. ožujka 2023. godine u biltenu HZZ-a, Narodnim novinama broj 26/2023, te mrežnim stranicama Fakulteta.
 Natječaji
Matea Klanac
27. ožujka 2023.

Natječaj za radno mjesto - Poslovi financijskog knjigovođe II- viši stručni referent, radno mjesto II. vrste (zamjena za rodiljni dopust).

Fakultet strojarstva i brodogradnje raspisao je Natječaj za popunu radnog mjesta

Natječaj za radno mjesto - Poslovi financijskog knjigovođe II- viši stručni referent, radno mjesto II. vrste (zamjena za rodiljni dopust).

Natječaj je objavljen 31. ožujka 2023. godine u Narodnim novinama, web stranicama i biltenu HZZ-a, a otvoren je do 10. travnja 2023. godine.

Tekst natječaja nalazi se u privitku.
 Natječaji
Matea Klanac
27. ožujka 2023.

Zadavanje završnih zadataka

Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija nemaju zadanu temu završnog rada, a planiraju ga braniti na roku u rujnu 2023. da moraju predati molbu za zadavanje završnog zadatka. Molbe (u privitku) predaju se do petka 7. travnja 2023. u Referadu za završne i diplomske ispite svakim radnim danom od 10 do 12 sati. Molba mora obavezno biti potpisana od strane odabranog mentora. Studenti koji su dobili završni zadatak u studenom, ne predaju molbu za zadavanje.
Molbe nije potrebno urudžbirati.

Ake se bira mentor s drugog smjera, student mora svoj izbor mentora obrazložiti u molbi za mentora s drugog smjera te tražiti suglasnost voditelja smjera i predsjednice Središnjeg povjerenstva za završne i diplomske ispite prof dr. sc. Tanje Jurčević Lulić. Odobrenu molbu student predaje zajedno s molbom za zadavanje završnog zadatka.

Ako student želi pisati završni rad na engleskom jeziku, obrazloženu molbu odobrenu od strane predsjednika povjerenstva za obranu završnih radova za svoj smjer mora predati zajedno s molbom za zadavanje završnog rada i u tom slučaju zadatak se sastavlja na engleskom jeziku.

Sve informacije i obrasce možete naći na poveznici.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
27. ožujka 2023.

Natječaj za radno mjesto Vodećeg istraživača na projektu

Fakultet strojarstva i brodogradnje raspisao je natječaj za popunu radnog mjesta Vodećeg istraživača na projektu „Exploitation of Exascale Systems for Open-Source Computational Fluid Dynamics by Mainstream Indrustry (exaFoam)“, u Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i okoliš, na Katedri za turbostrojeve, na određeno vrijeme (do kraja projekta, predvidivo 30.4.2024. godine), s nepunim radnim vremenom (8 sati tjedno), uz uvjet probnog rada u trajanju od 6 mjeseci - 1 izvršitelj/ica.

Natječaj je objavljen dana 29. ožujka 2023. u Narodnim novinama, web stranicama i biltenu HZZ-a, a otvoren je do 6. travnja 2023. godine.

Tekst natječaja nalazi se u privitku.
 Natječaji
Matea Klanac
27. ožujka 2023.

Obavijest o promociji

U petak, 31. ožujka 2023. s početkom u 16 i u 18 sati održat će se u A dvorani FSB-a promocije sveučilišnih prvostupnika inženjerki i inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore sveučilišnih prvostupnika inženjerki i inženjera, te članove Povjerenstava za obrane kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom studiju.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
27. ožujka 2023.

Cromaris program pripravništva Karijere inspirirane morem

Tvrtka Cromaris d. d. dvanaestu godinu zaredom pokreće program pripravništva Karijere inspirirane morem.

Prijave se primaju do 31. ožujka 2023.

Zainteresirani studenti mogu naći sve informacije u privitku.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
27. ožujka 2023.

Humans of FSB: Iva Rački, studentica

Od početka pohađanja fakulteta trudila sam se biti uključena u razne aktivnosti i organizaciju različitih fakultetskih događaja te mi se tako otvorila mogućnost sudjelovati u organizaciji i radu na konferenciji. Prihvatila sam ponudu te otišla na međunarodnu konferenciju International Conference on Structural Integrity and Durability (ICSID), koja se održava u Dubrovniku. Posjećuju je znanstvenici iz cijelog svijeta, koji predstavljaju i razmjenjuju najnovija znanja iz tog područja. Sudjelovala sam u organizaciji konferencije, pod čim se podrazumijevala organizacija dočeka, smještaja i prehrane, a samim time i popratnih sadržaja. Nakon što bismo cijeli dan bili na raspolaganju, imali smo vremena za opuštanje i odmor.
 Život na FSB
Andrija Levanić
28. ožujka 2023.

Humans of FSB: David Copak, student

Tehnička kultura predmet je kojim sam bio oduševljen od prvog sata. Već sam tada znao svoj put – upisat ću se na smjer tehničara za mehatroniku u srednjoj školi, nakon toga na FSB i onda ću raditi u autoindustriji. Iako sam u srednjoj školi bio usmjeren na mehatroniku, na fakultetu sam se ipak odlučio za smjer Inženjersko modeliranje i računalne simulacije. Smatram da je dobar smjer onaj na kojemu mogu dopuniti znanja koja mi nedostaju. U slobodno vrijeme pratim motosport, pohađam razna dodatna predavanja, sajmove, konferencije i natjecanja. Na svakom od tih događanja trudim se izvući što više znanja i iskustva koja će mi koristiti u životu. To se ispostavilo dobrim ulaganjem, jer kad sam na drugoj godini faksa odlučio krenuti u potragu za poslom u struci, pripremio sam portfolio, objavio oglas na jednoj Facebook stranici te se nedugo nakon toga zaposlio.
 Život na FSB
Andrija Levanić
14. ožujka 2023.

Proljetna audicija Akademskog zbora "Ivan Goran Kovačić"

S indeksom u ruci ili već davno zaboravljenim, među članovima najpoznatijeg i najvećeg hrvatskog amaterskog zbora nalaze se budući i sadašnji profesori, odvjetnici, liječnici, arhitekti, inženjeri, novinari, glazbenici, slikari…

Preko stotinu Goranovaca, predvođenih maestrom Ivanom Šćepanovićem, s nestrpljenjem iščekuje nove članove obitelji Akademskoga zbora IGK. Pridruži se i ti dolaskom na jedan od dva termina: u četvrtak, 30. ožujka u 19 sati i u subotu, 01. travnja u 17 sati, oba u prostorijama FER-a, dvorana B4, Unska 3, Zagreb.
 Događanja
Maja Trstenjak
30. ožujka 2023.

Predstavljanje novih bolida FSB Racing Teama

FSB Racing Team ponosno poziva sve zainteresirane na službeno predstavljanje električnog bolida FSB-RT07 te prvog hrvatskog driverless bolida FSB-RT06D, ali ujedno i na svečano obilježavanje dvadesetg godina postojanja FSB Racing Teama.

Predstavljanje će se održati 4. travnja 2023., u 17 h, u A dvorani FSB-a, na adresi Ivana Lučića 5 s početkom u 17 sati.
 Događanja
Maja Trstenjak
30. ožujka 2023.

Oglas za posao: Monting d.o.o.

Tvrtka Monting d.o.o. traži diplomirane inženjere strojarstva na pozicijama Opći inženjer (više izvršitelja) i QA/QC inženjer (više izvršitelja).

Na radna mjesta mogu se prijaviti i kandidati bez dosadašnjeg radnog iskustva.

Više informacija o natječaju i radnim mjestima možete pronaći u privitku.
 Karijere
Maja Trstenjak
30. ožujka 2023.

Oglas za posao: Ytres d.o.o. (članica Grupe Calzedonia)

Ytres d.o.o. (članica Grupe Calzedonia), sa sjedištem proizvodnje u Donjem Knegincu, traži osobu za radno mjesto Tehnolog proizvodnog procesa koja će biti odgovorna za definiranje i dokumentiranje cjelokupnog tehnološkog i proizvodnog procesa proizvodnje.

Za više informacija o radnom mjestu i načinu prijave, pogledaj oglas u privitku.
 Karijere
Maja Trstenjak
28. ožujka 2023.

Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i FSB-a

Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se 29. i 30. ožujka 2023. godine. Glasanje će se oba dana održavati u južnoj zgradi Fakulteta, učionici S-04 u vremenu 8:00-20:00. Konačan popis kandidata nalazi se u prilogu. 
 Novosti
Maja Trstenjak
28. ožujka 2023.

Oglas za posao: Pliva

Pliva traži inženjera strojarstva na poziciji višeg stručnjaka za kvalifikaciju opreme u području automatiziranih sustava (m/ž). Više detalja u oglasu u privitku, a prijave su produljene do 3. travnja 2023.
 Karijere
Maja Trstenjak
28. ožujka 2023.

Izbori za Studentski zbor: očitovanje Povjerenstva za prigovore

Očitovanje Povjerenstva za prigovore, prema članku 12. Pravilnika o izborima za Studentski zbor, nalazi se u privitku.
 Novosti
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Oglas za posao: INETEC

Tvrtk INETED traži suradnika u odjelu za nerazorna ispitivanja – NDT (m/ž)
 Karijere
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Oglas za posao: Ytres d.o.o. (članica Grupe Calzedonia)

Ytres d.o.o. (članica Grupe Calzedonia), sa sjedištem proizvodnje u Donjem Knegincu, traži osobu za radno mjesto Specijalist/ca za planiranje i kontrolu proizvodnje koja će biti uključena u područje planiranja i kontrole proizvodnje i djelovati unutar tima koji prati ciklus proizvodnih naloga i proizvodnih faza, s važnim ciljem maksimiziranja učinkovitosti proizvodnih centara i optimizacije procesa.
 Karijere
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Oglas za posao: FACC Solutions

FACC Solutions iz Jakovlja zapošljava Tool & CAM Engineer-a.
 Karijere
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Razvoj studentskog poduzetništva

Želiš li saznati više o poduzetništvu, razvijati vlastite projekte, povezati se s iskusnim poduzetnicima i pod njihovim mentorstvom obavljati stručnu praksu u kompaniji? Pozivamo sve studente završnih godina studija (4. ili 5 godina) da se prijave u Program studentskog poduzetništva i steknu vještine potrebne za profesionalni razvoj, a pritom i osvoje vrijedne novčane nagrade!
 Događanja
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

DOK-ING R&D ljetna škola

DOK-ING je inženjerski lider, svjetski priznata i nagrađivana tvrtka za svoje inovacije i tehnologije. Tvrtkin vodeći tim s najboljim inženjerima radio je i integrirao vlastite inovacije te razvijao i proizvodio robotske i autonomne sustave. Ljetnu školu će organizirati i održati DOK-ING-ovi vrijedni i kreativni R&D inženjeri, koji vas jedva čekaju upoznati i podijeliti svoje znanje s vama.
 Događanja
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Proljetna audicija Akademskog zbora "Ivan Goran Kovačić"

S indeksom u ruci ili već davno zaboravljenim, među članovima najpoznatijeg i najvećeg hrvatskog amaterskog zbora nalaze se budući i sadašnji profesori, odvjetnici, liječnici, arhitekti, inženjeri, novinari, glazbenici, slikari…

Preko stotinu Goranovaca, predvođenih maestrom Ivanom Šćepanovićem, s nestrpljenjem iščekuje nove članove obitelji Akademskoga zbora IGK. Pridruži se i ti dolaskom na jedan od dva termina: u četvrtak, 30. ožujka u 19 sati i u subotu, 01. travnja u 17 sati, oba u prostorijama FER-a, dvorana B4, Unska 3, Zagreb.
 Događanja
Maja Trstenjak
30. ožujka 2023.

Predstavljanje novih bolida FSB Racing Teama

FSB Racing Team ponosno poziva sve zainteresirane na službeno predstavljanje električnog bolida FSB-RT07 te prvog hrvatskog driverless bolida FSB-RT06D, ali ujedno i na svečano obilježavanje dvadesetg godina postojanja FSB Racing Teama.

Predstavljanje će se održati 4. travnja 2023., u 17 h, u A dvorani FSB-a, na adresi Ivana Lučića 5 s početkom u 17 sati.
 Događanja
Maja Trstenjak
30. ožujka 2023.

Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i FSB-a

Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se 29. i 30. ožujka 2023. godine. Glasanje će se oba dana održavati u južnoj zgradi Fakulteta, učionici S-04 u vremenu 8:00-20:00. Konačan popis kandidata nalazi se u prilogu. 
 Novosti
Maja Trstenjak
28. ožujka 2023.

Izbori za Studentski zbor: očitovanje Povjerenstva za prigovore

Očitovanje Povjerenstva za prigovore, prema članku 12. Pravilnika o izborima za Studentski zbor, nalazi se u privitku.
 Novosti
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Razvoj studentskog poduzetništva

Želiš li saznati više o poduzetništvu, razvijati vlastite projekte, povezati se s iskusnim poduzetnicima i pod njihovim mentorstvom obavljati stručnu praksu u kompaniji? Pozivamo sve studente završnih godina studija (4. ili 5 godina) da se prijave u Program studentskog poduzetništva i steknu vještine potrebne za profesionalni razvoj, a pritom i osvoje vrijedne novčane nagrade!
 Događanja
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

DOK-ING R&D ljetna škola

DOK-ING je inženjerski lider, svjetski priznata i nagrađivana tvrtka za svoje inovacije i tehnologije. Tvrtkin vodeći tim s najboljim inženjerima radio je i integrirao vlastite inovacije te razvijao i proizvodio robotske i autonomne sustave. Ljetnu školu će organizirati i održati DOK-ING-ovi vrijedni i kreativni R&D inženjeri, koji vas jedva čekaju upoznati i podijeliti svoje znanje s vama.
 Događanja
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Digitalni inovacijski inkubator - traže se najbolji mladi inovatori Hrvatske

Pridružite se Digitalnom inovacijskom inkubatoru powered by Hrvatski Telekom – online projektu za studente gdje se uči stvarati vrijednost, razvijaju inovativni projekti i osvajaju vrijedne novčane nagrade.
 Događanja
Maja Trstenjak
9. ožujka 2023.

Natječaj za Nagrade AMAC-UK

AMAC-UK (Udruženje bivših studenata i prijatelja sveučilišta u Hrvatskoj, ogranak Velika Britanija) raspisuje natječaj za nagradu mladim znanstvenicima u vrijednosti od £1000.
 Novosti
Maja Trstenjak
20. veljače 2023.

Otvoren drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga i održan Info dan Programa Središnja Europa 2021. – 2027.

Kroz Program se sufinanciraju projekti u svrhu jačanja regionalnih inovacija, pametne specijalizacije, energetske tranzicije, zaštite okoliša, klimatskih promjena, poboljšanja prometnih veza te osnaživanja upravljačkih kapaciteta za regionalni razvoj kroz 9 specifičnih ciljeva. Program u okviru cilja Europske teritorijalne suradnje pruža podršku suradnji devet zemalja Središnje Europe: Hrvatske, Austrije, Češke, Italije (Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Liguria, Lombardia, Piemonte, Provincia Autonoma Bolzano, Provincia Autonoma Trento, Valle d’Aosta i Veneto), Mađarske, Njemačke (Baden-Württemberg, Bavarska, Berlin, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Saska, Saska-Anhalt, Thüringen i Braunschweig), Poljske, Slovenije i Slovačke. Poziv je otvoren do 17. svibnja 2023. godine. Više o pozivu i održanom Info danu pročitajte ovdje.
 Projekti i mobilnost
Jelena Višić
28. ožujka 2023.

Interreg VI-A Slovenija – Hrvatska 2021.-2027. – 1. Poziv na dostavu projektnih prijedloga

Program prekogranične suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska 2021.- 2027. jedan je od programa Europske teritorijalne suradnje koji podupire Europsku kohezijsku politiku te doprinosi skladnom razvoju Europske unije kroz jačanje ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije, potičući pri tome ekonomski rast.

Programsko područje obuhvaća sljedeće NUTS III jedinice:
  • u Hrvatskoj: Primorsko-goransku županiju, Istarsku županiju, Grad Zagreb, Zagrebačku županiju, Krapinsko-zagorsku županiju, Varaždinsku županiju, Međimursku županiju i Karlovačku županiju,
  • u Sloveniji: Pomursku regiju, Podravsku regiju, Savinjsku regiju, Zasavsku regiju, Posavsku regiju, regiju Jugovzhodna Slovenija, Osrednjeslovensku regiju, Primorsko-notranjsku regiju i Obalno-krašku regiju.
Rok za prijavu je  projekata za prioritete 1. i 3. je 24. svibnja 2023. do 12:00 (CET), a za prioritet 2. je 21. lipnja 2023. do 12:00 (CET). Više o pozivu pročitajte ovdje.
 Projekti i mobilnost
Jelena Višić
28. ožujka 2023.

Diplomirala 1.generacija ERASMUS MUNDUS JOINT MASTER PROGRAMA SEAS4.0

Prva generacija studentica i studenata ERASMUS MUNDUS JOINT MASTER PROGRAMA „Sustainable Ship and Shipping 4.0 (SEAS 4.0)“ diplomirala je početkom ožujka 2023.godine u Napulju. Više informacija o studiju u kojemu je FSB punopravni partner možete pronaći  na poveznici
 Projekti i mobilnost
Jelena Višić
27. ožujka 2023.

Održane radionice u sklopu projekta „Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica”

Članovi projektnog istraživačkog tima organizirali su i proveli četverodnevne radionice u Osnovnoj školi Sv. Križ Začretje, s ciljem prezentiranja znanstveno istraživačkog projekta „Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica”, KK.01.1.1.04.0092 i popularizacije STEM znanosti u osnovnim školama.
Program se sastojao od radionica za učenike četvrtih i osmih razreda te predavanja za učitelje. Učenici su se kroz radionice upoznali s radom bespilotnih letjelica i robota te su se okušali u  upravljanju i programiranju istih. Učiteljima je kroz predavanje predstavljen Projekt te su im pokazane neke od letjelica koje su izrađene tijekom provedbe projekta.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
20. ožujka 2023.

Prvi projektni sastanak projekta BLUECEE

Prvi projektni sastanak projekta BLUECEE - Strengthening Policy and Governance Capacity for Blue Energy in Central and Eastern Europe okupio je projektne partnere iz Rumunjske, Bugarske, Hrvatske, Poljske, Ukrajine i Turske s ciljem jačanja politika i kapaciteta upravljanja za plavu energiju u srednjoj i istočnoj Europi (CEE).
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
6. ožujka 2023.

NPOO - Objave IRI natječaja

Objavljeni Pozivi za financiranje istraživačkih, razvojnih i inovacijskih aktivnosti.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar Petrić
12. siječnja 2023.

Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021.-2026. - natječaji

U svrhu pružanja informacija o Nacionalnom planu oporavka i otpornosti 2021. – 2026. (dalje: NPOO) uspostavljena je jedinstvena mrežna stranica Vlade Republike Hrvatske: https://planoporavka.gov.hr/.
Na ovom linku možete pratiti otvorene pozive.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar Petrić
21. rujna 2022.

Nabavljena računalna i istraživačka oprema u vrijednosti 2.455.910,34 kn za potrebe projekta „Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica” KK.01.1.1.04.0092

Provedba projekta omogućila je nabavljanje računalne opreme u vrijednosti od 206.190,38 kn i opreme za istraživanja u vrijednosti od 2.249.719,96 kn što će izravno doprinijeti razvoju Strojarskog odjela Veleučilišta u Karlovcu te Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu kroz jačanje njihovih tehničkih kapaciteta za provedbu znanstvenih istraživanja u području bespilotnih letjelica.

Istraživački tim u kojem sudjeluju stručnjaci s Veleučilišta u Karlovcu i Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu kao svrhu projekta postavljaju istraživanje i razvoj multirotora u svrhu povećanja znanstvenih spoznaja i proširivanja komercijalne primjene letjelica.

U okviru projektnog elementa „Provedba primijenjenih istraživanja i simulacija“ ispitat će se ponašanja multirotora te provesti sinteza naprednih algoritama upravljanja temeljem izvedenih računalnih matematičkih modela i provedenih eksperimentalnih mjerenja. Simulacijama će se provjeriti stabilnost, robusnost i performanse leta za unaprjeđene algoritme upravljanja. Zatim će se konstruirati i izraditi eksperimentalne letjelice na koje će se implementirati algoritmi upravljanja te će se eksperimentalno ispitati performanse i mogućnost obavljanja zadataka s ciljem praktične primjene multirotora. Posljednja faza provedbe obuhvatit će implementaciju aktivnosti kojima je cilj daljnja komercijalizacija rezultata istraživanja te transfer znanja i tehnologije – putem 2 patentne prijave i osnivanjem spin off tvrtke koja će osigurati održivost rezultata projekta.

Navedene aktivnosti izravno će doprinijeti sljedećim ciljevima projekta:

1. Provedbom  znanstveno – istraživačkih aktivnosti unaprijedit će se postojeći sustavi koji koriste multirotorne bespilotne letjelice za misije nadzora, prikupljanja podataka, potrage i spašavanja, transporta i time proširiti efikasnost sustava i proširiti primjene letjelica;
2. Poboljšati kvalitetu suradnje među znanstvenim organizacijama u području znanstveno- istraživačkih projekata čiji se rezultati diseminiraju poslovnom sektoru; 
3. Stvoriti uvjete za komercijalizaciju znanstvenih istraživanja u tematskim prioritetnim područjima definiranim Strategijom pametne specijalizacije (S3).

U rad projektnog istraživačkog tima uključeno je 9 osoba – 5 osoba sa Veleučilišta u Karlovcu te 4 osobe sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Zagreb. U okviru projekta zaposlena su i 2 mlada znanstvenika istraživača na Veleučilištu u Karlovcu te 1 na Fakultetu strojarstva i brodogradnje koji sudjeluju u svim projektnim aktivnostima – planiranje istraživanja, provedba istraživačkih aktivnosti te aktivnosti diseminacije i komercijalizacije.  Zaposlenici će po završetku projekta ostati raditi u institucijama Nositelja i Partnera, odnosno u novoosnovanoj spin off kompaniji. 

Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica je projekt koji Veleučilište u Karlovcu s projektnim partnerom Fakultetom strojarstva i brodogradnje Zagreb provodi kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.344.230,79 kuna od čega bespovratna sredstava iznose 5.290.427,58 kuna (85%) dok sredstva prijavitelja i partnera iznose 958.017,80 kuna (15%).

Razdoblje provedbe projekta je 34 mjeseci, a provodi se na području Karlovačke županije i Grada Zagreba.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar Petrić
11. ožujka 2022.

Study.eu: Your gateway to universities in Europe

Study.eu je portal koji pruža informacije o sveučilištima i studijskim programima na engleskom jeziku. Na platformi se također mogu pronaći informacije o mogućnostima za međunarodnu praksu: https://www.study.eu/article/doing-an-internship-abroad-all-you-need-to-know
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
9. ožujka 2022.

Projekt OLGA - Holistic Green Airport

Tim profesora s FSBa, u sastavu prof. Joško Deur (Zavod za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava), izv. prof. Marino Grozdek (Zavod za termodinamiku, toplinsku i procesnu tehniku) i izv. prof. Goran Krajačić (Zavod za energetska postrojenja, energetiku i okoliš), uključio je FSB u Obzor 2020 projekt OLGA - Holistic Green Airport (ID: 101036871),  koji se provodi od 1. listopada 2021. u suradnji s Međunarodnom zračnom lukom Zagreb i još 55 partnerskih organizacija iz Hrvatske i Europe. Projekt traje 5 godina uz ukupnu vrijednost budžeta od € 34 006 426,75 od kojih EU sufinancira € 24 991 644,02.  FSB budžet u projektu iznosi  € 311 000 te je u potpunosti pokriven EU sredstvima.
Više informacija o projektu možete pronaću u privitku.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar Petrić
9. studenog 2021.

Članovi projektnog tima „Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica” na međunarodnom stručnom skupu DroneDays

Članovi projektnog istraživačkog tima sudjelovali su na dvodnevnom međunarodnom stručnom skupu „DroneDays“ održanom 4. i 5. listopada 2021. godine u Biogradu na Moru (Hrvatska). Program se sastojao od pozvanih predavanja i sajma poduzeća, a bio je fokusiran na primjene bespilotnih letjelica i industrije krajnjih korisnika. DroneDays je mjesto susreta operatora i korisnika iz zajednica industrije, akademije, krajnjih korisnika i regulatornih tijela.

Članovi tima predstavili su na sponzorskom štandu dosad ostvarene rezultate na projektu, izlagali su dosad izrađene bespilotne letjelice i objavljene znanstvene članke te izmijenili iskustava i kontakte s ostalim izlagačima radi potencijalne buduće suradnje. Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica projekt je koji Veleučilište u Karlovcu s projektnim partnerom Fakultetom strojarstva i brodogradnje Zagreb provodi kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Ukupna je vrijednost projekta 6.344.230,79 kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 85%, dok sredstva prijavitelja i partnera iznose 15%. Razdoblje provedbe je 34 mjeseca, a provodi se na području Karlovačke županije i Grada Zagreba.

***

Team members of this research project participated in the two-day DroneDays international conference held on 4–5 October 2021 in Biograd na More, Croatia. The programme consisted of keynote lectures and an exhibition, with special focus on the applications of unmanned aerial vehicles and end-user industries. DroneDays is a meeting place for operators and users from industry, academia, end users and regulatory bodies.

At the sponsored stand, team members presented the project results achieved to date, displayed the unmanned aerial vehicles built thus far, presented the published scientific publications, and exchanged experiences and contacts with other exhibitors with an eye to future cooperation. Research and development of specialised multirotor unmanned aerial vehicles is a joint project of the Karlovac University of Applied Sciences and the Faculty of Mechanical Engineering and Naval Architecture of the University of Zagreb. The project is implemented through the Operational programme Competitiveness and Cohesion 2014 – 2020, and co-financed by the European Union from the European Structural and Investment Funds for the financial period 2014 – 2020.

The project is valued at HRK 6,344,230.79, consisting of an 85% grant, and a 15% investment by the applicant and partner institution. The implementation period is 34 months and it is implemented in the area of Karlovac County and the City of Zagreb.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar Petrić
11. listopada 2021.

Održan 8. MEĐUNARODNI KONGRES HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA I DANI INŽENJERA STROJARSTVA

U prilogu objavljujemo osvrt Programskog odbora HKIS-a na 8. MEĐUNARODNI KONGRES HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA koji je nadišao ograničenja jedne struke i postao FESTIVAL INŽENJERSTVA.
 FSB Obavijesti
Marela Brod Đođo
29. ožujka 2023.

Natječaj za radno mjesto - Voditelj platnog prometa, voditelj pododsjeka, u Financijskoj službi.

Fakultet strojarstva i brodogradnje raspisao je Natječaj za popunu radnog mjesta

Natječaj za radno mjesto - Voditelj platnog prometa, voditelj pododsjeka, položaj II. vrste, u Financijskoj službi, na neodređeno vrijeme, s punim radnim vremenom, uz uvjet probnog rada od tri mjeseca - 1 izvršitelj.

Natječaj je objavljen 31. ožujka 2023. godine u Narodnim novinama, web stranicama i biltenu HZZ-a, a otvoren je do 10. travnja 2023. godine.

Tekst natječaja nalazi se u privitku.
 Natječaji
Matea Klanac
29. ožujka 2023.

Europska godina mladih 2022.

Europska godina mladih 2022. nalazi se iza nas, ali ostaje nam njezino bogato naslijeđe kao temelj budućih projekata i politika u području mladih. Središnji državni ured za demografiju i mlade zahvaljuje svima koji su sudjelovali u različitim događanjima u Hrvatskoj, a njih je prema podacima Europskog portala za mlade bilo više od 1400. Osobito zahvaljuju svima koji su sudjelovali na završnoj konferenciji „Europska godina mladih 2022. – Iskoristi priliku“ u Zagrebu 10. listopada 2022. 

Kao podsjetnik, ali i poticaj za daljnje uključivanje u projekte i programe za mlade, možte pogledati video s pregledom najzanimljivijih događanja u Europskoj godini mladih 2022. (https://we.tl/t-6A8LdW31Ia). U privitku nalazi se i letak s informacijama o aktualnim obrazovnim i volonterskim programima Europske unije koji vam stoje na raspolaganju. Iskoristite priliku, izrazite svoje mišljenje i uključite se!
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
29. ožujka 2023.

Proljetna audicija Akademskog zbora "Ivan Goran Kovačić"

Akademski zbor "Ivan Goran Kovačić" organizira prvu Proljetnu audiciju nakon mnogo godina, ujedno i jedan “pregled glasa” kako ga znaju nazvati, ovaj puta u dva termina: u četvrtak, 30. ožujka u 19 sati i u subotu, 01. travnja u 17 sati, oba u prostorijama FER-a, dvorana B4, Unska 3, Zagreb. Pozivaju se svi zainteresirani studenti da se odazovu na audiciju.

Akademski zbor "Ivan Goran Kovačić" osnovan je kao dio Sveučilišta u Zagrebu, pod čijim pokroviteljstvom djeluju, od prvih dana postojanja okupljaju mlade i studente te im svojom programskom orijentacijom omogućavaju iskazati stvaralačka umjetnička stremljenja na području glazbe. Zadržavajući aktivne i podupiruće članove, veliku obitelj vrijednih stvaratelja Goran održava obnavljajući članstvo, pozivajući na priključenje radu.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
28. ožujka 2023.

Poništenje natječaja za radno mjesto - Voditelj platnog prometa, voditelj pododsjeka, položaj II. vrste, u Financijskoj službi

PONIŠTENJE NATJEČAJA za radno mjesto Voditelj platnog prometa, voditelj pododsjeka, položaj II. vrste, u Financijskoj službi, na neodređeno vrijeme, s punim radnim vremenom, uz uvjet probnog rada od tri mjeseca - 1 izvršitelj, objavljenog dana 3. ožujka 2023. godine u biltenu HZZ-a, Narodnim novinama broj 26/2023, te mrežnim stranicama Fakulteta.
 Natječaji
Matea Klanac
27. ožujka 2023.

Natječaj za radno mjesto - Poslovi financijskog knjigovođe II- viši stručni referent, radno mjesto II. vrste (zamjena za rodiljni dopust).

Fakultet strojarstva i brodogradnje raspisao je Natječaj za popunu radnog mjesta

Natječaj za radno mjesto - Poslovi financijskog knjigovođe II- viši stručni referent, radno mjesto II. vrste (zamjena za rodiljni dopust).

Natječaj je objavljen 31. ožujka 2023. godine u Narodnim novinama, web stranicama i biltenu HZZ-a, a otvoren je do 10. travnja 2023. godine.

Tekst natječaja nalazi se u privitku.
 Natječaji
Matea Klanac
27. ožujka 2023.

Zadavanje završnih zadataka

Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija nemaju zadanu temu završnog rada, a planiraju ga braniti na roku u rujnu 2023. da moraju predati molbu za zadavanje završnog zadatka. Molbe (u privitku) predaju se do petka 7. travnja 2023. u Referadu za završne i diplomske ispite svakim radnim danom od 10 do 12 sati. Molba mora obavezno biti potpisana od strane odabranog mentora. Studenti koji su dobili završni zadatak u studenom, ne predaju molbu za zadavanje.
Molbe nije potrebno urudžbirati.

Ake se bira mentor s drugog smjera, student mora svoj izbor mentora obrazložiti u molbi za mentora s drugog smjera te tražiti suglasnost voditelja smjera i predsjednice Središnjeg povjerenstva za završne i diplomske ispite prof dr. sc. Tanje Jurčević Lulić. Odobrenu molbu student predaje zajedno s molbom za zadavanje završnog zadatka.

Ako student želi pisati završni rad na engleskom jeziku, obrazloženu molbu odobrenu od strane predsjednika povjerenstva za obranu završnih radova za svoj smjer mora predati zajedno s molbom za zadavanje završnog rada i u tom slučaju zadatak se sastavlja na engleskom jeziku.

Sve informacije i obrasce možete naći na poveznici.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
27. ožujka 2023.

Natječaj za radno mjesto Vodećeg istraživača na projektu

Fakultet strojarstva i brodogradnje raspisao je natječaj za popunu radnog mjesta Vodećeg istraživača na projektu „Exploitation of Exascale Systems for Open-Source Computational Fluid Dynamics by Mainstream Indrustry (exaFoam)“, u Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i okoliš, na Katedri za turbostrojeve, na određeno vrijeme (do kraja projekta, predvidivo 30.4.2024. godine), s nepunim radnim vremenom (8 sati tjedno), uz uvjet probnog rada u trajanju od 6 mjeseci - 1 izvršitelj/ica.

Natječaj je objavljen dana 29. ožujka 2023. u Narodnim novinama, web stranicama i biltenu HZZ-a, a otvoren je do 6. travnja 2023. godine.

Tekst natječaja nalazi se u privitku.
 Natječaji
Matea Klanac
27. ožujka 2023.

Obavijest o promociji

U petak, 31. ožujka 2023. s početkom u 16 i u 18 sati održat će se u A dvorani FSB-a promocije sveučilišnih prvostupnika inženjerki i inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore sveučilišnih prvostupnika inženjerki i inženjera, te članove Povjerenstava za obrane kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom studiju.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
27. ožujka 2023.

Cromaris program pripravništva Karijere inspirirane morem

Tvrtka Cromaris d. d. dvanaestu godinu zaredom pokreće program pripravništva Karijere inspirirane morem.

Prijave se primaju do 31. ožujka 2023.

Zainteresirani studenti mogu naći sve informacije u privitku.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
27. ožujka 2023.

Tomislav Novosel: Doktorski rad

Doktorski rad Tomislava Novosela pod naslovom "The impact of district heating and cooling on the penetration of intermittent renewable energy sources in moderate and Mediterranean climate" (mentor prof.dr.sc. Neven Duić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 19. travnja 2023. god.
 FSB Obavijesti
Andrea Zabjan Bogut
24. ožujka 2023.

Natječaj za radno mjesto nastavnika

Natječaj za izbor nastavnika objavljen je 24. ožujka 2023. godine u Narodnim novinama, EURAXESS portalu i na fakultetskoj web stranici.

Natječaj je otvoren 30 dana, do 24. travnja 2023. godine, i nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
23. ožujka 2023.

Oglas za posao: Monting d.o.o.

Tvrtka Monting d.o.o. traži diplomirane inženjere strojarstva na pozicijama Opći inženjer (više izvršitelja) i QA/QC inženjer (više izvršitelja).

Na radna mjesta mogu se prijaviti i kandidati bez dosadašnjeg radnog iskustva.

Više informacija o natječaju i radnim mjestima možete pronaći u privitku.
 Karijere
Maja Trstenjak
30. ožujka 2023.

Oglas za posao: Ytres d.o.o. (članica Grupe Calzedonia)

Ytres d.o.o. (članica Grupe Calzedonia), sa sjedištem proizvodnje u Donjem Knegincu, traži osobu za radno mjesto Tehnolog proizvodnog procesa koja će biti odgovorna za definiranje i dokumentiranje cjelokupnog tehnološkog i proizvodnog procesa proizvodnje.

Za više informacija o radnom mjestu i načinu prijave, pogledaj oglas u privitku.
 Karijere
Maja Trstenjak
28. ožujka 2023.

Oglas za posao: Pliva

Pliva traži inženjera strojarstva na poziciji višeg stručnjaka za kvalifikaciju opreme u području automatiziranih sustava (m/ž). Više detalja u oglasu u privitku, a prijave su produljene do 3. travnja 2023.
 Karijere
Maja Trstenjak
28. ožujka 2023.

Oglas za posao: INETEC

Tvrtk INETED traži suradnika u odjelu za nerazorna ispitivanja – NDT (m/ž)
 Karijere
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Oglas za posao: Ytres d.o.o. (članica Grupe Calzedonia)

Ytres d.o.o. (članica Grupe Calzedonia), sa sjedištem proizvodnje u Donjem Knegincu, traži osobu za radno mjesto Specijalist/ca za planiranje i kontrolu proizvodnje koja će biti uključena u područje planiranja i kontrole proizvodnje i djelovati unutar tima koji prati ciklus proizvodnih naloga i proizvodnih faza, s važnim ciljem maksimiziranja učinkovitosti proizvodnih centara i optimizacije procesa.
 Karijere
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Oglas za posao: FACC Solutions

FACC Solutions iz Jakovlja zapošljava Tool & CAM Engineer-a.
 Karijere
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.

Humans of FSB

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica