Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19
Aktualno


Natječaj za radno mjesto Višeg stručnog suradnika (1 izvršitelj/ica) na projektu „M/T Clutch Wear and Coefficient of Friction Characterization and Modelling“ (suradnja s tvrtkom Ford Motor), u Zavodu za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava, na Katedri za strojarsku automatiku, objavljen je dana 9. travnja 2021. godine u Narodnim Novinama i web stranicama HZZ-a, a otvoren je do 19. ožujka 2021. godine.

Tekst natječaja nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
9. travnja 2021.
SUPEUS – Studentska Udruga za Promicanje Energetske Učinkovitosti i Savjetovanje –  interdisciplinarna je udruga studenata koja objedinjuje različite tehničke i znanstvene discipline te stručne izvore, dotičući se aktualnih grana tehnologije, znanosti i gospodarstva. Jedan od najvećih projekta Udruge je Budućnost ugodnog stanovanja – BUS. Riječ je o besplatnoj stručnoj konferenciji za studente i sve one koje zanima edukacija o aktualnostima iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje.

Ovogodišnja, 10. po redu konferencija za studente „eBUS 2021 – Budućnost ugodnog stanovanja“ održava se u četvrtak, 15.04.2021. uživo na You Tube i Facebooku profilu Udruge s početkom u 17 sati.

Na ovogodišnjoj konferenciji će predavači iz struke predstaviti aktualne inovacije u području tehnologije, energetike, energetskoj učinkovitosti i financiranju projekata. Tijekom cjelodnevne konferencije svi sudionici dobit će najrelevantnije informacije o trendovima i problemima unutar šest tema.

Više informacija o radu Udruge možete pronaći na službenoj stranici i društvenim mrežama, a dodatne informacije o ovogodišnjoj konferenciji na službenoj web stranici projekta: https://bus.supeus.hr/  i službenom događaju  https://fb.me/e/1f4hU1VN3
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
9. travnja 2021.
Kao članica internacionalne grupacije Molson Coors, Zagrebačka pivovara kroz Supply Chain Trainee Program niz godina omogućava diplomantima diljem Europe da svoje teorijsko i praktično znanje stečeno fakultetskim obrazovanjem nadograde iskustvom i nudi priliku zapošljavanja u Zagrebačkoj pivovari. Pripravnički program namijenjen je studentima koji su pri kraju studija na fakultetima tehničkih znanosti i nedavne diplomante koji žele svoju karijeru razvijati u odjelu tehničke službe.

U prilogu se nalazi link na natječaj te link za prijavu na on-line predavanje koje će se održati u utorak, 13. travnja u 10h.
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
8. travnja 2021.
U novom intervjuu mjeseca na portalu energetika-net u kojemu sudjeluje i naša docentica Ankica Kovač razgovaralo se o vodiku, njegovim mogućnostima i perspektivama, o izradi Hrvatske strategije za vodik. Intervju daje dobar pregled trenutnog stanja, EU trendove kao i osvrt na mogućnosti uključenja hrvatskog gospodarstva u razvoj i primjenu vodika i gorivnih članaka. Više o svemu možete pročitati na poveznici: http://www.energetika-net.com/specijali/intervju-mjeseca/s-ulaganjima-u-vodik-ne-moze-se-pogrijesiti-32273
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
7. travnja 2021.
Doktorski rad Ivane Gledić pod naslovom "Propagacija oštećenja brodske konstrukcije izazvanoga sudarom ili nasukavanjem" (mentor prof. dr.sc. Joško Parunov) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 21.travnja 2021. god.
 FSB Obavijesti
Jelena Bolkovac
6. travnja 2021.
Doktorski rad D. Pugara "Utjecaj nanočestica cinkova oksida na strukturu i svojstva mješavine poli(vinilalkohola) i hitozana" (mentor prof.dr.sc. Tatjana Haramina) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 21. travnja 2021. god.
 FSB Obavijesti
Tamara Krajna
6. travnja 2021.
Partnersko Sveučilište u Cincinnatiju poziva studente s partnerskih sveučilišta da se prijave na „Change the World UC Challenge“ - natjecanje u društvenim inovacijama održivog razvoja. Više informacija možete pronaći na stranicama Sveučilišta u Cincinnatiju: https://www.uc.edu/about/international/about/news-events/change-the-world-uc.html te na našim mrežnim stranicama: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/change-the-world-university-of-cincinnati-social-innovation-challenge/, rok za prijavu je 28. travnja 2021.
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
6. travnja 2021.
Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji imaju upisan završni rad i nemaju zadanu temu rada, a planiraju ga braniti na roku u rujnu 2021. da moraju predati molbu za zadavanje završnog zadatka. Molbe (u privitku) se predaju do ponedjeljka 12. travnja 2021. skenirane na e-mail izidora.herold@fsb.hr ili osobno u Referadu za završne i diplosmke ispite svakim radnim danom od 10 do 12 sati. Molba mora obavezno biti potpisana od strane odabranog mentora. Studenti koji su dobili završni zadatak u studenom, ne predaju molbu za zadavanje.
Molbe nije potrebno urudžbirati.
Ukoliko student želi odabrati mentora s drugog smjera obavezno se mora tražitit odobrenje voditelja smjera i prof. dr. sc. Biserke Runje.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
29. ožujka 2021.
Natječaj za izbor nastavnika i suradnika objavljen je 19. ožujka 2022. godine u sveučilišnom časopisu Universitas, Narodnim novinama, EURAXESS portalu i na fakultetskoj web stranici. Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu. 
 Natječaji
Matea Klanac
19. ožujka 2021.

Na temelju odredbi čl. 2. Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras raspisuje Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2020./2021.

Prijava radova za Rektorovu nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu https://apps.unizg.hr/rektorova-nagrada/ . Studenti mogu pristupiti ovoj aplikaciji svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. 

Rok za prijavu na Natječaj je srijeda 30. lipnja 2021. do 16 sati.

U prilogu se nalazi Natječaj o dodjeli Rektorove nagrade za akad. god. 2020./2021. i Pravilnik o dodjeli Rektorove nagrade (pročišćeni tekst, 28. veljače 2020.).

Natječaj i Pravilnik također možete naći na web stranici Sveučilišta u Zagrebu:
http://www.unizg.hr/istrazivanje/istrazivanje-i-inovacije/nagrade-za-posebna-postignuca/rektorova-nagrada/ .

 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
17. veljače 2021.
CROSBI je objavio novu funkcionalnost - Tko je tko u CROSBI-ju.  Da biste bili vidljiviji možete urediti i javno objaviti svoj CROSBI profil. Prijavite se u CROSBI svojim AAI korisničkim podacima te odaberite opciju "uredi profil". Unesite željene podatke te na dnu stranice odaberite opciju 'Suglasan/suglasna sam da ovdje uneseni podaci budu vidljivi na javnom profilu'.
 Vijesti iz knjižnice
Tamara Krajna
15. veljače 2021.
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102