Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19INETEC raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade “INETEC“ studentima Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2020./2021. u svrhu poticanja izvrsnosti i pružanja podrške. Pravo natjecanja za Nagradu imaju studenti upisani na diplomski studij u akademskim godinama 2018./2019., 2019./2020. i 2020./2021.

Pravo natjecanja za Nagradu imaju studenti diplomskog studija koji na dan zaključenja natječaja imaju aktivan studentski status. Natječaj je otvoren do 30. rujna 2021. godine.

Više detalja možete pronaći u privitku.
 Novosti
Stanko Škec
13. lipnja 2021.
Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu organizira webinar „Digitalizacija i demokratizacija energetskih sustava“ koji se održava 16. lipnja 2021. godine od 9:00 - 11:20 h. Cjelokupni program se održava na engleskom jeziku.

Webinar se održava u sklopu INTERENERGY projekta koji se bavi međuodnosima između različitih tehnologija odgovora potrošnje, „power-to-X“ tehnologija i povezivanja tržišta električnom energijom u energetskoj tranziciji. Uloga tih tehnologija istražuje se u kontekstu tržišnog povezivanja koje je već u tijeku u Europskoj Uniji. U ovom projektu ključno istraživačko pitanje je kako postići uravnoteženu integraciju različitih tehnologija za odgovor potrošnje i “power-to-X” tehnologija, određivanjem njihovog optimalnog omjera i izbjegavanjem nepotrebnih tehnoloških zaključavanja (“lock-in”).

Sudjelovanje na webinaru je besplatno. Molimo Vas da se obvezno prijavite na webinar putem e-maila na adresu Luka.Herc@fsb.hr. Dan prije webinara dobit ćete upute i poveznicu za pristupanje ZOOM platformi.

Informacije o događanju i program možete pronaći i na stranicama projekta: https://interenergy.wp.fsb.hr/hr/
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar
11. lipnja 2021.
Prijave za natjecanje EIT Manufacturing inovacijske zajednice pod nazivom EVO-R (Evolution of Research Results) su u tijeku.

EVO-R je natjecanje osmišljeno s ciljem da podupre rješenja vezana uz proizvodnju koja su razvijena uz pomoć regionalnih ili nacionalnih programa, a proizvele su ih tvrtke koje dolaze iz RIS država, među kojima je i Hrvatska, i pomogne im izaći na europska i svjetska tržišta.

Prijavom na spomenuti otvoreni poziv maksimalno 25 odabranih organizacija primiti će do 30.000 eura financijske podrške.

Prihvatljivi prijavitelji su pojedinci i istraživački timovi, start-up tvrtke, SME-jevi, sveučilišta, organizacije za istraživanje i tehnologiju (engl. Research and Technology Organizations) i istraživački centri u vlasništvu sveučilišta iz RIS država s već razvijenim prototipom koji rješava izazove vezane uz proizvodnju i ima uvjerljiv financijski, društveni i okolišni utjecaj.

Odabrani prijavitelji će danu financijsku potporu moći iskoristiti za:

1. Pretvorbu rezultata istraživanja u small-scale rješenja, proizvode i usluge
2. Identificiranje potencijalnih kupaca na EU i svjetskim tržištima
3. Pripremu za lansiranje proizvoda/usluge na tržište
4. Stjecanje certifikata vezanih uz proizvod/uslugu koja će pomoći pri daljnjem razvoju poslovanja u određenom industrijskom sektoru ili tržištu
5. Pokretanje tvrtke
 
Prijaviti se možete najkasnije do 20. lipnja 2021. do 17.00 sati, i to na način da potpunu prijavu koja se sastoji od popunjenoga EVO-R predloška i popunjenoga financijskog plana i projekcije prihoda pošaljete na ris@eitmanufacturing.eu s nazivom maila EIT Manufacturing EVO-R – (IME PRIJEDLOGA). Ukupna veličina oba dokumenta ne smije biti veća od 20MB.

Sve ostale uvjete, pravila, kriterije i potrebnu dokumentaciju možete pronaći na službenima stranicama poziva: http://ris.eitmanufacturing.eu/call-evo-r/

Sva dodatna pitanja molimo da uputite na adresu e-pošte: adam.sebestyen@eitmanufacturing.eu

Informacije o pozivu možete pronaći i na stranicama Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije te na https://www.facebook.com/cirtt.unizg/ i https://www.linkedin.com/cirttunizg.
 Događanja
Stanko Škec
10. lipnja 2021.
Pozivamo Vas na online radionicu posvećenu inovacijskim partnerstvima u proizvodnoj industriji pod nazivom EIT Manufacturing Innovation Workshop – Upravljanje partnerstvima u istraživanju i razvoju inovacija.

Događaj će se održati 16. lipnja 2021. od 10.00 do 12.00 sati putem Zoom platforme, u organizaciji Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu zajedno s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj radionice je prikazati mogućnosti koje pojedinoj organizaciji donose suradnje u razvoju inovacija te istaknuti elemente nužne za uspješnu izgradnju suradnji. Polaznici će steći znanja kako pristupiti planiranju, dogovaranju i provedbi suradnje koja uključuje partnere s različitim prethodnim iskustvima. Steći će i lakše razumijevanje o tome kako uskladiti interese partnera u upravljanju intelektualnim vlasništvom te time osigurati postizanje dogovorenih ciljeva uz istodobnu izgradnju mreže suradnika za budućnost.

Napominjemo da će radionicu voditi dr. sc. Vlatka Petrović, voditeljica Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, koja kroz svoju dugogodišnju karijeru blisko surađuje s istraživačkim skupinama i industrijskim partnerima kojima pruža podršku u planiranju i dogovaranju istraživačko-razvojnih suradnji s industrijom te pri komercijalizaciji novih tehnologija i znanja.

EIT Manufacturing Innovation Workshop – Upravljanje partnerstvima u istraživanju i razvoju inovacija dio je serije događaja u okviru EIT Manufacturing Innovation Challengea, projekta kojemu je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove i potaknuti otvorene inovacije u proizvodnoj industriji, a prisutnima će ga predstaviti doc. dr. sc. Miro Hegedić, voditelj poslijediplomskog doktorskog i specijalističkog studija Industrijsko inženjerstvo i menadžment na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

Program radionice možete pronaći u privitku, a prijaviti se možete putem poveznice: http://bit.ly/Innov_Partnership_WS

Informacije o događanju možete pronaći i na stranicama Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije te na https://www.facebook.com/cirtt.unizg/ i https://www.linkedin.com/cirtt.unizg/.
 Događanja
Stanko Škec
10. lipnja 2021.
AVL-AST d.o.o. traži pojačanje na poziciji „Development Engineer Vehicle Function“. Sve uvjete i informacije možete pronaći u oglasu u prilogu.

Početak rada: Prema dogovoru

Rok prijave: 01.07.2021.
 Karijere
Stanko Škec
10. lipnja 2021.
Dana 16. lipnja 2021. od 10 do 12 sati održat će se EIT Manufacturing Innovation Workshop – Upravljanje partnerstvima u istraživanju i razvoju inovacija, radionica u organizaciji Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu zajedno s Fakultetom strojarstva i brodogradnje.
Cilj radionice je prikazati mogućnosti koje pojedinoj organizaciji donose suradnje u razvoju inovacija te istaknuti elemente nužne za uspješnu izgradnju suradnji. Radionicu će voditi dr. sc. Vlatka Petrović, voditeljica Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. 
EIT Manufacturing Innovation Workshop – Upravljanje partnerstvima u istraživanju i razvoju inovacija dio je serije događaja u okviru EIT Manufacturing Innovation Challengea, projekta kojemu je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove i potaknuti otvorene inovacije u proizvodnoj industriji, a prisutnima će ga predstaviti doc. dr. sc. Miro Hegedić, voditelj poslijediplomskog doktorskog i specijalističkog studija Industrijsko inženjerstvo i menadžment na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.
Program radionice možete pronaći u privitku, a prijaviti se možete putem poveznice: http://bit.ly/Innov_Partnership_WS
Informacije o događanju možete pronaći i na stranicama Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije te na https://www.facebook.com/cirtt.unizg/ i https://www.linkedin.com/cirtt.unizg/.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
10. lipnja 2021.
U četvrtak, 24. lipnja 2021. u 10:00 sati u Plavoj dvorani istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5/III, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada pristupnika Ivana Matasa, mag. ing. mech., pod naslovom „Primarna realizacija temperaturne ljestvice od trojne točke argona do trojne točke vode“. Studijska savjetnica je prof. dr.sc. Lovorka Grgec Bermanec.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
9. lipnja 2021.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o mjerama za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima Europske unije u području istraživanja, inovacija i svemira. Cilj je poboljšati kvalitetu i broj prijava na natječaje unutar programa, povećati znanstvenu izvrsnost prijavitelja u svrhu nastavka istraživačkoga rada započetog tijekom pripreme prijave projekta i osnažiti ljudske i operativne kapacitete projektnih ureda i ekvivalentnih organizacijskih jedinica na hrvatskim znanstvenim organizacijama. 
Više informacija o Odluci možete pronaći na službenoj stranici Ministarstva ovdje.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
8. lipnja 2021.
Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, E-on pozivaju i ZICER pozivaju studente FSB-a da se prijave na Hackathon Green Growth.

Što je Hackathon Green Growth?
Hackathon Green Growth je natjecanje u osmišljavanju softverskog rješenja ili softverskog prototipa za problem iz područja ekologije i održivosti s kojim se sudionici prijave.

Timovi se mogu prijaviti putem obrasca: https://forms.gle/AEcVQ1zVFVevNagj9

Prijave su otvorene do 7. srpnja u 23:59 h


Tko se može prijaviti?
Prijaviti se mogu studenti svih godina svih fakulteta, a važno je da se prijavljuju u timovima od 3 do 5 ljudi. Ukupno će na Hackathonu sudjelovati 10 timova odabranih na temelju prijave.

 
Kada i gdje se Hackathon održava?
Hackathon Green Growth će se održati od 16. do 18. srpnja (petak-nedjelja) uživo, u prostorima Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER).
Sudionici će na raspolaganju imati i rad preko noći sa subote na nedjelju (17./18. srpnja).

 
Kako se natjecanje održava?
Timovi će se natjecati u osmišljavanju softverskog rješenja ili prototipa za odabrani problem.
Na raspolaganju će im biti dvije kategorije mentora: IT mentori i business mentori, koji će ih prema potrebi usmjeravati u programerskom i poslovnom smislu.
Na kraju programa će svaki tim ispred komisije pitchirati ideju koju su osmislili. Komisija će odabrati tri najbolje ideje.

 
Što dobivaju pobjednici?
Za tri najbolja tima osiguran je ukupni nagradni fond od 21 000 kuna.


Tema
Tema ovogodišnjeg Hackathona je “Green Growth”, što podrazumijeva da timovi rješavaju izazove ekološke održivosti u svojoj okolini,  primjerice: green energy, sustainable agriculture, smart cities, smart buildings, urban farming, urban gardening, micromobility i slično.


Više informacija možete saznati na web stranici: https://zabum.hr/hackathon/ te društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
 Događanja
Stanko Škec
8. lipnja 2021.
U srijedu, 16. lipnja 2021., u 10:00 sati održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Camila Sáncheza Tobóna, M. Sc. Process Engineering, pod naslovom „A microwave–assisted synthesis of nitrogen-doped TiO2/graphene oxide for use in visible-light-activated photocatalytic processes“ (Mikrovalno potpomognuta sinteza dušikom dopiranoga TiO2/grafenova oksida za primjenu u fotokatalitičkim procesima aktiviranima vidljivim zračenjem). Studijski savjetnici su prof. dr.sc. Lidija Ćurković, prof. dr. sc. Jelena Radjenovic i prof. dr. sc. Davor Ljubas. Javna obrana teme doktorskog rada održat će se online putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail: lidija.curkovic@fsb.hr radi omogućavanja pristupa.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
8. lipnja 2021.
Imao sam 16 godina kada sam započeo izradu prvih nastambi za solitarne pčele. To su korisni kukci koji se u voćnjaku koriste za oprašivanje te povećavaju kvalitetu i količinu uroda. U početku je to bio hobi koji se na drugoj godini faksa počeo razvijati u smjeru posla. Na 4. godini imao sam prvu značajnu prodaju. Već tada su postojale indicije da bi to mogao biti dobar posao te sam ulagao sve više vremena. Izlazio sam na prve rokove kako bih ranije mogao otići doma kontrolirati pčele. Iako na diplomskom studiju prosjek obično raste, meni je pao jer sam se više usmjerio na posao. U početku je sve bilo jednostavno, mogao sam iskoristiti šupu koju smo doma imali, podrum i sl. Ali kako je broj pčela rastao, tako je rastao i broj nastambi te je bila nužna investicija u skladišne kapacitete. Također sam uložio u razvoj stroja za rezanje trske od koje izrađujem nastambe.
 Život na FSB
Andrija Levanić
8. lipnja 2021.
Povodom pokretanja prvih natječajnih rokova vezano uz program za istraživanje i inovacije Obzor Europa za razdoblje od 2021. do 2027. godine, Europska komisija održat će tijekom lipnja i srpnja niz virtualnih informativnih dana i susreta umrežavanja u svrhu informiranja potencijalnih korisnika.
Informativni dani namijenjeni su istraživačima i znanstvenicima, visokim učilištima, znanstvenim institutima, organizacijama iz privatnog sektora te drugim društveno-ekonomskim akterima koji su zainteresirani za prijavu projekata unutar programa Obzor Europa.
Za točne datume održavanja informativnih dana i ostalih događaja možete pratite nacionalni portal za program Obzor Europa i objavu koja će se na sljedećoj poveznici osvježavati informacijama o službeno potvrđenim terminima događaja.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
7. lipnja 2021.
Imao sam 16 godina kada sam započeo izradu prvih nastambi za solitarne pčele. To su korisni kukci koji se u voćnjaku koriste za oprašivanje te povećavaju kvalitetu i količinu uroda. U početku je to bio hobi koji se na drugoj godini faksa počeo razvijati u smjeru posla. Na 4. godini imao sam prvu značajnu prodaju. Već tada su postojale indicije da bi to mogao biti dobar posao te sam ulagao sve više vremena. Izlazio sam na prve rokove kako bih ranije mogao otići doma kontrolirati pčele. Iako na diplomskom studiju prosjek obično raste, meni je pao jer sam se više usmjerio na posao. U početku je sve bilo jednostavno, mogao sam iskoristiti šupu koju smo doma imali, podrum i sl. Ali kako je broj pčela rastao, tako je rastao i broj nastambi te je bila nužna investicija u skladišne kapacitete. Također sam uložio u razvoj stroja za rezanje trske od koje izrađujem nastambe.
 Život na FSB
Andrija Levanić
8. lipnja 2021.
Kao mala dosta sam isprobavala razne sportove: taekwondo, košarku, razne plesove, ali uvijek sam se vraćala džudu. Džudo mi je stvarno sjeo. Obožavala sam se boriti. Jednom prilikom, kad sam bila mala, tata i trener vodili su me na natjecanje i nije bilo nikoga u mojoj kategoriji. Dobila sam zlatnu medalju bez borbe. Bilo ih je strah to mi reći jer su znali da ću plakati i biti ljuta što se ne mogu boriti.Džudo na japanskom znači lagani, meki put. Osnivač džuda, Jigoro Kano, osmislio je razne tehnike kako može pobijediti puno veće i jače protivnike, koristeći njihove pokrete i inerciju. Sport se temelji na bacanjima, nema udaraca, a koristi se japanski način bodovanja gdje bacanje protivnika na leđa donosi pobjedu. To je specifičan sport u kojem je bitno sve. Bitno je imati snagu i kondiciju jer, iako borba traje četiri minute, shvatiš da se i u te četiri minute umoriš.
 Život na FSB
Andrija Levanić
1. lipnja 2021.
INETEC raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade “INETEC“ studentima Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2020./2021. u svrhu poticanja izvrsnosti i pružanja podrške. Pravo natjecanja za Nagradu imaju studenti upisani na diplomski studij u akademskim godinama 2018./2019., 2019./2020. i 2020./2021.

Pravo natjecanja za Nagradu imaju studenti diplomskog studija koji na dan zaključenja natječaja imaju aktivan studentski status. Natječaj je otvoren do 30. rujna 2021. godine.

Više detalja možete pronaći u privitku.
 Novosti
Stanko Škec
13. lipnja 2021.
Prijave za natjecanje EIT Manufacturing inovacijske zajednice pod nazivom EVO-R (Evolution of Research Results) su u tijeku.

EVO-R je natjecanje osmišljeno s ciljem da podupre rješenja vezana uz proizvodnju koja su razvijena uz pomoć regionalnih ili nacionalnih programa, a proizvele su ih tvrtke koje dolaze iz RIS država, među kojima je i Hrvatska, i pomogne im izaći na europska i svjetska tržišta.

Prijavom na spomenuti otvoreni poziv maksimalno 25 odabranih organizacija primiti će do 30.000 eura financijske podrške.

Prihvatljivi prijavitelji su pojedinci i istraživački timovi, start-up tvrtke, SME-jevi, sveučilišta, organizacije za istraživanje i tehnologiju (engl. Research and Technology Organizations) i istraživački centri u vlasništvu sveučilišta iz RIS država s već razvijenim prototipom koji rješava izazove vezane uz proizvodnju i ima uvjerljiv financijski, društveni i okolišni utjecaj.

Odabrani prijavitelji će danu financijsku potporu moći iskoristiti za:

1. Pretvorbu rezultata istraživanja u small-scale rješenja, proizvode i usluge
2. Identificiranje potencijalnih kupaca na EU i svjetskim tržištima
3. Pripremu za lansiranje proizvoda/usluge na tržište
4. Stjecanje certifikata vezanih uz proizvod/uslugu koja će pomoći pri daljnjem razvoju poslovanja u određenom industrijskom sektoru ili tržištu
5. Pokretanje tvrtke
 
Prijaviti se možete najkasnije do 20. lipnja 2021. do 17.00 sati, i to na način da potpunu prijavu koja se sastoji od popunjenoga EVO-R predloška i popunjenoga financijskog plana i projekcije prihoda pošaljete na ris@eitmanufacturing.eu s nazivom maila EIT Manufacturing EVO-R – (IME PRIJEDLOGA). Ukupna veličina oba dokumenta ne smije biti veća od 20MB.

Sve ostale uvjete, pravila, kriterije i potrebnu dokumentaciju možete pronaći na službenima stranicama poziva: http://ris.eitmanufacturing.eu/call-evo-r/

Sva dodatna pitanja molimo da uputite na adresu e-pošte: adam.sebestyen@eitmanufacturing.eu

Informacije o pozivu možete pronaći i na stranicama Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije te na https://www.facebook.com/cirtt.unizg/ i https://www.linkedin.com/cirttunizg.
 Događanja
Stanko Škec
10. lipnja 2021.
Pozivamo Vas na online radionicu posvećenu inovacijskim partnerstvima u proizvodnoj industriji pod nazivom EIT Manufacturing Innovation Workshop – Upravljanje partnerstvima u istraživanju i razvoju inovacija.

Događaj će se održati 16. lipnja 2021. od 10.00 do 12.00 sati putem Zoom platforme, u organizaciji Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu zajedno s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj radionice je prikazati mogućnosti koje pojedinoj organizaciji donose suradnje u razvoju inovacija te istaknuti elemente nužne za uspješnu izgradnju suradnji. Polaznici će steći znanja kako pristupiti planiranju, dogovaranju i provedbi suradnje koja uključuje partnere s različitim prethodnim iskustvima. Steći će i lakše razumijevanje o tome kako uskladiti interese partnera u upravljanju intelektualnim vlasništvom te time osigurati postizanje dogovorenih ciljeva uz istodobnu izgradnju mreže suradnika za budućnost.

Napominjemo da će radionicu voditi dr. sc. Vlatka Petrović, voditeljica Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, koja kroz svoju dugogodišnju karijeru blisko surađuje s istraživačkim skupinama i industrijskim partnerima kojima pruža podršku u planiranju i dogovaranju istraživačko-razvojnih suradnji s industrijom te pri komercijalizaciji novih tehnologija i znanja.

EIT Manufacturing Innovation Workshop – Upravljanje partnerstvima u istraživanju i razvoju inovacija dio je serije događaja u okviru EIT Manufacturing Innovation Challengea, projekta kojemu je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove i potaknuti otvorene inovacije u proizvodnoj industriji, a prisutnima će ga predstaviti doc. dr. sc. Miro Hegedić, voditelj poslijediplomskog doktorskog i specijalističkog studija Industrijsko inženjerstvo i menadžment na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

Program radionice možete pronaći u privitku, a prijaviti se možete putem poveznice: http://bit.ly/Innov_Partnership_WS

Informacije o događanju možete pronaći i na stranicama Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije te na https://www.facebook.com/cirtt.unizg/ i https://www.linkedin.com/cirtt.unizg/.
 Događanja
Stanko Škec
10. lipnja 2021.
Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, E-on pozivaju i ZICER pozivaju studente FSB-a da se prijave na Hackathon Green Growth.

Što je Hackathon Green Growth?
Hackathon Green Growth je natjecanje u osmišljavanju softverskog rješenja ili softverskog prototipa za problem iz područja ekologije i održivosti s kojim se sudionici prijave.

Timovi se mogu prijaviti putem obrasca: https://forms.gle/AEcVQ1zVFVevNagj9

Prijave su otvorene do 7. srpnja u 23:59 h


Tko se može prijaviti?
Prijaviti se mogu studenti svih godina svih fakulteta, a važno je da se prijavljuju u timovima od 3 do 5 ljudi. Ukupno će na Hackathonu sudjelovati 10 timova odabranih na temelju prijave.

 
Kada i gdje se Hackathon održava?
Hackathon Green Growth će se održati od 16. do 18. srpnja (petak-nedjelja) uživo, u prostorima Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER).
Sudionici će na raspolaganju imati i rad preko noći sa subote na nedjelju (17./18. srpnja).

 
Kako se natjecanje održava?
Timovi će se natjecati u osmišljavanju softverskog rješenja ili prototipa za odabrani problem.
Na raspolaganju će im biti dvije kategorije mentora: IT mentori i business mentori, koji će ih prema potrebi usmjeravati u programerskom i poslovnom smislu.
Na kraju programa će svaki tim ispred komisije pitchirati ideju koju su osmislili. Komisija će odabrati tri najbolje ideje.

 
Što dobivaju pobjednici?
Za tri najbolja tima osiguran je ukupni nagradni fond od 21 000 kuna.


Tema
Tema ovogodišnjeg Hackathona je “Green Growth”, što podrazumijeva da timovi rješavaju izazove ekološke održivosti u svojoj okolini,  primjerice: green energy, sustainable agriculture, smart cities, smart buildings, urban farming, urban gardening, micromobility i slično.


Više informacija možete saznati na web stranici: https://zabum.hr/hackathon/ te društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
 Događanja
Stanko Škec
8. lipnja 2021.
U okviru POJ aktivnosti "Upiši se na FSB" održane su virtualne prezentacije FSB-a u srednjim školama.
Zainteresiranim učenicima predstavili smo naša četiri studija te život na FSB-u kroz studentske udruge i sportske aktivnosti. 

Popis škola u kojima je predstavljen FSB:
1. Tehnička škola Ruđer Bošković
2. XV. gimnazija (MIOC)
3. Srednja škola Krapina
4. V. gimnazija
5. Elektrostrojarska škola Varaždin
6. Gimnazija Lucijana Vranjanina
7. I. tehnička škola Tesla

Hvala svima na sudjelovanju i nadamo se da se vidimo na jesen!

POJ
 Događanja
Stanko Škec
2. lipnja 2021.
Pozivamo studente/ice Fakulteta strojarstva i brodogradnje da se priključe natjecanju Engineering Newcomer 2021 organiziranom za edukacijske ustanove s područja tehnike i inženjerstva.

Potrebno je prijaviti svoj projekt na natječaj, a izabrani projekti bit će nagrađeni, tj. studenti ili institucije dobit će novčane nagrade.

Rok za podnošenje prijava je 31. 07. 2021.

Više detalja o natjecanju možete pronaći na poveznici:
www.engineering-newcomer.com
 Događanja
Stanko Škec
21. siječnja 2021.
Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu organizira webinar „Digitalizacija i demokratizacija energetskih sustava“ koji se održava 16. lipnja 2021. godine od 9:00 - 11:20 h. Cjelokupni program se održava na engleskom jeziku.

Webinar se održava u sklopu INTERENERGY projekta koji se bavi međuodnosima između različitih tehnologija odgovora potrošnje, „power-to-X“ tehnologija i povezivanja tržišta električnom energijom u energetskoj tranziciji. Uloga tih tehnologija istražuje se u kontekstu tržišnog povezivanja koje je već u tijeku u Europskoj Uniji. U ovom projektu ključno istraživačko pitanje je kako postići uravnoteženu integraciju različitih tehnologija za odgovor potrošnje i “power-to-X” tehnologija, određivanjem njihovog optimalnog omjera i izbjegavanjem nepotrebnih tehnoloških zaključavanja (“lock-in”).

Sudjelovanje na webinaru je besplatno. Molimo Vas da se obvezno prijavite na webinar putem e-maila na adresu Luka.Herc@fsb.hr. Dan prije webinara dobit ćete upute i poveznicu za pristupanje ZOOM platformi.

Informacije o događanju i program možete pronaći i na stranicama projekta: https://interenergy.wp.fsb.hr/hr/
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar
11. lipnja 2021.
Dana 16. lipnja 2021. od 10 do 12 sati održat će se EIT Manufacturing Innovation Workshop – Upravljanje partnerstvima u istraživanju i razvoju inovacija, radionica u organizaciji Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu zajedno s Fakultetom strojarstva i brodogradnje.
Cilj radionice je prikazati mogućnosti koje pojedinoj organizaciji donose suradnje u razvoju inovacija te istaknuti elemente nužne za uspješnu izgradnju suradnji. Radionicu će voditi dr. sc. Vlatka Petrović, voditeljica Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. 
EIT Manufacturing Innovation Workshop – Upravljanje partnerstvima u istraživanju i razvoju inovacija dio je serije događaja u okviru EIT Manufacturing Innovation Challengea, projekta kojemu je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove i potaknuti otvorene inovacije u proizvodnoj industriji, a prisutnima će ga predstaviti doc. dr. sc. Miro Hegedić, voditelj poslijediplomskog doktorskog i specijalističkog studija Industrijsko inženjerstvo i menadžment na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.
Program radionice možete pronaći u privitku, a prijaviti se možete putem poveznice: http://bit.ly/Innov_Partnership_WS
Informacije o događanju možete pronaći i na stranicama Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije te na https://www.facebook.com/cirtt.unizg/ i https://www.linkedin.com/cirtt.unizg/.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
10. lipnja 2021.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o mjerama za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima Europske unije u području istraživanja, inovacija i svemira. Cilj je poboljšati kvalitetu i broj prijava na natječaje unutar programa, povećati znanstvenu izvrsnost prijavitelja u svrhu nastavka istraživačkoga rada započetog tijekom pripreme prijave projekta i osnažiti ljudske i operativne kapacitete projektnih ureda i ekvivalentnih organizacijskih jedinica na hrvatskim znanstvenim organizacijama. 
Više informacija o Odluci možete pronaći na službenoj stranici Ministarstva ovdje.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
8. lipnja 2021.
Povodom pokretanja prvih natječajnih rokova vezano uz program za istraživanje i inovacije Obzor Europa za razdoblje od 2021. do 2027. godine, Europska komisija održat će tijekom lipnja i srpnja niz virtualnih informativnih dana i susreta umrežavanja u svrhu informiranja potencijalnih korisnika.
Informativni dani namijenjeni su istraživačima i znanstvenicima, visokim učilištima, znanstvenim institutima, organizacijama iz privatnog sektora te drugim društveno-ekonomskim akterima koji su zainteresirani za prijavu projekata unutar programa Obzor Europa.
Za točne datume održavanja informativnih dana i ostalih događaja možete pratite nacionalni portal za program Obzor Europa i objavu koja će se na sljedećoj poveznici osvježavati informacijama o službeno potvrđenim terminima događaja.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
7. lipnja 2021.
Japansko društvo za promociju znanosti (Japan Society for the Promotion of Science, JSPS) provodi programe međunarodnih stipendija koji vrhunskim istraživačima iz drugih zemalja omogućuju da provode zajednička istraživanja i razmjenu ideja sa znanstvenicima u Japanu. Trenutačno su otvorene prijave za posjete stranih istraživača Japanu u okviru četiri kategorije ovog programa. Sredstva uključuju troškove povratne karte za Japan, mjesečne troškove života, putno osiguranje i dodatna sredstva ovisno o kategoriji stipendije. 

Pozivamo hrvatske znanstvenike da iskoriste ovu mogućnost i da se povežu s japanskim kolegama. Ako imate dodatnih pitanja o ovim stipendijama ili vam je potrebna pomoć pri uspostavi suradnje s japanskim znanstvenicima, obratite se Hrvatskoj zakladi za znanost na dario@hrzz.hr
Više informacija možete pronaći na mrežnim stranicama JSPS-a
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar
25. svibnja 2021.
Fakultet strojarstva i brodogradnje i partneri HUNOR d.o.o. i Enikon Aerospace d.o.o. provode projekt „Autonomni robotski sustav za brušenje i karakterizaciju površine tankostijenih kompozitnih proizvoda – ARCOPS“ sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. godine.

Realizacijom projekta planira se izraditi fleksibilna robotska ćelija za obradu kompozitnih i metalnih površina koja će nakon faze laboratorijskog testiranja biti spremna za testiranja u tvorničkom okruženju.

Projektom se planira pristupiti rješavanju identificiranih problema tehnološkog procesa brušenja:

A) Odstupanja u kvaliteti obrađene površine (neujednačena hrapavost površine) te nemogućnosti obrade svih površina obratka;
B) Varijacije u ciklusnom vremenu proizvodnih faza uslijed čestih naknadnih ručnih korekcija obratka te kontrole kvalitete;
C) Kontrola proizvoda vrši se isključivo vizualnom inspekcijom (podložna je subjektivnom dojmu kontrolora), te
D) Energetski neučinkovit proces uslijed glavnog prigona pogonjenog komprimiranim zrakom (visoki troškovi) i regulatora aksijalne sile pogonjenog komprimiranim zrakom.

Projekt će također rješavati uzroke neujednačene kontrole proizvoda koji se mogu podijeliti u dvije kategorije:

1. Vođenje robota po zadanoj putanji uz neizbježna odstupanja: U geometriji pripremka / U orijentaciji pripremka tijekom stezanja / Uslijed deformacije pripremka tijekom stezanja te
2. Tehnološki parametri i alat: Izbor tehnoloških parametara (posmak, brzina brušenja, aksijalna sila)/ Neujednačena brzina brušenja uslijed pneumatskog pogona glavnog prigona /Nemogućnost precizne regulacije sile uslijed pneumatske izvedbe.

Očekivani rezultat projekta jest uspješno testiran tehnološki koncept i prototip robotske ćelije u laboratorijskom i tvorničkom okruženju. Fakultet strojarstva i brodogradnje će realizacijom ovog projekta osigurati opremu nužnu za primijenjena istraživanja, a koja će omogućiti ostvarivanje novih suradnji s gospodarskim sektorom radi unaprjeđenja konkurentnosti poduzetnika ali i znanstvenika i studenata.

Ukupna vrijednost projekta je 8.129.899,96 kn. Voditelj projekta je dr.sc. Tomislav Staroveški koji će voditi istraživački i projektni tim sastavljen od 13 osoba.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar
24. svibnja 2021.
Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u ŠVICARSKOJ za RAZVOJ DIGITALNIH VJEŠTINA (tzv. „TRAINEESHIP IN DIGITAL SKILLS”) u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 (KA107) za razdoblje mobilnosti od 21.06.2021. do 30.04.2022.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
17. svibnja 2021.
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU objavilo je dva Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava: 
1. Unaprjeđenje vještina i kompetencija učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika u osnovnoškolskom sustavu odgoja i obrazovanja. Otvoren je od 3. svibnja 2021. do 2. kolovoza 2021. godine.
2. Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj Regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području. Komponenta A je otvorena od 29. travnja 2021. do 28. srpnja 2021. godine. Komponenta B je otvorena od 29. travnja 2021. do 27. kolovoza 2021. godine.
Više informacija nalazi se u privitku.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
5. svibnja 2021.
BESTPRAC mreža i EARMA (European Association of Research Managers and Administrator) organiziraju drugi virtualni sastanak koji će se održati14-15. lipnja 2021. godine. Više informacija možete pronaći na poveznici https://bestprac.eu/events/bestprac-earma-virtual-meeting-june-2021/
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
4. svibnja 2021.
Fakultet strojarstva i brodogradnje i partner Ekonerg d.o.o. provode projekt „Prognozirano održavanje industrijske rotacijske opreme temeljeno na strojnom učenju i IoT tehnologiji u interakciji s informacijskim sustavima“ sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. godine.

Realizacija ovog projekta omogućiti će detaljno istraživanje utjecaja primjene interneta stvari (eng. IoT - Internet of things) kroz prikupljanje obradu i analizu podataka o pojedinim objektima održavanja te primjenu analitičkih postupaka kod obrade velike količine podataka s ciljem identifikacije obrasca ponašanja tj. zakonitosti kvarova u prikupljenim podacima o kvarovima rotacijske opreme na temelju kojih će se kreirati pouzdani algoritmi strojnog učenja prepoznavanje anomalija. Nadalje, u cilju definiranja optimalnog modela odnosno kombinacije modela koji će davati pouzdane rezultate o stanju rotacijskog sustava, izradit će se i testirati niz probnih modela baziranih na algoritmima nadziranog i nenadziranog strojnog učenja. Kreiranjem takvih modela stvorit će se pretpostavke za realizaciju sustava prognoziranog održavanja temeljenog na umjetnoj tj. strojnoj inteligenciji te će se moći procijeniti sinergijski efekt primjene strojne inteligencije u području održavanja opreme. Fakultet strojarstva i brodogradnje će realizacijom ovog projekta osigurati opremu nužnu za primijenjena istraživanja u području inteligentne dijagnostike kvarova, a koja će omogućiti ostvarivanje novih suradnji s gospodarskim sektorom radi unaprjeđenja konkurentnosti poduzetnika ali i znanstvenika i studenata.

Primjena rezultata istraživanja izrazito je široka, a primijenjeni rezultati istraživanja imat će utjecaj na unapređenje sustava prognoziranja održavanja opreme i tehnologije te će na taj način izravno utjecati na jačanje konkurentnosti tvrtki koje će primjenjivati navedenu tehnologiju.

Ukupna vrijednost projekta je 10.605.200,23 kn. Voditelj projekta je prof.dr.sc. Željko Šitum, a voditelj razvojno-istraživačkih aktivnosti prof. dr.sc. Dragutin Lisjak. Voditelj istraživačkog tima Ekonerga je dr.sc. Arijan Abrashi.
 Projekti i mobilnost
Jelena Višić
16. travnja 2021.
Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u tijeku je projekt „Razvoj sustava antikorozivne zaštite za višenamjensku uporabu cijevi“ sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. godine.

Ovim projektom unaprijedit će se zaštita od korozije u sustavu odvodnje kroz optimizaciju tehnoloških rješenja uz poseban osvrt na zaštitu premazima. Kroz eksperimentalna istraživanja dobit će se smjernice za inovativna učinkovita projektno-tehnološka rješenja zaštite cijevi koje će se proizvoditi u tvrtki Ferro-Preis d.o.o., Čakovec. Fakultet strojarstva i brodogradnje će realizacijom ovog projekta osigurati opremu za razvoj i karakterizaciju premaznih sustava kojom će ojačati znanstveno-istraživačke kapacitete i omogućiti ostvarivanje novih suradnji s gospodarskim sektorom radi unaprjeđenja konkurentnosti poduzetnika, znanstvenika i studenata.

Ukupna vrijednost projekta je 6.980.434,79 kn, voditeljica projekta je prof.dr.sc. Vesna Alar.
 Projekti i mobilnost
Jelena Višić
13. travnja 2021.
31. ožujka 2021. godine uspješno je završio Erasmus+ projekt LSP Teacher Training Summer School (TRAILs) na kojemu su sudjelovale nastavnice Katedre za tehničke strane jezike FSB-a. U prilogu možete pogledati detalje o projektu i završnoj online školi kojoj je FSB bio domaćin.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
8. travnja 2021.
U četvrtak, 24. lipnja 2021. u 10:00 sati u Plavoj dvorani istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5/III, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada pristupnika Ivana Matasa, mag. ing. mech., pod naslovom „Primarna realizacija temperaturne ljestvice od trojne točke argona do trojne točke vode“. Studijska savjetnica je prof. dr.sc. Lovorka Grgec Bermanec.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
9. lipnja 2021.
U srijedu, 16. lipnja 2021., u 10:00 sati održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Camila Sáncheza Tobóna, M. Sc. Process Engineering, pod naslovom „A microwave–assisted synthesis of nitrogen-doped TiO2/graphene oxide for use in visible-light-activated photocatalytic processes“ (Mikrovalno potpomognuta sinteza dušikom dopiranoga TiO2/grafenova oksida za primjenu u fotokatalitičkim procesima aktiviranima vidljivim zračenjem). Studijski savjetnici su prof. dr.sc. Lidija Ćurković, prof. dr. sc. Jelena Radjenovic i prof. dr. sc. Davor Ljubas. Javna obrana teme doktorskog rada održat će se online putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail: lidija.curkovic@fsb.hr radi omogućavanja pristupa.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
8. lipnja 2021.
U privitku se nalazi natječaj za upise u smjerove strojarstva. Prijave počinju 7. lipnja i traju do 24. rujna 2021. 

Upute i link za prijavu možete naći na poveznici.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
2. lipnja 2021.
Doktorski rad Martine Rauch pod naslovom "Lokalna energijska i entropijska analiza umreženoga izmjenjivača topline" (mentor prof. dr. sc. Antun Galović) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 16. lipnja 2021.
 FSB Obavijesti
Andrea Zabjan Bogut
1. lipnja 2021.
Doktorski rad Jasmina Juranića pod naslovom "Design parameter management in product development process" (mentor prof. dr. sc. Neven Pavković) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 16. lipnja 2021. god.
 FSB Obavijesti
Andrea Zabjan Bogut
1. lipnja 2021.
Osim rangiranja sveučilišta od 2017. godine Šangajska lista također rangira sveučilišta prema znanstvenim područjima (Global Ranking of Academic Subjects - GRAS).
U 2021. godini Sveučilište u Zagrebu zauzima 43. mjesto u kategoriji „Marine/Ocean Engineering“.
Poveznica: https://www.shanghairanking.com/rankings/gras/2021/RS0222

Prema Šangajskoj listi (Academic Ranking of World Universities – ARWU) Sveučilište u Zagrebu je u 2019. i 2020. godini rangirano između 401. i 500. mjesta.
Poveznica: https://www.shanghairanking.com/rankings/arwu/2020

Više o Šangojskim listama i rangiranjima na poveznici: https://www.shanghairanking.com/
 Vijesti iz knjižnice
Tamara Krajna
28. svibnja 2021.
Natječaj za izbor nastavnika i suradnika objavljen je 28. svibnja 2021. godine u sveučilišnom časopisu Universitas, Narodnim novinama, EURAXESS portalu i na fakultetskoj web stranici.

Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu. 
 Natječaji
Matea Klanac
28. svibnja 2021.

Workshop on Control of Dynamical Systems will take place during June 14-16, 2021 in Dubrovnik, Croatia.  The idea of the workshop is to share the most recent results and trends in control theory and its applications. The workshop is organized within the framework of the project Control of Dynamical Systems sponsored by Croatian Science Foundation.

More information can be found on the following link: http://condys.unidu.hr/workshop-2021/

 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
21. svibnja 2021.
Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2020./2021. 

Studenti su dužni do srijede, 30. lipnja 2021. do 16 sati obaviti prijavu rada na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu (na linku) te do istog roka dostaviti ispis cijelog prijavljenog rada (uključujući i obrazloženje mentora) u dva primjerka putem urudžbenog zapisnika Povjerenstvu za nagrade Fakulteta te na nagrade@fsb.hr. Rad mora biti napisan prema uputama za pisanje i tehničko opremanje studentskih radova  (Prilog 2 Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade).

U okviru prijave rada, mentor je dužan do utorka, 30. lipnja 2020. do 16 sati u odgovarajući obrazac na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu upisati obrazloženje po čemu predloženi rad udovoljava kriterijima izvrsnosti (Prilog Kriteriji FSB). Ispis obrazloženja mentora također je potrebno predati u dva primjerka putem urudžbenog zapisnika te na nagrade@fsb.hr (tekst obrazloženja mora biti poslan u Wordu – ne pdf).

Napomena: U trenutku prijave u aplikaciju Sveučilišta, pristupnici moraju imati status studenta. Sveučilište ne prihvaća prijavu pristupnika koji su diplomirali, stoga molimo sve zainteresirane da strogo paze na rokove!
 FSB Obavijesti
Matea Klanac
30. travnja 2021.
U prilogu možete pronaći Natječaj za upis na poslijediplomski doktorski studij u akademskoj godini 2021./2022. iz znanstvenih područja strojarstvo, brodogradnja, zrakoplovstvo, metalurgija.

In attachment you can find Call for Applications for admission to the Postgraduate Doctoral Programme in the academic year 2021/2022  inscientific  fields  of  Mechanical  Engineering,  Naval  Architecture,  Aeronautical Engineering,  and  Metallurgica lEngineering.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
10. ožujka 2021.

Na temelju odredbi čl. 2. Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras raspisuje Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2020./2021.

Prijava radova za Rektorovu nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu https://apps.unizg.hr/rektorova-nagrada/ . Studenti mogu pristupiti ovoj aplikaciji svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. 

Rok za prijavu na Natječaj je srijeda 30. lipnja 2021. do 16 sati.

U prilogu se nalazi Natječaj o dodjeli Rektorove nagrade za akad. god. 2020./2021. i Pravilnik o dodjeli Rektorove nagrade (pročišćeni tekst, 28. veljače 2020.).

Natječaj i Pravilnik također možete naći na web stranici Sveučilišta u Zagrebu:
http://www.unizg.hr/istrazivanje/istrazivanje-i-inovacije/nagrade-za-posebna-postignuca/rektorova-nagrada/ .

 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
17. veljače 2021.
AVL-AST d.o.o. traži pojačanje na poziciji „Development Engineer Vehicle Function“. Sve uvjete i informacije možete pronaći u oglasu u prilogu.

Početak rada: Prema dogovoru

Rok prijave: 01.07.2021.
 Karijere
Stanko Škec
10. lipnja 2021.
AVL-AST d.o.o. traži studente za rad na poziciji „Technical Writer“, uvjeti su osnovno iskustvo u tehničkoj dokumentaciji, tehničko obrazovanje, odlično poznavanje engleskog jezika (njemački jezik je prednost), dobre komunikacijske vještine i želja za radom u timu.

Početak rada: Prema dogovoru

Rok prijave: 20.06.2021.
 Karijere
Stanko Škec
27. svibnja 2021.
Several four-year, full-time PhD positions at the Department for Automatics, Biocybernetics and Robotics at Jožef Stefan Institute, Ljubljana, Slovenia, starting on October 1st 2021.

We are looking for several PhD students with background in electrical engineering, computer science, mechatronics, mathematics or physics to strengthen our research team in the fields of either (a) robot deep learning and manipulation, (b) wearable robotics, (c) physical human-robot collaboration or (d) cognitive humanoid robotics. For more information on the topics see the webpages of the department https://abr.ijs.si and of two of its laboratories at http://nbr.ijs.si/ and http://www-hcr.ijs.si/.

The successful candidates will be offered four-year full-time contracts funded by the Slovenian Research Agency within the Young researchers programme. The positions are at Jožef Stefan Institute and the PhD studies will take place at either the University of Ljubljana or the Jožef Stefan International Postgraduate School. The cost of the PhD studies tuition will be fully covered.

Candidates must have an average grade for all examinations and coursework at bachelor's and master’s degree at least 8.00 (out of 10). The age of the candidate should not exceed 28 years, as specified by the Slovenian Research Agency.

To apply, please submit your CV, a short motivation letter, and your preference to one of the above four fields to e1-tajnistvo@ijs.si, before June 15th.
 Karijere
Stanko Škec
12. svibnja 2021.
Vertiv Croatia traži buduće inženjere za praksu u trajanju od 4-8 mjeseci u svojim IMS Deployment Engineering i IMS Design odjelima. Osim mogućnosti višemjesečne prakse, Vertiv Croatia nudi i ljetne prakse u trajanju od jednog mjeseca.

Iskoristite priliku da učite od vrhunskih stručnjaka u području podatkovnih centara i radite na sjajnim međunarodnim projektima. Pokažite im da ste Vertiv materijal i završetkom prakse osigurajte svoje stalno radno mjesto u Vertiv timu!

Više informacija o praksama možete pronaći u privitku.
 Karijere
Stanko Škec
28. travnja 2021.
Zbog povećanja opsega posla u potrazi smo za novim članom tima za radno mjesto suradnik/ica u tehničkoj podršci. Za rad u Daikin uredu u Zagrebu tražimo studenta/icu s minimalno završene 2 godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Zainteresirani se mogu javiti na mail: service@daikin.hr do 15.06.2021.
 Karijere
Stanko Škec
13. travnja 2021.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.

Humans of FSB
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102