Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19Uoči plenarne sjednice Europskog parlamenta koja će se održati od 17. do 20. svibnja 2021. organizirana je online konferencija za medije Europskog parlamenta Ureda u Republici Hrvatskoj 14. svibnja 2021. godine s početkom u 10:30 sati. Na konferenciji će govoriti i naša docentica Ankica Kovač na temu korištenja Fonda za pravednu tranziciju, namijenjenog ublažavanju troškova povezanih s prelaskom na zeleno gospodarstvo te o prijedlozima EP-a za dekarbonizaciju korištenjem vodika te integracijom energetskih sustava.

Više informacija dostupno je na poveznici: https://www.europarl.europa.eu/croatia/hr/programi_i_aktivnosti/javna-doga-anja/aktualnosti-iz-rada-europskog-parlamenta-rasprava-o-ukidanju-patenata-na-cjepiva-protiv-koronavirusa-zelena-tranzicija-vanjskopoliti-ka-pitanja.html?fbclid=IwAR3ehNHoFC1NSVmS85yP9FlJVJ3CBn-2VY5zhGiOQdrIWA4rBjF4lPLfuiQ

 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
13. svibnja 2021.
Several four-year, full-time PhD positions at the Department for Automatics, Biocybernetics and Robotics at Jožef Stefan Institute, Ljubljana, Slovenia, starting on October 1st 2021.

We are looking for several PhD students with background in electrical engineering, computer science, mechatronics, mathematics or physics to strengthen our research team in the fields of either (a) robot deep learning and manipulation, (b) wearable robotics, (c) physical human-robot collaboration or (d) cognitive humanoid robotics. For more information on the topics see the webpages of the department https://abr.ijs.si and of two of its laboratories at http://nbr.ijs.si/ and http://www-hcr.ijs.si/.

The successful candidates will be offered four-year full-time contracts funded by the Slovenian Research Agency within the Young researchers programme. The positions are at Jožef Stefan Institute and the PhD studies will take place at either the University of Ljubljana or the Jožef Stefan International Postgraduate School. The cost of the PhD studies tuition will be fully covered.

Candidates must have an average grade for all examinations and coursework at bachelor's and master’s degree at least 8.00 (out of 10). The age of the candidate should not exceed 28 years, as specified by the Slovenian Research Agency.

To apply, please submit your CV, a short motivation letter, and your preference to one of the above four fields to e1-tajnistvo@ijs.si, before June 15th.
 Karijere
Stanko Škec
12. svibnja 2021.
Europska komisija će 27. svibnja 2021. s početkom u 10 sati održati webinar: “The Funding & tenders Portal for beginners” preko YouTube live stream-a. U razdoblju 2021-2027 portal Funding&tender opportunities će se koristiti za mnoge europske programe kao što su: Horizon Europe, Erasmus+ (centralizirane aktivnosti), Creative Europe, Citizens, Equality, Rights and Values Programme i brojne druge.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar
12. svibnja 2021.
Natječaj za radno mjesto Višeg stručnog suradnika (1 izvršitelj/ica) na projektu „NERO – Neurokirurški robot“, u Zavodu za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava na Katedri za autonomne sustave i računalnu inteligenciju, objavljen je dana 12. svibnja 2021. godine u Narodnim Novinama i web stranicama HZZ-a, a otvoren je do 20. svibnja 2021. godine.

Tekst natječaja nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
12. svibnja 2021.
Kamgrad d.o.o. zapošljava mlade, visoko motivirane osobe, spremne na terenski rad na poziciji Inženjera strojarskih instalacija.
Usvajajte znanja i vještine potrebne za samostalan rad uz postepeno uvođenje u posao od strane iskusnog mentora.

Prijave na link: https://kamgrad.talentlyft.com/jobs/inzenjer-na-gradilistu-strojarskih-instalacija-pripravnik-mz-l9Y
 Karijere
Stanko Škec
11. svibnja 2021.
Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za akademsku mobilnost u 2021. godini (drugi krug). Prijave se podnose na online obrascu te se zajedno s ostalom natječajnom dokumentacijom dostavljaju elektorničkim putem (u PDF formatu, jedan dokument) na e-mail adresu: ivana.bezmalinovic@fsb.hr. Online prijave su otvorene do 24. svibnja 2021. godine do 12h a rok za dostavu kompletne dokumentacije je 26. svibnja 2021. godine.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
10. svibnja 2021.
Moje glazbene vode krenule su kada sam se upisao u glazbenu školu – instrument: harmonika. Ondje sam stekao dobre osnove, no s vremena na vrijeme osjećao sam da mi nešto nedostaje, i tu sam se počeo zanimati za zabavnu glazbu. U glazbenoj školi sve se svira preko nota, s zabavna se glazba svira preko sluha. Upravo to mi je bio pravi izazov. Uvijek sam jedva čekao da moji omiljeni izvođači izbace novu pjesmu i da ju ja pokušam „skinuti“. Suzdržavao sam se od pjevanja, ali sam shvatio da samo sviranje, pogotovo harmonike, bez pjevanja i nije toliko interesantno.
 Život na FSB
Andrija Levanić
10. svibnja 2021.
Sveučilište u Zagrebu objavilo je rezultate Erasmus+ SMS natječaja za 2021./22., Obavijest možete pronaći na poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/rezultati-natjecaja-za-sudjelovanje-u-programu-erasmus-za-studente-studijski-boravak-za-ak-go-3/
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
6. svibnja 2021.
Agencija za mobilnost i programe EU, s ciljem upoznavanja sudionika i potencijalnih korisnika s mogućnostima akademske mobilnosti u okviru novog programskog razdoblja 2021. do 2027. godine, organizira informativni dan posvećen mogućnostima mobilnosti kroz međunarodne programe mobilnosti, doktorskih studija te postdoktorskih projekata.
Online informativni dan održat će se u petak 14. svibnja 2021. godine s početkom u 9:50 sati putem Zoom platforme. Prijava na informativni dan moguća je putem sljedeće poveznice (u izborniku pod događanje potrebno je odabrati naziv informativnog dana) Prijave su otvorene do srijede 12. svibnja 2021. do 16 sati.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
6. svibnja 2021.
- do sredine svibnja planira se objava Erasmus+ natječaja za mobilnost studenata za studijski boravak (SMS) - programske zemlje KA131 (bivši KA103) za ljetni semestar ak. god. 2021./22. Natječaj bi bio otvoren do kraja mjeseca. Nakon objave Natječaja održat će se informativna tribina za zainteresirane studente!
- sredina lipnja: raspis Erasmus+ natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse (SMP) - programske zemlje KA131 (bivši KA103), za najraniji polazak od 1. listopada 2021.
-  novi raspis Erasmus+ natječaja za mobilnost (ne)nastavnog osoblja za programske zemlje, KA131 (bivši KA103) planira u (kasnu) jesen 2021. Osoblje koje planira nove mobilnosti u razdoblju do raspisa novog Erasmus+ natječaja može koristiti mogućnosti razmjene u sklopu drugoga kruga Natječaja za akademsku mobilnost koji će biti raspisan do kraja ovoga tjedna.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
5. svibnja 2021.
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU objavilo je dva Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava: 
1. Unaprjeđenje vještina i kompetencija učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika u osnovnoškolskom sustavu odgoja i obrazovanja. Otvoren je od 3. svibnja 2021. do 2. kolovoza 2021. godine.
2. Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj Regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području. Komponenta A je otvorena od 29. travnja 2021. do 28. srpnja 2021. godine. Komponenta B je otvorena od 29. travnja 2021. do 27. kolovoza 2021. godine.
Više informacija nalazi se u privitku.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
5. svibnja 2021.
Doktorski rad Ivane Ropuš pod naslovom "Optimiranje otpornosti na koroziju visokočiste aluminijeve oksidne keramike" (mentor prof. dr.sc. Lidija Ćurković) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 19. svibnja 2021. god.
 FSB Obavijesti
Jelena Bolkovac
5. svibnja 2021.
Moje glazbene vode krenule su kada sam se upisao u glazbenu školu – instrument: harmonika. Ondje sam stekao dobre osnove, no s vremena na vrijeme osjećao sam da mi nešto nedostaje, i tu sam se počeo zanimati za zabavnu glazbu. U glazbenoj školi sve se svira preko nota, s zabavna se glazba svira preko sluha. Upravo to mi je bio pravi izazov. Uvijek sam jedva čekao da moji omiljeni izvođači izbace novu pjesmu i da ju ja pokušam „skinuti“. Suzdržavao sam se od pjevanja, ali sam shvatio da samo sviranje, pogotovo harmonike, bez pjevanja i nije toliko interesantno.
 Život na FSB
Andrija Levanić
10. svibnja 2021.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, u suradnji s Fachhochschule Burgenland GmbH- Eisenstadt iz Austrije, i ove godine od  17.–31.7.2021.organizira Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika
      
Ljetna škola traje 2 tjedna uz raznolik program nastave jezika, kulture, predavanja o hrvatskom i austrijskom gospodarstvu, kulturi i književnosti, interkulturalnim razlikama, učenje u tandemu, terensku nastavu, radionice te izlete i filmske večeri. Nastava jezika izvodi se na različitim razinama te se polaznici raspoređuju na temelju njihova prethodna poznavanja jezika.
 Događanja
Stanko Škec
4. svibnja 2021.
"The Energy Dilemma" je online stručni seminar u organizaciji studentske udruge BEST Zagreb, koji studentima od 24. do 29. svibnja omogućuje upoznavanje s tematikom goriva - nafte, biogoriva, električne energije i vodika.
 Događanja
Stanko Škec
28. travnja 2021.
Pozivamo studente/ice Fakulteta strojarstva i brodogradnje da se priključe natjecanju Engineering Newcomer 2021 organiziranom za edukacijske ustanove s područja tehnike i inženjerstva.

Potrebno je prijaviti svoj projekt na natječaj, a izabrani projekti bit će nagrađeni, tj. studenti ili institucije dobit će novčane nagrade.

Rok za podnošenje prijava je 31. 07. 2021.

Više detalja o natjecanju možete pronaći na poveznici:
www.engineering-newcomer.com
 Događanja
Stanko Škec
21. siječnja 2021.
Europska komisija će 27. svibnja 2021. s početkom u 10 sati održati webinar: “The Funding & tenders Portal for beginners” preko YouTube live stream-a. U razdoblju 2021-2027 portal Funding&tender opportunities će se koristiti za mnoge europske programe kao što su: Horizon Europe, Erasmus+ (centralizirane aktivnosti), Creative Europe, Citizens, Equality, Rights and Values Programme i brojne druge.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar
12. svibnja 2021.
Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za akademsku mobilnost u 2021. godini (drugi krug). Prijave se podnose na online obrascu te se zajedno s ostalom natječajnom dokumentacijom dostavljaju elektorničkim putem (u PDF formatu, jedan dokument) na e-mail adresu: ivana.bezmalinovic@fsb.hr. Online prijave su otvorene do 24. svibnja 2021. godine do 12h a rok za dostavu kompletne dokumentacije je 26. svibnja 2021. godine.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
10. svibnja 2021.
Sveučilište u Zagrebu objavilo je rezultate Erasmus+ SMS natječaja za 2021./22., Obavijest možete pronaći na poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/rezultati-natjecaja-za-sudjelovanje-u-programu-erasmus-za-studente-studijski-boravak-za-ak-go-3/
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
6. svibnja 2021.
Agencija za mobilnost i programe EU, s ciljem upoznavanja sudionika i potencijalnih korisnika s mogućnostima akademske mobilnosti u okviru novog programskog razdoblja 2021. do 2027. godine, organizira informativni dan posvećen mogućnostima mobilnosti kroz međunarodne programe mobilnosti, doktorskih studija te postdoktorskih projekata.
Online informativni dan održat će se u petak 14. svibnja 2021. godine s početkom u 9:50 sati putem Zoom platforme. Prijava na informativni dan moguća je putem sljedeće poveznice (u izborniku pod događanje potrebno je odabrati naziv informativnog dana) Prijave su otvorene do srijede 12. svibnja 2021. do 16 sati.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
6. svibnja 2021.
- do sredine svibnja planira se objava Erasmus+ natječaja za mobilnost studenata za studijski boravak (SMS) - programske zemlje KA131 (bivši KA103) za ljetni semestar ak. god. 2021./22. Natječaj bi bio otvoren do kraja mjeseca. Nakon objave Natječaja održat će se informativna tribina za zainteresirane studente!
- sredina lipnja: raspis Erasmus+ natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse (SMP) - programske zemlje KA131 (bivši KA103), za najraniji polazak od 1. listopada 2021.
-  novi raspis Erasmus+ natječaja za mobilnost (ne)nastavnog osoblja za programske zemlje, KA131 (bivši KA103) planira u (kasnu) jesen 2021. Osoblje koje planira nove mobilnosti u razdoblju do raspisa novog Erasmus+ natječaja može koristiti mogućnosti razmjene u sklopu drugoga kruga Natječaja za akademsku mobilnost koji će biti raspisan do kraja ovoga tjedna.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
5. svibnja 2021.
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU objavilo je dva Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava: 
1. Unaprjeđenje vještina i kompetencija učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika u osnovnoškolskom sustavu odgoja i obrazovanja. Otvoren je od 3. svibnja 2021. do 2. kolovoza 2021. godine.
2. Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj Regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području. Komponenta A je otvorena od 29. travnja 2021. do 28. srpnja 2021. godine. Komponenta B je otvorena od 29. travnja 2021. do 27. kolovoza 2021. godine.
Više informacija nalazi se u privitku.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
5. svibnja 2021.
BESTPRAC mreža i EARMA (European Association of Research Managers and Administrator) organiziraju drugi virtualni sastanak koji će se održati14-15. lipnja 2021. godine. Više informacija možete pronaći na poveznici https://bestprac.eu/events/bestprac-earma-virtual-meeting-june-2021/
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
4. svibnja 2021.
SOMMa, španjolski savez istraživačkih institucija, trenutno ima otvorene natječaje za istraživače iz raznih područja. Više informacija možete pronaći na poveznici: www.somma.es/jobs
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
27. travnja 2021.
Fakultet strojarstva i brodogradnje i partner Ekonerg d.o.o. provode projekt „Prognozirano održavanje industrijske rotacijske opreme temeljeno na strojnom učenju i IoT tehnologiji u interakciji s informacijskim sustavima“ sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. godine.

Realizacija ovog projekta omogućiti će detaljno istraživanje utjecaja primjene interneta stvari (eng. IoT - Internet of things) kroz prikupljanje obradu i analizu podataka o pojedinim objektima održavanja te primjenu analitičkih postupaka kod obrade velike količine podataka s ciljem identifikacije obrasca ponašanja tj. zakonitosti kvarova u prikupljenim podacima o kvarovima rotacijske opreme na temelju kojih će se kreirati pouzdani algoritmi strojnog učenja prepoznavanje anomalija. Nadalje, u cilju definiranja optimalnog modela odnosno kombinacije modela koji će davati pouzdane rezultate o stanju rotacijskog sustava, izradit će se i testirati niz probnih modela baziranih na algoritmima nadziranog i nenadziranog strojnog učenja. Kreiranjem takvih modela stvorit će se pretpostavke za realizaciju sustava prognoziranog održavanja temeljenog na umjetnoj tj. strojnoj inteligenciji te će se moći procijeniti sinergijski efekt primjene strojne inteligencije u području održavanja opreme. Fakultet strojarstva i brodogradnje će realizacijom ovog projekta osigurati opremu nužnu za primijenjena istraživanja u području inteligentne dijagnostike kvarova, a koja će omogućiti ostvarivanje novih suradnji s gospodarskim sektorom radi unaprjeđenja konkurentnosti poduzetnika ali i znanstvenika i studenata.

Primjena rezultata istraživanja izrazito je široka, a primijenjeni rezultati istraživanja imat će utjecaj na unapređenje sustava prognoziranja održavanja opreme i tehnologije te će na taj način izravno utjecati na jačanje konkurentnosti tvrtki koje će primjenjivati navedenu tehnologiju.

Ukupna vrijednost projekta je 10.605.200,23 kn. Voditelj projekta je prof.dr.sc. Željko Šitum, a voditelj razvojno-istraživačkih aktivnosti prof. dr.sc. Dragutin Lisjak. Voditelj istraživačkog tima Ekonerga je dr.sc. Arijan Abrashi.
 Projekti i mobilnost
Jelena Višić
16. travnja 2021.
Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u tijeku je projekt „Razvoj sustava antikorozivne zaštite za višenamjensku uporabu cijevi“ sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. godine.

Ovim projektom unaprijedit će se zaštita od korozije u sustavu odvodnje kroz optimizaciju tehnoloških rješenja uz poseban osvrt na zaštitu premazima. Kroz eksperimentalna istraživanja dobit će se smjernice za inovativna učinkovita projektno-tehnološka rješenja zaštite cijevi koje će se proizvoditi u tvrtki Ferro-Preis d.o.o., Čakovec. Fakultet strojarstva i brodogradnje će realizacijom ovog projekta osigurati opremu za razvoj i karakterizaciju premaznih sustava kojom će ojačati znanstveno-istraživačke kapacitete i omogućiti ostvarivanje novih suradnji s gospodarskim sektorom radi unaprjeđenja konkurentnosti poduzetnika, znanstvenika i studenata.

Ukupna vrijednost projekta je 6.980.434,79 kn, voditeljica projekta je prof.dr.sc. Vesna Alar.
 Projekti i mobilnost
Jelena Višić
13. travnja 2021.
31. ožujka 2021. godine uspješno je završio Erasmus+ projekt LSP Teacher Training Summer School (TRAILs) na kojemu su sudjelovale nastavnice Katedre za tehničke strane jezike FSB-a. U prilogu možete pogledati detalje o projektu i završnoj online školi kojoj je FSB bio domaćin.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
8. travnja 2021.
Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u tijeku je projekt „INOVATIVNI Ti-Mg DENTALNI IMPLANTATI ZA SVJETSKO TRŽIŠTE“ sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. godine.

Ovim projektom optimirat će se struktura i sastav inovativnog titanij – magnezij kompozita dizajniranog za primjenu u stomatologiji, konkretno fiksnoj protetici. U drugoj fazi projekta, kroz pretklinička i klinička ispitivanja utvrdit će se primjenjivost tog materijala za izradu novog proizvoda tvrtke Eonex d.o.o., naprednog dentalnog implantata. Fakultet strojarstva i brodogradnje će realizacijom ovog projekta osigurati opremu za razvoj i karakterizaciju metalnih kompozita koja će omogućiti ostvarivanje novih suradnji s gospodarskim sektorom radi unaprjeđenja konkurentnosti poduzetnika, ali i znanstvenika i studenata.

Ukupna vrijednost projekta je 7.994.074,31 kn, voditelj projekta je prof.dr.sc. Zdravko Schauperl.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
6. travnja 2021.

Uoči plenarne sjednice Europskog parlamenta koja će se održati od 17. do 20. svibnja 2021. organizirana je online konferencija za medije Europskog parlamenta Ureda u Republici Hrvatskoj 14. svibnja 2021. godine s početkom u 10:30 sati. Na konferenciji će govoriti i naša docentica Ankica Kovač na temu korištenja Fonda za pravednu tranziciju, namijenjenog ublažavanju troškova povezanih s prelaskom na zeleno gospodarstvo te o prijedlozima EP-a za dekarbonizaciju korištenjem vodika te integracijom energetskih sustava.

Više informacija dostupno je na poveznici: https://www.europarl.europa.eu/croatia/hr/programi_i_aktivnosti/javna-doga-anja/aktualnosti-iz-rada-europskog-parlamenta-rasprava-o-ukidanju-patenata-na-cjepiva-protiv-koronavirusa-zelena-tranzicija-vanjskopoliti-ka-pitanja.html?fbclid=IwAR3ehNHoFC1NSVmS85yP9FlJVJ3CBn-2VY5zhGiOQdrIWA4rBjF4lPLfuiQ

 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
13. svibnja 2021.
Natječaj za radno mjesto Višeg stručnog suradnika (1 izvršitelj/ica) na projektu „NERO – Neurokirurški robot“, u Zavodu za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava na Katedri za autonomne sustave i računalnu inteligenciju, objavljen je dana 12. svibnja 2021. godine u Narodnim Novinama i web stranicama HZZ-a, a otvoren je do 20. svibnja 2021. godine.

Tekst natječaja nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
12. svibnja 2021.
Doktorski rad Ivane Ropuš pod naslovom "Optimiranje otpornosti na koroziju visokočiste aluminijeve oksidne keramike" (mentor prof. dr.sc. Lidija Ćurković) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 19. svibnja 2021. god.
 FSB Obavijesti
Jelena Bolkovac
5. svibnja 2021.
Doktorski rad Marina Kurtele pod naslovom "Utjecaj cerijevih iona na korozijska svojstva aluminijske legure u kloridnom mediju" (mentor doc. dr. sc. Vinko Šimunović) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 19. svibnja 2021. god.
 FSB Obavijesti
Andrea Zabjan Bogut
4. svibnja 2021.
Senat Sveučilišta u Zagrebu raspisao je Natječaj za dodjelu nagrade Fran Bošnjaković za akad.god. 2020./2021

Pozivamo ustrojstvene jedinice fakulteta da pošalju svoje prijedloge na e-adresu: nagrade@fsb.hr te jedan primjerak putem urudžbenog zapisnika, najkasnije do petka 4. lipnja 2021. godine. Prijedlog mora sadržavati životopis predloženika te iscrpno obrazloženje, kojemu se prilažu znanstveni radovi i drugi potrebni dokazi.
 FSB Obavijesti
Matea Klanac
4. svibnja 2021.
Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2020./2021. 

Studenti su dužni do srijede, 30. lipnja 2021. do 16 sati obaviti prijavu rada na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu (na linku) te do istog roka dostaviti ispis cijelog prijavljenog rada (uključujući i obrazloženje mentora) u dva primjerka putem urudžbenog zapisnika Povjerenstvu za nagrade Fakulteta te na nagrade@fsb.hr. Rad mora biti napisan prema uputama za pisanje i tehničko opremanje studentskih radova  (Prilog 2 Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade).

U okviru prijave rada, mentor je dužan do utorka, 30. lipnja 2020. do 16 sati u odgovarajući obrazac na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu upisati obrazloženje po čemu predloženi rad udovoljava kriterijima izvrsnosti (Prilog Kriteriji FSB). Ispis obrazloženja mentora također je potrebno predati u dva primjerka putem urudžbenog zapisnika te na nagrade@fsb.hr (tekst obrazloženja mora biti poslan u Wordu – ne pdf).

Napomena: U trenutku prijave u aplikaciju Sveučilišta, pristupnici moraju imati status studenta. Sveučilište ne prihvaća prijavu pristupnika koji su diplomirali, stoga molimo sve zainteresirane da strogo paze na rokove!
 FSB Obavijesti
Matea Klanac
30. travnja 2021.
Događaj će se održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te u Klubu studenata elektrotehnike u Zagrebu, ali će se moći pratiti online od 10. do 14. svibnja 2021. Za sudjelovanje potrebno je prijaviti se putem poveznice. Cilj događaja je hrvatskim studentima pružiti novu priliku za pronalazak karijere, umrežavanje i razmjenu znanja.

Meetup će studentima pružiti mogućnost upoznavanja s predstavnicima iz 55 tehničkih poduzeća koji će održati razne talkove, radionice, panel rasprave i hot talk putem kojih će studente upoznati s novitetima unutar 7 različitih industrija, naučiti ih nove vještine, ali i razmijeniti znanja i iskustva sa svim sudionicima Meetupa putem umrežavanja.

Na sljedećem linku su otvorene prijave za studente koji žele sudjelovati, a dodatna obavijest dostupna je na poveznici.
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
27. travnja 2021.
Natječaj za izbor nastavnika i suradnika objavljen je 23. travnja 2021. godine u sveučilišnom časopisu Universitas, Narodnim novinama, EURAXESS portalu i na fakultetskoj web stranici.

Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu. 
 Natječaji
Matea Klanac
23. travnja 2021.
U petak, 14. svibnja  2021. u 11 sati u učionici A410 sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje Ivana Lučića 1, održat će se javna obrana završnog rada pristupnika Matije Režeka, mag. ing. mech. na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod naslovom “Upravljanje procesima održavanja objekata na temelju pokazatelja učinkovitosti“. Mentor završnog rada je prof. dr. sc. Dragutin Lisjak. Radi okolnosti vezanih za bolest COVID-19, javna obrana završnog rada održat će se online putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail: matija.rezek@ekonerg.hr radi dobivanja uputa kako prisustvovati javnoj obrani.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
23. travnja 2021.
Danijel Pugar, mag. ing. mech., branit će doktorski rad pod naslovom „Utjecaj nanočestica cinkova oksida na strukturu i svojstva mješavine poli(vinil-alkohola) i hitozana“ dana 14. svibnja  2021. u 11 sati u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5/I. Radi okolnosti vezanih za bolest COVID-19, javna obrana doktorskog rada održat će se online putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail: danijel.pugar@fsb.hr radi dobivanja uputa kako prisustvovati javnoj obrani.

 
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
22. travnja 2021.
Završni specijalistički rad Matije Režeka pod naslovom "Upravljanje procesima održavanja objekata na temelju pokazatelja učinkovitosti" (mentor izv. prof. dr. sc. Dragutin Lisjak) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 14. svibnja 2021. god.
 FSB Obavijesti
Andrea Zabjan Bogut
20. travnja 2021.
U prilogu možete pronaći Natječaj za upis na poslijediplomski doktorski studij u akademskoj godini 2021./2022. iz znanstvenih područja strojarstvo, brodogradnja, zrakoplovstvo, metalurgija.

In attachment you can find Call for Applications for admission to the Postgraduate Doctoral Programme in the academic year 2021/2022  inscientific  fields  of  Mechanical  Engineering,  Naval  Architecture,  Aeronautical Engineering,  and  Metallurgica lEngineering.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
10. ožujka 2021.
Several four-year, full-time PhD positions at the Department for Automatics, Biocybernetics and Robotics at Jožef Stefan Institute, Ljubljana, Slovenia, starting on October 1st 2021.

We are looking for several PhD students with background in electrical engineering, computer science, mechatronics, mathematics or physics to strengthen our research team in the fields of either (a) robot deep learning and manipulation, (b) wearable robotics, (c) physical human-robot collaboration or (d) cognitive humanoid robotics. For more information on the topics see the webpages of the department https://abr.ijs.si and of two of its laboratories at http://nbr.ijs.si/ and http://www-hcr.ijs.si/.

The successful candidates will be offered four-year full-time contracts funded by the Slovenian Research Agency within the Young researchers programme. The positions are at Jožef Stefan Institute and the PhD studies will take place at either the University of Ljubljana or the Jožef Stefan International Postgraduate School. The cost of the PhD studies tuition will be fully covered.

Candidates must have an average grade for all examinations and coursework at bachelor's and master’s degree at least 8.00 (out of 10). The age of the candidate should not exceed 28 years, as specified by the Slovenian Research Agency.

To apply, please submit your CV, a short motivation letter, and your preference to one of the above four fields to e1-tajnistvo@ijs.si, before June 15th.
 Karijere
Stanko Škec
12. svibnja 2021.
Kamgrad d.o.o. zapošljava mlade, visoko motivirane osobe, spremne na terenski rad na poziciji Inženjera strojarskih instalacija.
Usvajajte znanja i vještine potrebne za samostalan rad uz postepeno uvođenje u posao od strane iskusnog mentora.

Prijave na link: https://kamgrad.talentlyft.com/jobs/inzenjer-na-gradilistu-strojarskih-instalacija-pripravnik-mz-l9Y
 Karijere
Stanko Škec
11. svibnja 2021.
Vertiv Croatia traži buduće inženjere za praksu u trajanju od 4-8 mjeseci u svojim IMS Deployment Engineering i IMS Design odjelima.

Iskoristite priliku da učite od vrhunskih stručnjaka u području podatkovnih centara i radite na sjajnim međunarodnim projektima. Pokažite im da ste Vertiv materijal i završetkom prakse osigurajte svoje stalno radno mjesto u Vertiv timu!

Više informacija o praksama možete pronaći u privitku.
 Karijere
Stanko Škec
28. travnja 2021.
Zbog povećanja opsega posla u potrazi smo za novim članom tima za radno mjesto suradnik/ica u tehničkoj podršci. Za rad u Daikin uredu u Zagrebu tražimo studenta/icu s minimalno završene 2 godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Zainteresirani se mogu javiti na mail: service@daikin.hr do 15.06.2021.
 Karijere
Stanko Škec
13. travnja 2021.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.

Humans of FSB
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102