Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Aktualno


Studentski hackaton projekta ProHackin' i izbornog kolegija EGPR održan je u suradnji s tvrtkom Rimac Automobili d.o.o.

Studentski hackathon u sklopu projekta ProHackin', održan u prostorima industrijskog partnera i domaćina hackathona - tvrtke Rimac Automobili d.o.o., okupio je studente s četiriju europskih sveučilišta s ciljem razvoja inovativnih ideja i proizvoda te stjecanja pripadnih vještina.

Hackathon je organizirala Katedra za konstruiranje i razvoj proizvoda u okviru izbornog kolegija EGPR (European Global Product Realization), dok se projekt ProHackin' temelji na suradnji četiriju sveučilišnih partnera iz Ljubljane, Milana, Beča i Zagreba (Sveučilište u Ljubljani, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Politecnico di Milano, Tehničko sveučilište u Beču, Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje) te industrijskog partnera.

Sudionici hackathona, odnosno studenti s navedenih europskih sveučilišta, organizirani su u međunarodne timove od deset članova koji su u subotu, 22. travnja 2023., proveli 12 sati fokusirajući se isključivo na konceptualnu fazu razvoja proizvoda i razvijajući tri koncepta prijevoznih sredstava za kretanje po gradu, zadatak koji je postavio ovogodišnji industrijski partner.

Stoga je tvrtka Rimac Automobili imala ključnu ulogu u podršci i vođenju sudionika tijekom hackathona, ali i tijekom cijelog projekta. Zahvaljujemo Rimac Automobilima na podršci tijekom ovogodišnjeg ProHackin' projekta, kao i Europskoj komisiji na podršci suradnji partnerskih institucija putem programa #erasmusplus.

Također, čestitke svim sudionicima, profesorima i trenerima timova koji su doprinijeli uspjehu hackathona. Nastavimo pružati podršku i sljedećoj generaciji budućih razvojnih inženjera!

Dijelić radne atmosfere s hackathona moguće je vidjeti na poveznici: https://www.instagram.com/reel/CsBezXuNSBe?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ%3D%3D

 
  • Podijeli
Ostale vijesti iz kategorije

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica