Život na FSB

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Život na FSB

Život na FSB

Humans of FSB: Stipo Slipac, student

Priča/Story: Nina Bočkaj, Slika/Photo: Jan Weltinger
Potjeru sam počeo pratiti zbog dida i bake. Na prvu me nije zanimalo, ali su mi oni uporni prepričavali što se dogodilo, i tako sam i ja, kad bih došao k njima, počeo pratiti. Kod kuće, na brzopoteznim pitanjima, znao samo ih u prosjeku 7 ili 8, pa sam se u četvrtom srednje odlučio prijaviti s namjerom da si od novca koji zaradim kupim laptop. Nisam se puno pripremao, ali mislim da je moj tata puno utjecao na mene jer je profesor geografije pa bi mi uvijek govorio neke fun facts, mama isto, dida bi mi pričao priče… Pa glazba… I još ako voliš guglati... Za jednu prijavu za Potjeru moraš odgovoriti na 15 pitanja u 150 sekundi, ali možeš poslati bezbroj prijava. Točno se sjećam kada sam tijekom blok-sata matematike dobio pozivnicu, profesorica mi je čestitala i rekla neka ih pozdravim. Mislio sam da će mi biti isto kao i doma, ali kad si ondje, sve je skroz drugačije. Neka sam pitanja shvatio tek kada sam kasnije ponovno gledao epizodu na YouTubeu, npr. pitanje „Kako se zove upravljač vozila ili nabor na tkanini?“ od treme uopće nisam dobro čuo, a odgovor je jednostavan: volan. Prije same epizode postoji proba na kojoj ti pročitaju 3-4 brza pitanja da dobiješ osjećaj kako je, prije ploče čekaš da namjeste kamere i slično. To mi je bilo prvo iskustvo s HRT-om. Brzopotezna sam pitanja, prema svojim kriterijima i objektivno, vrlo loše odradio i uzeo višu ponudu. Na ploči sam zeznuo samo jedno pitanje i tek trenutak prije završne potjere shvatio sam da bih mogao osvojiti neke novce i da se trebam skoncentrirati. Od dijela novca koji sam osvojio kupio sam laptop i pokrio maturalac, a dio sam ostavio za provod i štednju. Malo mi je krivo što sam Potjeru osvojio od prve, rado bih se vratio.

Uvijek sam volio pratiti NBA pa sam, zajedno s frendovima, počeo pratiti Hoopster, a kasnije i Eurostep. To su fan page stranice na Instagramu i Facebooku na kojima se objavljuju šaljivi videi, memovi ili kad netko ima neku dobru utakmicu. Počeli smo ići na pub-kvizove u IQ, koji se održavaju svake druge srijede. Trenutačno smo u ligi četvrti i fali nam bod do treće ekipe. Jednom smo moja ekipa i ja dobili shout-out za najviše išaran list papira koji su organizatori do tada bili dobili. Ja sam obično zadužen za pitanja s anagramima, koja znaju biti zeznuta kada je u pitanju neki igrač koji više ne igra. Kada je u pitanju igrač koji trenutno igra, češće mu viđaš ime na ekranu pa ti se slova sama poslažu. Kada dođe igrač koji je u mirovini, koristim se nekim tehnikama raspirivanja riječi pa tražim učestalo ime poput Pete ili Shawn i slično.

Veseli me kada su na Potjeri pitanja iz NBA-a ili NFL-a, obično budu vrlo lagana pitanja, pogotovo ako ih znaš prije nego što ponude odgovor. Do sada još nisam nikada organizirao pub-kviz, ali kada čitam biografije ili statistiku, zapisujem pitanja o NBA-u i volio bih jednog dana organizirati neki. Planiram se uskoro početi prijavljivati na Miljunaša i nadam se da se gledamo.

Stipo Slipac, student

Humans of FSB
  • Podijeli
Ostale vijesti iz kategorije

Humans of FSB: Filip Čavić, student

18. ožujka 2024.
Andrija Levanić, 

Humans of FSB: Dominik Matišin, student

4. ožujka 2024.
Andrija Levanić, 


Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica