Život na FSB

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Život na FSB

Život na FSB

Humans of FSB: Igor Jadan, student

Priča/Story: Nina Bočkaj, Slika/Photo: Ana Lipovac
Ovo je već peta godina kako se bavim snimanjem videa, i to već polako prerasta iz hobija u posao. Krenuo sam samo s videima za YouTube, a kada je bio lockdown, rodila se ljubav prema gledanju, pa polako i snimanju za TikTok. To se ispostavilo jako dobrim jer na YouTubeu nisam nikada mogao dobiti neke poštene preglede, uglavnom ih je pratila samo ekipa iz srednje, a moj prvi video za TikTok u jednom je danu skupio 200 tisuća pregleda. Tada sam gotovo svaki dan objavio neki video: što smo moja ekipa i ja radili, gdje smo bili, avanture koje smo proživjeli… Kad mi je počela padati gledanost, odlučio sam snimati kad god bih kuhao ili pekao neki kolač. Najviše volim pripremati kolače. Sve je počelo s muffinima, koje sam ispekao da meni i frendovima bude lakše učiti za maturu. Kuham odmalena, bio sam na raznim kulinarskim radionicama za djecu, a s obzirom na to da sam živio u kući s djedom i bakom, prvo bih pomagao s ručkom mami, potom i baki. Cijeli sam život vegetarijanac, tako da uvijek kuham vegetarijanski, a recepti za hranu koju pripremam ponekad su moji, ponekad nešto što sam vidio na TikToku, a dobar dio recepata je ustvari iz mamine glave. Ona nikada ne kuha po receptu. To obično izgleda tako da ona leži na kauču, a ja njoj vičem pitanja koliko čega trebam staviti i na kraju joj donesem da vidi jesam li dovoljno stavio. Definitivno najviše volim snimati videa vezana uz hranu, a u zadnje vrijeme snimam i kako ocjenjujem hranu, što mi je još draže jer ne moram ja kuhati.
Obično mi treba nekoliko sati za snimiti video od približno jedne minute. Kad snimam kako kuham, vrijeme potrebno za pripremu tog jela produži se barem jedan sat. Trudim se na svom profilu objaviti jedan video dnevno, tako da mi ustvari dobar dio dana ode na pripremu videa. Nakon snimanja potrebno je taj video i editirati. Ne skupljam videa unaprijed, već kako snimam, tako i objavljujem. Nedavno sam krenuo s dnevnim vlogovima na YouTubeu. Snimio sam pet videa unaprijed i odmah ih u prvom tjednu potrošio jer sam se ulijenio sa snimanjem tako da sad više nemam praksu snimanja unaprijed. Motivacija za snimanje videa svaki dan mi je da sam sebi pokažem da mogu svaki dan snimiti video koji je dovoljno kvalitetan da ga ljudi žele pogledati.

Igor Jadan, student

Humans of FSB
  • Podijeli
Ostale vijesti iz kategorije

Humans of FSB: Filip Čavić, student

18. ožujka 2024.
Andrija Levanić, 

Humans of FSB: Dominik Matišin, student

4. ožujka 2024.
Andrija Levanić, 


Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica