E-časopisi i baze podataka

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Pretraži
E-časopisi i baze podataka
Pretraži

E-časopisi i baze podataka


Pretražite EBSCO Discovery Service

Probni pristup
Zbirka e-knjiga Taylor & Francis eBooks sadrži više od 120.000 naslova koji obuhvaćaju sva područja znanosti, dio knjiga dostupan je isključivo za čitanje online, a dio knjiga je moguće preuzeti u pdf formatu.

Trajanje probnog pristupa: 13.05.2024.

Upute za pretraživanje nalaze se na sljedećem linku: NSK Taylor & Francis
Kanopy Kanopy je platforma na kojoj se nalazi širok raspon žanrovski definiranih igranih i animiranih filmova od kojih su mnogi ekskluzivni za Kanopy, a mogu se koristiti na studijima vezanim za umjetničko područje, medije, komunikacijske znanosti i engleski jezik.

Trajanje probnog pristupa: 18.12.2023. - 18.12.2024

Platforma također sadrži i velik broj dokumentarnih filmova koji pokrivaju teme iz područja društvenih i humanističkih znanosti, medicine i zdravstva, umjetničkog područja i šire.
Komercijalne baze
Science Direct, kolekcija e-časopisa izdavača Elseviera Cjeloviti tekstovi dostupni su za 270 časopisa u razdoblju od 1997. do 2012. godine. Popis dostupnih časopisa nalazi se na sljedećem linku: NSK Science Direct
Web of Science (WoS), uključuje nekoliko bibliografskih/citatnih baza podataka: Web of Science Core Colection (WoSCC), Web of Science Citation Connection i Journal Citation Reports. 
Scopus je najveća, multidisciplinarna bibliografska i citatna baza podataka. Indeksira izvore iz cijelog svijeta i pokriva sva područja znanosti.
SpringerLINK kolekcija e-časopisa izdavača Springer Verlag. U cjelovitom tekstu dostupno je oko 500 naslova, od 1997. do 2023. godine. 
Springer e-knjige, e-knjige iz kolekcije Engineering iz 2018. 
Cambridge Journals sadrži više od 380 znanstvenih časopisa izdavača Cambridge University Press, a nama je dostupan sadržaj od 2015. do 2020. godine.
Wiley Online Library kolekcija e-časopisa izdavača Wiley. U cjelovitom tekstu dostupno je više od 1.400 naslova časopisa, od 1996. do 2024. godine. 
Taylor & Francis Subject Collections, tri predmetne zbirke časopisa; Social Science & Humanities Library, Science & Technology Library and Medical Library, a koje ukupno sadrže više od 2.200 naslova časopisa u okviru društvenih i humanističkih znanosti, prirodnih i tehničkih znanosti te medicine i javnog zdravstva. 
De Gruyter Journals, uključuje više od 300 časopisa koji pokrivaju sva područja znanosti, a dostupan je sadržaj od 2018. - 2023. godine. 
Emerald Insight, multidisciplinarna baza koja uključuje preko 170.000 članaka i međunarodnih istraživanja u više od 300 časopisa. 
EBSCO Publishing, sa djelomičnim cjelovitim tekstovima, nudi nekoliko bibliografskih baza podataka: CAB Abstracts, MathSciNet i EconLit.
ProQuest One Academic, baza cjelovitih tekstova, objedinjuje sadržaje svih područja znanosti. Uključuje zbirke časopisa, e-knjiga, disertacija i audiovizualnih sadržaja. Potrebno se logirati klikom na Log in through your library na vrhu stranice, odabrati Other access options -> Institution Local Login -> AAI@EduHr -> upisati pristupne podatke.

Science Journals, baza cjelovitih tekstova, koja  objavljuje znanstvene vijesti, komentare i najsuvremenija istraživanja u okviru svih područja znanosti s naglaskom na STEM područje. Pristup cjelovitim tekstovima dostupan je u potpunosti za radove objavljene 2022. godine. Za ostale godine moguć je pristup samo radovima koji su u otvorenom pristupu.

IEEE Xplore, bibliografska baza koja pokriva područja elektrotehnike, računalnih znanosti i srodnih područja. Nudi pristup na znanstvene i stručne časopise, konferencijske zbornike i standarde.
Otvoreni pristup
DART Europe omogućava slobodan pristup doktorskim disertacijama europskih sveučilišta, djelomično s cjelovitim tekstovima.
Open Access Theses and Dissertations, repozitorij koji sadrži diplomske radove i disertacije u otvorenom pristupu koji su objavljeni širom svijeta.
Dabar digitalni akademski arhivi i repozitoriji, ključna komponenta podatkovnog sloja nacionalne e-infrastrukture Republike Hrvatske koja ustanovama i drugim dionicima iz sustava znanosti i visokog obrazovanja rješava tehnološke preduvjete potrebne za sustavnu brigu o svojoj digitalnoj imovini – različitim digitalnim sadržajima i objektima koji su nastali kao rezultat djelovanja institucije i njezinih zaposlenika.
HRČAK - centralni portal koji na jednom mjestu okuplja hrvatske znanstvene i stručne časopise koji nude otvoreni pristup svojim radovima.
CroRIS - integrirani informacijski sustav koji objedinjuje i međusobno povezuje veliku količinu informacija o znanstveno-istraživačkom radu u Hrvatskoj: o znanstvenicima, ustanovama, projektima, istraživanjima, publikacijama, proizvodima, patentima, opremi, uslugama, itd.
CROSBI - Hrvatska znanstvena bibliografija.
Arxiv, repozitorij koji nudi otvoreni pristup za više od milijun preprinata iz područja matematike, fizike, astronomije, računalstva, kvantitativne biologije i statistike.
OAIster, repozitorij koji sadrži besplatno dostupne digitalne izvore iz svih područja znanosti.
Open DOAR, direktorij institucijskih repozitorija u slobodnom pristupu.
Directory of Open Access Books - nudi slobodni pristup preko 80.000 recenziranih knjiga različitih izdavača.
Directory of Open Access Journals - znanstveni časopisi sa slobodnim pristupom cjelovitim tekstovima.
Google Books, index of full-text books.
Google Scholar
Bentham Open, objavljuje više od 40 recenziranih časopisa u otvorenom pristupu koji pokrivaju sva znanstvena područja.
Statista, okuplja nacionalne i međunarodne statistike i podatke o tržištu s pristupom na više od 1.5 milijuna statistika, prognoza, dosjea, izvještaja i infografika, u okviru 80000 različitih tema i 170 multidisciplinarnih kategorija.
Encyclopedia Britannica Online, najpoznatija je svjetska sveobuhvatna enciklopedija. Nudi se niz besplatnih poveznica i informacija no za cjelovito pretraživanje potrebna je pretplata.
Hrvatska tehnička enciklopedija (HTE),  portal nastao iz projekta čija je osnovna funkcija kontinuirano prikupljanje znanja o dosezima tehnike u Hrvatskoj.
Scimago, javno dostupan portal koji sadrži podatke o časopisima i znanstvenim indikatorima zemalja dobivenima iz podataka iz baze podataka Scopus.
ERIC, baza podataka koja sadrži bibliografske zapise i radove s cjelovitim tekstom iz znanstvenih i stručnih časopisa, zbornika i knjiga.
Struna, terminološka baza hrvatskoga strukovnog nazivlja u kojoj se sustavno prikuplja, stvara, obrađuje i tumači nazivlje različitih struka radi izgrađivanja i usklađivanja nazivlja na hrvatskome jeziku.
Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znantsvenu zajednicu, omogućuje pristup bazama podataka s nacionalnom licencijom.