Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.Andrej Razumić: Doktorski rad

Doktorski rad Andreja Razumića pod naslovom "Procjena mjerne nesigurnosti rezultata mjerenja na području mikroskopije atomskih sila u dimenzijskom nanomjeriteljstvu" (mentor prof. dr. sc. Biserka Runje) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.
 FSB Obavijesti
Andrea Zabjan Bogut
4. prosinca 2023.

Humans of FSB: Bartol Bućan, student

Nakon završetka nastave u osnovnoj školi, redovito sam odlazio baki i djedu na ručak dok bi moji roditelji završavali s poslom. Ondje sam započeo intenzivnije učiti matematiku i fiziku, koje je sa mnom vježbao djed. Svidjelo mi se rješavanje zadataka koje sam smatrao nekim načinom zabave. Što bi zadatak bio teži, to sam se bolje osjećao kada bih uspio doći do rješenja. Ubrzo sam počeo ići na natjecanja. Dvaput sam bio državni prvak iz fizike, jednom prvak i viceprvak iz matematike.
 Život na FSB
Andrija Levanić
4. prosinca 2023.

Dani FSB-a predstavljeni u emisiji Divni novi svijet Prvog programa Hrvatskog radija

Prošlotjedna emisiija Divni novi svijet Prvog programa Hrvatskog radija posvećena je Danima FSB-a. Emisiju možete preslušati na POVEZNICI
 Iz medija
Maja Trstenjak
4. prosinca 2023.

Predstavljanje FSB-a u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku

U petak, 1. prosinca 2023. u organizaciji POJ-a predstavnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje na čelu s dr. sc. Danielom Pugarom prezentirali su studije i udruge Fakulteta učenicima završnih razreda Gimnazije Antuna Gustava Matoša u Zaboku, u sklopu dana otvorenih vrata za prezentacije visokih učilišta. Predstavljanje fakulteta u auli škole slušalo je oko 80 učenika i profesora.

Hvala, Gimnaziji AGM Zabok na pozivu i ovoj izvrsnoj prilici da se predstavimo vašim učenicima! Nadamo se da je ovo predstavljanje pomoglo učenicima u izboru Fakulteta te da ih vidimo na upisima!
 Događanja
Maja Trstenjak
2. prosinca 2023.

Održavanje Radionica o sprečavanju sukoba interesa

U organizaciji Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, Sveučilišta u Zagrebu i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održat će se Radionice o sprečavanju sukoba interesa u sljedećim terminima:
 
- Srijeda, 6. prosinca 2023. od 10 do 12 sati - za studente Pravnog fakulteta

- Četvrtak, 7. prosinca 2023. od 16 do 18 sati - za studente Pravnog fakulteta i članove tijela na sastavnicama i Sveučilištu;

- Ponedjeljak, 11. prosinca 2023. od 12 do 14 sati - za sve zainteresirane studente.

 
Studenti imaju mogućnost prijave na bilo koju od radionica, s time da će sadržaj biti prilagođen ciljanim skupinama.

Radionice će se održati u prostorima Sveučilišta u Zagrebu, Radoslava Cimmermana 88, Zagreb (zgrada SECEEL, Kajzerica) / Dvorana C1,

Navedene radionice održavaju se kao dio Strategije suzbijanja korupcije RH 2021.-2030., a namijenjene su

studentima Pravnog fakulteta
studentima članovima etičkih i sličnih tijela na sastavnicama i Sveučilištu
studentskim pravobraniteljima
članovima Studentskog zbora i studentskih udruga
studentima članovima fakultetskih i akademijskih vijeća te povjerenstava za kvalitetu
svim zainteresiranim studentima, posebice studentima političkih znanosti, novinarstva, komunikologije, sociologije, filozofije i dr.
 
Prijave za radionice primaju se putem e-obrasca do utorka, 5. prosinca 2023. u 14 sati.

Poveznica: https://forms.gle/dywKR7mjg3bfS5UX9

Poziv se nalazi u privitku.

 FSB Obavijesti
Marela Brod Đođo
1. prosinca 2023.

Nastupno predavanje dr.sc. Danijela Rohdea

Dr.sc. Danijel Rohde, naslovni viši asistent, održat će nastupno predavanje u petak 8. prosinca 2023. godine u 10:00 sati, u uredu 7 BCC poslovnog centra (Koledovčina ul. 1, Zagreb, III kat), pod nazivom „Funkcijsko modeliranje proizvoda“, a u vezi s izborom u naslovnog docenta za područje tehničkih znanosti, znanstveno polje strojarstvo.
 FSB Obavijesti
Matea Klanac
1. prosinca 2023.

Nastupno predavanje dr.sc. Davora Kolara

Dr.sc. Davor Kolar, viši asistent, održat će nastupno predavanje u petak 8. prosinca 2023. godine u 13:00 sati, u učionici TP-30 Sveučilišnog nastavnog centra AGG FSB (Ul. Grada Gospića 1a, Zagreb), pod nazivom „Prediktivno održavanje industrijske opreme“, a u vezi s izborom na znanstveno-nastavno radno mjesto docenta za područje tehničkih znanosti, znanstveno polje strojarstvo.
 FSB Obavijesti
Matea Klanac
1. prosinca 2023.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o. - natječaj za osposobljavanje za oblasne kontrolore zračnog prometa

Od danas pa sve do 12. prosinca 2023. otvoren je natječaj za osposobljavanje za oblasne i toranjske kontrolore zračnog prometa.

Svi zainteresirani studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje više informacija mogu pronaći na POVEZNICI.
 Karijere
Maja Trstenjak
30. studenog 2023.

Natječaj za stipendije: Holcim

Otvoren natječaj za Holcimovu stipendiju Ostavi trag za 2023./2024. godinu Tvrtka poziva studente Fakulteta strojarstva i brodogradnje da se pridruže promjenama u načinu na koji svijet gradi. Više informacija dostupno je na POVEZNICI.
 Karijere
Maja Trstenjak
30. studenog 2023.

FSB u napadu na Student Esports Tournament

Popularno studentsko natjecanje u igranju video igara ušlo je u svoju jubilarnu petu sezonu. Novi fakulteti, nova rivalstva i preko 350 studenata u borbi za titulu najboljeg studentskog esport tima.

Natjecanje počinje kvalifikacijskim dijelom 13. studenog, koje se ne streama, dok playoffs počinje u siječnju 2024. Studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu uspješno nastupaju na SETu od njegovih početaka, a u petoj sezoni boje FSBa brane sljedeći studenti: 

Rocket League tim: Sven Bobić, David Mihić, Lovro Ambrožić, Josip Tušek

CS2 tim: Josip Tušek, Vinko Akrap, Filip Dragutin, Francesco Delzotto, Dejan Đurđević, Petar Antolović

Valorant tim: Filip Dragutin, Danijel Golub, Edi Crnić, Ivan Juričak, Luka Karlušić, Francesco Delzotto

League of Legends tim: Josip Kozić, Marko Mihoci, Lovro Ambrožić, Fran Drmić, Silvija Ričko, Luka Ivaniš
 Novosti
Maja Trstenjak
30. studenog 2023.

Luka Šarlija: Obrana konačne teme doktorskog rada

ponedjeljak, 18. prosinca 2023. u 11:00 sati, na privremenoj lokaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje, u dvorani 7 BCC poslovnog centra, Koledovčina 1,  održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Luke Šarlije, mag. ing. mech., pod naslovom „Razvoj valjanih čepova za oštećene cijevi parogeneratora reaktora s vodom pod tlakom / Development of rolled plugs for steam generator damaged tubes of pressurized water reactor“. Studijski savjetnik je doc. dr.sc. Tomislav Lesičar.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
29. studenog 2023.

Natječaj za radno mjesto Programera i Spremačice na FSB-u

Fakultet strojarstva i brodogradnje raspisao je natječaj za popunu radnog mjesta Programera u Računalnom centru te Spremačice u Službi investicija, održavanja i sigurnosti.

Natječaj je objavljen 29. studenoga 2023. godine, u Narodnim novinama, web stranicama i biltenu HZZ-a, a otvoren je do 7. prosinca 2023. godine.

Tekst natječaja nalazi se u privitku.
 Natječaji
Matea Klanac
29. studenog 2023.

Natječaj za radno mjesto Mlađeg istraživača na projektu EMERGE

Fakultet strojarstva i brodogradnje raspisao je natječaj za popunu radnog mjesta Mlađeg istraživača na projektu EMERGE „Energy System modelling for green development of Africa“ – 1 izvršitelj/ica, u Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i okoliš na Katedri za energetska postrojenja i energetiku.

Natječaj je objavljen dana 27. studenoga 2023. u Narodnim novinama, web stranicama i biltenu HZZ-a, a otvoren je do 7. prosinca 2023. godine.

Tekst natječaja nalazi se u privitku.
 Natječaji
Matea Klanac
29. studenog 2023.

Natječaj za radno mjesto Mlađeg istraživača na projektu ROBOCAMP

Fakultet strojarstva i brodogradnje raspisao je natječaj za popunu radnog mjesta Mlađeg istraživača na projektu „ROBOCAMP Istraživanje i razvoj više inovativnih proizvoda, usluga i poslovnih modela u cilju jačanja održivog turizma te zelene i digitalne tranzicije turizma“ – 1 izvršitelj/ica, u Zavodu za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava, na Katedri za autonomne sustave i računalnu inteligenciju.

Natječaj je objavljen dana 27. studenoga 2023. u Narodnim novinama, web stranicama i biltenu HZZ-a, a otvoren je do 8. prosinca 2023. godine.

Tekst natječaja nalazi se u privitku.
 Natječaji
Matea Klanac
29. studenog 2023.

SUPEUS Case Study 2023.

SUPEUS, Studentska Udruga za Promicanje Energetske Učinkovitosti i Savjetovanje, organizira 13. po redu SUPEUS Case Study, natjecanje koje se održava od 4. do 6. prosinca, kroz tri dvodijelne radionice: ARHITEKTURA / GRAĐEVINARSTVO, STROJARSTVO i ELEKTROTEHNIKA. Ove godine natjecanje će se održati u zgradi Tekstilprometa, novom "domu" velikog broja tehničkih fakulteta. Zajednička tema svih triju radionica ovogodišnjeg natjecanja jest “GRAD – izazovom do održivosti.”

Moguće se prijaviti samostalno (putem "tražim tim") ili ekipno (2-3 člana) na jednu, dvije ili sve tri radionice.

Više informacija o projektu i prijave na https://scs.supeus.hr/  ili na društevnim mrežama Supeus

Vidimo se 4.12 na Tekstilprometu u 17 h!
 Događanja
Maja Trstenjak
28. studenog 2023.
Projekti i mobilnost

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica