Studentska referada će prije ljetne stanke biti otvorena za studente do petka 24. srpnja 2020. u vremenu od 11 - 13 sati (uključujući i petak).
Nakon ljetne stanke Studentska referada počinje s radom od ponedjeljka 24. kolovoza 2020. u vremenu od 11 - 13 sati.
 FSB Obavijesti
Andreja Eškić
20. srpnja 2020.
U novom broju GloriaGlam magazina detaljno je opisan FSB Racing Team te rad njegovih predstavnika. Više informacija moguće je pronaći na linku.
 Novosti
Stanko Škec
3. kolovoza 2020.
U intervjuu objavljenom na stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike naša docentica Ankica Kovač podijelila je svoja razmišljanja o klimatskim promjenama i zelenoj energetskoj tranziciji temeljenoj na OIE i vodiku. O tome i o još mnogo toga možete pročitati na poveznici: https://prilagodba-klimi.hr/intervju-klimatske-promjene-kao-prilika-za-razvoj-odrzive-energetike/
 Novosti
Stanko Škec
31. srpnja 2020.
U privitku možete pročitati dopis visokim učilištima Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
31. srpnja 2020.
Objavljen je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia financiranim iz norveškog financijskog mehanizma za programsko razdoblje 2014. – 2021.

Ukupan iznos raspoloživih sredstva unutar natječaja je 19.064.148 eura, kojima će se hrvatskim tvrtkama sufinancirati projekte iz područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth), a koja su definirana kao glavna fokus-područja Programa. 

Rok za podnošenje prijava je 15. studenoga 2020. godine do 14 sati.

Objavljeni natječaj, upute o dokumentaciji koju je potrebno priložiti uz prijavu projekta na natječaj, kao i dokumentacija sa svim relevantnim informacijama vezanim za provedbu natječaja dostupna je na službenoj stranici Programa.  
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
30. srpnja 2020.

Tvrtka Kostwein zapošljava IWE / EWE inženjera zavarivanja na poziciji Voditelj zavarivanja.

Više detalja u privitku.

 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
29. srpnja 2020.
CTT zapošljava magistra inženjera strojarstva (m/ž) ili studenta/studenticu završne godine studija.

Centar za transfer tehnologije d.o.o. je poduzeće osnovano od strane Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Strateški smisao CTT-a je povezivanje znanosti i gospodarstva radi podizanja konkurentske sposobnosti hrvatske industrije te snaženje uloge FSB-a u tom procesu. Više informacija o CTT-u potražite na www.ctt.hr

Zbog povećanog obima poslova na EU i nacionalnim projektima tražimo motiviranu  i ambicioznu osobu koja će se pridružiti našem timu te samostalno i u timu raditi na izradi tehničkih i stručnih studija i radova iz područja obnovljivih izvora energije, kružne ekonomije, plavog gospodarstva, zelenog transporta i industrije 4.0.

Od kandidata tražimo spremnost na rad u multidisciplinarnim i multikulturnim timovima, komunikativnost i timski rad, dobro poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu.

Osoba zaposlena na CTT-u bila bi uključena u sljedeće aktivnosti:
·       Rad na projektima financiranim iz EU i nacionalnih program
·       Rad na stručnim i znanstvenim studijama i radovima iz područja financiranih projekata
·       Odlasci na službena putovanja u Hrvatskoj i inozemstvu
·       Samostalno predstavljanje projekata i organizacije na raznim domaćim i međunarodnim događajima
·       Izrada novih projektnih ideja i prijava
·       Vođenje novih projekata koji su trenutno u procesu evaluacije

Životopis poslati na ctt@fsb.hr do 29.07.2020.
 Karijere
Stanko Škec
23. srpnja 2020.
U ime prof. dr. sc. Miljenka Šimprage, prorektora za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu, želimo Vas informirati o mogućnosti prijave na Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu godišnje nagrade „Inovacija godine“ za 2019. godinu, koji je objavila Udruga inovatora Hrvatske na svojim mrežnim stranicama.

Prijave su otvorene do 18. rujna 2020. godine do 16 sati.

Nagrada „Inovacija godine“ dodjeljuje se za komercijaliziranu inovaciju, kao priznanje unaprjeđivanju i promicanju inovatorstva i inovativnog promišljanja u funkciji podizanja inovativnosti i konkurentnosti gospodarstva Republike Hrvatske.

U privitku su Obrazac za prijavu te Pravilnik o dodjeli godišnje nagrade „Inovacija godine“ Udruge inovatora Hrvatske.

Obrazac za prijavu te pravila i uvjete Poziva možete pronaći i na poveznici.
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
22. srpnja 2020.
Na natječaju za Erasmus Mundus Joint Master Degrees (EMJMD) prvi je put odabran projekt u kojem sudjeluje jedno hrvatsko visoko učilište u svojstvu punopravnog partnera. Fakultet strojarstva i brodogradnje sudjeluje u projektu združenog diplomskog studija “Sustainable Ship and Shipping 4.0” vrijednom 3,527.000 eura. Koordinator projekta je talijansko Sveučilište u Napulju Federico II, a Sveučilište u Zagrebu i španjolsko Sveučilište u Coruni glavni su projektni partneri. Voditelj projekta je izvanredni prof. Jerolim Andrić. Više informacija dostupno je na poveznici: https://www.mobilnost.hr/hr/novosti/veliki-uspjeh-zagrebackog-fakulteta-strojarstva-i-brodogradnje/
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
21. srpnja 2020.
Knjižnica je otvorena od 10 do 14 sati do 24. 7. 2020. g. uz prethodnu najavu dolaska.

Nakon ljetne stanke Knjižnica počinje s radom 31. 8. 2020. g. Radno vrijeme ostaje od 10 do 14 sati uz najavu dolaska prethodni radni dan e-mailom.

Nadamo se da ćete uživati u ljetu i da se vidimo na jesen! Do tada Vam mjesto čuva naš FSB-ovac.
 FSB Obavijesti
Andrea Zabjan Bogut
20. srpnja 2020.
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102