Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19


Pozivaju se studenti koji imaju interes u području  energetike i energetske učinkovitosti, grijanja, hlađenja, klimatizacije, toplinske ugodnosti te održivih rješenja da se pridruže studentsko ogranku ugledne međunarodne organizacije ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers). Mole se svi zainteresirani studenti koji se žele učlaniti ili imaju pitanja vezana uz aktivnosti udruge da se jave Luciji Magdić na mail lucija.magdic@fsb.hr. Više detalja o udruzi te planu nadolazećih aktivnosti možete pronaći u dokumentu u prilogu.
 Novosti
Stanko Škec
30. studenog 2021.
Doktorski rad Vedrane Markučič pod naslovom "Hemokompatibilnost centrifugalne bezlopatične srčane pumpe" (mentor prof.dr.sc. Mario Šavar) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 15. prosinca 2021. god.
 Vijesti iz knjižnice
Andrea Zabjan Bogut
29. studenog 2021.
Agencija za mobilnost i programe EU-a od 8. do 10. 12. 2021. održati će online Erasmus + godišnju konferenciju za područje visokog obrazovanja. Konferencija je zamišljena kao trodnevno događanje uz gostovanje predstavnice Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA), Ministarstva znanosti i obrazovanja, udruge Erasmus Student Network, ambasadora uključivosti te različitih inozemnih i domaćih primjera dobrih praksi.

Molimo vas da se za sudjelovanje prijavite najkasnije do 6. 12. putem prijavnog obrasca na poveznici: https://forms.office.com/r/MPxyKsPm9p. Poveznice za pristup Zoom platformi poslat ćemo dan prije događanja.

Program događanja za treći dan nalazi se u privitku, a detaljnije informacije o programu prva dva dana možete pronaći na AMPEU mrežnim stranicama.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar
29. studenog 2021.
I ove godine Klimaoprema d.d. nagrađuje redovne studente Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Potrebno je osmisliti autonomnu stanicu za inspekciju prozirnog stakla.  Rješenja, kao i eventualna dodatna pitanja šaljite na e-mail: hr@klimaoprema.hr, s naslovom „Inovativnost i kreativnost“, do 8. 12. 2021. U prijavi obavezno navesti svoje kontakte podatke (ime i prezime, te broj telefona). Više informacija možete naći u privitku.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
29. studenog 2021.
Grad Zagreb raspisao je natječaj za stipendije za akademsku godinu 2021./2022. Rok za prijavu je 27. prosinca 2021.

Tekst natječaja kao i ostale informacije mogu se naći na web stranici Grada.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
29. studenog 2021.
Doktorski rad Drilona Mehe pod naslovom "Increasing the penetration of renewable energy sources by using power to heat technologies in power systems based on coal" (mentor prof.dr.sc. Neven Duić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 15. prosinca 2021. god.
 Vijesti iz knjižnice
Andrea Zabjan Bogut
29. studenog 2021.
Doktorski rad Mihaela Cindoria pod naslovom "Računalno modeliranje homogenoga atmosferskog graničnog sloja uz primjenu dodatne masene sile" (mentor prof.dr.sc. Ivo Džijan) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 15. prosinca 2021. god.
 Vijesti iz knjižnice
Andrea Zabjan Bogut
29. studenog 2021.
Krenule su prijave za novu, šestu po redu, generaciju FER-ovog startup inkubatora SPOCK. SPOCK-ov program startup edukacije je namijenjen studentima preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija svih fakulteta i onima koji su završili studij unazad dvije godine te zaposlenicima Sveučilišta u Zagrebu i znanstveno-istraživačkih institucija. Uz sve pogodnosti iz prošlogodišnjeg programa, odabrani timovi šeste generacije imat će priliku direktno se povezati s novim investicijskim fondom koji će investirati u znanstveno-istraživačke projekte s potencijalnom visokom komercijalnom vrijednošću za gospodarstvo.

Odabrani sudionici će kroz šestomjesečni program edukacije dobiti priliku povezati se sa stručnjacima, mentorima, investitorima i partnerima koji će im svojim znanjem i iskustvom pomoći da svoje ideje i projekte pretvore u profitabilna rješenja i uspješne startupe. Za prošlogodišnji program prijave su pristigle s čak 10 različitih fakulteta, a SPOCK su uspješno završila čak tri tima čiji članovi su zaposlenici Sveučilišta u Zagrebu. Timovi prethodnih generacija su kroz različita natjecanja prikupili više od 100.000 eura za razvoj svojih rješenja, uključujući 200.000 kn koje je tim pete generacije GGO3 osvojio na nedavno održanom Zagreb Connectu.

Prijave projekata i ideja za sljedeću generaciju SPOCK-a otvorene su do 10. prosinca, a svi zainteresirani za startup edukaciju mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca dostupnog na https://spock.fer.hr/prijave/.

Više informacija o procesu prijava i samome programu dostupno je na SPOCK-ovoj internetskoj stranici ili putem email adrese spock@fer.hr.
 Događanja
Stanko Škec
24. studenog 2021.
Povjerenstvo SDEWES Centra u sastavu prof. dr. sc. Nataša Markovska, prof. dr. sc. Nikola Ružinski i prof. dr. sc. Aleksander Zidanšek donijelo je odluku o tri najbolja diplomska rada Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz područja održivog razvoja energetike, voda i okoliša za ak. god. 2019./20. te za ak. god. 2020./21. Ukupno su dodijeljene tri nagrade za svaku akademsku godinu. Prvoplasirani za ak. god. 2019./20. je Dino Kovačević, a za ak. god. 2020./21. Dominik Rašić. 

Više informacija nalazi se u privitku i na internetskoj stranici SDEWES Centra.
 Novosti
Stanko Škec
24. studenog 2021.
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) objavila je izbor novih članova akademije. Detalje o provedbi izbora možete pronaći na linku HAZU.

Pozivamo ustrojstvene jedinice fakulteta da pošalju svoje prijedloge na e-adresu: nagrade@fsb.hr zajedno sa svim prilozima, te u tri primjerka putem urudžbenog zapisnika, najkasnije do ponedjeljka 6. prosinca 2021. godine.
 FSB Obavijesti
Matea Klanac
23. studenog 2021.
Projekti i mobilnost
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102