Početna stranica - FSB

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19


Nikola Matak: Doktorski rad

Doktorski rad Nikole Mataka pod naslovom "Improvement of the energy planning process for the development of local and regional action plans" (mentor izv. prof. dr. sc. Goran Krajačić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 22. veljače 2023. god.
 FSB Obavijesti
Andrea Zabjan Bogut
3. veljače 2023.

Tribina: Upisi u diplomske studije

U ponedjeljak 20. veljače 2023. s početkom u 13 sati u dvorani A Fakulteta strojarstva i brodogradnje održat će se tribina o upisima u diplomske studije na FSB-u. Tribina je prvenstveno namijenjena studentima zadnje godine preddiplomskih studija. Nakon uvodnog izlaganja na aktualna pitanja odgovaraju prodekan za nastavu, voditeljica Studentske službe i voditeljica Referade za završne i diplomske ispite.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
3. veljače 2023.

Natječaj za stipendiju za studentsku razmjenu u ak. god. 2023./2024

Sveučilište u Zagrebu je objavilo natječaj za studentske razmjene u ak. god. 2023./2024. u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene. Više informacija nalazi se na poveznici ovdje.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
2. veljače 2023.

Oglas za posao - PLANINIĆ projekt d.o.o.

PLANINIĆ projekt d.o.o. je tvrtka sa sjedištem u Zagrebu čije su osnovne djelatnosti izrada strojarskih projekata u ACAD programskim paketima i BIM – Revit tehnologijama te stručni nadzor nad gradnjom – izvedbom termotehničkih postrojenja i instalacija.
 Karijere
Maja Trstenjak
2. veljače 2023.

Daniel Pustički: Obrana konačne teme doktorskog rada

U petak, 17. veljače 2023. u 11:00 sati u Predavaoni A-207 sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Daniela Pustičkog, mag. ing. mech., pod naslovom „Evaluacija mjeriteljskih sposobnosti etalonskih pločica tvrdoće proizvedenih selektivnim laserskim taljenjem“. Studijski savjetnik je prof. dr.sc. Željko Alar.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
2. veljače 2023.

Izabela Martinez: Obrana konačne teme doktorskog rada

U petak, 17. veljače 2023. u 10:00 sati u Predavaoni A-207 sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Izabele Martinez, mag. ing. mech., pod naslovom „Procjena razine oštećenja triboloških prevlaka primjenom elektrokemijske impedancijske spektroskopije“. Studijski savjetnik je prof. dr.sc. Božidar Matijević.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
2. veljače 2023.

Tomislav Rodinger: Obrana konačne teme doktorskog rada

U petak, 17. veljače 2023. u 9:00 sati u Predavaoni A-207 sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Tomislava Rodingera, mag. ing. mech., pod naslovom „Razvoj kalcijevim karbonatom upjenjenih aluminijevih pjena ojačanih keramičkim česticama“. Studijski savjetnik je prof. dr.sc. Danko Ćorić.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
2. veljače 2023.

Natječaj za radno mjesto: administrativno-financijski voditelj na projektu

Centar za transfer tehnologije d.o.o. Fakulteta strojarstva i brodogradnje raspisao je natječaj za popunu radnog mjesta Administrativno-financijskog voditelja na projektu Strengthening transnational cooperation, knowledge and technology transfer in development of electric vessels and fostering innovations in SMES - ZEVinnovation 1 izvršitelj/ica, rad na određeno vrijeme (do kraja projekta, predvidivo do 1. veljače 2024.) , puno radno vrijeme, uz uvjet probnog rada od 6 mjeseci.
 Karijere
Maja Trstenjak
1. veljače 2023.

Projekt SunSharing - Supporting Solar Energy Communities in SEE

Prvi projektni sastanak projekta SunSharing - Supporting Solar Energy Communities in SEE održan je u Zagrebu, 24. i 25. siječnja 2023., na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, koji je ujedno i vodeći partner u ovom projektu. Sastanku su prisustvovali svi projektni partneri iz Hrvatske, Grčke, Sjeverne Makedonije i Bugarske. Sastanak je označio početak rada na projektu koji je usredotočen na poticanje osnivanja energetskih zajednica temeljenih na fotonaponskim elektranama u svim zemljama sudionicama te organiziranje crowdfunding inicijativa za takva ulaganja. SunSharing projekt počeo je 1.12.2022., a trajat će do 31.12.2024., voditelj projekta ispred FSB-a je prof. dr. sc. Neven Duić.  
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
1. veljače 2023.

Poništenje natječaja za radno mjesto asistenta, za područje tehničkih znanosti, znanstveno polje strojarstvo, u Zavodu za tehničku mehaniku na Katedri za biomehaniku i ergonomiju

DJELOMIČNO PONIŠTENJE NATJEČAJA

Za Jednog suradnika u suradničkom zvanju i radnom mjestu asistenta, za područje tehničkih znanosti, znanstveno polje strojarstvo, u Zavodu za tehničku mehaniku na Katedri za biomehaniku i ergonomiju, u punom radnom vremenu, uz uvjet probnog rada od 6 mjeseci, objavljenog dana 25. studenog 2022. u Narodnim novinama broj 138/2022, EURAXESS portalu, te mrežnim stranicama Fakulteta.
 Natječaji
Matea Klanac
31. siječnja 2023.

Radionica „Pregled prilika iz EU fondova u 2023. godini“

Radionica „Pregled prilika iz EU fondova u 2023. godini“ održat će se u Velikoj vijećnici FSB-a 6. veljače 2023., u 14 sati. 

Radionica se organizira u sklopu EU Projekta ImproWE - Unaprjeđenje tehnologije visokoučinskog zavarivanjam te ima za cilj potaknuti raspravu te odgovoriti na pitanja svih zainteresiranih sudionika i potencijalnih prijavitelja projekata, odnosno ojačati kapacitete Fakulteta i njegovih partnera iz gospodarstva za istraživanje, razvoj i inovacije.
 Događanja
Maja Trstenjak
31. siječnja 2023.

Znanstvena tema ‘Geometric Mechanics’ u okviru GSI’23

U okviru skupa ‘GSI'23 6th International Conference on Geometric Science of Information’, koji će se održati u Saint-Malo, Francuska, 30.8. - 1.9. 2023. organizirat će se znanstvena tema Geometric Mechanics, čiji je suorganizator prof. dr. sc. Zdravko Terze.
 Novosti
Maja Trstenjak
31. siječnja 2023.

Humans of FSB: Veron Hrvojić, alumnus

Kao mali nisam znao u kojem bih smjeru krenuo, stoga sam se upisao u gimnaziju jer mi je to bio najlogičniji izbor, i to srećom matematičku. U srednjoj školi ljubav mog najboljeg prijatelja prema fizici uvelike je utjecala na mene, te sam malo-pomalo došao do upisa na FSB. Jedan sam od rijetkih koji je zavolio strojarstvo na fakultetu. Konstrukcijski smjer počeo me zanimati na prvoj godini, kad je jedan od profesora govorio o našim budućim odgovornostima, ovisno o završenom smjeru. Konstruktoru su potrebna znanja iz svih grana, od tehnologija do materijala, koja će na kraju objediniti i stvoriti osnovu proizvoda na koju onda ostali kolege inženjeri mogu dodati svoj dio posla. Dojmila me se činjenica da od mene dolazi osnova proizvoda.
 Život na FSB
Andrija Levanić
31. siječnja 2023.

Ivan Sokol: Obrana konačne teme doktorskog rada

U srijedu, 8. veljače 2023. u 11:00 sati, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Ivana Sokola, mag. ing. aedif., pod naslovom „Spregnut računalni model hidrodinamičkih i aerodinamičkih opterećenja i odziva pučinskih plutajućih vjetroturbina  / A coupled computational model of hydrodynamic and aerodynamic loads and response of offshore floating wind turbines“. Studijski savjetnici su izv. prof. dr.sc. Ivan Ćatipović i prof. dr.sc. Hrvoje Kozmar. Javna obrana teme doktorskog rada održat će se on-line putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail: isokolzg@gmail.com  radi omogućavanja pristupa obrani.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
31. siječnja 2023.

Dani e-infrastrukture - Srce DEI

Sveučilišni računski centar (Srce) i ove godine organizira konferenciju Dani e-infrastrukture - Srce DEI 2023 koja će biti i završna konferencija projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO). Ovogodišnje izdanje konferencije Srce DEI održava se od 28. do 30. ožujka u prostorima Mozaik Event Centra i Sveučilišnog računskog centra (Srca).
 Događanja
Maja Trstenjak
30. siječnja 2023.

Matej Čorak: Obrana konačne teme doktorskog rada

U utorak, 21. veljače 2023. u 10:00 sati, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Mateja Čorka, mag. ing. mech., pod naslovom „Visoko paralelni algoritmi za linearne sustave jednadžbi / Linear Algorithms for Highly Parallel Computing“. Studijski savjetnik je prof. dr.sc. Hrvoje Jasak. Javna obrana teme doktorskog rada održat će se on-line putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail: matej.corak@fsb.hr  radi omogućavanja pristupa obrani.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
30. siječnja 2023.
Projekti i mobilnost

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica