Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19
Aktualno


Zastupnica Sunčana Glavak i Klub zastupnika Europske pučke stranke omogućuju ti da se okušaš kako je biti zastupnik u Europskom parlamentu.

Što trebaš napraviti?

Sudjeluj u Konferenciji o budućnosti Europe i u deset točaka opiši u kakvoj Europi želiš živjeti. Koji su tvoji prioriteti? Jesu li to gospodarstvo, socijalne prilike, budućnost mladih, ispravljanje nejednakosti, jačanje Hrvatske u globalnom okruženju, zdravstvo, sektor malog i srednjeg poduzetništva, obrazovanja ili nešto drugo? U 10 točaka napiši što bi promijenio/la i što je tebi važno.

Svoje viđenje Europe budućnosti, zajedno s kontaktima, pošalji na e-mail info@suncanaglavak.eu do 30. travnja 2021. u 23:59 sati.

Autor/ica najbolje vizije europske budućnosti dobit će prigodu posjetiti Europski parlament gdje će ga/ju ugostiti zastupnica Sunčana Glavak te potpredsjednica Europske komisije zadužena za Konferenciju o budućnosti Europe Dubravka Šuica.

Tri najbolja prijedloga bit će objavljena na službenoj internetskoj stranici suncanaglavak.eu.

Natječaj je otvoren svim osobama od 18 do 25 godina s prebivalištem u Republici Hrvatskoj.

Ne budi samo promatrač – uključi se! Kreiraj budućnost Europe!
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
20. travnja 2021.
Otvorene su prijave za novi ciklus edukacije Mladi za dostojanstvo i ljudska prava koju organizira Svjetski savez mladih Hrvatska (u daljnjemu tekstu: SSMH).

SSMH podružnica je međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj broji više od 200 članova koji djeluju u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Više o SSMH možete pročitati ovdje.

Mladi za dostojanstvo i ljudska prava edukacija je namijenjena mladima od 18 do 30 godina koja se već dugi niz godina održava u Zagrebu, Osijeku i Splitu, a od 2020. godine provodi se i u online obliku.

Pohađanje ove edukacije je početni korak pridruživanju Svjetskome savezu mladih, a za sudjelovanje se potrebno prijaviti preko službenog obrasca na poveznici. Prijave traju do nedjelje 2. svibnja 2021. godine.
 Događanja
Stanko Škec
20. travnja 2021.
Fakultet strojarstva i brodogradnje i partner Ekonerg d.o.o. provode projekt „Prognozirano održavanje industrijske rotacijske opreme temeljeno na strojnom učenju i IoT tehnologiji u interakciji s informacijskim sustavima“ sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. godine.

Realizacija ovog projekta omogućiti će detaljno istraživanje utjecaja primjene interneta stvari (eng. IoT - Internet of things) kroz prikupljanje obradu i analizu podataka o pojedinim objektima održavanja te primjenu analitičkih postupaka kod obrade velike količine podataka s ciljem identifikacije obrasca ponašanja tj. zakonitosti kvarova u prikupljenim podacima o kvarovima rotacijske opreme na temelju kojih će se kreirati pouzdani algoritmi strojnog učenja prepoznavanje anomalija. Nadalje, u cilju definiranja optimalnog modela odnosno kombinacije modela koji će davati pouzdane rezultate o stanju rotacijskog sustava, izradit će se i testirati niz probnih modela baziranih na algoritmima nadziranog i nenadziranog strojnog učenja. Kreiranjem takvih modela stvorit će se pretpostavke za realizaciju sustava prognoziranog održavanja temeljenog na umjetnoj tj. strojnoj inteligenciji te će se moći procijeniti sinergijski efekt primjene strojne inteligencije u području održavanja opreme. Fakultet strojarstva i brodogradnje će realizacijom ovog projekta osigurati opremu nužnu za primijenjena istraživanja u području inteligentne dijagnostike kvarova, a koja će omogućiti ostvarivanje novih suradnji s gospodarskim sektorom radi unaprjeđenja konkurentnosti poduzetnika ali i znanstvenika i studenata.

Primjena rezultata istraživanja izrazito je široka, a primijenjeni rezultati istraživanja imat će utjecaj na unapređenje sustava prognoziranja održavanja opreme i tehnologije te će na taj način izravno utjecati na jačanje konkurentnosti tvrtki koje će primjenjivati navedenu tehnologiju.

Ukupna vrijednost projekta je 10.605.200,23 kn. Voditelj projekta je prof.dr.sc. Željko Šitum, a voditelj razvojno-istraživačkih aktivnosti prof. dr.sc. Dragutin Lisjak. Voditelj istraživačkog tima Ekonerga je dr.sc. Arijan Abrashi.
 Projekti i mobilnost
Jelena Višić
16. travnja 2021.
- Natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Torinu. http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-dodjelu-stipendija-sveucilista-u-torinu/ . Rok za prijavu je 28. travnja 2021.
- Online radionica za doktorande i mlade istraživače - Mykolas Romeris University (Litva), http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/online-radionica-za-doktorande-i-mlade-istrazivace-mykolas-romeris-university-litva/ . Rok za prijavu je 22. travnja 2021.
- Međunarodna konferencija "Innovative (Eco-)Technology, Entrepreneurship and Regional Development" - Kaunas University of Applied Sciences (Litva). Rok za prijavu je 12. svibnja 2021.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
16. travnja 2021.
Studentska udruga AIESEC Hrvatska, ogranak je najveće međunarodne studentske organizacije koja djeluje u 124 države i teritorija, a u Hrvatskoj postoji od 1953. godine s područnim uredima u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Varaždinu.

AIESEC ti pruža mogućnost odlaska na stručne i volonterske prakse kroz koje ćeš ostvariti svoj potencijal i razviti liderske vještine u praktičnom i internacionalnom okruženju.

Napravi prvi korak i više o praksama saznaj na našoj stranici www.aiesec.org.

U slučaju da imaš pitanja, slobodno nam se obrati na aiesec.zagreb@gmail.com.
 Karijere
Stanko Škec
16. travnja 2021.
Natječaj za radno mjesto Istraživača na projektu „ASAP – Autonomni sustav za pregled i predviđanje integriteta prometne infrastrukture“, u Zavodu za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava na Katedri za projektiranje izradbenih i montažnih sustava, objavljen je dana 14. travnja 2021. godine u Narodnim Novinama i web stranicama HZZ-a, i otvoren je do 22. travnja 2021. godine.

Tekst natječaja nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
14. travnja 2021.
Natječaj za radno mjesto Mlađeg istraživača na projektu „PRISMI PLUS – Transferring a toolkit for RES Integration in Smart Mediterranean Islands and rural areas“, financiranom kroz program Interreg Mediterranean prema 4. pozivu za modularne projekte, u Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i okoliš na Katedri za energetska postrojenja i energetiku“, objavljen je dana 14. travnja 2021. godine u Narodnim Novinama i web stranicama HZZ-a, i otvoren je do 22. travnja 2021. godine.

Tekst natječaja nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
14. travnja 2021.
U sklopu međunarodnog projekta xCTing otvoren je natječaj za zapošljavanje 15 mladih istraživača zainteresiranih za provedbu istraživanja u području dimenzionalnog mjeriteljstva, s naglaskom na istraživanja u području primjene računalne tomografije. Informacije o otvorenim natječajima dostupne su na poveznici: https://xcting-itn.eu/jobs/
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
14. travnja 2021.
Zbog povećanja opsega posla u potrazi smo za novim članom tima za radno mjesto suradnik/ica u tehničkoj podršci. Za rad u Daikin uredu u Zagrebu tražimo studenta/icu s minimalno završene 2 godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Zainteresirani se mogu javiti na mail: service@daikin.hr do 15.06.2021.
 Karijere
Stanko Škec
13. travnja 2021.
U privitku se nalaze konačni rezultati izbora za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Čestitamo svima na sudjelovanju te predstavnicima na izboru!
 FSB Obavijesti
Stanko Škec
13. travnja 2021.
Projekti i mobilnost
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102