Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19
Aktualno


Tvrtka Marine and Energy Solutions DIV d.o.o. specijalizirana je za projektiranje brodova, energetskih objekata, dizajn interijera, studije izvedivosti, 3D modeliranje, izravni nadzor i inženjerske usluge. Traži djelatnika za sljedeću poziciju: Projektant brodskih strojarskih sustava (m/ž), Prijave za natječaj se šalju u elektroničkom obliku najkasnije do 31.01.2021. godine. Detalji natječaja su u privitku.
 Karijere
Stanko Škec
25. siječnja 2021.
Natječaj za izbor nastavnika i suradnika objavljen je 22. siječnja 2021. godine u Večernjem listu, Narodnim novinama, EURAXESS portalu i na fakultetskoj web stranici. Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu. 
 Natječaji
Matea Klanac
22. siječnja 2021.
Pozivamo studente/ice Fakulteta strojarstva i brodogradnje da se priključe natjecanju Engineering Newcomer 2021 organiziranom za edukacijske ustanove s područja tehnike i inženjerstva.

Potrebno je prijaviti svoj projekt na natječaj, a izabrani projekti bit će nagrađeni, tj. studenti ili institucije dobit će novčane nagrade.

Rok za podnošenje prijava je 31. 07. 2021.

Više detalja o natjecanju možete pronaći na poveznici:
www.engineering-newcomer.com
 Događanja
Stanko Škec
21. siječnja 2021.
VERTIV i ESTIEM LG ZAGREB pružaju ti priliku da pokažeš kako najbolje možeš razmišljati 'izvan okvira' i osvojiš novčanu nagradu za najbolje rješenje zadanog problema.

ESTIEM je studentska organizacija koja povezuje studente, ali i institucije diljem Europe na području industrijskog inženjerstva i menadžmenta te predstavlja više od 50 000 studenata kroz 80 lokalnih grupa iz 28 europskih zemalja. Hrvatska također ima svoju ESTIEM lokalnu grupu osnovanu 2009. godine na Fakultetu stojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Ciljevi su joj povezivanje i unapređivanje odnosa između studenata kroz različite međunarodne projekte kao što su razmjene, seminari, radionice te „case study“ natjecanja.

Prva od takvih radionica je TIMES CASE STUDY NATJECANJE koje se održava 30.1.2021. u prijepodnevnim satima na online platformi Discord. TIMES CASE STUDY je natjecanje na kojem mogu sudjelovati svi studenti s bilo kojeg fakulteta Zagrebačkog sveučilišta raspodijeljeni u timove od 3 do 4 natjecatelja. Oni studenti koji nemaju svoj tim, a žele se natjecati, mogu se prijaviti i na samom natjecanju će im biti dodijeljen tim.

Cilj natjecanja je riješiti zadani problem (Case Study) u određenom roku (3-4 sata) na dan natjecanja i prezentirati ga pred stručnim žirijem koji odlučuje o pobjedniku. Natjecanje se odvija na tri razine: lokalnoj, polufinalnoj i finalnoj. Pobjednički tim lokalne razine nastavlja 13. veljače na polufinalno natjecanje na regionalnoj razini koje se također odvija online. Finale se održava u ožujku na eurposkoj razini.

Prijavu za natjecanje možete izvršiti slanjem e-mail-a na estiemlgzagreb@gmail.com ili preko Facebook stranice ESTIEM-a. Također, više o natjecanju možete saznati na Facebook stranici eventa natjecanja.

Istakni se iz gomile i osiguraj si profesionalni put na vrijeme! Uzmi titulu najboljeg studenta inženjerstva i uz to se zabavi sa studentima iz cijele Europe!
 Događanja
Stanko Škec
21. siječnja 2021.
Pozivamo Vas na studentsku tribinu na temu Međunarodna mobilnost studenata FSB-a koja će biti održana online u ponedjeljak, 25.01.2021., s početkom u 15 sati na platformi MS Teams, grupa Mobilnost-FSB, kanal Opća tribina (poveznica).

Cilj tribine je povećati informiranost studenata o mogućnostima sudjelovanja u programima međunarodne mobilnosti, primarno u cilju studijskog boravka, ali ne i ograničeno samo na taj oblik mobilnosti.

ECST koordinatori FSB, Služba za projekte i mobilnost
 Događanja
Stanko Škec
21. siječnja 2021.
U petak, 29. siječnja 2021. u 10:00 sati održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Antonija Mikulića, mag. ing. nav. arch., pod naslovom „Poboljšanje statistike valova za predviđanje dugoročnih odziva pomorskih konstrukcija/Improvement of wave statistics for the prediction of long-term responses of marine structures“. Studijski savjetnik je prof. dr.sc. Joško Parunov. Javna obrana teme doktorskog rada održat će se on-line putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail: antonio.mikulic@fsb.hr  radi omogućavanja pristupa obrani.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
20. siječnja 2021.
U srijedu, 27. siječnja 2021. u 10:00 sati održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Barbare Kalebić, mag. ing. oecoing., pod naslovom „Površinska modifikacija i funkcionalizacija prirodnog zeolita - klinoptilolita / Surface modification and functionalisation of natural zeolite – clinoptilolite“ . Studijske savjetnice su prof. dr.sc. Lidija Ćurković i prof. dr.sc. Nevenka Rajić.  Javna obrana teme doktorskog rada održat će se on-line putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail:  lidija.curkovic@fsb.hr  radi omogućavanja pristupa obrani.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
19. siječnja 2021.
Ėcole de Physique des Houches, eminentan centar za fiziku (Les Houches, francuske Alpe blizu CERNa) - gdje su predavanja držali brojni dobitnici Nobelove nagrade i drugi istaknuti znanstvenici - objavio je na YouTube-u predavanje prof. dr. sc. Zdravka Terzea 'Computational Dynamics of Reduced Coupled Multibody-Fluid System in Lie group Setting', koje je prof. Terze održao kao pozvani keynote predavač na doktorskoj ljetnoj školi 'Joint Structures and Common Foundation of Statistical Physics, Information Geometry and Inference for Learning' u srpnju 2020. godine. Predavanje u trajanju od 60 min. može se vidjeti na linku: https://www.youtube.com/watch?v=AnSPDWOSDEY
 Događanja
Stanko Škec
19. siječnja 2021.
Oduvijek maštaš o svom osobnom izumu i zanima te elektrotehnika? Onda je LUMEN Engineering natjecanje za tebe! Radi se o natjecanju u izradi praktičnog idejnog rješenja u području elektrotehnike u organizaciji udruge eSTUDENT. Ovo jedinstveno natjecanje nudi priliku studentima da se okušaju u svijetu inovacija i povežu s poduzećima iz područja elektrotehnike i računarstva, a osim nezaboravnog iskustva, možeš osvojiti i vrijedne nagrade. Teme ovogodišnjeg natjecanja su Ja,robot-napravi komad svog robota i Pomoć u proizvodnji hrane i piće, a nagrade su 15.000,00 kuna za prvo mjesto, za drugo mjesto 10.000,00 kuna te za treće 5.000,00 kuna. Osim glavnih nagrada, studenti koji održe najbolju prezentaciju osvojit će iznos od 1.000,00 kuna.

Prijaviti se možete samostalno ili u timu do 4 člana, broj prijavljenih je neograničen, ali samo sedam rješenja ide u finale. Prijave su otvorene do 2. veljače 2021.

Odvaži se na inovacije i postani dio LUMEN Engineeringa!

LUMEN Engineering jedino je takvo natjecanje u Hrvatskoj i nudi velike mogućnosti za studente kao što su edukativne radionice, predavanja za rad na raznim platformama i s raznim uređajima. Studenti dobivaju priliku pretvoriti svoje teorijsko znanje u praktično, a samim time i zabaviti se te sklopiti nova prijateljstva. Na natjecanje se mogu prijaviti svi studenti hrvatskih sveučilišta ili visokoškolskih ustanova, a to mogu napraviti putem online prijave. Prijave traju do 2. veljače 2021.

Više informacija moguće je pronaći na linku.
 Događanja
Stanko Škec
18. siječnja 2021.
Laboratorij za interakcije ionskih snopova (IRB) traži dva prvostupnika/ice strojarstva i/ili studenta/ice diplomskog studija konstrukcijskog smjera za projektiranje novih ionskih akceleratora te razvoj novih snopova eksperimentalnih linija. Poželjno je iskustvo rada u SolidWorks programskom paketu. Rad u Laboratorij za interakcije ionskih snopova bio bi reguliran SC ugovorom s fleksibilnim radnim vremenom. Molimo sve kandidate da se jave doc. dr. sc. Zvonimiru Tomičeviću (zvonimir.tomicevic@fsb.hr) ili doc. dr. sc. Stanku Škecu (stanko.skec@fsb.hr).
 Karijere
Stanko Škec
18. siječnja 2021.
Projekti i mobilnost
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102