Aktualno


Završio sam FSB, fakultet koji je u mnogim aspektima definirao moju buduću karijeru, ali i moj privatni život i način na koji odgajam svoju djecu. Ovdje sam upoznao mnoge ljude koji su mi i ubuduće u životu bili uzor i u mene ugradili način razmišljanja koji je postao osnova moje buduće karijere i mojega budućeg, relativno gledano, uspjeha. Prva lekcija FSB-a bila je u kreativnom razmišljanju, u stavu da za svaki problem postoji rješenje. Imao sam odlične profesore, oni su mi bili uzor kao mladom čovjeku. Rekli bi: „Ovo je zapravo jednostavno“ i onda razvukli diferencijalnu jednadžbu preko dva lista papira. I uistinu, kad uđete u dubinu toga, i vi shvatite da je jednostavno. Dok sam radio u Interbrewu, imao sam poštapalicu zbog koje su me znali zezati: Find a way or go away, jer uvijek ima netko tko zna rješenje i treba mu dati šansu. Druga je lekcija bila o nužnosti ulaganja u kontinuiranu edukaciju. Znanje je najveće oružje, a kontinuirana edukacija je obveza ako mislite preživjeti. Kako su me na fakultetu godinama drilali, stekao sam odlične radne navike. Te radne navike nemojte zapuštati: ja poznajem kolege koji su barem u jednom razdoblju života, nakon što su završili fakultet, smatrali da je sve gotovo. Niš' nije gotovo, tada tek sve počinje.
 Život na FSB
Andrija Levanić
5. studenog 2019.
Dvojica frendova su me uvukla u break-dance. Jedan od njih je bio i previše u tome – nosio je kape, široke trenirke… Doslovno je izgledao kao Eminem u filmu „8 milja“. Isprva smo se smijali, no drugi frend se ubacio u to, pričao kako je zakon. Rekao sam: Ajde dobro, idem na jedan trening vidjeti kako to izgleda. Točno se sjećam prvog dana. Ulazim u dvoranu, a taj drugi frend se vrti na glavi (pokret „head spin“), a ja u čudu: Gle, trenira godinu dana, a vidi što može! Idem i ja na to! Stvar kod vrtnje na glavi je što svi misle da se vrtiš iz ruku, a ustvari nije tako. Ruke su ti samo potpora, a okret daješ nogama tako što ih zabacuješ. Ruke ti prate pod, a ono šte te zapravo okreće je inercija nogu. No, čak me taj „head spin“ nije toliko zanimao, najdraži mi je pokret „flare“.
 Život na FSB
Andrija Levanić
4. studenog 2019.
Na Facebooku, a kasnije i na televiziji, vidio sam reklamu u kojoj traže ljude koji žele postati kontrolori leta. Kad god sam čuo za kontrolu leta, na televiziji bi uvijek napumpali doživljaje koliko je to teško bla-bla-bla… Zainteresiralo me što se hrpa ljudi prijavljuje, a izaberu ih jako malo, pa sam si rekao da ću se prijaviti, čisto da vidim koliko daleko mogu doći. Naime, testiranje se provodi iz kruga u krug, a u svakom sljedećem ostaje sve manje kandidata te si sa svakim sljedećim prolaskom dalje i ti sve zadovoljniji. U prvom krugu to je bio pismeni ispit engleskog jezika na kojem je otpalo iznenađujuće puno ljudi, a kasnije su uslijedili redom klasični testovi inteligencije, zatim timski rad pred psihologom, intervju, vježbe na simulatoru i za kraj tzv. FEAST i DART testovi koji su standardni u EU.
 Život na FSB
Andrija Levanić
4. studenog 2019.
Prošle subote je bio četvrti roštilj zaredom ekipe sa smjera Mehatronika i robotika, bilo je oko 40 studenata. Htjeli bismo da to ostane tradicija, da se i nakon faksa nalazimo barem jednom godišnje. Ne znam niti za jedan drugi smjer na faksu koji se toliko nalazi i druži. Obično se formiraju grupice od 4 do 5 ljudi, ali mi se svi držimo kao čopor, to se potrefilo. Bilo je ukupno 25 kg mesa, dakle 700 g po osobi. To nek vam bude mjerilo ako želite da zabava traje cijeli dan. Što se tiče omjera spolova – poželjno je da dođu šinjorine, ali to je na našem faksu nezgodno za organizirati. Dobar pac je jako bitan. Možemo mi zeznuti pri pečenju i napraviti presuho ili prekrvavo, ali ako je dobar pac, pola nam se prašta. Na dan roštilja frend i ja dođemo na Jarun u 5:30-6:00 h ujutro da uhvatimo mjesto.
 Život na FSB
Andrija Levanić
4. studenog 2019.
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102