Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19
Aktualno


Humans of FSB: Iva Rački, studentica

Od početka pohađanja fakulteta trudila sam se biti uključena u razne aktivnosti i organizaciju različitih fakultetskih događaja te mi se tako otvorila mogućnost sudjelovati u organizaciji i radu na konferenciji. Prihvatila sam ponudu te otišla na međunarodnu konferenciju International Conference on Structural Integrity and Durability (ICSID), koja se održava u Dubrovniku. Posjećuju je znanstvenici iz cijelog svijeta, koji predstavljaju i razmjenjuju najnovija znanja iz tog područja. Sudjelovala sam u organizaciji konferencije, pod čim se podrazumijevala organizacija dočeka, smještaja i prehrane, a samim time i popratnih sadržaja. Nakon što bismo cijeli dan bili na raspolaganju, imali smo vremena za opuštanje i odmor.
 Život na FSB
Andrija Levanić
28. ožujka 2023.

Humans of FSB: David Copak, student

Tehnička kultura predmet je kojim sam bio oduševljen od prvog sata. Već sam tada znao svoj put – upisat ću se na smjer tehničara za mehatroniku u srednjoj školi, nakon toga na FSB i onda ću raditi u autoindustriji. Iako sam u srednjoj školi bio usmjeren na mehatroniku, na fakultetu sam se ipak odlučio za smjer Inženjersko modeliranje i računalne simulacije. Smatram da je dobar smjer onaj na kojemu mogu dopuniti znanja koja mi nedostaju. U slobodno vrijeme pratim motosport, pohađam razna dodatna predavanja, sajmove, konferencije i natjecanja. Na svakom od tih događanja trudim se izvući što više znanja i iskustva koja će mi koristiti u životu. To se ispostavilo dobrim ulaganjem, jer kad sam na drugoj godini faksa odlučio krenuti u potragu za poslom u struci, pripremio sam portfolio, objavio oglas na jednoj Facebook stranici te se nedugo nakon toga zaposlio.
 Život na FSB
Andrija Levanić
14. ožujka 2023.

Humans of FSB: Igor Jadan, student

Ovo je već peta godina kako se bavim snimanjem videa, i to već polako prerasta iz hobija u posao. Krenuo sam samo s videima za YouTube, a kada je bio lockdown, rodila se ljubav prema gledanju, pa polako i snimanju za TikTok. To se ispostavilo jako dobrim jer na YouTubeu nisam nikada mogao dobiti neke poštene preglede, uglavnom ih je pratila samo ekipa iz srednje, a moj prvi video za TikTok u jednom je danu skupio 200 tisuća pregleda. Tada sam gotovo svaki dan objavio neki video: što smo moja ekipa i ja radili, gdje smo bili, avanture koje smo proživjeli…
 Život na FSB
Andrija Levanić
28. veljače 2023.

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica