Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19
Aktualno


Projekt Network of STEM novi je projekt u organizaciji tima za Popularizaciju znanosti studentske udruge eSTUDENT koji za cilj ima dodatno obrazovati i usmjeriti studente STEM područja te ih upoznati s radom na budućim radnim mjestima. Osim toga tijekom projekta ističu se i prednosti interdisciplinarnosti te se studentima približavaju inače teško razumljive stručne teme. U sklopu projekta su održana dva razgovora i konferencija.
 Novosti
Stanko Škec
18. lipnja 2021.
Pozivamo sve zainteresirane studente preddiplomskog ili diplomskog studija Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu (konstrukcijskog ili proizvodnog smjera), pogotovo one koji dolaze iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije, da se prijave na natječaj dodjele studentskih stipendija.

RASCO je jedan od vodećih europskih opreme za održavanje prometnica čiji uređaji se koriste u više od 40 zemalja svijeta. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe: vozila, čistilice, pogonski sustavi, složeni elektronički i hidraulički sustavi. Zbog toga smo kroz naš dugogodišnji program stipendiranja uvijek u potrazi za mladim talentima, novim znanjem i svježim perspektivama u tehnologiji.

Više detalja možete pronaći u privitku.
 Karijere
Stanko Škec
18. lipnja 2021.
četvrtak 24. lipnja s početkom u 10:00 sati, u učionici B3-205 (sjever FSB), bit će održana dva predavanja:

Dr. sc. Drago Bračun: Imaging systems for quality inspection and automation

Dr. sc. Damjan Klobčar: Form welding to additive manufacturing
 Događanja
Stanko Škec
18. lipnja 2021.
U utorak, 6. srpnja  2021. u 10:00 sati u učionici A410 sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje Ivana Lučića 1, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada  mr.sc. Vilija Milkovića, dipl. ing. strojarstva, pod naslovom „Model optimiranja troškova zaliha i radnih sati u procesu održavanja putničkih vagona temeljen na pouzdanosti“.  Studijski savjetnik je prof. dr.sc. Dragutin Lisjak. Javna obrana teme doktorskog rada održat će se online putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail: vilim351@gmail.com  radi omogućavanja pristupa obrani.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
18. lipnja 2021.
Od srijede 23.06.2021. počinju radovi na preuređenju IndeksKUTKA koji će trajati do početka rujna. Stol i stolice za učenje bit će premješteni u prošireni hodnik desno od ulaza u Veliku vijećnicu.
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
18. lipnja 2021.
Natječaj za izbor nastavnika i suradnika na FSB-u

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika objavljen je 18. lipnja 2021. godine u sveučilišnom časopisu Universitas, Narodnim novinama, EURAXESS portalu i na fakultetskoj web stranici.

Natječaj je otvoren 30 dana, do 19. srpnja 2021. godine, i nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
18. lipnja 2021.
Studenti su dužni do srijede, 30. lipnja 2021. do 16 sati obaviti prijavu rada na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu te dostaviti ispis cijelog prijavljenog rada (uključujući i obrazloženje mentora) u dva primjerka putem urudžbenog zapisnika Povjerenstvu za nagrade Fakulteta te poslati putem maila nagrade@fsb.hr.

Rad mora biti napisan prema uputama za pisanje i tehničko opremanje studentskih radova  (Prilog 2 Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade).

U okviru prijave rada, mentor je dužan do srijede, 30. lipnja 2021. do 16 sati u odgovarajući obrazac na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu upisati obrazloženje po čemu predloženi rad udovoljava kriterijima izvrsnosti (Prilog Kriteriji FSB). Ispis obrazloženja mentora također je potrebno predati u dva primjerka putem urudžbenog zapisnika poslati putem maila nagrade@fsb.hr (tekst obrazloženja mora biti poslan u Wordu – ne pdf).

VAŽNO: Materijali se mogu urudžbirati i poslati putem maila do petka, 2. srpnja 2021. godine, do 15 sati. pod uvjetom da je prijava unesena u aplikaciju Sveučilišta u roku koje je propisalo Sveučilište (30. lipnja 2021., do 16 sati).U trenutku unosa prijave u aplikaciju, kandidati moraju imati studentski status, tj. aplikaciji neće moći pristupiti kandidati koji su u međuvremenu obranili diplomski rad. 
 FSB Obavijesti
Matea Klanac
17. lipnja 2021.
Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u razdoblju 5. – 9. srpnja 2021. održat će se „Bankovna akademija“.

Akademija je namijenjena studentima završnih godina ekonomske, pravne, elektrotehničke, informacijske i matematičke struke i srodnih fakulteta u Republici Hrvatskoj te inozemstvu s izraženijim preferencijama za područje financija i bankarstva.

Cilj akademije je stvaranje i povećanje vještina i znanja iz područja bankarstva te popularizacija struke financijskih profesionalaca. U izvođenju nastave na bankovnoj akademiji sudjelovat će iskusni profesionalci iz bankarskog i informatičkog sektora koji će obraditi specifične i aktualne teme iz bankarstva.

Prijave na akademiju moguće su do 25. lipnja 2021. putem linka: https://forms.gle/iGSMSrfvrSNeSTJF8.

Više informacija dostupno je na: https://bankovna-akademija.net.efzg.hr/opće-informacije
 Događanja
Stanko Škec
17. lipnja 2021.
U utorak, 29. lipnja 2021., u 10:00 sati održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Nikolette Tsiarta, M. Sc. Biological Sciences, pod naslovom „Hybrid ozone-ceramic membrane process: increasing hydroxyl radical yield and organic micropollutants reduction while reducing membrane fouling (Hibridni procesi ozon-keramičke membrane: povećanje prinosa hidroksilnih radikala i redukcija organskih mikrozagađivala uz smanjeno obraštanje membrane)“. Studijski savjetnici su Wolfgang Gernjak, ICREA profesor i prof. dr. sc. Lidija Ćurković. Javna obrana teme doktorskog rada održat će se online putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail: lidija.curkovic@fsb.hr radi omogućavanja pristupa. 
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
17. lipnja 2021.
U srijedu, 7. srpnja  2021. u 11:00 sati održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada  Gorana Stujeka, mag. ing. mech., pod naslovom „Modeliranje optimalne spone vodnih i energetskih sustava za maksimizaciju društvene dobrobiti u uvjetima nesigurnosti prognoze klimatskih promjena i tržišnih cijena / Modeling the optimal water-energy nexus to maximize social welfare in conditions of uncertainty of climate change forecasting and market prices“.  Studijski savjetnik je izv. prof. dr.sc. Goran Krajačić. Javna obrana teme doktorskog rada održat će se online putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail: goran.stunjek@fsb.hr radi omogućavanja pristupa obrani.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
17. lipnja 2021.
U četvrtak, 1. srpnja  2021. u 10:00 sati održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada  Marina Palaverse, mag. ing. nav. arch., pod naslovom „Računalno učinkovito generiranje surogat-modela parametara podobnosti brodske konstrukcije u preliminarnoj fazi projektiranja / Computationally efficient generation of surrogate models of ship structural adequacy parameters in the preliminary design phase“. Studijski savjetnici su izv. prof. dr.sc. Pero Prebeg i izv. prof. Zvonimir Bujanović, Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet. Javna obrana teme doktorskog rada održat će se online putem platforme MS Teams te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail: marin.palaversa@fsb.hr radi omogućavanja pristupa obrani.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
17. lipnja 2021.
Danas 16.06.2021. na Zavodu za brodogradnju i pomorsku tehniku Fakulteta strojarstva i brodogradnje svečano je pušten u rad bazen za modelska ispitivanja što čini jedinstvenu sveučilišnu infrastrukturu u regiji. Sustav za modelska ispitivanja najvrjednija je komponenta Regionalnog centra i predstavlja osnovu za obavljanje eksperimenata, odnosno laboratorijskih istraživanja u hidromehanici. Sastoji se od sustava za vuču modela broda, generatora pravilnih i nepravilnih valova, skupa preciznih instrumenata i senzora, plaže za apsorpciju valova. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, KK.01.1.1.02.0019.
 Novosti
Stanko Škec
16. lipnja 2021.
Vertiv Croatia traži magistra inženjera strojarstva za radno mjesto Continuous Improvement Specialist. Iskoristite priliku da učite od vrhunskih stručnjaka u području podatkovnih centara i radite na sjajnim međunarodnim projektima. Pokažite im da ste Vertiv materijal i osigurajte svoje stalno radno mjesto u Vertiv timu!

Više informacija o praksama možete pronaći u privitku.
 Karijere
Stanko Škec
16. lipnja 2021.
U prilogu možete pronaći natječaj za upis na poslijediplomski specijalistički studij u akademskoj godini 2021./2022. iz znanstvenih polja strojarstva i brodogradnje.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
16. lipnja 2021.
Martina Rauch, mag. ing. mech., branit će doktorski rad pod naslovom „Lokalna energijska i entropijska analiza umreženoga izmjenjivača topline" dana 28. lipnja 2021. u 12 sati u Plavoj dvorani istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5/III. Radi okolnosti vezanih za bolest COVID-19, javna obrana doktorskog rada održat će se online putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail: martina.rauch@fsb.hr  radi dobivanja uputa kako prisustvovati javnoj obrani.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
16. lipnja 2021.
Jasmin Juranić, mag. ing. mech., branit će doktorski rad pod naslovom „Design parameters management in product development process / Upravljanje konstrukcijskim parametrima u procesu razvoja proizvoda“ dana 25. lipnja 2021. u 10 sati u TCR učionici istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5/II. Radi okolnosti vezanih za bolest COVID-19, javna obrana doktorskog rada održat će se online putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail: jasmin.juranic@fsb.hr  radi dobivanja uputa kako prisustvovati javnoj obrani.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
16. lipnja 2021.

U privitku se nalazi natječaj i prezentacija za upise u smjerove strojarstva. Prijave počinju 7. lipnja i traju do 24. rujna 2021. 

Pojedini smjerovi dodatno će se prezentirati u terminima koje će definirati i objaviti sami smjerovi na web stranicama fakulteta.

Upute i link za prijavu možete naći na poveznici.

 FSB Obavijesti
Izidora Herold
16. lipnja 2021.
KIMEL-FILTRI d.o.o. je vodeća tvrtka u Hrvatskoj i regiji u području industrijske ventilacije i filtracije. Uža specijalizacija firme je proizvodnja sustava otprašivanja i lakirnica.

U našem proizvodnom pogonu u Jakovlju, Zagorska ul. 24, potreban nam je iskusan strojar (m/ž) koji bi se pridružio našem timu u cilju obavljanja projektiranja, razvoja i proizvodnje sustava industrijske filtracije i ventilacije – lakirnice i sustavi otprašivanja.

Uvjeti:
– prednosti imaju osobe koje su završile (pohađaju) smjer proizvodno inženjerstvo
– poželjno radno iskustvo 2 godine (SSS ili VŠS) u izradi i razradi tehničkih rješenja i izrade nacrta instalacija, kao i ostalih poslova vezanih uz navedeno područje
– dobre organizacijske sposobnosti, samostalnost pri razradi zadataka, dobro poznavanje opreme dostupne na tržištu
– otvorene su i prijave za VSS s pečatom ovlaštenog inženjera ili voditelja radova ili postupkom u tijeku.
– potrebno je poznavanje SolidWorks-a i/ili AutoCad-a te MS Office-a.
– poželjno je napredno poznavanje barem jednog stranog jezika iz skupine: engleski, njemački, talijanski, španjolski, francuski.
– potrebna je vozačka dozvola B kategorije.

Nudimo:
– rad u ugodnoj atmosferi uz redovna i primjerena primanja
– ugovor o radu na neodređeno vrijeme (nakon ugovora na određeno u trajanju od 12 mjeseci i probnog roka od 6 mjeseci) ili studentski ugovor
– dodatni stimulativni bonusi na plaću, isplata božićnice i regresa, plaćeni prekovremeni sati i dnevnice za terenski rad
– osiguravamo svu potrebnu radnu odjeću i profi alat potreban za obavljanje radnih zadataka
– mogućnost profesionalnog i osobnog razvoja i usavršavanja

Natječaj traje od 15.06.-25.06.2021.

Radujemo se Vašim prijavama koje možete poslati na e-mail adresu: posao@kimel-filtri.hr
 Karijere
Stanko Škec
15. lipnja 2021.
Na ovogodišnjoj 21. izložbi inovacija INOVA-MLADI 2021, koja je održana 29. svibnja 2021. godine u prostoru Narodnog sveučilišta Dubrava – Kulturni centar, studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje, smjera Mehatronika i robotika, nastupili su s tri rada i osvojili su sljedeće nagrade:

ZLATNA medalja: Uređaj za ispitivanje dinamičke izdržljivosti materijala (autor: Marko Miroslav Bača)

SREBRNA medalja: Pneumatski servopogon (autorica: Klara Pejić)

SREBRNA medalja: Sortiranje proizvoda primjenom vizijskog sustava (autor: Ivan Radić)

Mentori radova su asistent Juraj Benić i profesor Željko Šitum. Izložbu je organizirao Savez hrvatskih inovatora i Savez inovatora Zagreba.
 Novosti
Stanko Škec
15. lipnja 2021.
U petak, 2. srpnja 2021. u 9:00 sati  održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada pristupnika Josipa Mioča, mag. ing. mech., pod naslovom „Utjecaj parametara izmjenične struje na svojstva zavarenoga spoja pri TIG zavarivanju čelika P91“. Studijski savjetnik je izv. prof. dr.sc. Ivica Garašić. Javna obrana teme doktorskog rada održat će se online putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail: Josip.Mioc@fsb.hr radi omogućavanja pristupa.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
15. lipnja 2021.
Kompanija HAIX Obuća d.o.o.. iz Male Subotice, vodeći proizvođač funkcionalne obuće, nudi studentima strojarstva plaćenu studentsku praksu u trajanju od 2 mjeseca u najmodernijoj tvornici obuće u Europi. Praksu je moguće odraditi kroz ljeto i jesen. Više informacija nalazi se u letku, a u slučaju pitanja možete se javiti i docentu Hegediću na email. Prijave su otvorene do 22.6.2021.
 Karijere
Stanko Škec
15. lipnja 2021.
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102