Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19
Aktualno


Izbori za Studentski zbor: očitovanje Povjerenstva za prigovore

Očitovanje Povjerenstva za prigovore, prema članku 12. Pravilnika o izborima za Studentski zbor, nalazi se u privitku.
 Novosti
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Diplomirala 1.generacija ERASMUS MUNDUS JOINT MASTER PROGRAMA SEAS4.0

Prva generacija studentica i studenata ERASMUS MUNDUS JOINT MASTER PROGRAMA „Sustainable Ship and Shipping 4.0 (SEAS 4.0)“ diplomirala je početkom ožujka 2023.godine u Napulju. Više informacija o studiju u kojemu je FSB punopravni partner možete pronaći  na poveznici
 Projekti i mobilnost
Jelena Višić
27. ožujka 2023.

Oglas za posao: INETEC

Tvrtk INETED traži suradnika u odjelu za nerazorna ispitivanja – NDT (m/ž)
 Karijere
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Oglas za posao: Ytres d.o.o. (članica Grupe Calzedonia)

Ytres d.o.o. (članica Grupe Calzedonia), sa sjedištem proizvodnje u Donjem Knegincu, traži osobu za radno mjesto Specijalist/ca za planiranje i kontrolu proizvodnje koja će biti uključena u područje planiranja i kontrole proizvodnje i djelovati unutar tima koji prati ciklus proizvodnih naloga i proizvodnih faza, s važnim ciljem maksimiziranja učinkovitosti proizvodnih centara i optimizacije procesa.
 Karijere
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Oglas za posao: FACC Solutions

FACC Solutions iz Jakovlja zapošljava Tool & CAM Engineer-a.
 Karijere
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Razvoj studentskog poduzetništva

Želiš li saznati više o poduzetništvu, razvijati vlastite projekte, povezati se s iskusnim poduzetnicima i pod njihovim mentorstvom obavljati stručnu praksu u kompaniji? Pozivamo sve studente završnih godina studija (4. ili 5 godina) da se prijave u Program studentskog poduzetništva i steknu vještine potrebne za profesionalni razvoj, a pritom i osvoje vrijedne novčane nagrade!
 Događanja
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

DOK-ING R&D ljetna škola

DOK-ING je inženjerski lider, svjetski priznata i nagrađivana tvrtka za svoje inovacije i tehnologije. Tvrtkin vodeći tim s najboljim inženjerima radio je i integrirao vlastite inovacije te razvijao i proizvodio robotske i autonomne sustave. Ljetnu školu će organizirati i održati DOK-ING-ovi vrijedni i kreativni R&D inženjeri, koji vas jedva čekaju upoznati i podijeliti svoje znanje s vama.
 Događanja
Maja Trstenjak
27. ožujka 2023.

Zadavanje završnih zadataka

Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija nemaju zadanu temu završnog rada, a planiraju ga braniti na roku u rujnu 2023. da moraju predati molbu za zadavanje završnog zadatka. Molbe (u privitku) predaju se do petka 7. travnja 2023. u Referadu za završne i diplomske ispite svakim radnim danom od 10 do 12 sati. Molba mora obavezno biti potpisana od strane odabranog mentora. Studenti koji su dobili završni zadatak u studenom, ne predaju molbu za zadavanje.
Molbe nije potrebno urudžbirati.

Ake se bira mentor s drugog smjera, student mora svoj izbor mentora obrazložiti u molbi za mentora s drugog smjera te tražiti suglasnost voditelja smjera i predsjednice Središnjeg povjerenstva za završne i diplomske ispite prof dr. sc. Tanje Jurčević Lulić. Odobrenu molbu student predaje zajedno s molbom za zadavanje završnog zadatka.

Ako student želi pisati završni rad na engleskom jeziku, obrazloženu molbu odobrenu od strane predsjednika povjerenstva za obranu završnih radova za svoj smjer mora predati zajedno s molbom za zadavanje završnog rada i u tom slučaju zadatak se sastavlja na engleskom jeziku.

Sve informacije i obrasce možete naći na poveznici.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
27. ožujka 2023.

Obavijest o promociji

U petak, 31. ožujka 2023. održat će se u A dvorani FSB-a promocije sveučilišnih prvostupnika inženjerki i inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore sveučilišnih prvostupnika inženjerki i inženjera, te članove Povjerenstava za obrane kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom studiju.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
27. ožujka 2023.

Cromaris program pripravništva Karijere inspirirane morem

Tvrtka Cromaris d. d. dvanaestu godinu zaredom pokreće program pripravništva Karijere inspirirane morem.

Prijave se primaju do 31. ožujka 2023.

Zainteresirani studenti mogu naći sve informacije u privitku.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
27. ožujka 2023.

Tomislav Novosel: Doktorski rad

Doktorski rad Tomislava Novosela pod naslovom "The impact of district heating and cooling on the penetration of intermittent renewable energy sources in moderate and Mediterranean climate" (mentor prof.dr.sc. Neven Duić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 19. travnja 2023. god.
 FSB Obavijesti
Andrea Zabjan Bogut
24. ožujka 2023.

Natječaj za radno mjesto nastavnika

Natječaj za izbor nastavnika objavljen je 24. ožujka 2023. godine u Narodnim novinama, EURAXESS portalu i na fakultetskoj web stranici.

Natječaj je otvoren 30 dana, do 24. travnja 2023. godine, i nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
23. ožujka 2023.

Popis birača i prihvaćenih kandidatura za izbore za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje 2023.

Popis birača i prihvaćenih kandidatura za izbore za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje 2023, koji će se održat 29. i 30. ožujka 2023. godine, nalaze se u prilogu.
 Novosti
Maja Trstenjak
22. ožujka 2023.

Jure Soldo: Obrana doktorskog rada

Jure Soldo, mag. ing. mech., branit će doktorski rad pod naslovom „Modeliranje i optimalno upravljanje utičnim hibridnim električnim vozilom paralelne konfiguracije“, dana  14. travnja 2023., u 11.00 sati u Plavoj dvorani istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5/III.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
22. ožujka 2023.

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica