Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19
Aktualno


četvrtak 24. lipnja s početkom u 10:00 sati, u učionici B3-205 (sjever FSB), bit će održana dva predavanja:

Dr. sc. Drago Bračun: Imaging systems for quality inspection and automation

Dr. sc. Damjan Klobčar: Form welding to additive manufacturing
 Događanja
Stanko Škec
18. lipnja 2021.
Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u razdoblju 5. – 9. srpnja 2021. održat će se „Bankovna akademija“.

Akademija je namijenjena studentima završnih godina ekonomske, pravne, elektrotehničke, informacijske i matematičke struke i srodnih fakulteta u Republici Hrvatskoj te inozemstvu s izraženijim preferencijama za područje financija i bankarstva.

Cilj akademije je stvaranje i povećanje vještina i znanja iz područja bankarstva te popularizacija struke financijskih profesionalaca. U izvođenju nastave na bankovnoj akademiji sudjelovat će iskusni profesionalci iz bankarskog i informatičkog sektora koji će obraditi specifične i aktualne teme iz bankarstva.

Prijave na akademiju moguće su do 25. lipnja 2021. putem linka: https://forms.gle/iGSMSrfvrSNeSTJF8.

Više informacija dostupno je na: https://bankovna-akademija.net.efzg.hr/opće-informacije
 Događanja
Stanko Škec
17. lipnja 2021.
Prijave za natjecanje EIT Manufacturing inovacijske zajednice pod nazivom EVO-R (Evolution of Research Results) su u tijeku.

EVO-R je natjecanje osmišljeno s ciljem da podupre rješenja vezana uz proizvodnju koja su razvijena uz pomoć regionalnih ili nacionalnih programa, a proizvele su ih tvrtke koje dolaze iz RIS država, među kojima je i Hrvatska, i pomogne im izaći na europska i svjetska tržišta.

Prijavom na spomenuti otvoreni poziv maksimalno 25 odabranih organizacija primiti će do 30.000 eura financijske podrške.

Prihvatljivi prijavitelji su pojedinci i istraživački timovi, start-up tvrtke, SME-jevi, sveučilišta, organizacije za istraživanje i tehnologiju (engl. Research and Technology Organizations) i istraživački centri u vlasništvu sveučilišta iz RIS država s već razvijenim prototipom koji rješava izazove vezane uz proizvodnju i ima uvjerljiv financijski, društveni i okolišni utjecaj.

Odabrani prijavitelji će danu financijsku potporu moći iskoristiti za:

1. Pretvorbu rezultata istraživanja u small-scale rješenja, proizvode i usluge
2. Identificiranje potencijalnih kupaca na EU i svjetskim tržištima
3. Pripremu za lansiranje proizvoda/usluge na tržište
4. Stjecanje certifikata vezanih uz proizvod/uslugu koja će pomoći pri daljnjem razvoju poslovanja u određenom industrijskom sektoru ili tržištu
5. Pokretanje tvrtke
 
Prijaviti se možete najkasnije do 20. lipnja 2021. do 17.00 sati, i to na način da potpunu prijavu koja se sastoji od popunjenoga EVO-R predloška i popunjenoga financijskog plana i projekcije prihoda pošaljete na ris@eitmanufacturing.eu s nazivom maila EIT Manufacturing EVO-R – (IME PRIJEDLOGA). Ukupna veličina oba dokumenta ne smije biti veća od 20MB.

Sve ostale uvjete, pravila, kriterije i potrebnu dokumentaciju možete pronaći na službenima stranicama poziva: http://ris.eitmanufacturing.eu/call-evo-r/

Sva dodatna pitanja molimo da uputite na adresu e-pošte: adam.sebestyen@eitmanufacturing.eu

Informacije o pozivu možete pronaći i na stranicama Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije te na https://www.facebook.com/cirtt.unizg/ i https://www.linkedin.com/cirttunizg.
 Događanja
Stanko Škec
10. lipnja 2021.
Pozivamo studente/ice Fakulteta strojarstva i brodogradnje da se priključe natjecanju Engineering Newcomer 2021 organiziranom za edukacijske ustanove s područja tehnike i inženjerstva.

Potrebno je prijaviti svoj projekt na natječaj, a izabrani projekti bit će nagrađeni, tj. studenti ili institucije dobit će novčane nagrade.

Rok za podnošenje prijava je 31. 07. 2021.

Više detalja o natjecanju možete pronaći na poveznici:
www.engineering-newcomer.com
 Događanja
Stanko Škec
21. siječnja 2021.
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102