Život na FSB

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Život na FSB

Život na FSB

Humans of FSB: Matija Pisk, student

"Poanta fakulteta nije da cijeli dan isključivo sjediš za knjigom. Najbitnije je da te fakultet oblikuje kao osobu... Sve će ti kasnije doći iz toga. Pronađite se u onome što volite i to radite. Potrebna je samo volja, pokrenuti se i otići nešto raditi. Najviše mrzim kada se netko žali ili smišlja izgovore. Imaš li dvije ruke? Imaš li dvije noge? Imaš li sve organe? Znaš li razmišljati svojom glavom? Ako odgovoriš potvrdno izađi i napravi nešto korisno. U krajnjoj liniji nitko te ne tjera da išta napraviš, sam odaberi, samo nemoj kasnije žaliti za propuštenom prilikom. Izađi na piće, otiđi do Plitvica, Crikvenice, bilo kamo, možda na karting, nauči nešto, razgovaraj s profesorom, nauči svirati instrument… Koliko god sam ponekad opterećen sa svih strana: rad u udruzi SOME, treniranje Krav Maga, poslovi kod kuće, fakultet, učenje… to me ispunjava, tako funkcioniram. Moj djed je iz Zagorja i godinama je radio tamo na vikendici sve sam. Sada, kako je u godinama, ne može više puno raditi fizičke poslove ili baratati teškim alatima. Postao sam njegove ruke. Kada stariji dobiju priliku prenositi svoje znanje mladima, ozare se neopisivo. Oni samo žele nekome prenijeti ono što znaju. Kada cijeli život akumuliraš znanje i onda nemaš nikome kome ga možeš prenijeti ili ostaviti, to je najgore što ti se može dogoditi."

"Neke stvari nećeš birati. Neće biti kako ti želiš. To je zapravo odlično. Zamisli da si na nekom brodu, ploviš u nepoznato. Valovi zapljuskuju i sve se njiše. Oluja jača, a noć je mlada... Možda se nasučeš na nekom rajskom otoku, možda na otoku ljudoždera, a možda nastaviš ploviti. Mi ne znamo gdje ćemo završiti, pojma nemamo, no svejedno trebamo uzeti kormilo u ruke. Taj element iznenađenja... za to se isplati živjeti. Nikad ne znaš kakvu ćeš curu ili dečka upoznati, kakav ćeš posao imati, što ćeš raditi, kamo ćeš otići. Da sve znaš, ne bi to bilo to. Ne bi se uopće trudili živjeti, samo bi spavali po cijeli dan."

Matija Pisk, student

Humans of FSB
  • Podijeli


Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica