Život na FSB

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Život na FSB

Život na FSB

Humans of FSB: Anamarija Kovačević, studentica

"Kao maturantica nisam znala kamo krenuti, što studirati. Pronašla sam na ovom faksu nešto što me zanima, a to su materijali i tjelesni! Iako ima stvari koje me ne zanimaju, želim iskoristiti svoj potencijal, a demonstrature iz tjelesnog otkrile su moj smisao ovdje. Jednostavno uvijek imam previše energije. Budim se kada izlazi sunce. Ako ne radim ništa kada svane sunce imam osjećaj da ću potratiti cijeli dan. Ponekad naiđeš na nešto loše, što te sputava. Međutim, ako već nešto ne možeš mijenjati, onda radije pokušaj zavoljeti te dobre stvari koje imaš, a toga se uz malo truda uvijek nađe. Isto vrijedi i za ljude.
Mislim da te samo tvoja volja može spriječiti da postigneš nešto. Prestala sam pušiti nakon 5 godina, što možda nekome i nije dug period. Ako je tvoja volja jača od tvoje ovisnosti o nikotinu ili bilo čemu drugome, ona će i pobijediti... Naravno da je potrebna i prava okolina koja te motivira, no svatko će na kraju napraviti po svome. Imamo moć izbora i uostalom, da, svi imamo različite interese i želje i bilo bi bez veze kada bi se samo natjecali do besvjesti. Zato je dobro družiti se s raznolikim ljudima, ali s onima koji su spremni na kompromis. Na kraju krajeva, onako kako se ti odnosiš prema sebi i drugima, tako će ti i biti. Trebaš ponekad stati i okrenuti se oko sebe, pogledati tko je tu, pored tebe, a ne samo gurati svoje, posložiti prioritete. Ljudi su puni predrasuda. Ponekad sam i sama takva, no malo tko se potrudi upoznati te i uvjeriti se da možda brinem kada ti je rođendan ili zašto si loše volje. Volim razveseliti nekoga, pokazati da mislim na tu osobu. Pitam prijatelja želi li bonkas, i on se odmah razveseli. Bilo kakva mala stvar, pa makar bio to i samo jedan poklonjeni bombon, može nekome uljepšati dan."

Anamarija Kovačević, studentica

Humans of FSB
  • Podijeli


Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica