Život na FSB

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Život na FSB

Život na FSB

Humans of FSB: Nada Brigić, studentica

Nakon osnovne glazbene škole nije me toliko zanimala klasična glazba i htjela sam nešto „jače“. Tako sam naišla na glazbenu školu El Musicante. Slušajući čime se bave, nisam mogla vjerovati da sam pronašla točno ono što sam u tom trenutku trebala kako bih se nastavila razvijati u pogledu sviranja gitare, ali i našla ekipu. Profesor, koji je osnovao tu školu, drži bendovske radionice, na koje sam se uključila u drugom razredu srednje škole. Trenutačno nas je četvero u bendu i zovemo se Slanci. Većinom sviramo alternativni rock, malo grunge i slično. Od nas četvero, tri su cure i jedan dečko – jedna cura pjeva i svira gitaru, basistica, bubnjar i ja, koja sviram lead gitaru. U početku nam je pjesme pisao profesor. Došao bi s nekom idejom, a svatko od nas bi se nadovezao nečim svojim. Poslije smo krenuli sami pisati pjesme pa je tako pola tekstova pjesama s novog albuma napisala pjevačica. Dosad smo objavili samo jedan EP, ali uskoro ćemo izbaciti prvi album ‒ Iza ugla, i spot za novu pjesmu. Spot smo osmislili i snimili sami. Pjesma za koju je spot snimljen zove se Jutro pa je ideja bila da snimamo u jutarnjim satima. Ustajali smo u 5 ujutro, često dolazili nakon after¬a i sve to tijekom ispitnih rokova.
Prvi su nam nastupi, koji su bili davno prije, dok sam ja još svirala akustičnu gitaru, bili u Cadillac klubu. Nakon toga smo svirali na Kvatriću na festivalu i u KSET-u, a zadnji koncerti bili su u Rock Kolibi. Ovo ljeto, na poziv organizatora, svirali smo u Kninu. Najbolje mi je kad nas pozovu tako negdje neočekivano. Napisali smo i himnu za Ribafisha i njegov projekt RokOtok.
Teško je reći imam li problema s tremom. Naime, imam ju prije koncerta, ali kad dođem na pozornicu i čim krenemo svirati, brzo me prođe. Zbog treme i stresa, ruke mi budu poprilično hladne pa mi je teško svirati i prva pjesma ponekad ne prođe baš najbolje. Puno mi je lakše nositi se s tim sada kada sam u bendu. Kad sam kao mala svirala na produkcijama u glazbenoj školi, bilo mi je užasno. Sviraš puno duže skladbe i svi u tebe gledaju, a kad si u bendu, ponese te atmosfera.
Nedavno sam i ja počela držati nastavu u školi. Prošle sam godine vodila individualne sate, na kojima me ponekad lovila panika kad bi ljudima išlo bolje nego što sam očekivala, pa sam u trenutku morala smišljati što ćemo dalje. Prije mjesec dana držala sam bendovsku radionicu poput one na koju sam ja prvo došla. Radionica je bila za klince u 4. i 5. razredu i pokazivala sam im bas, bubnjeve, gitaru, tj. sve što usput naučiš svirati kad si u bendu.

Nada Brigić, studentica

Humans of FSB
  • Podijeli


Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica