Početna stranica - FSB

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19
Pretraži
E-časopisi i baze podataka
Pretraži

E-časopisi i baze podataka


Pretražite EBSCO Discovery Service

Probni pristup
Trajanje probnog pristupa: 7.3.2022. - 31.5.2022.
Platforma Passport obuhvaća međunarodne statistike i podatke o globalnoj industriji i tržištu, privrednim kretanjima i ekonomskoj politici, uključujući raznolike analize i istraživanja vezane uz mnoga druga područja poput sociologije, geografije, antropologije, zdravstva i slično.
Trajanje probnog pristupa: 21.4.2022. - 31.7.2022.
Bentham Science zbirka e-knjiga sadrži više od 950 multidisciplinarnih naslova uključujući priručnike, monografije i udžbenike, a u okviru zbirke e-časopisa dostupno je više od 120 naslova na području prirodnih i tehničkih znanosti te područja biomedicine.
Komercijalne baze
Science Direct, kolekcija e-časopisa izdavača Elseviera Cjeloviti tekstovi dostupni su od 1997. godine za radove u cca 1500 naslova časopisa. Korištenje baze vezano je uz IP raspon Fakulteta.
Web of Science, uključuje nekoliko bibliografskih/citatnih baza: Web of Science, Current Contents i Journal Citation Reports. Korištenje baze vezano je uz IP raspon Fakulteta.
Scopus je najveća, multidisciplinarna bibliografska i citatna baza podataka. Uključuje više od 18 tisuća časopisa te nekoliko tisuća drugih vrsta publikacija.
SpringerLINK kolekcija e-časopisa izdavača Springer Verlag. U cjelovitom tekstu dostupno je oko 500 naslova, od 1997. godine. Korištenje baze vezano je uz IP raspon Fakulteta.
Springer, e-knjige iz kolekcije Engineering iz 2018. Pristup je reguliran IP rasponom Fakulteta.
Cambridge Journals sadrži znanstvene časopise izdavača Cambridge University Press. Pristup je osiguran za Sveučilište u Zagrebu. Pristup reguliran IP rasponom Fakulteta.
Wiley Online Library kolekcija e-časopisa izdavačaWiley. U cjelovitom tekstu dostupno je oko 220 naslova časopisa, od 1998. do 2005. godine. Korištenje baze vezano je uz IP raspon Fakulteta.
Taylor & Francis Subject Collections, tri predmetne zbirke časopisa; Social Science & Humanities Library, Science & Technology Library and Medical Library, a koje ukupno sadrže više od 2.200 naslova časopisa u okviru društvenih i humanističkih znanosti, prirodnih i tehničkih znanosti te medicine i javnog zdravstva. Korištenje baze vezano je uz IP raspon Fakulteta.
De Gruyter Journals, uključuje više od 300 časopisa koji pokrivaju sva područja znanosti, a dostupan je sadržaj od 1995. - 2020. godine. Korištenje baze vezano je uz IP raspon Fakulteta.
Emerald Insight, multidisciplinarna baza koja uključuje preko 170,000 članaka i međunarodnih istraživanja u više od 300 časopisa. Korištenje baze vezano je uz IP raspon Fakulteta.
EBSCO Publishing , sa djelomičnim cjelovitim tekstovima, nudi nekoliko bibliografskih baza podataka: MasterFILE Premier, Academic Search Premier, Business Source Premiere... Korištenje baze vezano je uz IP raspon Fakulteta.
ProQuest One Academic, baza cjelovitih tekstova,  objedinjuje sadržaje svih područja znanosti. Uključuje zbirke časopisa, e-knjige, disertacija i audiovizualne sadržaje. Korištenje baze vezano je uz IP raspon Fakulteta.

Science Journals, baza cjelovitih tekstova,  objavljuju znanstvene vijesti, komentare i najsuvremenija istraživanja u okviru svih područja znanosti s naglaskom na STEM područje. Korištenje baze vezano je uz IP raspon Fakulteta.

Academic video online baza je audiovizualnih i tekstualnih sadržaja (dokumentarnih filmova, prezentacija, predavanja i sličnih sadržaja).
OVID offers access to several bibliographical databases. Access is limited to the IP range of the Faculty.
IEEE Xplore, bibliografska baza koja pokriva područja električnog i elektroničkog inženjeringa, računalnih znanosti i telekomunikacije..., nudi pristup na gotovo 2 miliuna cjelovitih radova.
Otvoreni pristup
DART Europe omogućava slobodan pristup doktorskim disertacijama europskih sveučilišta, djelomično s cjelovitim tekstovima.
Dabar digitalni akademski arhivi i repozitoriji, ključna komponenta podatkovnog sloja nacionalne e-infrastrukture Republike Hrvatske koja ustanovama i drugim dionicima iz sustava znanosti i visokog obrazovanja rješava tehnološke preduvjete potrebne za sustavnu brigu o svojoj digitalnoj imovini – različitim digitalnim sadržajima i objektima koji su nastali kao rezultat djelovanja institucije i njezinih zaposlenika.
HRČAK - centralni portal koji na jednom mjestu okuplja hrvatske znanstvene i stručne časopise koji nude otvoreni pristup svojim radovima.
CROSBI - Hrvatska znanstvena bibliografija.
Arxiv, repozitorij koji nudi otvoreni pristup za više od milijun preprinata iz područja matematike, fizike, astronomije, računalstva, kvantitativne biologije i statistike.
OAIster, repozitorij koji sadrži besplatno dostupne digitalne izvore iz svih područja znanosti.
Open DOAR, direktorij institucijskih repozitorija u slobodnom pristupu.
Directory of Open Access Journals - znanstveni časopisi sa slobodnim pristupom cjelovitim tekstovima.
Google Books, index of full-text books.
Google Scholar
Bentham Open, objavljuje više od 40 recenziranih časopisa u otvorenom pristupu koji pokrivaju sva znanstvena područja.
Statista, okuplja nacionalne i međunarodne statistike i podatke o tržištu s pristupom na više od 1.5 milijuna statistika, prognoza, dosjea, izvještaja i infografika, u okviru 80.000 različitih tema i 170 multidisciplinarnih kategorija.
Encyclopedia Britannica Online, najpoznatija je svjetska sveobuhvatna enciklopedija. Nudi se niz besplatnih poveznica i informacija no za cjelovito pretraživanje potrebna je pretplata.
Hrvatska tehnička enciklopedija (HTE),  portal nastao iz projekta čija je osnovna funkcija kontinuirano prikupljanje znanja o dosezima tehnike u Hrvatskoj.
Scimago, javno dostupan portal koji sadrži podatke o časopisima i znanstvenim indikatorima zemalja dobivenima iz podataka iz baze podataka Scopus.
Struna, terminološka baza hrvatskoga strukovnog nazivlja u kojoj se sustavno prikuplja, stvara, obrađuje i tumači nazivlje različitih struka radi izgrađivanja i usklađivanja nazivlja na hrvatskome jeziku.
Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znantsvenu zajednicu, omogućuje pristup bazama podataka s nacionalnom licencijom.