Početna stranica - FSB

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19
Katalog knjižnice
Produživanje knjiga online

Upis u smjerove strojarstva

U privitku se nalaze rang liste za upis u smjerove. Zeleno su označeni studenti koji imaju 50+ ECTS-a i unutar su kvote željenog smjera, te mogu upisati taj smjer. Pri tome mogu upisati samo one predmete za koje su ostvarili preduvjete (to se odnosi na sve studente).

Studenti ponavljači koji nisu ostvarili 60 ECTS-a iz prve godine studija (označeni crveno) ostvaruju pravo upisa samo ako su im nedostajući ECTS bodovi upisani nakon zaključenja rang liste, ako su koristili pravo na mirovanje obveza ili na drugi način zadržali status studenta.

Studenti koji imaju 50+ ECTS-a, a zakasnili su s prijavom smjera, moraju odabrati smjer na kojem ima slobodnih mjesta. 

Studenti koji imaju manje od 50 ECTS bodova, upisuju predmete 3. semestra smjera prema vlastitom odabiru i na vlastitu odgovornost, budući da im se sljedeće akademske godine ne garantira upis željenog smjera. Pri tome, studenti koji se nalaze na rang listama unutar upisne kvote za pojedini smjer, a imaju u trenutku upisa manje od 50 i više ili jednako 42 ECTS boda stečena izvršenjem obveza na prvoj godini studija, ostvaruju samo pravo na upis predmeta 2. godine određenog smjera za koji su se kvalificirali putem natječaja te zapravo „ponavljaju 1. godinu studija". Ti studenti moraju ponovo sljedeće godine pristupiti natječaju za upis u smjerove, a upis u željeni smjer provest će tek kad ispune kriterij tj. polože sve predmete 1. godine studijskog programa.

Studenti koji u trenutku upisa imaju manje od 42 ECTS boda stečena na 1. godini studija i/ili nisu uvršteni unutar upisnih kvota pojedinih smjerova, upisuju predmete 2. godine prema vlastitoj procjeni (zajednički predmeti za sve ili više smjerova!) preferirano na smjerovima na kojima ima slobodnih mjesta i u skladu s raspoloživim kapacitetima predmeta, a sljedeće godine se moraju ponovo natjecati za upis u smjerove. 
  • Privitak
  • Podijeli
Ostale vijesti iz kategorije

Ružica Budim: Obrana konačne teme doktorskog rada

23. studenog 2022.
Margaret Ferger Šošić, 

Marko Špoljar: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

22. studenog 2022.
Margaret Ferger Šošić, 

Ivan Čular: Obrana doktorskog rada

22. studenog 2022.
Margaret Ferger Šošić, 

mr. sc. Alen Bošnjaković: Obrana doktorskog rada

22. studenog 2022.
Margaret Ferger Šošić, 

Luka Herc: Obrana konačne teme doktorskog rada

21. studenog 2022.
Margaret Ferger Šošić, 

Skupljanje sredstava za "Udrugu šapa u srcu Ogulin"

17. studenog 2022.
Izidora Herold, 

Donacijska pomoć bivšem studentu

8. studenog 2022.
Izidora Herold, 

Alen Bošnjaković: Doktorski rad

1. studenog 2022.
Andrea Zabjan Bogut, 

Marko Špoljar: Poslijediplomski specijalistički studij - završni rad

27. listopada 2022.
Andrea Zabjan Bogut, 

Ivan Čular: Doktorski rad

20. listopada 2022.
Andrea Zabjan Bogut, 


Katalog knjižnice Produživanje knjiga online