Početna stranica - FSB

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19
Pretraži
Pristup bazama podataka
Pretraži

Pristup bazama moguć je na jedan od načina:

IP adrese - za korištenje ovog načina pristupa kompjutor treba biti u IP rasponu Fakulteta strojarstva i brodogradnje. U tom slučaju nije potrebno nikakvo dodatno logiranje.

Proxy server (Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu: Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu) - za pristupanje bazama s računala koja nisu u IP domeni Fakulteta možete koristiti Proxy server. Za korištenje proxy usluge prijavljujete se koristeći elektronički identitet sustava AAI@EduHr (korisničkoime@fsb.hr).

Shibboleth (za neke baze) - za pristupanje bazama s računala koja nisu u IP domeni Fakulteta moguće je koristiti i opciju Shibboleth korisnika. U tom je slučaju potrebno odabrati Croatian Research Network te se prijaviti koristeći elektronički identitet sustava  AAI@EduHr (korisničkoime@fsb.hr).