Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt   
   Novosti
Poziv na natječaj za individualne stipendije za 2018. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija
Objavljen je poziv na natječaj za individualne stipendije za 2018. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija. Ove stipendije su namijenjene iskusnim istraživačima, odnosno onima koji imaju doktorat ili minimalno četverogodišnje iskustvo istraživačkog rada u punom radnom vremenu. Cilj MSCA individualnih stipendija je jačanje kreativnog i inovativnog potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu i međusektorsku mobilnost. Natječaj je otvoren do 12. rujna 2018. godine, a detaljnije informacije možete pronaći na poveznici.
I Fakultet strojarstva i brodogradnje ima svoje Vatrene! Naši studenti FSB Racing Team-a su na Formula Student UK na Silverstone-u koje je trajalo od 11. do 15. srpnja ove godine, osvojili 12. mjesto od 81 tima u sveukupnom plasmanu! Za živoposniji doživljaj cijele njihove priče možete pogledati foto-album i video, a ako još ne znate detalje o studentima FSB-a koji, pored pokoravanja ispita na faksu, pokoravaju i konkurentske timove iz cijelog svijeta, pročitajte ih na njihovoj web stranici. No, za njih priča još nije gotova - umjesto odmora, počele su pripreme za drugo natjecanje koje ih čeka na Autodromu Most u Češkoj koje traje od 31. srpnja do 4. kolovoza. Držimo im fige!
Izašao je drugi broj časopisa Brodogradnja, sveščić 69 za Lipanj 2018. godine u izdanju FSB-a. Stranicu broja možete vidjeti na portalu znanstvenih časopisa Republike Hrvatske Hrčak. Stranicu časopisa možete vidjeti na web stranici časopisa Brodogradnja ili na portalu Hrčak.
Urednici Kalman Žiha i Nastia Degiuli
DEKRA nagrađuje kreativne poslovne ideje - prijavi se i osvoji stipendiju u jednokratnom iznosu od 18.000,00 kn! U ovom zadatku nema točnih i netočnih odgovora - cijenimo originalne, kreativne i upotrebljive ideje koje se uklapaju u naš smjer poslovanja. Prijave traju do 01.08. 2018. i vrše se isključivo putem obrasca za prijavu: https://goo.gl/forms/cWzo7KGCHmtHfLZC2 Za više informacija o uslugama i poslovnim jedinicima posjetite naš službeni YouTube kanal: https://bit.ly/2J84Ruo i našu web stranicu: https://www.dekra-zapo.hr/ Gotove radove pošaljite nam do 01.10.2018. na sljedeću adresu: marketing.hr@dekra.com gdje nam se isto tako možete obratiti za sva pitanja i dodatne informacije. Više detalja u privitku. 
Neven Hadžić, docent na Zavodu za brodogradnju i pomorsku tehniku sudjelovao je na Okruglom stolu ''Biti mlad i ostati živjeti u Hrvatskoj'' održanom 04.07.2018. u organizaciji Vijeća mladih Predsjednice Republike u povodu predstavljanja mjera populacijske politike Predsjednice Republike i njezina poziva na javnu raspravu o ključnim problemima demografije. Na Okruglom stolu su sudjelovali mladi iz cijele Hrvatske koji su svojim konstruktivnim kritikama i prijedlozima dali doprinos rješavanju raznih poteškoća s kojima se svakodnevno susreću, želeći ostati živjeti i raditi u Hrvatskoj. Više na poveznici.
Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“
Objavljen je poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) za natječaj „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“. Rok za prijavu je 2. srpnja 2018. godine, a detaljnije informacije možete pronaći na poveznici.
Ovogodišnji sedmi po redu Jedriličarski kup FSB održan je od 15. do 17. lipnja 2018. u Šibeniku. Jedrilo se na regatnim monotip jedrilicama Beneteau Platu 25. Prva dva dana natjecanja, odjedreno je 9 kvalifikacijskih regata po jakoj buri (4 u petak i 5 u subotu) nakon čega su formirane finalne grupe. Zadnji, finalni dan natjecanja jedrene su tri regate u teškim uvjetima, u početku po slaboj buri, a kasnije po jakom maestralu. Konačne rezultate i popis posada pogledajte ovdje.
17 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava koji su dio poziva za ulaganja u vrhunsku opremu i znanstvenu infrastrukturu vrijedna milijardu kuna iz EU fondova, svečano je potpisano u ponedjeljak 28.5.2018. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja u Zagrebu. Od toga 2 su projekta prijavljena od strane Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu - Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije-CRTA (vrijedan 36.994.416,3 2kn) i Opremanje regionalnog centra za laboratorijska istraživanja u hidromehanici-ORCHID (vrijedan 7.029.328,12 kn). Više informacija nalazi se u privitku.
Natječaji u području Sigurne, čiste i učinkovite energije
Otvorene su nove teme natječaja BUILDING A LOW-CARBON, CLIMATE RESILIENT FUTURE u području Sigurne, čiste i učinkovite energije. Natječaj i uvjete za prijavu možete pronaći na poveznici

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940