Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 

   Novosti
Izašao novi broj časopisa Brodogradnja
Izašao je novi broj časopisa Brodogradnja/Shipbuilding (Svešćić 66 Broj 3, 2015) u digitalnom izdanju FSB-a www.fsb.hr/brodogradnja.
Znanstvena urednica Nastia Degiuli i urednik Kalman Žiha
Neven Hadžić: Dobitnik Državne nagrade za znanost za 2014. godinu
Odbor za dodjelu državnih nagrada za znanost donio je odluku o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2014. godinu trideset jednom znanstveniku. Godišnju nagradu za znanstvene novake u području tehničkih znanosti dobio je doc. dr. sc. Neven Hadžić, docent na Zavodu za brodogradnju Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.
Odluka se nalazi na stranici Hrvatskog sabora.
Čestitamo!
Javni poziv za sudjelovanje u Projektu 'Akademija regionalnog razvoja i fondova Europske unije'
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja s projektom „Akademija regionalnoga razvoja i fondova Europske unije“, čiji je glavni cilj informiranje studentske populacije o svim aspektima korištenja EU fondova. Zainteresirane studentske udruge i neformalne grupe studenata mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca. Detaljnije informacije o uvjetima i načinu prijave nalaze se ovdje. Prijave se primaju do 15.listopada 2015. godine. Za više informacija možete se obratiti na fondovi@mrrfeu.hr
Poziv na BEST zimske seminare
Smatraš da otići na skijanje više nije u modi? Želiš iskusiti nešto novo i nezaboravno. Otputovati, naučiti i zabaviti se? BEST seminari ti pružaju tu mogućnost! Ove zime imaš jedinstvenu priliku otići na jedan od 6 seminara! Kraj prijava je 11.10., a u prijavi dovoljno je napisati motivacijsko pismo i odgovoriti na tri pitanja. Za više informacija  posjetite našu facebook stranicu ili www.best.hr/seminari/prijava.
Odluka Dekana o dodatnoj financijskoj potpori odabranim studentima za Erasmus+ studijski boravak 2015./16.
Na temelju objave drugih rezultata za Erasmus+ studijski boravak u ak.god. 2015./16. i naknadnih pomicanja rang liste, a sukladno Odluci Dekana (3.lipnja 2015.) fakultet će dodijeliti jednokratnu financijsku potporu odabranim studentima. Način isplate jednokratne financijske potpore, te lista odabranih studenata nalazi se u privitku.
U utorak 8. rujna 2015. godine, u posjeti Sveučilištu u Zagrebu boravili su predsjednik prof. dr. sc. Wolfgang Herrmann i članovi uprave Tehničkog Sveučilišta u Münchenu (TUM) vezano uz suradnju na istraživanjima i razmjenu studenata i nastavnika. Sastanku su prisustvovali rektor prof.dr. sc. Damir Boras i prorektori Sveučilišta u Zagrebu, kao i predstavnici fakulteta koji ostvaruju suradnju s TUM-om. Nastavno na održani sastanak u prilogu se nalaze informacije za studente i nastavnike o raznim mogućnostima financiranja kroz suradnju s TUM-om.
Djelatnici Katedre za preradu polimera sudjelovali su u izradbi umjetnog kralješka načinjenog uz pomoć aditivnog postupka. Na Klinici za neurokirurgiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka prvi put u Hrvatskoj, a vjerojatno i u svijetu, u vratnu kralježnicu postavljen je umjetni kralježak od akrilata (polimer komercijalnog naziva Palacos®) koji je izrađen u kalupu na 3D pisaču u Centru za aditivne tehnologije.
Prilog o operaciji je prikazan 8. rujna 2015. u dnevnicima na RTL televiziji i Novoj TV. U privitku je naslovnica i prilog u Novom listu od utorka 8. rujna 2015.
Jurica Sorić dobitnik međunarodnog priznanja ICCES Distinguished Fellow
Prof. dr. sc. Jurica Sorić na znanstvenom skupu ICCES: International Conference on Computational & Experimental Engineering and Sciences , Reno, NV, USA,  July 20-24, 2015  dobio je međunarodno priznanje ICCES Distinguished Fellow  za izuzetan doprinos u području mehanike ljusaka i razvoju numeričke bezmrežne MLPG metode.
Doc. dr. sc. Ana Pilipović u znak priznanja za ostvareni zamjetan osobni znanstveni i stručni napredak te zapaženi doprinos u području koje istražuje tijekom proteklih pet godina nagrađena je Nagradom za mlade znanstvenike "Vera Johanides", koju dodjeljuje Akademija Tehničkih znanosti Hrvatske.
Čestitamo!
Europski struktuni i investicijski fondovi - ESI
U Republici Hrvatskoj je jedinstvenim skupom pravila obuhvaćeno pet strukturnih i investicijskih fondova EU-a. ESI fondovi koji se provode u Hrvatskoj su: Europski fond za regionalni razvoj Europski socijalni fondKohezijski fond, Europski fond za pomorstvo i ribarstvo i Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj . Na mrežnim stranicama svakog pojedinog fonda mogu se pronaći osnovne informacije o fondovima, otvoreni natječaji i postupcima prijave. 
Tim Hrvatske udruge studenata zrakoplovstva (HUSZ) osvojio je prvo mjesto na međunarodnom natjecanju Air Cargo Challenge - ACC 2015 koje se održavalo u Stuttgartu 7.-10. kolovoza 2015. Više o ovom izvanrednom rezultatu pogledajte na ovom linku. Čestitamo pobjednicima!
Usvojen Strateški plan Hrvatske zaklade za znanost 2014. – 2018.
Hrvatski sabor na sjednici 17. travnja 2015. donio je Strateški plan Hrvatske zaklade za znanost 2014.-2018. Strategijom Hrvatske zaklade za znanost određuje se plan financiranja znanstvenih istraživanja u RH u dijelu projektnog financiranja, a u skladu s mjerom 2.6. Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske. Dokument možete pronaći u Narodnim novinama broj 47/2015 od 28. travnja 2015.

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940