Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Novosti
Ivan Horvat: Dobitnik Godišnje nagrade Društva sveučilišnih nastavnika
Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu dodijelilo je deset nagrada mladim znanstvenicima i umjetnicima za 2016. godinu. Među dobitnicima je i Ivan Horvat, mag.ing. mech., s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, a nagradu je dobio za rad „Dynamic modeling approach for determining buildings technical system energy performance“ iz područja tehničkih znanosti, polje strojarstvo.
Čestitamo!
Na web stranicama Sveučilišta u Zagrebu objavljen Natječaj za ostvarivanje prava na pomoć pri kupnji odgovarajućeg stana u naselju Podbrežje. Pravo na kupnju imaju sve osobe, zaposlenici Sveučilišta u Zagrebu u suradničkom, znanstvenom, znanstveno-nastavnom ili umjetničko-nastavnom zvanju. Ovo je model pomoći Grada Zagreba u partnerstvu sa Sveučilištem u Zagrebu namijenjen stambenom zbrinjavanju mlađega nastavnoga osoblja. Cilj projekta je pomoć u ostvarivanju stambene sigurnosti zaposlenika Sveučilišta u Zagrebu, i njihovih obitelji kako bi se omogućio ostanak mladih i sposobnih ljudi u Hrvatskoj.
Tekst natječaja i obrazac za prijavu ostvarivanja prava na pomoć pri kupnji odgovarajućeg stana.
Želiš li sa svojim kolegama osvojiti titulu najboljih studenata u području projektnog menadžmenta i provesti tri nezaboravna dana na Brijunima u lipnju natječući se s najboljim timovima iz svijeta? Prijavi se na Project Management Championship i predstavljaj Hrvatsku na ovom jedinstvenom svjetskom natjecanju! Prošle godine je tim s našeg fakulteta sudjelovao na finalu u Rigi. Kako je njima bilo na natjecanju pročitajte ovdje, a više informacija o ovogodišnjem natjecanju nalazi se u prilogu. Registracije su otvorene od 25.02. do 05.03.2017., a kvalifikacijski test je moguće riješiti od 01.03. do 05.03.2017.
ASME Journal of Computational and Nonlinear Dynamics: Geometrijske metode i formulacije
'ASME Journal of Computational and Nonlinear Dynamics' objavio je specijalni broj s temom 'Geometric Methods and Formulations'. Gostujući urednik specijalnog broja i koautor uvodnika je Prof. dr. sc. Zdravko Terze, a autori objavljenih radova su istraživači s institucija kao što su Caltech (NASA Jet Propulsion Laboratory), Martin Luther University Halle-Wittenberg (Institute of Mathematics), Northwestern University, SAD i druge. 
U velikom dossieru Globusa sažeto je prikazano stanje hrvatske brodogradnje u vrlo pozitivnom svjetlu. S knjigom narudžbi od 44 nova plovila, ukupne vrijednosti 1,8 milijardi dolara, te punom zaposlenošću gotovo svih velikih brodogradilišta do kraja 2018 godine, s pravom se može govoriti o "renesansi naveće hrvatske industrije". U tekstu je istaknuto kako brodogradilišta brodove visoke vrijednosti rade prema vlastitim, novorazvijenim projektnim rješenjima.
Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, Fakultetom strojarstva i brodogradnje raspisuje natječaj za nagrađivanje diplomskih radova studenata UNIZAG FSB-a iz područja održivog razvoja energetike, voda i okoliša. Pravo prijave imaju svi studenti koji su diplomski rad obranili ili će ga tek obraniti u akademskoj godini 2016./2017. Prijave se šalju do 1. rujna 2017. godine. Više informacija i obrazac za prijavu nalaze se na internetskoj stranici SDEWES Centra.
Objavljen je 4 broj  67 sveščića časopisa Brodogradnja za 2016. godinu u on-line izdanju FSB-a, vidjeti  https://www.fsb.unizg.hr/brodogradnja/
Urednici Kalman Žiha i Nastia Degiuli
GOM Education Award - međunarodno natjecanje za studente tehničkih smjerova
GOM GmbH (proizvođač suvremenih trodimenzionalnih optičkih mjernih sustava) raspisao je natječaj GOM Educational Award koji nagrađuje najbolji laboratorijski eksperiment na temu optičkog 3D skeniranja koji kreiraju studenti za studente. Pobjednik ili pobjednička ekipa dobiva nagradu GOM Education Award od 3.000,00 EUR i priliku da predstavi svoj rad predstavnicima renomiranih međunarodnih tvrtki na GOM 3D mjeriteljskoj konferenciji 2017 u Braunschweigu, Njemačka. Prijave laboratorijskih eksperimenata na engleskom jeziku ocijenit će stručni žiri, a rok za prijavu je 15.06.2017. Sve informacija potražite na linku.

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940