Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Novosti
Natječaj za akademsku mobilnost u 2019. godini (prvi krug)
Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za akademsku mobilnost u 2019. godini (prvi krug) sa sljedećim mogućnostima razmjene:
  • a) odlazna mobilnost prema strateškim partnerima u 2019. godini
  • b) prekogranična mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome svijetu
  • c) mobilnost doktorskih studenata (kotizacije za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima)
  • d) najava dolazne mobilnosti temeljem bilateralnih međusveučilišnih i međufakultetskih sporazuma i dolazne mobilnosti u svrhu sklapanja novih sporazuma i novih oblika suradnje
Podsjećamo da se kandidati za stavke a), b) i c) prijavljuju online, nakon čega svoje prijave dostavljaju Službi za projekte i mobilnost Fakulteta strojarstva i brodogradnje zaključno s 15. studenim 2018. godine. Sve detalje natječaja možete pronaći na poveznici.
Studenti diplomskog studija zrakoplovstva FSB-a ostvarili su izniman uspjeh pobjedom na prestižnom međunarodnom natjecanju kojeg organizira AIAA (American Institute of Aeronautics and Astronautics) u kategoriji timskih projekata studenata diplomskih studija. Deseteročlani studentski  tim, uz podršku mentora sa studija zrakoplovstva, izradio je najbolje ocijenjeni projekt trenažnog zrakoplova za letačku obuku pilota na suvremenim vojnim zrakoplovima tipa F22 i F35.

Pobjedom na natjecanju studenti su osvojili stipendiju koja će im pomoći u nastojanjima da prezentiraju svoj projekt na AIAA SciTech Forumu koji se održava početkom iduće godine u San Diegu, gdje će prezentirati svoj projekt i time pridonijeti povećanju vidljivosti i prepoznatljivosti našeg Fakulteta i Sveučilišta.
Produžetak roka za prijavu na Erasmus+ natječaj za mobilnost osoblja u ak. god. 2018./2019. - programske zemlje (KA103) – samo u svrhu podučavanja
Obavještavamo Vas da je Sveučilište u Zagrebu produžilo rok za prijavu na Natječaj za mobilnost odlaznog osoblja te za dolazak nenastavnog osoblja iz tvrtki izvan RH u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 - Projekti mobilnosti unutar programskih zemalja (KA103) u ak. god. 2018./2019. Rok za prijavu je što prije moguće, a najkasnije do 31. listopada 2018. Sve detaljnije informacije i važne napomene možete pronaći na poveznici.
Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“
Objavljen je poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) za natječaj „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“. Rok za prijavu je 19. listopada 2018. godine, a detaljnije informacije možete pronaći na poveznici.
Sveučilištu u Leobenu, Montanuniversitat Leoben raspisalo je natječaj za Best of South-East stipendiju. Rok za prijavu je 10.prosinca 2018. godine, a sve detalje možete pronaći u prilogu dokumenta.
Fakultet strojarstva i brodogradnje u akademsku godinu 2018./19. ulazi s novom Upravom na čelu s dekanom prof. dr. sc. Dubravkom Majetićem. U prilogu prenosimo pismo i poruku našeg novog dekana upućenu studentima i zaposlenicima FSB-a.
Otvoreno pismo Stalnog odbora simpozija SORTA: Hrvatskoj je potrebna brodogradnja!
Stalni odbor simpozija SORTA objavio je Otvoreno pismo vezano uz teško stanje brodogradnje i brodarstva u Hrvatskoj.

Pismo je 2. listopada 2018. u većoj mjeri prenijela Slobodna Dalmacija u članku naslova „Zatvaranjem brodogradilišta urušio bi se cijeli sustav tvrtki“.

Otvoreno pismo snažan je apel brodograđevne struke i industrije poslan Vladi, medijima i cijeloj javnosti, a ključna poruka glasi: Hrvatskoj je potrebna brodogradnja!

U privitku se nalazi Otvoreno pismo u cijelosti te objavljeni članak.
Ivo Džijan nije više urednik novosti na web stranici FSB-a
Nakon 17 godina uređivanja vijesti na web stranici FSB-a tijekom kojih je objavljeno ukupno 8732 vijesti, od kojih sam ja autor njih 2436, što predstavlja 18 % svih objavljenih vijesti, zbog brojnih drugih obveza, prestajem biti urednik i prestajem objavljivati vijesti.
Nastavite slati vaše vijesti na novosti@fsb.hr.
Ivo Džijan
Natječaji u području Sigurne, čiste i učinkovite energije
Otvorene su nove teme natječaja BUILDING A LOW-CARBON, CLIMATE RESILIENT FUTURE u području Sigurne, čiste i učinkovite energije. Natječaj i uvjete za prijavu možete pronaći na poveznici
Povodom nadolazećeg 23. Simpozija 'Teorija i praksa brodogradnje' (in memoriam prof. Leopold Sorta) SORTA 2018, članovi Zavoda za brodogradnju i pomorsku tehniku su 21. rujna 2018. položili vijenac ispred biste prof. Leopolda Sorte.
Budući dekan FSB-a, prof. dr. sc. Dubravko Majetić, dao je intervju za Poslovni dnevnik pod naslovom "Spremni za Industriju 4.0: U Hrvatskoj opet znamo raditi strojeve".

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940