Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Novosti
Objavljen je 4 broj  67 sveščića časopisa Brodogradnja za 2016. godinu u on-line izdanju FSB-a, vidjeti  https://www.fsb.unizg.hr/brodogradnja/
Urednici Kalman Žiha i Nastia Degiuli
Rezultati natječaja "Program poticanja istraživačkih i razvojnih aktivnosti u području klimatskih promjena"
Hrvatska zaklada za znanost objavila je rezultate vrednovanja projektnih prijedloga sukladno natječaju  "Program poticanja istraživačkih i razvojnih aktivnosti u području klimatskih promjena" koji je objavljen u travnju 2016. godine. Popis projektnih prijedloga nalazi se na sljedećoj poveznici: http://www.hrzz.hr/default.aspx?id=2371.
Rezultati natječaja "Istraživački projekti"
Hrvatska zaklada za znanost objavila je rezultate vrednovanja projektnih prijedloga sukladno natječaju  "Istraživački projekti"   koji je  objavljen u svibnju 2016. godine. Popis projektnih prijedloga nalazi se na sljedećoj poveznici:  http://www.hrzz.hr/default.aspx?id=2370.
Aktiviran novi redizajnirani EURAXESS.hr portal
Europska komisija predstavila je novi, redizajnirani EURAXESS portal namijenjen znanstvenicima, privatnim i javnim znanstvenim organizacijama, privatnom sektoru te ostalim organizacijama i pojedincima uključenim u znanstvene aktivnosti. Osim grafičkog redizajna, novi EURAXESS portal uključuje poboljšanju strukturu portala, unapređenje mogućnosti pretrage radnih mjesta u znanosti, financiranja istraživanja, suradnje, osposobljavanja, a donosi i nove usluge vezane za razvoj istraživačke karijere.
Studenti diplomskog studija u okviru novog izbornog kolegija Nanomaterijali posjetili su Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić. Studenti su se upoznali s radom službi unutar Centra te karakterizacijskim tehnikama kojima se forenzičari služe u identifikaciji materijalnih tragova izuzetih s mjesta zločina. Više u privitku.
GOM Education Award - međunarodno natjecanje za studente tehničkih smjerova
GOM GmbH (proizvođač suvremenih trodimenzionalnih optičkih mjernih sustava) raspisao je natječaj GOM Educational Award koji nagrađuje najbolji laboratorijski eksperiment na temu optičkog 3D skeniranja koji kreiraju studenti za studente. Pobjednik ili pobjednička ekipa dobiva nagradu GOM Education Award od 3.000,00 EUR i priliku da predstavi svoj rad predstavnicima renomiranih međunarodnih tvrtki na GOM 3D mjeriteljskoj konferenciji 2017 u Braunschweigu, Njemačka. Prijave laboratorijskih eksperimenata na engleskom jeziku ocijenit će stručni žiri, a rok za prijavu je 15.06.2017. Sve informacija potražite na linku.
Dodijeljena nagrada SDEWES Centra za najbolji diplomski rad
Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) i ove je godine nagradio studente Fakulteta strojarstva i brodogradnje za najbolje diplomske radove iz područja održivog razvoja energetike, voda i okoliša. Dobitnik nagrade za najbolji diplomski rad je Mislav Blažić, koji je nagrađen s 5.000,00 HRK, a druga dva kandidata, Borna Doračić i Matija Pavičević nagrađeni su besplatnom kotizacijom za SDEWES2017 konferenciju. Čestitamo! Odluka povjerenstva je dostupna na sljedećem linku.
U prilogu je članak pod naslovom “Na ramenima divova” – izložba u povodu 60 godina osamostaljenja FSB-a objavljen na portalu ZG-Magazin o izložbi koja se može pogledati na FSB-u do 31. siječnja 2017. godine.

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940