Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Događanja
Pozivaju se jedriličari i oni koji to žele postati na sedmi „JEDRILIČARSKI KUP FSB“ koji će se održati u Šibeniku, u terminu od 27. do 29. listopada 2017. godine. U tri dana natjecanja jedrit će se olimpijski štap na regatnim jedrilicama Beneteau Platu 25. U prilogu se nalazi poziv. 
Organizacijski odbor
Društvo energetičara Sisak organizira po prvi puta Sisački energetski dan 19.10.2017. u hotelu Panonija u Sisku, s početkom u 09:00 h. Nedavno ustanovljeni cilj smanjenja emisija stakleničkih plinova Europske unije za 40% (u odnosu na referentnu 1990.) do 2030., moguće je ostvariti samo uz široki društveni konsenzus koji uključuje suradnju gospodarskih subjekata, obrazovnih i znanstvenih institucija, nevladinih udruga, različitih interesnih skupina, ali i samih građana. Ideja je Sisačkog energetskog dana već od 1. događaja stvoriti platformu za informiranje i motiviranje građana, tvrtki i drugih lokalnih subjekata, kao i svih zainteresiranih dionika o potrebi smanjenja štetnih klimatskih promjena, zaštiti okoliša te racionalnom korištenju energije i prirodnih resursa. Format događaja je zamišljen kao prezentacije pozvanih stručnjaka u trajanju od 15 minuta s 5 minutnom diskusijom između predavanja. Predavanja su podijeljena u 3 bloka, s obzirom na centralnu temu koja se provlači kroz prezentacije bloka. Uz sama predavanja u prostoru hotela bit će postavljeni štandovi s prigodnim sadržajima, uključujući i prezentaciju električnog automobila Tesla Model S. Više informacija moguće je pronaći na poveznici. Sudjelovanje na događaju je BESPLATNO za sve sudionike. Očekujemo Vas 19.10. na Sisačkom energetskom danu!
Hrvatsko društvo za zaštitu materijala u suradnji s Katedrom za zaštitu materijala Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu organizira radionicu o osnovnim znanjima u svezi odabira, rukovanja, zavarivanja, naknadne površinske obrade i korozije nehrđajućih čelika. Radionica će se održati 20. listopada 2017. u Laboratoriju za zaštitu materijala, Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, I. Lučića 1.
Poziv za radionicu se nalazi u prilogu.
Hrvatsko društvo za zaštitu materijala
ULJANIK Stipendira! je plan financijske podrške i zapošljavanja ciljano namijenjen pojedinim obrazovnim profilima. Trenutno su to sveučilišni inženjeri brodogradnje i brodostrojarstva, koji su, obzirom na proizvodni plan u sljedećem razdoblju, ključni za našu efikasnost i kvalitetu te čine dio naše dugoročne strategije obrazovanja kadrova. Studenti su pozvani da u petak 20.10.2017. u 12h u dvorani G fakulteta saznaju uvjete stipendiranja te pristupe testiranju. Više informacija u privitku.
Izv. prof. dr. sc. Smiljko Rudan
Tvrtka Yazaki Europe Ltd. Glavna podružnica Zagreb traži CAD dizajnera (m/ž) sa ili bez iskustva. Prijave poslati do 1. studenog 2017. na marijana.cota@yazaki-europe.com. Više detalja nalazi se u prilogu.
Klimaoprema d.d. raspisuje natječaj “Inovativnost i Kreativnost” za rješenje zadatka. Pokažite kako rješavate izazove, koristite znanje stečeno na FSB-u i ponudite rješenje problema te osvojite vrijednu novčanu nagradu. Na natječaj se mogu prijaviti redovni studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, samostalno ili u timu. Prijave traju do 31.10.2017. na e-mail Helene Hrastnik: hhrastnik@klimaoprema.hr. Više detalja o zadataku i samoj prijavi nalazi se u privitku. 
Održani Otvoreni dani “3DEXPERIENCE CADLab powered by RIMAC and CADCAM Group”
Povodom potpisivanja sporazuma između Fakulteta i tvrtki CADCAM Grupa i RIMAC Automobili 28. i 29. rujna na Fakultetu strojarstva i brodogradnje održani su Otvoreni dani “3DEXPERIENCE CADLab powered by RIMAC and CADCAM Group”. Tijekom dva dana, održane su brojne prezentacije i prikazi mogućnosti nove CAD platforme u integraciji s računalnom opremom (virtualna stvarnost, upravljanje humanoidnim robotom uz korištenje tehnologije digitalnih blizanaca, reverzibilno inženjerstvo uz 3D skeniranje i 3D printanje), a posjetitelji su mogli isprobati novu CAD platformu. Za one koji su propustili pogledajte galeriju fotografijavideo prilog (prilog počinje na 31:15). 

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940