Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Događanja
Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, u subotu 07.05.2015. s početkom u 10 sati održati će se 16. Izložba inovacija učenika zagrebačkih osnovnih, srednjih škola i studenata „INOVA-MLADI 2016“. U privitku se nalazi Plan događanja.
Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu organiziramo jednodnevnu radionicu (Workshop) na kojoj ćemo prikazati rezultate istraživanja u okviru projekta Višeskalno numeričko modeliranje deformiranja materijala od makro- do nanorazine, koji je financiran od Hrvatske zaklade za znanost, a čiji je voditelj prof.dr.sc. Jurica Sorić.
Uvodno (keynote) predavanje održat će naš gost profesor Ferri Aliabadi, Imperial College, London, istaknuti znanstvenik u području numetičkoga modeliranja oštećenja u inženjerskim materijalima.
Radionica će se održati 9. svibnja 2016. u Plavoj dvorani Fakulteta strojarstva i brodogradnje s početkom u 8 sati.
Više informacija možete naći u prilogu te na web adresi MNumMacroNano.
Stručni skup studenata: Mi imamo rješenja - Vizije novih generacija za održivi, zeleni razvoj
U okviru 7. Zagrebačkog energetskog tjedna, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića te u organizaciji Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, dana 9. svibnja 2016. održat će se Stručni skup studenata pod nazivom „Mi imamo rješenja - Vizije novih generacija za održivi, zeleni razvoj“. Program će započeti u 9:00 sati u prostorijama Starogradske vijećnice Grada Zagreba (Ulica Ćirila i Metoda 6). Pozivamo Vas da svojim prisustvom doprinesete provedbi navedenog Skupa, obogatite svoje znanje te pružite podršku svojim kolegama u predstavljanju projekata i ideja koje se bave ključnim temama današnjice i gorućim problemima u području energetike i zaštite okoliša. Svoje prisustvo na navedenom Skupu možete prijaviti najkasnije do 5. svibnja 2016., na broj telefona 01 6585 031 ili putem mail adrese ana.simic@zagreb.hr.
Tehnički muzej "Nikola Tesla" otvora svoja vrata za pojedinačne posjete građana, posjete grupa učenika, studenata i stručnih udruga. U sklopu dana otvorenih vrata posebno će se predstaviti dio stalnog postava u Muzeju pod nazivom „Odjel i infocentar obnovljivi izvori i energetska učinkovitost“. U suradnji s partnerima, održat će se veliki broj događanja: prezentacija, radionica i predavanja tijekom cijelog dana u prostorima stalnog postava, kino dvorani i na dvorištu Tehničkog muzeja "Nikola Tesla". U okviru tog događanja u maloj dvorani Tehničkog muzeja "Nikola Tesla" predavanja će održati i predavači sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje: u 12 sati Luka Boban i prof. dr. sc. Vladimir Soldo pod naslovom Geotermalna dizalica topline na FSB - prva mjerenja; u 13 sati dr. sc. Ankica Đukić pod naslovom Vodik i gorivni članci - trenutno stanje i perspektive; u 14 sati prof. dr. sc. Zoran Lulić pod naslovom Emisije iz suvremenih cestovnih vozila. Detaljan program događanja nalazi se u prilogu.
Zoran Lulić, predavanje u Tehničkom muzeju Nikola Tesla Zagreb u okviru Zagrebačkog energetskog tjedna
U okviru ovogodišnjeg Zagrebačkog energetskog tjedna, u utorak, 10. svibnja 2016. godine, u 14:00 h u Maloj dvorani Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“, prof. dr. sc. Zoran Lulić održat će predavanje pod naslovom Emisije iz suvremenih cestovnih vozila. Tijekom predavanja pokušat će se odgovoriti na pitanja: što su emisije iz vozila, što se mjeri, zašto se mjeri, kako se mjeri, kako se tumači rezultate, a bit će kratko komentiran i problem emisija iz vozila VW grupe.
Ankica Đukić, predavanje u Tehničkom muzeju Nikola Tesla Zagreb
Svi vi koji ste oduvijek željeli saznati više o vodiku i gorivnim člancima, pozvani ste doći 10. svibnja 2016. godine u 13 sati u Tehnički muzej 'Nikola Tesla' u Zagrebu gdje će u okviru Zagrebačkog energetskog tjedna dr. sc. Ankica Đukić održati predavanje na temu Vodik i gorivni članci: Trenutno stanje i perspektve.
Dana 11.05.2016. od 9.00 do 11.00 sati održati će se demonstracija uporabe virtualne realnosti (umjetne stvarnosti) uporabom IC.IDO softwerskog paketa. Navedeni događaj organiziraju TC Livarstvo, MECAS ESI i Katedra za zavarene konstrukcije Fakulteta strojarstva i brodogradnje, a održava se u praktikumu Katedre za zavarene konstrukcije, prostorija B3-205 sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, I. Lučića 1.
Molimo prijavu izvršiti na email: kastelic@tc-liv.eu. Za sve dodatne informacije molimo obratite se na: dr. Sebastjan Kastelic, TC Livarstvo d.o.o., Teslova 30, 1000 Ljubljana, Slovenija.
FSB na cjelodnevnom središnjem događaju Zagrebačkog energetskog tjedna
U subotu, 14. svibnja 2016. godine  od 8 do 20 sati, Fakultet strojarstva i brodogradnje predstavit će se na Trgu bana Josipa Jelačića u sklopu cjelodnevnog središnjeg događaja Zagrebačkog energetskog tjedna. Zajedno nastupaju Zavod za energetska postrojenja, energetiku i ekologiju i Zavod za termodinamiku, toplinsku i procesnu tehniku. Za sve dodatne informacije na raspolaganju su: Ankica Đukić (ankica.djukic@fsb.hr) i Vladimir Soldo (vladimir.soldo@fsb.hr). Vidimo se!
Informativni dan za natječaj Energy Efficiency 2016. područja Sigurne, čiste i učinkovite energije u Obzoru 2020
U sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna u utorak, 10. svibnja 2016. godine , u dvorani 13 (prizemlje) Sveučilišta u Zagrebu održat će se informativni dan za natječaj Energy Efficiency 2016. područja Sigurne, čiste i učinkovite energije u Obzoru 2020.Na info danu predstavit će se otvorene teme Energy Efficiency natječaja za 2016. s rokom prijave projektnih prijedloga 15. rujna 2016. godine, iskustvo uspješnog hrvatskog prijavitelja, savjeti evaluatora u Obzoru 2020. te rezultati natječaja za 2014./2015. godinu. Na info danu predstavit će se i usluge potpore nacionalnih osoba za kontakt programa Obzor 2020. Program info dana dostupan je ovdje.Sudjelovanje je besplatno, a registrirati se možete putem sljedeće poveznice.
XXXVII. International Waterbike Regatta održat će se od 25. do 29.05.2016. u Beču. Naši studenti su spremni ... Sretno!!!

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940