Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Događanja
Pozivamo Vas na tribinu organizaciji Katedre za zrakoplovne konstrukcije Zavoda za zrakoplovno inženjerstvo i POJ-a Prva nadzvučna krila HRZ-a u ratu i miru koja će se održati u utorak 09. svobnja 2017. u 12:00 sati u Velikoj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Predavači su ratni piloti MiG-21 Danijel Borović, Ivica Ivandić i Ivan Selak. Poslušajte iskustva naših prvih pilota MiG-21 u Domovinskom ratu, i mirnodopskom razdoblju, kad se stvaralo Hrvatsko ratno zrakoplovstvo. Iskoristite priliku te saznajte kako je to biti pilot nadzvučnog aviona; kako je Ivica Ivandić sletio s avionom, koji se nalazi ispred FSB-a, nakon bliskog susreta s drvetom; što misle o perspektivi HRZ-a,… Pozivaju svi  zainteresirani da prisustvuju predavanju.
Povjerenstvo za odnose s javnošću
Najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001. godine okuplja dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i prijatelje iz inozemstva, održava se u subotu 6. svibnja po 12. put na našem Fakultetu.
Svečano otvaranje izložbe počinje u 10 sati, u auli južne zgrade FSB-a. Detaljan Plan događanja nalazi se u privitku.
Povjerenstvo za odnose s javnošću 
U četvrtak 4. svibnja u 11,30 sati u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Prof. dr. sc. Qiuwang Wang, prodekan School of Energy and Power Engineering, Xi’an Jiaotong University iz Kine, održati će pozivno predavanje na temu „High-Efficiency Heat Exchange Technologies for Energy Conversion and Utilization“ kojim će predstaviti svoju zemlju, sveučilište s kojeg dolazi te mogućnosti suradnje između njegovog matičnog fakulteta te Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Životopis istraživača i kratak opis predavanja nalaze se u privitku.
Pozivamo Vas da svojim prisustvom doprinesete provedbi Stručnog skupa studenata „Mi imamo rješenja: vizije novih generacija za održivi, zeleni razvoj" te obogatite svoje znanje i podržite svoje kolege u predstavljanju inovativnih ideja, radova i projekata iz područja obnovljivih izvora energije i zaštite okoliša. U okviru 8. Zagrebačkog energetskog tjedna, Stručni skup studenta održat će se u ponedjeljak, 8. svibnja 2017., s početkom u 9:00 sati, u Velikoj dvorani Starogradske vijećnice (Ćirilometodska 5, Zagreb). Studenti Doria Marciuš, Matej Đuranović i Franjo Novosel predstavit će istraživanja i projekte na FSBu vezana za solarne elektrane i dizalice topline. Program u prilogu. Sudjelovanje na navedenom Skupu možete prijaviti do 5. svibnja 2017., Gradskom ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, na - ana.simic@zagreb.hr.
KRONES AG - Field Service Engineer
Tvrtka Krones AG hitno traži inženjere za rad u Njemačkoj na radnom mjestu servisnog inženjera. Traže se ljudi koji vole izazove, zainteresirani su za učenje, česta putovanja i rad u odličnim uvjetima za respektabilnu tvrtku. Više detalja o poslu možete saznati iduće srijede 03.05.17. u dvorani G u 12:00. Info link: https://www.youtube.com/user/kronestv
Povjerenstvo za odnose s javnošću
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i njeno Znanstveno vijeće za tehnološki razvoj objavljuje predavanje 'Svemirske tehnologije - EU strateški programi i položaj RH' koje će se održati 4. svibnja 2017. u 18 sati u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Trg Josipa Jurja Strossmayera 14, Zagreb. Predavač je Prof. dr. sc. Zdravko Terze, a uvodnu riječ dat će Akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Poziv sa svim detaljima i sažetkom predavanja dan je u privitku.
Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na Međunarodnu Konferenciju MTECH koja će se održati u Zadru, od 4. do 7. listopada 2017. godine, u organizaciji Hrvatskog društva za materijale i tribologiju (HDMT), Hrvatskog društva za toplinsku obradu i inženjerstvo površina (HDTOIP), Hrvatskog društva za zaštitu materijala (HDZaMa) i Hrvatskog centra za nerazorna ispitivanja (CeNI) i suorganizaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Prvi poziv za Konferenciju nalazi se u privitku. S ciljem poticanja mladih istraživača u produbljivanju istraživanja, na MTECH konferenciji dodijelit će se nagrada za najbolji rad mladih istraživača na području materijala: korozija, toplinska obrada, ispitivanje materijala i tribologija. Nagrada će biti dodijeljena pojedincu ili grupi mladih istraživača (ako je više istraživača koautor na istom radu) čiji je rad prezentiran na MTECH konferenciji. Nagrada će biti dodijeljena za vrijeme trajanja konferencije.
Za više detalja molimo pogledajte službenu stranicu konferencije www.mtech.com.hr

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940