Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 








   Oglasi o radnim mjestima i stipendijama
Tvrtka Tomting 2010 d.o.o. traži inženjera strojarstva (završen diplomski ili preddiplomski studij strojarsva ) za stalni radni odnos ili na studentski ugovor. Zainteresirani se mogu javiti do pondjeljka, 18.06.2018. Kontakt i dodatne informacije u prilogu.
Natječaj za Voditelja ureda Zavoda i samostalnih katedri u Laboratoriju za ispitivanje mehaničkih svojstava na Katedri za materijale i tribologiju, u Zavodu za materijale objavljen je dana 15.06.2018. u Narodnim novinama i HZZ-u, tekst natječaja nalazi se u prilogu.
FSB Racing Team Rollout 2018
FSB Racing Team predstavlja svoj novi bolid - Strix-R! Kroz kratku prezentaciju voditelja projekta FSB Racing Team-a, Antuna-Stjepana Pongraca i predsjednice Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta Petre Adamović, moći ćete iz prve ruke vidjeti što je sve potrebno za ostvarenje jednog ovako velikog projekta i biti jedni od prvih ljudi koji će vidjeti novi bolid! Budite dio proslave koja će se održati 21. lipnja 2018. godine u A-dvorani južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje! Dvorana broji tek 300-tinjak mjesta, stoga se pobrinite da na vrijeme zauzmete svoje! Dodatne informacije možete naći na Facebook stranici.
Natječaj za Studentski inkubator - lnovativni poduzetnički proiekti studenata FSB-a
Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i Centar za transfer tehnologije d.o.o. raspisali su Natječaj za odabir studentskih inovativnih poduzetničkih projekata, koji će se u akademskoj godini 2018. / 2019., provoditi i mentorirati u Studentskom inkubatoru. Tekst Natječaja i Obrazac za prijavu potražite na www.fsb.hr; www.ctt.hr i na oglasnim pločama FSB-a. Prijave se primaju do 22. lipnja 2018. godine.
Natječaj za administratora na projektu „Opremanje Regionalnog centra za laboratorijska istraživanja u hidrodinamici – izvedbena faza“, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) na Zavodu za brodogradnju i pomorsku tehnologiju, objavljen je dana 13. lipnja 2018. u Narodnim Novinama i HZZ-u, tekst natječaja nalazi se u prilogu.
Natječaj za administratora na projektu „Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije“, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) na Katedri za projektiranje izradbenih i montažnih sustava, u Zavodu za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava objavljen je dana 13. lipnja 2018. u Narodnim Novinama i HZZ-u, tekst natječaja nalazi se u prilogu.
Natječaj za stručnog suradnika na projektu “ADRION  NEORION - Promotion of green maritime technologies and new materials to enhance sustainable shipbuilding in Adriatic Ionian Region“ (šifra projekta 0620-01-1) financiranom iz strukturnih fondova, na Katedri za konstrukciju plovnih objekata, Zavoda za brodogradnju i pomorsku tehniku (2 izvršitelja/ice), objavljen je dana 13. lipnja 2018. u Narodnim Novinama i HZZ-u, tekst natječaja nalazi se u prilogu.
Saipem je jedna od vodećih svjetskih inženjerskih tvrtki koja pruža usluge u naftnoj i plinskoj industriji. Zbog proširenja poslovanja zapošljavamo više inženjera brodogradnje i strojarstva prema oglasu u privitku. Zainteresirani trebaju poslati svoj životopis na engleskom jeziku na e-mail posao@saipem.com, zaključno s 25.06.2018.
U sklopu Interreg projekta Facilitating macro-regional scope and link up to socio-economic actors of Research Infrastructure in the Danube Region (ResInfra@DR) Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kao jedan od projektnih partnera, objavljuje poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u peer learning vježbama.
S obzirom na to da je jedan od ciljeva ResInfra@DR jačanje istraživačkih infrastruktura u Dunavskoj regiji, projekt razvija međusobne aktivnosti učenja i dijeljenja iskustava tedobrih praksi, a koje će rezultirati praktičnim preporukama.
Prijave trebaju biti dostavljene na engleskome jeziku, elektroničkim putem najkasnije do 25. lipnja 2018. do 14.00 sati na adresu resinfra.pilot@zsi.at.
JESH stipendija
Austrijska akademija znanosti (Österreichische Akademie der Wissenschaften) nudi mladim istraživačima koji su doktorirali u posljednjih deset godina stipendiju JESH (Joint Excellence in Science and Humanities) za provođenje razdoblja na jednoj od obrazovnih ili istraživačkih institucija u Austriji. Stipendija pokriva troškove putovanja i boravka tijekom istraživačkog boravka u trajanju od dva do šest mjeseci, a rok za prijavu ističe 2. srpnja 2018. Prijava mora uključivati:
  • Prijavni obrazac (dostupan na stranicama programa JESH)
  • Životopis
  • Popis publikacija
  • Opis projekta (od 5 do 10 stranica)
  • Popis troškova putovanja i smještaja
  • Potvrdu o zaposlenju od poslodavca
  • Prijavni obrazac domaćina.
Sve dokumente za prijavu potrebno je dostaviti u PDF formatu na adresu: jesh.application@oeaw.ac.at
Trenutno je na Tehničkom sveučilištu u Grazu otvoren natječaj za doktorande. Tema ovog rada u području eksperimentalne mehanike fluida su vibracije kapljica u viskoelastičnom fluidu. Potencijalni mentor je Univ.-Prof. Dr.-Ing. habil. Günter Brenn. Tekst oglasa je u privitku. Zainteresirani kandidati se pozivaju da direktno kontaktiraju prof. Brenn-a, a više detalja se može dobiti kod prof. H. Kozmara.
Tvrtka Elektrotehnika d.o.o. - Križevci ima stalnu potrebu za mag. ing. strojarstva koji se samostalno koristi Solidworks-om. Molimo javiti se na kontakt podatke navedene u punom tekstu oglasa u privitku. 
Natječaj za radna mjesta nastavnika i suradnika na projektu, objavljen je danas 30. svibnja 2018. u N.N. Euraxess jobs portalu i na našoj web stranici. U Večernjem listu objavit  će se sutra 31. svibnja 2018. godine. Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu
Matsumae International Foundation stipendije za istraživanje
Otvoren je natječaj Matsumae International Foundation (MIF) stipendija za istraživanje za 2019. godinu. Istraživanja trebaju trajati od tri do šest mjeseci, između travnja 2019. i ožujka 2020. Dodjeljuje se 20 stipendija. Prioritet imaju istraživanja u područjima prirodnih znanosti, inženjerstva i medicine. Rok za prijavu je 31. kolovoza 2018.

 ARHIVA VIJESTI



Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940