Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Obavijesti studentske službe
Pisanje i objavljivanje radova u medicinskim časopisima
Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u ponedjeljak 18. veljače 2019. s početkom u 15 sati u dvorani Čačković, Julia Kersbaum i Gregor Bangert, iz izdavačke kuće Karger Publishers, održat će predavanje/radionicu s temom pisanja i objavljivanja radova u međunarodnim časopisima.

Više informacija pronaći ćete u originalnoj obavijesti ovdje.
Nikola Horvat: Obrana konačne teme doktorskog rada
U utorak, 26. veljače 2019. godine u 10:00 sati u TCR učionici (istočna zgrada Fakulteta strojarstva i brodogradnje) održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Nikole Horvata, mag. ing. mech., pod naslovom: „Timski tranzicijski procesi podržani tehnologijom virtualne stvarnosti u razvoju proizvoda / Virtual Reality Supported Transition Processes in Teams Developing Products“. Studijski savjetnik je doc. dr. sc Stanko Škec.
Predaja završnih radova
Završni rad se predaje u petak 22. veljače 2019. u Referadu za završne i diplomske ispite u vremenu od 10 - 12 h. Završni rad se uvezuje spiralno u dva (studij strojarstva i zrakoplovstva), odnosno tri primjerka (studij brodogradnje), te u elektronskom obliku (na CD-u u PDF-u i predaje se u Knjižnicu FSB-a zajedno s izjavom o objavljivanju. Upute za knjižnicu možete naći na stranicama knjižnice FSB-a.

Prije predaje sve primjerke rada je potrebno urudžbirati (urudžbeni zapisnik, druga vrata pored porte). Rad u kojem je original zadatka se predaje mentoru, a kopiju, koja može biti crno-bijela, u Referadu za završne i diplomske ispite. Studenti brodogradnje treći primjerak predaju tajnici na Zavodiu. Ukoliko na dan predaje rada nemate položene sve ispite obvezno se javiti u Referadu za završne i diplomske ispite radi dogovora. U bilo kojem trenutku se može odustati od obrane, ali o tome obvezno morate obavijestiti Referadu za završne i diplomske ispite.
Upis fakultativnih predmeta za studente završnog semestra preddiplomskog studija i prezentacija studentske tribine
Studenti kojima će na kraju zimskog ispitnog roka ostati neobranjen završni rad i jedan nepoloženi ispit, tijekom ljetnog semestra imaju mogućnost fakultativnog upisa i slušanja, odnosno polaganja predmeta koje svaki studij i smjer pojedinačno nude. Popis predmeta kao i naputak za studente završnog semestra preddiplomskih studija možete vidjeti u privitku. U privitku možete vidjeti i prezentaciju studentske tribine održane 13. veljače 2019. godine, pod nazivom 'Upisi u diplomske studije'. Za upis fakultativnih predmeta molimo da se javite na Studentsku referadu.
Svi studenti koji očekuju i planiraju izvršiti sve obveze preddiplomskog studija, uključujući i obranu završnog rada, te odmah provesti upis na diplomski studij, obvezno moraju izvršiti prijavu za razredbeni postupak u periodu od 18. do zaključno, 22. veljače 2019. U protivnom, a sukladno tekstu objavljenog natječaja, upis neće biti moguće provesti. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.
U ak.god. 2018./19. moguće je upisati sveučilišni izborni netehnički predmet "Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom". Uvjet za upis je poznavanje studenta s invaliditetom s istog studijskog programa i s iste studijske godine kojem je potrebna vršnjačka potpora te koji pristaje da mu student koji upisuje kolegij bude studet asistent. Zainteresirani studenti trebaju se javiti voditeljici Studentske službe, gđi. Andreji Eškić do 1. ožujka 2019. Opće informacije o uvjetima upisa i sadržaju kolegija možete vidjeti u prilogu.
Milan Vukšić: Obrana konačne teme doktorskog rada
U utorak, 19. veljače 2019. godine u 9:00 sati u prostoriji A-207 u sjevernoj zgradi Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Milana Vukšića, mag. ing. cheming., pod naslovom: „Razvoj monolitne aluminijeve oksidne keramike uz dodatak otpadnog keramičkog praha“Studijska savjetnica je izv. prof. dr.sc. Irena Žmak.
Natječaj za Kompetitivne fondove doktorskog studija
Poštovani doktorandi,

Pozivamo vas da se prijavite na natječaj za Kompetitivne fondove doktorskog studija.

Prijave su otvorene za fondove „Eksperimentalna istraživanja“„Školarine“ i  „Mobilnost“ te će se o njima odlučivati na sjednici Odbora za poslijediplomske studije u ožujku 2019. godine. 

Podsjećamo da je natječaj za fond „Konferencije“ otvoren kontinuirano za svaku sjednicu Odbora.

Molim da za natječaj pripremite svu potrebnu dokumentaciju i predate je u Referadu za poslijediplomske studije do 27. veljače 2019. godine.
Davor Kolar: Obrana konačne teme doktorskog rada
U petak, 22. veljače 2019. godine u 11:00 sati u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1/III., održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Davora Kolara, mag. ing. mech.,  pod naslovom: „Model rane procjene kvarova rotacijske opreme primjenom dubokog strojnog učenja“Mentor je prof. dr.sc. Dragutin Lisjak.
AMAC-UK raspisao Nagradu za studente i mlade znanstvenike za 2019. godinu
AMAC-UK (Udruženje bivših studenata i prijatelja sveučilišta u Hrvatskoj) raspisalo je natječaj za prestižne nagrade  Nagrada „AMAC-UK 2019“ i Nagrada „Nenad Bićanić“ za mlade znanstvenike iz Republike Hrvatske za jednokratni posjet Ujedinjenom Kraljevstvu u iznosu od £ 1000 svaka.

Rok za prijavu je do 19. travnja 2019. u ponoć. 

Odbor za poslijediplomske studije će eventualnom dobitniku nagrade, a koji je student poslijediplomskog sveučilišnog (doktorskog) studija Strojarstvo, brodogradnja, zrakoplovstvo, metalurgija omogućiti dodatno sufinanciranje putnih troškove prema pravilima Kompetitivnog fonda Mobilnost i dodijeliti 6 ECTS bodova za dobivenu nagradu.
GE Renewable Energy - natječaj za posao
Pozivaju se studenti koji su diplomirali ili koji će diplomirati do ljeta 2019. godine, a imaju interes u području obnovljivih izvora energije da se prijave na natječaj. Edison Enginnering Development Program je graduate program koji se sastoji od četiri zasebne rotacije tijekom dvije godine unutar GE Renewable Energy s ciljem ubrzanog razvoja voditeljskog kadra u inženjeringu. Program omogućava mobilnost unutar Europe (Francuska, Španjolska, Njemačka, Danska ) unutra jedinica djelatnosti Onshore Wind, Offshore Wind, Hydro, LM Wind Power. Početna lokacija je Nantes u Francuskoj. Preduvjet je znanje engleskog jezika, a znanje francuskog nije nužno, ali je plus. Više informacija možete pronaći na linku, a za sva dodatna pitanja i slanje CV-a možete se javiti na e-mail: Mihael.Plut@colorado.edu  

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940