Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Call for Projects
Natječaj za program “Potpora istraživačima za prijavu na programe Europskog istraživačkog vijeća”
Hrvatska zaklada za znanost objavila je natječaj za program “Potpora istraživačima za prijavu na programe Europskog istraživačkog vijeća“. Ovim programom potiče se razvoj suradnje između hrvatskih istraživača (gostujući istraživač) i sadašnjih voditelja ERC projekta radi stjecanja iskustva te razvoja i pripreme vlastite prijave projektnog prijedloga za natječaje ERC programa. Programom se financiraju posjete voditeljima ERC projekata koji se trenutno provode i provodit će se u vrijeme planirano za posjetu, u trajanju od 3 do 4 mjeseca. Rok za prijavu na natječaj je 2. svibnja 2017. godine do 13:00 sati. Više detalja o natječaju možete pročitati ovdje.  
Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-kineskih znanstveno-istraživačkih projekata za razdoblje 2017. - 2019.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-kineskih znanstveno-istraživačkih projekata za razdoblje 2017. - 2019. Natječaj je otvoren svim znanstvenim institutima i visokim učilištima Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine i obuhvaća sva znanstvena područja. Sredstva su namijenjena isključivo pokrivanju troškova putovanja i boravaka istraživača. Rok za prijavu je 15.5.2017. godine.
Natječaj za prijavu zajedničkih projekata znanstveno-tehničke suradnje između Hrvatske i Austrije za 2018. - 2019.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Savezno ministarstvo znanosti, istraživanja i gospodarstva Republike Austrije zajednički provode i sufinanciraju program na temelju Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Austrijske savezne vlade o znanstveno-tehničkoj suradnji. Više informacija o natječaju možete pronaći na web stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja. Prijave se podnose do 19. svibnja 2017. godine.
Objavljen natječaj Uspostavni istraživački projekti
Hrvatska zaklada za znanost objavila je natječaj Uspostavni istraživački projekti s ciljem podupiranja razvoja samostalnih istraživačkih karijera mladih znanstvenika u ključnoj fazi kad mogu osnovati novu istraživačku grupu koja će se baviti međunarodno kometitivnim i/ili nacionalno relevantnim znanstvenim temama. Natječaj je namijenjen istraživačima koji su doktorat znanosti stekli najmanje 2, a najviše 7 godina od roka za prijavu, koji žele osnovati ili razviti novu istraživačku skupinu i postati neovisni istraživači. Rok za prijavu: 29. svibnja 2017. godine do 13:00 sati. Više o programu možete pročitati ovdje
Javni poziv za financijsku potporu izdavanju znanstvenih knjiga i visokoškolskih udžbenika u tiskanome i elektroničkom obliku u 2017. godini
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv za financijsku potporu izdavanju znanstvenih knjiga i visokoškolskih udžbenika u tiskanome i elektroničkom obliku u 2017. godini. Sukladno ovome pozivu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljivat će financijske potpore nakladnicima (izdavačima) znanstvenih knjiga i visokoškolskih udžbenika u tiskanome i elektroničkom obliku. Rok za prijavu je 30.5.2017. godine.
Natječaji Competitive Low-Carbon Energy u području Sigurne, čiste i učinkovite energije
Devet novih tema natječaja Competitive Low-Carbon Energy u području Sigurne, čiste i učinkovite energije bit će otvoreno 11. svibnja 2017. Europska komisija kroz ove pozive financirat će aktivnosti inovacija (IA - Innovation actions). Poveznice na natječaje i uvjeti za prijavu objavljeni su na Portalu za sudionike. Rok za prijavu projektnih prijedloga je 9. rujna 2017. godine.
Natječaji Energy Efficiency u području Sigurne, čiste i učinkovite energije.
Otvoreno je 12 tema natječaja Energy Efficiency u području Sigurne, čiste i učinkovite energije. Europska komisija kroz ove pozive financirat će aktivnosti potpore i koordinacije (CSA - Coordination and support action), osim u temi EE-19-2017. Poveznice na natječaje i uvjeti za prijavu objavljeni su na Portalu za sudionike. Rok za prijavu projektnih prijedloga je 7. lipnja 2017. godine.
Poziv na dostavu projektnih prijedloga- Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III
Poziv je usmjeren na razvoj lokalnih partnerstava za zapošljavanje u cilju prevladavanja regionalnih i lokalnih različitosti te poticanja partnerskog pristupa u pripremi i donošenju politika vezanih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama na tržištu rada. Rok za dostavu projektnih prijedloga je 10.06.2017. godine. Više o pozivu možete pročitati ovdje.
INTERREG EUROPE – objava trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga
Program međuregionalne suradnje INTERREG EUROPE 2014.-2020. identificira i širi dobru praksu s ciljem njezinog prijenosa prvenstveno na Operativne programe u okviru ulaganja za rast i radna mjesta, ali i na programe u okviru europske teritorijalne suradnje. U teritorijalnom smislu obuhvaća cijeli teritorij Europske unije, Norvešku i Švicarsku, te je sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj. Poziv na dostavu projektnih prijedloga će biti otvoren od 01. ožujka 2017. godine do 30. lipnja 2017. godine. Više o pozivu možete pročitati ovdje.

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940