Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.Jura Tomorad: Poslijediplomski specijalistički studij - završni rad

Završni specijalistički rad J. Tomorada pod naslovom "Analiza naprezanja dimnocijevnog parnog kotla metodom konačnih elemenata" (mentor izv. prof.dr.sc. Ivica Skozrit) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.
 FSB Obavijesti
Andrea Zabjan Bogut
6. lipnja 2023.

Hrvoje Stančin: Doktorski rad

Doktorski rad H. Stančina pod naslovom "Production of alternative fuels by thermochemical conversion of waste materials" (mentori: prof. dr. sc. Neven Duić, prof. dr. sc. Matjaž Strezov) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.
 FSB Obavijesti
Andrea Zabjan Bogut
6. lipnja 2023.

Nikola Šimunić: Doktorski rad

Doktorski rad Nikole Šimunića pod naslovom "Numeričko i eksperimentalno modeliranje vodilica u dentalnoj implantologiji" (mentor prof. dr. sc. Tanja Jurčević Lulić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.
 FSB Obavijesti
Andrea Zabjan Bogut
6. lipnja 2023.

Ponovljeni izbori za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Ponovljeni izbori za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se 28. i 29. lipnja 2023. godine. Svi studenti preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija mogu se kandidirati za predstavnika u Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje ako zadovoljavaju članak 14., stavak 3 Zakona o studentskom zboru (za studentskog predstavnika ne može se kandidirati student koji u posljednje dvije godine studija nije sakupio minimalno 60 ECTS bodova ili koji drugi put ponavlja godinu tijekom studija).

Kandidature se podnose Izbornom povjerenstvu FSB-a za izbore u Studentski zbor FSB-a (Urudžbeni zapisnik). Rok za prijavu je petak 16.lipnja 2023. godine u 12 sati. U prilogu su kandidacijski obrazac i Pravilnik o izborima.
 FSB Obavijesti
Maja Trstenjak
6. lipnja 2023.

Humans of FSB: Dijana Basta, alumna

Željela sam raditi u kvalitetnoj tvrtki, općenito u konstrukciji, gdje se može naučiti pravi posao u struci. To je bila tvrtka RIZ Odašiljači d. d., no nikada prije nisu zaposlili ženskog inženjera. Tijekom intervjua za posao izborila sam se da me prime jer sam to vidjela kao veliku priliku za učenje i razvoj. Nakon mene, zaposlili su još šest inženjerki, najvećim dijelom iz područja elektrotehnike. Tvrtka RIZ odašiljači osnovana je 1947. godine. To je vrijeme kada je Jugoslavija pripadala nesvrstanima, što je omogućilo dobar pristup tržištima Azije i Afrike. U veliki dijapazon kompetencija koje je tvrtka posjedovala spadali su razvoj radioodašiljača, brojila, ali i vojne opreme. Razvijeno znanje dosta je specifično i ne može se lako pronaći u knjigama. Konkretnije, riječ je o odašiljačima velikih snaga koji su često „svirali“ na netipičnim pojasovima emitiranja. Vrlo su često u konstrukciji takvih odašiljača inženjeri bili prepušteni samima sebi, što bi rezultiralo zanimljivim konstrukcijskim rješenjima.
 Život na FSB
Andrija Levanić
5. lipnja 2023.

Obavijest o izabranom kandidatu za radno mjesto Rukovoditelj/ica plana, analize i kontrolinga - rukovoditelj pododsjeka u područnoj službi, položaj I. vrste, na neodređeno vrijeme, uz uvjet probnog r

Nakon provedenog natječaja koji je raspisan 05. svibnja 2023. godine, za radno mjesto Rukovoditelj/ica plana, analize i kontrolinga - rukovoditelj pododsjeka u područnoj službi, položaj I. vrste, na neodređeno vrijeme, uz uvjet probnog rada u trajanju od 6 mjeseci., odabran je Tomislav Kuveždić., temeljem Odluke o izboru kandidata od 1. lipnja 2023. godine.
 Natječaji
Matea Klanac
5. lipnja 2023.

Obavijest o izabranom kandidatu za radno mjesto Poslovi rukovoditelja Nabavne službe- rukovoditelj pododsjeka u područnoj službi, položaj I. vrste, na neodređeno vrijeme, uz uvjet probnog rada u traja

Nakon provedenog natječaja koji je raspisan 05. svibnja 2023. godine, za radno mjesto Poslovi rukovoditelja Nabavne službe- rukovoditelj pododsjeka u područnoj službi, položaj I. vrste, na neodređeno vrijeme, uz uvjet probnog rada u trajanju od 6 mjeseci, temeljem Odluke o izboru kandidata od 31. svibnja 2023. godine, odabrana je Marija Maglica.
 Natječaji
Matea Klanac
5. lipnja 2023.

Studentska konferencija: New technologies for supply chain and business transformation

Studentska konferencija s temom "New technologies for supply chain and business transformation" održava se 16-20. listopada 2023. u Vilniusu, Litva, preko Erasmus BIP programa. Više informacija u letku u prilogu.
 Događanja
Maja Trstenjak
2. lipnja 2023.

Natječaj za popunu radnog mjesta Voditelja kadrovskih poslova, voditelj ostalih ustrojstvenih jedinica, položaj I vrste, 1 izvršitelj/ica, rad na određeno vrijeme (do povratka na rad), u punom radnom

Natječaj je objavljen 02. lipnja 2023. u Narodnim novinama, na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te na fakultetskoj web stranici. Natječaj je otvoren 8 dana, do 12. lipnja 2023. godine i nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
1. lipnja 2023.

Istraživanje o navikama vozača, načinu vožnje i održavanju osobnih automobila

Emisije ispušnih tvari vozila iz cestovnog transporta povezane su s klimatskim promjenama, onečišćenjem zraka i okoliša te negativnim utjecajem na zdravlje ljudi. Na njih u značajnoj mjeri utječe i način održavanja vozila. Da bi se emisije vozila iz cestovnog transporta mogle kvantificirati u što realnijoj mjeri, koriste se postojeći modeli kod kojih na temelju ulaznih podataka koji proizlaze iz stvarnih uvjeta korištenja vozila na cesti izračunavaju emisije flote osobnih automobila u RH.
 Novosti
Maja Trstenjak
1. lipnja 2023.

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica