Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19


KIMEL-FILTRI d.o.o. je vodeća tvrtka u Hrvatskoj i regiji u području industrijske ventilacije i filtracije. Uža specijalizacija firme je proizvodnja sustava otprašivanja i lakirnica.

U našem proizvodnom pogonu u Jakovlju, Zagorska ul. 24, potreban nam je iskusan strojar (m/ž) koji bi se pridružio našem timu u cilju obavljanja projektiranja, razvoja i proizvodnje sustava industrijske filtracije i ventilacije – lakirnice i sustavi otprašivanja.

Uvjeti:
– prednosti imaju osobe koje su završile (pohađaju) smjer proizvodno inženjerstvo
– poželjno radno iskustvo 2 godine (SSS ili VŠS) u izradi i razradi tehničkih rješenja i izrade nacrta instalacija, kao i ostalih poslova vezanih uz navedeno područje
– dobre organizacijske sposobnosti, samostalnost pri razradi zadataka, dobro poznavanje opreme dostupne na tržištu
– otvorene su i prijave za VSS s pečatom ovlaštenog inženjera ili voditelja radova ili postupkom u tijeku.
– potrebno je poznavanje SolidWorks-a i/ili AutoCad-a te MS Office-a.
– poželjno je napredno poznavanje barem jednog stranog jezika iz skupine: engleski, njemački, talijanski, španjolski, francuski.
– potrebna je vozačka dozvola B kategorije.

Nudimo:
– rad u ugodnoj atmosferi uz redovna i primjerena primanja
– ugovor o radu na neodređeno vrijeme (nakon ugovora na određeno u trajanju od 12 mjeseci i probnog roka od 6 mjeseci) ili studentski ugovor
– dodatni stimulativni bonusi na plaću, isplata božićnice i regresa, plaćeni prekovremeni sati i dnevnice za terenski rad
– osiguravamo svu potrebnu radnu odjeću i profi alat potreban za obavljanje radnih zadataka
– mogućnost profesionalnog i osobnog razvoja i usavršavanja

Natječaj traje od 15.06.-25.06.2021.

Radujemo se Vašim prijavama koje možete poslati na e-mail adresu: posao@kimel-filtri.hr
 Karijere
Stanko Škec
15. lipnja 2021.
Na ovogodišnjoj 21. izložbi inovacija INOVA-MLADI 2021, koja je održana 29. svibnja 2021. godine u prostoru Narodnog sveučilišta Dubrava – Kulturni centar, studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje, smjera Mehatronika i robotika, nastupili su s tri rada i osvojili su sljedeće nagrade:

ZLATNA medalja: Uređaj za ispitivanje dinamičke izdržljivosti materijala (autor: Marko Miroslav Bača)

SREBRNA medalja: Pneumatski servopogon (autorica: Klara Pejić)

SREBRNA medalja: Sortiranje proizvoda primjenom vizijskog sustava (autor: Ivan Radić)

Mentori radova su asistent Juraj Benić i profesor Željko Šitum. Izložbu je organizirao Savez hrvatskih inovatora i Savez inovatora Zagreba.
 Novosti
Stanko Škec
15. lipnja 2021.
U petak, 2. srpnja 2021. u 9:00 sati  održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada pristupnika Josipa Mioča, mag. ing. mech., pod naslovom „Utjecaj parametara izmjenične struje na svojstva zavarenoga spoja pri TIG zavarivanju čelika P91“. Studijski savjetnik je izv. prof. dr.sc. Ivica Garašić. Javna obrana teme doktorskog rada održat će se online putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail: Josip.Mioc@fsb.hr radi omogućavanja pristupa.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
15. lipnja 2021.
Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i dekan Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta prof. dr. sc. Josip Šimunović pozivaju sve profesore i studente na svečanu Misu zahvalnicu Te Deum kojom će se u četvrtak 17. lipnja 2021. u 18.30 sati u crkvi sv. Petra, Vlaška 93 obilježiti završetak 352. akademske godine (2020./2021.).
 
Euharistijsko slavlje predvodit će mons. dr. Ivan Šaško pomoćni biskup zagrebački.
 FSB Obavijesti
Marela Brod Đođo
15. lipnja 2021.
Kompanija HAIX Obuća d.o.o.. iz Male Subotice, vodeći proizvođač funkcionalne obuće, nudi studentima strojarstva plaćenu studentsku praksu u trajanju od 2 mjeseca u najmodernijoj tvornici obuće u Europi. Praksu je moguće odraditi kroz ljeto i jesen. Više informacija nalazi se u letku, a u slučaju pitanja možete se javiti i docentu Hegediću na email. Prijave su otvorene do 22.6.2021.
 Karijere
Stanko Škec
15. lipnja 2021.
INETEC raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade “INETEC“ studentima Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2020./2021. u svrhu poticanja izvrsnosti i pružanja podrške. Pravo natjecanja za Nagradu imaju studenti upisani na diplomski studij u akademskim godinama 2018./2019., 2019./2020. i 2020./2021.

Pravo natjecanja za Nagradu imaju studenti diplomskog studija koji na dan zaključenja natječaja imaju aktivan studentski status. Natječaj je otvoren do 30. rujna 2021. godine.

Više detalja možete pronaći u privitku.
 Novosti
Stanko Škec
13. lipnja 2021.
Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu organizira webinar „Digitalizacija i demokratizacija energetskih sustava“ koji se održava 16. lipnja 2021. godine od 9:00 - 11:20 h. Cjelokupni program se održava na engleskom jeziku.

Webinar se održava u sklopu INTERENERGY projekta koji se bavi međuodnosima između različitih tehnologija odgovora potrošnje, „power-to-X“ tehnologija i povezivanja tržišta električnom energijom u energetskoj tranziciji. Uloga tih tehnologija istražuje se u kontekstu tržišnog povezivanja koje je već u tijeku u Europskoj Uniji. U ovom projektu ključno istraživačko pitanje je kako postići uravnoteženu integraciju različitih tehnologija za odgovor potrošnje i “power-to-X” tehnologija, određivanjem njihovog optimalnog omjera i izbjegavanjem nepotrebnih tehnoloških zaključavanja (“lock-in”).

Sudjelovanje na webinaru je besplatno. Molimo Vas da se obvezno prijavite na webinar putem e-maila na adresu Luka.Herc@fsb.hr. Dan prije webinara dobit ćete upute i poveznicu za pristupanje ZOOM platformi.

Informacije o događanju i program možete pronaći i na stranicama projekta: https://interenergy.wp.fsb.hr/hr/
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar
11. lipnja 2021.
Prijave za natjecanje EIT Manufacturing inovacijske zajednice pod nazivom EVO-R (Evolution of Research Results) su u tijeku.

EVO-R je natjecanje osmišljeno s ciljem da podupre rješenja vezana uz proizvodnju koja su razvijena uz pomoć regionalnih ili nacionalnih programa, a proizvele su ih tvrtke koje dolaze iz RIS država, među kojima je i Hrvatska, i pomogne im izaći na europska i svjetska tržišta.

Prijavom na spomenuti otvoreni poziv maksimalno 25 odabranih organizacija primiti će do 30.000 eura financijske podrške.

Prihvatljivi prijavitelji su pojedinci i istraživački timovi, start-up tvrtke, SME-jevi, sveučilišta, organizacije za istraživanje i tehnologiju (engl. Research and Technology Organizations) i istraživački centri u vlasništvu sveučilišta iz RIS država s već razvijenim prototipom koji rješava izazove vezane uz proizvodnju i ima uvjerljiv financijski, društveni i okolišni utjecaj.

Odabrani prijavitelji će danu financijsku potporu moći iskoristiti za:

1. Pretvorbu rezultata istraživanja u small-scale rješenja, proizvode i usluge
2. Identificiranje potencijalnih kupaca na EU i svjetskim tržištima
3. Pripremu za lansiranje proizvoda/usluge na tržište
4. Stjecanje certifikata vezanih uz proizvod/uslugu koja će pomoći pri daljnjem razvoju poslovanja u određenom industrijskom sektoru ili tržištu
5. Pokretanje tvrtke
 
Prijaviti se možete najkasnije do 20. lipnja 2021. do 17.00 sati, i to na način da potpunu prijavu koja se sastoji od popunjenoga EVO-R predloška i popunjenoga financijskog plana i projekcije prihoda pošaljete na ris@eitmanufacturing.eu s nazivom maila EIT Manufacturing EVO-R – (IME PRIJEDLOGA). Ukupna veličina oba dokumenta ne smije biti veća od 20MB.

Sve ostale uvjete, pravila, kriterije i potrebnu dokumentaciju možete pronaći na službenima stranicama poziva: http://ris.eitmanufacturing.eu/call-evo-r/

Sva dodatna pitanja molimo da uputite na adresu e-pošte: adam.sebestyen@eitmanufacturing.eu

Informacije o pozivu možete pronaći i na stranicama Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije te na https://www.facebook.com/cirtt.unizg/ i https://www.linkedin.com/cirttunizg.
 Događanja
Stanko Škec
10. lipnja 2021.
Pozivamo Vas na online radionicu posvećenu inovacijskim partnerstvima u proizvodnoj industriji pod nazivom EIT Manufacturing Innovation Workshop – Upravljanje partnerstvima u istraživanju i razvoju inovacija.

Događaj će se održati 16. lipnja 2021. od 10.00 do 12.00 sati putem Zoom platforme, u organizaciji Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu zajedno s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj radionice je prikazati mogućnosti koje pojedinoj organizaciji donose suradnje u razvoju inovacija te istaknuti elemente nužne za uspješnu izgradnju suradnji. Polaznici će steći znanja kako pristupiti planiranju, dogovaranju i provedbi suradnje koja uključuje partnere s različitim prethodnim iskustvima. Steći će i lakše razumijevanje o tome kako uskladiti interese partnera u upravljanju intelektualnim vlasništvom te time osigurati postizanje dogovorenih ciljeva uz istodobnu izgradnju mreže suradnika za budućnost.

Napominjemo da će radionicu voditi dr. sc. Vlatka Petrović, voditeljica Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, koja kroz svoju dugogodišnju karijeru blisko surađuje s istraživačkim skupinama i industrijskim partnerima kojima pruža podršku u planiranju i dogovaranju istraživačko-razvojnih suradnji s industrijom te pri komercijalizaciji novih tehnologija i znanja.

EIT Manufacturing Innovation Workshop – Upravljanje partnerstvima u istraživanju i razvoju inovacija dio je serije događaja u okviru EIT Manufacturing Innovation Challengea, projekta kojemu je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove i potaknuti otvorene inovacije u proizvodnoj industriji, a prisutnima će ga predstaviti doc. dr. sc. Miro Hegedić, voditelj poslijediplomskog doktorskog i specijalističkog studija Industrijsko inženjerstvo i menadžment na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

Program radionice možete pronaći u privitku, a prijaviti se možete putem poveznice: http://bit.ly/Innov_Partnership_WS

Informacije o događanju možete pronaći i na stranicama Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije te na https://www.facebook.com/cirtt.unizg/ i https://www.linkedin.com/cirtt.unizg/.
 Događanja
Stanko Škec
10. lipnja 2021.
AVL-AST d.o.o. traži pojačanje na poziciji „Development Engineer Vehicle Function“. Sve uvjete i informacije možete pronaći u oglasu u prilogu.

Početak rada: Prema dogovoru

Rok prijave: 01.07.2021.
 Karijere
Stanko Škec
10. lipnja 2021.
Dana 16. lipnja 2021. od 10 do 12 sati održat će se EIT Manufacturing Innovation Workshop – Upravljanje partnerstvima u istraživanju i razvoju inovacija, radionica u organizaciji Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu zajedno s Fakultetom strojarstva i brodogradnje.
Cilj radionice je prikazati mogućnosti koje pojedinoj organizaciji donose suradnje u razvoju inovacija te istaknuti elemente nužne za uspješnu izgradnju suradnji. Radionicu će voditi dr. sc. Vlatka Petrović, voditeljica Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. 
EIT Manufacturing Innovation Workshop – Upravljanje partnerstvima u istraživanju i razvoju inovacija dio je serije događaja u okviru EIT Manufacturing Innovation Challengea, projekta kojemu je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove i potaknuti otvorene inovacije u proizvodnoj industriji, a prisutnima će ga predstaviti doc. dr. sc. Miro Hegedić, voditelj poslijediplomskog doktorskog i specijalističkog studija Industrijsko inženjerstvo i menadžment na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.
Program radionice možete pronaći u privitku, a prijaviti se možete putem poveznice: http://bit.ly/Innov_Partnership_WS
Informacije o događanju možete pronaći i na stranicama Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije te na https://www.facebook.com/cirtt.unizg/ i https://www.linkedin.com/cirtt.unizg/.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
10. lipnja 2021.
U četvrtak, 24. lipnja 2021. u 10:00 sati u Plavoj dvorani istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5/III, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada pristupnika Ivana Matasa, mag. ing. mech., pod naslovom „Primarna realizacija temperaturne ljestvice od trojne točke argona do trojne točke vode“. Studijska savjetnica je prof. dr.sc. Lovorka Grgec Bermanec.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
9. lipnja 2021.
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102