Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19


U okviru projekta „Razvoj putničkog eko-katamarana PROeco“, na kojemu je Korisnik projekta poduzeće Marservis d.o.o., a znanstveni partner Fakultet strojarstva i brodogradnje, održat će se konferencija na kojoj će biti predstavljene aktivnosti vezane uz industrijsko istraživanje. Konferencija će se održati 22.10.2021. od 8.30 – 10.00 sati, za vrijeme sjednice Udruženja male brodogradnje HGK koja se održava za vrijeme sajma Biograd Boat Show.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj obavijesti isključiva je odgovornost Korisnika Marservis d.o.o. i Partnera Fakultet strojarstva i brodogradnje.
 Događanja
Stanko Škec
21. listopada 2021.
Studiraš? Kreativnost ti je jača strana? U glavi imaš tisuću ideja? Misliš da znaš kako određene stvari učiniti jednostavnijima i učinkovitijima? Ako je odgovor na barem neka od ovih pitanja 'DA', imamo pravu stvar za tebe...

Za početak, što je Red Bull Basement?
Red Bull Basement je studentski projekt koji je pokrenut 2015. godine, a u Hrvatsku je po prvi put stigao ove godine i upravo sad je u tijeku. Progovori o svojoj ideji i zablistaj u poslovnom svijetu. Projekt je otvoren za sve studente, bez obzira na smjer studija, a potrebno je pokazati ideje koje bi poboljšale studentski život ili čak svijet, koristeći tehnološka rješenja.Koji je cilj projekta? Cilj projekta je povezati i potaknuti sve studente da konstruktivno ospore 'status quo' i naprave pozitivne pomake, sada i u budućnosti. Ne moraš biti poduzetnik ili izumitelj kako bi se pridružio - svi su pozvani na brainstorming. Vrhunac projekta je svjetsko finale, gdje će timovi finalista oživjeti svoje ideje te ih predstaviti timu sudaca. Usput će ti se pružiti prilika za nova poznanstva, stručno mentorstvo i još mnogo toga.

Kakve ideje i projekti mogu dospjeti na Red Bull Basement?
Svaka ideja je dobrodošla. Možeš ponuditi rješenje koje je hitno potrebno na tvom kampusu ili imaš ideju koja će pojednostaviti svijet. Teme su ograničene samo tvojom maštom, ali za početak razmisli o ovima: tijelo i um, karijera, voda, klimatske promjene, obrazovanje, energija, pametni gradovi...

Prijavljujem se sam ili u timu?
Prijave se mogu podnositi pojedinačno ili u timu od dva člana. Više članova tima može surađivati ​​'iza kulisa', a samo će dva člana moći predstaviti ideju na svjetskom finalu.

Kako se prijaviti?
Osmisli ideju i opiši ju u videu koji neće prelaziti 60 sekundi trajanja. Zatim učitaj video i prijavu na web stranicu. Ovo nije natjecanje u izradi filmova, tvoja ideja je bitna! Važno je napomenuti da sudionici moraju imati 18 ili više godina, status redovnog studenta te znati engleski jezik. Sve o prijavi pronađi OVDJE.
 Događanja
Stanko Škec
21. listopada 2021.
Talijansko veleposlanstvo u Zagrebu tradicionalno ima aktivnu ulogu u promicanju inventivnosti, tehnološkog znanja i proizvodnog iskustva stečenog u industrijskoj i znanstvenoj sferi. Veleposlanstvo je 6. listopada održalo konferenciju “Robotika – od radionice do tržišta” koja je povezana sa događajem “Izazovi industrije 4.0: istraživanje, inovacije i nove tehnologije kao alati za povećanje konkurentnosti u poslovanju ”, održanom u travnju prošle godine u Zagrebu.

Konferencija je održana u prostorima Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB) Sveučilišta u Zagrebu i bila je usredotočena na tri važne teme: korištenje robotike i napredne automatizacije u prerađivačkoj industriji i srodnim uslugama; utjecaj sustava osposobljavanja i istraživačkih aktivnosti na inovacije i poduzetništvo; kao i promicanje okvira podrške i usmjeravanja za istraživače, inovatore i tvrtke koje uvode napredne tehnologije.

Talijanski veleposlanik u Hrvatskoj, Pierfrancesco Sacco, poželio je dobrodošlicu sudionicima. Uz brojne studente koji su prisustvovali konferenciji bili su i predstavnici nekih diplomatskih misija, počevši od izraelskog veleposlanika Ilana Mora, Rektor Sveučilišta u Zagrebu, Damir Boras, dekan FSB-a, Dubravko Majetić, akademik Zvonko Kusić (kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića), Hrvoje Meštrić, pročelnik Uprave za znanost i tehnologiju u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i Bojan Batinić, načelnik Uprave za internacionalizaciju pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

U sklopu konferencije održan je obilazak Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije.
 Događanja
Stanko Škec
11. listopada 2021.
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102