Svi studenti koji očekuju i planiraju izvršiti sve obveze preddiplomskog studija, uključujući i obranu završnog rada, te odmah provesti upis na diplomski studij, obvezno moraju izvršiti prijavu za razredbeni postupak u periodu od 17. do zaključno, 21. veljače 2020. U protivnom, a sukladno tekstu objavljenog natječaja, upis neće biti moguće provesti. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.
 FSB Obavijesti
Andreja Eškić
6. veljače 2020.
Djelatnici i studenti FSB-a aktivno su se uključili u izradu zaštitnih vizira za zaštitu medicinskog osoblja s pomoću aditivnih tehnologija.
Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže Alijansi za interventnu izradu biomedicinskih i drugih tehnoloških dijelova aditivnim tehnologijama - AMADITH.
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
26. ožujka 2020.
U privitku možete pročitati poruku podrške i ohrabrenja rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, a vezano uz aktualnu tešku situaciju u kojoj se nalazimo.
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
24. ožujka 2020.
Mole se studenti da sve upite šalju mailom na stuslu@fsb.hr jer zbog situacije s koronavirusom i odluke Vlade RH o radu od kuće nismo u mogućnosti odgovarati na telefonske pozive.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
20. ožujka 2020.
Poštovani studenti, nastavnici i ostali djelatnici,
Nastavno na najnoviju Odluku Vlade RH i resornog ministarstva, obaviještavamo vas da se prelazi na smjenski rad i rad od kuće.
Online nastava odvijati će se i dalje, barem do 19. travnja 2020., s fakulteta ili od kuće, po rasporedu ili prema dogovoru s predmetnim nastavnicima.
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
19. ožujka 2020.
Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji imaju upisan završni rad i nemaju zadanu temu rada, a planiraju ga braniti na roku u rujnu 2020. da moraju predati molbu za zadavanje završnog zadatka. Molbe (u privitku) se predaju isključivo skenirane mailom do ponedjeljka 20. travnja 2020. na e-mail izidora.herold@fsb.hr. Molba mora obavezno biti potpisana od strane odabranog mentora, također elektroničkim putem. Studenti koji su dobili završni zadatak u studenom, ne predaju molbu za zadavanje.
Molbe nije potrebno urudžbirati.
Ukoliko student želi odabrati mentora s drugog smjera obavezno se mora javiti prof. dr. sc. Biserki Runje.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
19. ožujka 2020.
U prilogu dostavljamo Odluku o produljenju roka prijave radova za Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.
Produljuje se rok studentima za prijavu rada na mrežnim stranicama Sveučilišta do utorka 30. lipnja 2020. do 16 sati.
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
18. ožujka 2020.
Nastava će sljedeća dva tjedna biti održavana online u sklopu dostupnih e-kolegija. Za te potrebe na raspolaganju su materijali i/ili alati dostupni u sklopu Moodle (ili ScriptRunner) e-kolegija.

Osnovni alat za pohađanje online predavanja (moguće i nekih vježbi) bit će BigBlueButton alat za održavanje webinara / web konferencija. U tome slučaju studenti se trebaju ulogirati u sustav, pristupiti BigBlueButton alatu te pratiti prezentaciju. Dodatne upute o načinu pohađanja predavanja na ovaj način su dostupne u priloženom dokumentu. Od studenata se očekuje da postupe prema preporukama svojih nastavnika. Online nastava će se održavati ili u redovito vrijeme predavanja i vježbi prema rasporedu, ili shodno obavijesti predmetnih nastavnika putem uobičajenih kanala komunikacije (web oglasne ploče, službeni mail, forumi na u e-učenje@FSB kolegijima i dr.).
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
16. ožujka 2020.
Svima nam je poznato da je 11 atomski broj natrija u periodnom sustavu elemenata. Znamo i da je 11 igrača u nogometnoj momčadi. Možda ste čuli i da će do kraja stoljeća na svijetu biti 11 milijardi ljudi!

Ali jeste li znali da pripravnički program INA Grupe Growww postoji već 11 godina?

Završavaš diplomski studij, nemaš radnog iskustva ili imaš najviše do godine dana radnog iskustva u struci i želiš započeti svoju karijeru uz stimulativne uvjete, odličnu podršku i razne mogućnosti razvoja, ali i najbolje kolege? Čekamo te!

INA Grupa traži pripravnike u sklopu Growww programa koji žele raditi u jednoj od vodećih kompanija u Hrvatskoj  i postati dijelom međunarodne mreže MOL Grupe gdje će imati priliku upoznati se sa poslovanjem ostalih kompanija unutar Grupe.
 
·         Prijave su otvorene do 24. travnja na ina.hr/growww
·         Program Growww nagrađen je kao najbolji program za studente s Croatia's Best Employer Brand Awards 2019.
·         Od pokretanja programa zaposleno je gotovo 700 pripravnika u INA Grupi

Zvuči dobro? Da, jer FORA je raditi u Ini!
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
12. ožujka 2020.
Obavještavamo Vas da će se 29.04.2020. od 9:00 sati u Zagrebačkom inovacijskom centru ZICER održati regionalno natjecanje za start-up tvrtke „WE MAKE FUTURE Zagreb Startup competiton“.
Manifestacija je dio međunarodne mreže događanja posvećenih inovacijama, čiji je kreator We Make FutureFestival u suradnji s lokalnim partnerima.
Događanje je besplatno za investitore, start-up tvrtke, medije i posjetitelje, a više informacija se nalazi u pozivu u prilogu.
Modul za prijavu, kao i timeline programa možete naći na linku https://www.webmarketingfestival.com/zagreb-startup-event/ .
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
5. ožujka 2020.
Na temelju odredbi čl. 2. Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras raspisuje Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2019./2020. Prijava radova obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu https://apps.unizg.hr/rektorova-nagrada/ . Studenti mogu pristupiti ovoj aplikaciji svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom.

Rok za prijavu na Natječaj je četvrtak 30. travnja 2020. do 16 sati.

U prilogu se nalazi Natječaj o dodjeli Rektorove nagrade za akad. god. 2019./2020., Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade (prihvaćen na sjednici  Senata održanoj 18. veljače 2020.) i Pravilnik o dodjeli Rektorove nagrade (pročišćeni tekst, 28. veljače 2020.).
Natječaj i Pravilnik također možete naći na web stranici Sveučilišta u Zagrebu:
http://www.unizg.hr/istrazivanje/istrazivanje-i-inovacije/nagrade-za-posebna-postignuca/rektorova-nagrada/
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
2. ožujka 2020.
INA ANI Hackathon iz područja energetike i obnovljivih izvora prilika je za pojedince ili već oformljene timove da intenzivno i punom kreativnom snagom žive i rade, 3. i 4. travnja 2020., u Algebra LAB-u, pod budnim okom stručnjaka i mentora te se natječu za nagradu od čak 40.000 kn! Ako misliš da imaš dobru ideju vezanu uz kružnu ekonomiju, obnovljive izvore energije, solarne elektrane, snagu vjetra, bio energiju… prijavi se na https://algebra.hr/lab/kampanje/prijave-za-ina-ani-hackathon/ i sudjeluj na potpuno drugačijem Hackathonu.
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
2. ožujka 2020.
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102