Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Ministar inovacija i poduzetništva Kosova posjetio FSB i CTT

Ministar inovacija i poduzetništva Republike Kosovo, prof. dr.sc. Besim Beqaj, posjetio je danas Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i njegov Centar za transfer tehnologije.

Razgovaralo se o mogućnostima suradnje u području inovacija i transfera tehnologije, a posebno konkretnih projekata.

Ministar Beqaj je predstavio svoje novo-ustrojeno ministarstvo, a posebno poslovno-inovacijski park koji je u osnivanju. Iskazao je interes da koristi iskustva FSB-a i CTT-a na razvojno-inovacijskim projektima i u suradnji s gospodarstvom, za poticanje ekonomskog rasta na Kosovu.

Prodekan za poslovanje i organizaciju FSB-a, prof. dr.sc Zdenko Tonković i direktorica CTT-a, mr. sc. Nina Antičić, obećali su punu podršku Fakulteta i CTT-a Ministarstvu inovacija i poduzetništva Republike Kosova, u realizaciji njihovih ambicioznih planova.

Prodekan za znastvenoistraživački rad i suradnju s gospodarstvom, prof.dr.sc. Dubravko Majetić i prodekan za nastavu, prof.dr.sc. Goran Đukić, pojasnili su snažnu uključenost gospodarstva u znanstveno-istraživački rad na fakultetu, ali i u obrazovanju studenata, bilo kroz nastavu ili procese razvoja karijera studenata.

Prof. dr. sc. Dražen Lončar, predstojnik Zavoda za energetska postrojenja, energetiku i okoliš te predsjednik Nadzornog odbora CTT-a izrazio je upoznatost s potrebama Kosova u primjeni novih tehnologija u energetskom sustavu, dok je prof. dr. sc. Bojan Jerbić, voditelj Katedre za projektiranje izradbenih i montažnih sustava i član Nadzornog odbora CTT-a, govorio o aktivnostima FSB-a u robotici s posebnim naglaskom na ostvarenu regionalnu suradnju medicinskoj robotici.

Prof. dr. sc. Željko Šitum, voditelj katedre za strojarsku automatiku, uskoro će razmijeniti gostovanja s prof. dr. sc. Arbnorom Pajazitom, profesorom mehatronike s prištinskog strojarskog fakulteta, radi održavanja nastave i rada na konkretnom projektnom prijedlogu izrade protetske robotske ruke.

Posjet je zaključen u zadovoljstvu radi već ostvarene suradnje ali i suglasju o potrebi i velikim mogućnostima njezinog intenziviranja u inovacijama i transferu tehnologija, razvojno istraživačkim projektima te u nastavi.

  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica