Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Otvorenje konferencije o financiranju inovacija "Investment Readiness of Innovation Projects in SEE"

Dvodnevna konferencija o inovacijama “Investment Readiness of Innovation Projects in SEE" započela je danas na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu uvodnim govorima i snažnim porukama govornika, prije svega državnog tajnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Tome Antičića i zamjenice generalnog direktora Joint Research Center-a Europske komisije, Charline Vitcheve.

Konferenciju je otvorila direktorica Centra za transfer tehnologije Nina Antičić, a 170-ak sudionika pozdravio je novo izabrani dekan FSB-a Dubravko Majetić, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec, izaslanik gradonačelnika i direktor zagrebačkog inovacijskog centra Frane Šesnić, ministrica znanosti Crne Gore Sanja Damjanović, pomoćnici ministra Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj Republike Sbije, Viktor Nedović i Saša Lazović te predsjednik European Science Open Forum Trieste 2020 Stefano Fantoni.

Događaj organizira Europska komisija (DG JRC) u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB), Hrvatskom agencijom za malo i srednje gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) te Centrom za transfer tehnologije d.o.o. (CTT).

Glavni cilj konferencije je razmjena znanja i iskustava u razvoju inovacija i njihovog financiranja. Inovacijski eko-sustav u cijeloj regiji Jugoistočne Europe je nedovoljno razvijen. Potrebno je daljnje snaženje politika, upravljačkih poluga, ali i financijskih instrumenata. Hrvatska je u posljednjih godinu dana postigla značaj napredak u unaprjeđivanju suradnje između znanstvenih organizacija i industrije, promoviranjem kolaborativnih programa ali i ponudom financijskih instrumenata za financiranje inovacija u start-up i scale-up fazi. Stoga su lokalni organizatori FSB, HAMAG-BICRO i CTT, ponudili regionalnu inicijativu u diseminiranju svojih najboljih praksi. Istovremeno, konferencijom žele okupiti veći broj dionika iz regije radi umrežavanja za buduće zajedničke projekte.

Očekuje se da će konferencija donijeti nove zaključke i spoznaje o investicijskoj spremnosti inovacijskih projekata te pomoći dionicima u oblikovanju eko-sustava koji potiče nastanak i razvoj inovativnih projekata.

Pridružite nam se putem web streaminga i/ili preuzmite program konferencije.

  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica