Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Popularizacija FSB studija putem POJ projekta „Upiši se na FSB“

U svrhu popularizacije studija koji se izvode na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Povjerenstvo za odnose s javnošću (POJ) u travnju je pokrenulo FSB100 aktivnost „Upiši se na FSB“.

Slijedom toga, u prvome tjednu travnja članovi POJ-a su, uz veliku pomoć članova studentskih udruga (FSB Racing Team, Mehatroničari, SOME…) posjetili tri zagrebačke srednje škole: XV. i X. gimnaziju te Gimnaziju Lucijana Vranjanina. U izuzetno opuštenoj i prijateljskoj atmosferi maturantima su približeni koncepti naših studija te im je prikazano kako se teoretsko znanje stečeno kroz široki spektar kolegija u praksi primjenjuje kroz aktivnosti desetak studentskih udruga koje djeluju na Fakultetu.

U drugome tjednu uslijedio je posjet učenika 2. i 3. razreda Strojarske i prometne škole iz Varaždina koje smo nakon uvodne prezentacije proveli kroz nekoliko naših laboratorija. Tamo su, uz pomoć voditelja laboratorija i asistenata, iz prve ruke mogli vidjeti djelić praktičnog rada s kojim se naši studenti upoznaju tijekom studija.

Tjedan je završio Danom otvorenih vrata, 12. travnja, koji se tradicionalno održava u sklopu Festivala znanosti, a koji je također obilježen posjetom učenika završnih škola koji su zainteresirani za studiranje na FSB-u. Dodatno, na Festivalu znanosti sudjelovali smo s predavanjem prof. emeritusa Kalmana Žihe i prof. Nevena Pavkovića koji su pred učenicima dvaju razreda održali predavanje „Primjena boja u tehničkim prikazima“.

Navedene aktivnosti rezultirale su približavanjem i informiranjem više od 200 učenika o mogućnostima studiranja na FSB-u. Prezentacije u školama te obilazak Fakulteta organiziran je od strane Povjerenstva za odnose s javnošću koje će i u narednom razdoblju intenzivno nastaviti s projektom popularizacije naših studija kroz projekt „Upiši se na FSB“.

Pratite nas i na Facebook profilu Fakulteta!
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica