Delegacija iz Rimac Automobila u posjeti 12 laboratorija FSB-a
Delegacija tvrtke Rimac Automobili dolazi u drugi posjet zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje u kratkom vremenu. Tijekom prvog posjeta, ključan je bio inicijalni razgovor između predstavnika obiju strana na kojem su definirani planovi i okvir buduće suradnje.

Na osnovi tih tema su odabrani laboratoriji (njih 12) koje je, pored osnivača i izvršnog direktora Mate Rimca, danas posjetila osmeročlana delegacija iz Rimca sačinjena od njezinih inženjera i voditelja ključnih odijela. Time je suradnja podignuta na višu razinu jer se razgovaralo o konkretnim tehničkim detaljima s voditeljima laboratorija, vodila se aktivna diskusija i kritička razmjena iskustava, kao i oblikovali prijedlozi buduće suradnje.

 „FSB strateški podupire kontinuirano unapređenje studijskih programa u skladu s najnovijim industrijskim trendovima, te je sukladno tome izuzetno zainteresiran za suradnju s Rimac Automobilima kao predvodnicima razvoja automobilske industrije, ne samo u RH, već i šire. FSB kao institucija želi stvoriti uvjete da obrazuje magistre inženjere čije će znanje biti brzo i učinkovito upotrebljivo u praksi.  To je moguće postići samo kroz razmjenu iskustava i interakciju sa suradnicima iz industrije. Treba naglasiti da je takvo obrazovanje elitnih kadrova, sposobnih za praćenje brzog tehnološkog razvoja u najzahtjevnijim industrijama, kao što je ona električnih automobila, moguće samo ako se istovremeno odvija suradnja sveučilišta i industrije u okviru kompetitivnih međunarodnih istraživačkih projekata, jer jedino intenzivni razvoj i istraživanje garantira da će uistinu magistri inženjeri dobivati najsuvremenija znanja i vještine u skladu s trenutnim svjetskim trendovima“, tom je prilikom izjavio dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje, prof. dr. sc. Dubravko Majetić.

„Rimac Automobili danas zapošljava preko 300 inženjera raznih područja na nekoliko lokacija u Hrvatskoj, i šire. Svi oni rade na tehnologijama nove automobilske industrije. Planiramo daljnje povećanje opsega poslovanja i broja zaposlenika. Osim toga, naša inicijativa je da se kontinuirano radi na stvaranju uvjeta za širenjem nove automobilske industrije u RH i ulaskom novih igrača na ovo područje – sa svojim proizvodnim pogonima, ali i razvojnim uredima, tako otvarajući brojne visoko kvalitetna radna mjesta. Vezano uz to, prepoznali smo problem osiguravanja kvalitetnih kadrova kao jedan od najvažnijih za ostvarenje naših ambicioznih planova. Stoga je zajednički cilj industrije i akademske zajednice, da određeni broj inženjera koji će raditi u automobilskoj industriji bude što bolje pripremljen već tijekom studija za buduću karijeru“, rekao je prilikom posjeta FSB-u osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, Mate Rimac.

Prilikom posjeta delegacija je obišla sljedeće laboratorije: Laboratorij za konstruiranje, Laboratorij za elemente strojeva, Laboratorij za eksperimentalnu mehaniku, Laboratorij za motore i vozila, Laboratorij za mehatroniku transportnih sustava, Laboratorij za polimere i kompozite, Laboratorij za alatne strojeve,  Laboratorij za inženjerstvo površina (toplinsku obradu), Laboratorij za ispitivanje mehaničkih svojstava, Laboratorij za zavarivanje, Laboratorij za ljevarstvo te Laboratorij za zaštitu materijala.
  • Podjeli
Objavljeno: 11. srpnja 2019.
u kategoriji Novosti
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102