Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Humans of FSB: Zvonimir Ercegovac, student

Dvojica frendova su me uvukla u break-dance. Jedan od njih je bio i previše u tome – nosio je kape, široke trenirke… Doslovno je izgledao kao Eminem u filmu „8 milja“. Isprva smo se smijali, no drugi frend se ubacio u to, pričao kako je zakon. Rekao sam: Ajde dobro, idem na jedan trening vidjeti kako to izgleda. Točno se sjećam prvog dana. Ulazim u dvoranu, a taj drugi frend se vrti na glavi (pokret „head spin“), a ja u čudu: Gle, trenira godinu dana, a vidi što može! Idem i ja na to! Stvar kod vrtnje na glavi je što svi misle da se vrtiš iz ruku, a ustvari nije tako. Ruke su ti samo potpora, a okret daješ nogama tako što ih zabacuješ. Ruke ti prate pod, a ono šte te zapravo okreće je inercija nogu. No, čak me taj „head spin“ nije toliko zanimao, najdraži mi je pokret „flare“. Rukama si na podu, a samo ti noge idu u zrak. Slično kao kad se gimnastičari vrte na konjicu, na rukama. Dakle, s break-danceom sam počeo u 8. razredu osnovne i trenirao sam do druge godine faksa. Prestao sam zbog ozljede na ruci koja je došla taman u vrijeme kad sam polagao termu. Kao ekipa smo redovito po natjecanjima uzimali neko od prva 3 mjesta. Brejk sam zamijenio teretanom, ali nekako je i to sad klimavo, pa možda odem u neki drugi sport.
Od srednje škole se puno toga promijenilo, drugi čovjek ovo govori. Faks te dosta promijeni… Želio bih živjeti i raditi u Hrvatskoj, ali ova država većinom ne može ponuditi inženjerima koliko oni vrijede. Ako nađem financijski dovoljno dobru ponudu, ostat ću. Ako ne, odlazim u potrazi za poslom koji će me činiti sretnim i ispunjenim. No, ne želim posao koji me neće zanimati, makar bila dobra plaća… Želio bih se uskoro početi baviti utrkivanjem, ali trenutno nemam ni blizu dovoljno novca za to, tako da je na čekanju… hahaha. Ali, šalu na stranu, kupio sam staro trkaće sjedalo u dost' lošem stanju i plan mi je obnoviti ga. Također, u Solidu modeliram simulator za volan. Želio bih se što prije baciti u to, da steknem iskustva i u šarafanju. Dosta je bilo gledanja skripti i YouTubea!

Zvonimir Ercegovac, student

Humans of FSB
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica