Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Fakultet strojarstva i brodogradnje slavi 100. rođendan – pridružite nam se!

Ovogodišnja proslava Dana FSB100 započinje tradicionalnim „Balom strojara“ 8. studenoga u Hotelu Esplanade Zagreb, na mjestu gdje se iz godine u godinu obnavljaju dobre vibracije među sadašnjim i nekadašnjim studentima, zaposlenicima Fakulteta i poslovnim prijateljima.

Program se nastavlja u ponedjeljak (11. studenoga) svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća na kojoj će se prezentirati godišnji pregled djelovanja Fakulteta te podijeliti nagrade najboljim studentima, kao i priznanja djelatnicima koji su doprinijeli radu i ugledu FSB-a. U 16.00 sati PRED2 (sjeverna zgrada) bit će mjesto za "Susret FSB generacije ’69 - ponovno zajedno nakon 50 godina"

Ove godine bilježimo rekordan broj prijateljskih tvrtki koje sudjeluju na Danima karijera – njih gotovo 40, stoga ih ne propustite posjetiti na njihovom izložbenom štandu u auli Fakulteta i među izlagačima možda pronaći svojeg budućeg poslodavaca, oni će biti na raspolaganju za sva vaša pitanja od 12. – 15. studenoga!

Sajam studentskih udruga prošle je godine bio izuzetno živahan dio našeg cijelotjednog programa stoga s posebnim veseljem iščekujemo što nam je udruga SOME pripremila za 100. rođendan.

U popodnevnim satima dođite na otvorenje izložbe fotografija našeg alumnija Damira Fabijanića pod nazivom „Misliti unaprijed“ koja će biti otvorena sve do 12. prosinca 2019.

Srijeda je rezervirana za inspirativne razgovore, tribine i prezentacije! Tijekom dana Velika vijećnica FSB-a bit će mjesto gdje će se okupiti zanimljiva kombinacija sudionika, koji dolaze iz redova državne uprave, gospodarstva, studentskih udruga, te domaćih i stranih znanstvenika. Događaj koji će ih okupiti nosi naslov „Hack the Future: Engineering a Sustainable and Flourishing Society for Croatia“.

U 16.00 sati s posebnim ponosom najavljujemo tribinu „Moja alumni priča – Damir Vanđelić“. Naime, predsjednik Gospodarskog vijeća FSB-a će u auli Sveučilišta u Zagrebu ispričati svoj impresivan životni put.

Ove godine po prvi puta organiziramo „Dan projekata“ na kojem će se predstaviti brojni znanstveno-istraživački, inovacijski i infrastrukturni projekti koji se provode na FSB-u. Program će zatvoriti „match-making“ između gospodarstvenika i istraživača FSB-a s ciljem povezivanja u rješavanju konkretnih inženjerskih problema kroz zajedničke buduće projekte.

Za kraj, u petak 15. studenoga, na rasporedu je „Career Speed  Dating“ gdje poslodavci i studenti u svega nekoliko minuta kroz razgovor pronalaze svoj savršeni par – svojeg budućeg zaposlenika odnosno svojeg budućeg poslodavca!

U 13.00 sati otvaramo svoja vrata svim zainteresiranim posjetiteljima, a posebice našim budućim studentima koji žele iz prve ruke doznati kako se postaje FSB student i što Fakultet nudi kroz svoja tri studija: Strojarstvo, Brodogradnja i Zrakoplovstvo.

Večernji sati rezervirani su za najluđi tulum u gradu! Lauba je mjesto na kojem će se okupiti zaposlenici FSB-a, studenti, najdraži prijatelji i dugogodišnji suradnici Fakulteta, a druženje će potrajati do ranih jutarnjih sati.  

Vidimo se!
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica