Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



OBAVIJEST studentima, nastavnicima i ostalim djelatnicima Fakulteta

Poštovani studenti, nastavnici i ostali djelatnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje,

Nakon već mjesec i pol dana provedbe online nastave svi željno očekujemo da će u ovim popuštanjima mjera doći i do određenih promjena u načinu provedbe nastave, odnosno provjera znanja (kolokvija i ispita).

Nažalost FSB nije po tom pitanju dobio nikakvu službenu informaciju, odnosno dopis od nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja niti od Stožera civilne zaštite.

S obzirom na medijske informacije o eventualnom povratku studenata na laboratorijske vježbe, nemamo nikakvu informaciju pa čak niti naputak da o tome samostalno odlučimo. No zapravo povratak na laboratorijske vježbe uvjetovan je i povratkom studenata u studentske domove i propusnicama (o tome ne odlučujemo mi), osiguranju smještaja studenata iz studentskog doma Cvjetno naselje (dio njih je iseljen i ne može se vratiti u svoje sobe),  povratku studenata iz BiH (ne odlučujemo mi o potrebi karantene od 2 tjedna), itd.

Uprava FSB-a konstantno o tome promišlja, planira organizaciju nastave i osiguranje dezificijensa i slično, no nažalost ne smije samostalno o tome donijeti odluku bez barem dozvole/naputka za samostalnu odluku.

Što se tiče problematike održavanja provjera znanja (kolokviji i ispiti), trenutno je naputak predmetnim nastavnicima da se potiču online kolokviji na kolegijima koji to organizacijski, tehnički i po pitanju osiguravanja vjerodostojnosti provjere mogu odraditi. Nažalost svjesni smo da se na mnogim kolegijima, a na kojima su planirani kontaktni kolokviji, ne mogu odraditi online kolokviji. U tom slučaju trenutno se čeka odluka o možebitnom povratku studenata na nastavu pa da se održe kontaktni kolokviji.

U slučaju da nema povratka studenata na kontaktnu nastavu do kraja semestra, kolegiji na kojima su bili planirani kolokviji a nisu odrađeni, promjenom izvedbenog plana zbog ove izvanredne situacije će imati ispite za provjeru znanja (odnosno neki drugi način provjere znanja predložen od predmetnih nastavnika). Plan ispitnih rokova donesen na sjednici Fakultetskog vijeća ovoga trenutka ostaje važeći, te će uprava fakulteta težiti da se ispiti održe u definiranim rokovima. Dakako svjesni smo i da će moguće osiguranje propisanih mjera (međusobna udaljenost studenata, maksimalni broj studenata u prostoriji,...) zahtijevati i posebnu organizaciju rasporeda po dvoranama pa nužno možda i određene promjene u terminima ispita zbog povećane potrebe za dvoranama.

Konačno, za slučaj da se studenti neće vratiti na fakultete do kraja ljeta, nemogućnost online ispita zahtijevat će odluke o novim ispitnim rokovima i rokovima upisa, uvjetima (ponovnih) upisa i sl. U ovome trenutku o tome uprava fakulteta može samo promišljati i planirati na razini „što ako“, ovisni o odlukama s viših instanci.

Shodno gore navedenom, nadamo se uskoro nekim odlukama ili naputcima, pa ćemo Vas o promjenama promptno izvjestiti.

Srdačan pozdrav,
Uprava Fakulteta strojarstva i brodogradnje
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica