Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Maja Trstenjak, mag.ing.mech. nagrađena na prestižnoj doktorskoj školi u organizaciji EIT Manufacturing

EIT Manufacturing jedna je od devet inovacijskih zajednica Europskog instituta za inovacije i tehnologiju. Misija je stvoriti mrežu europskih inovatora u polju proizvodnje koja bi pridonijela podizanju vrijednosti europskih proizvoda, procesa i usluga te potaknula stvaranje globalno kompetitivne i održive proizvodnje.  Vizija EIT Manufacturinga je pozicionirati industriju Europske unije kao vodeće aktere na području inovacija u proizvodnji na svjetskom tržištu.
 
U studenom 2020. organizirali su zimsku doktorsku školu koja je okupila studente doktorskog studija iz raznih krajeva svijeta. Naglasak je stavljen na najnovija dostignuća u području pametne proizvodnje, umjetne inteligencije i inovacija. Matična obrazovna institucija koja je sudjelovala u organizaciji je Arts et Métiers ParisTech, uz pridružene članove TU Wien, Fraunhofer Academy, TU Porto i druge.
 
Asistentica sa Zavoda za industrijsko inženjerstvo, Maja Trstenjak, mag.ing.mech., na temelju izvrsnih dosadašnjih postignuća dobila je stipendiju za pohađanje ove prestižne doktorske škole te je kao polaznica ostvarila impresivne rezultate! Svoje znanje i kompetencije polaznici su demonstrirali razvojem projektnih rješenja iz područja u timovima, primjenom najnovijih tehnologija i principa industrijskog inženjerstva.
 
Tim doktoranda čiji je Trstenjak, mag.ing.mech, bila član osvojio je prvu nagradu za najbolje inovativno rješenje razvoja i plasmana novog proizvoda. Radove su evaluirali renomirani stručnjaci iz znanosti i industrije, a ovo su rješenje predstavili i na EIT Manufacturing Summitu.
 
Ovo je još jedna u nizu potvrda izvrsnosti asistenata (doktoranada) Fakulteta strojarstva i brodogradnje koji postižu zavidne rezultate na svjetskoj razini!
 
Čestitamo!
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica