Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



eSTUDENT: Otvorenje platforme LUMEN

Najveći projekt studentske udruge eSTUDENT ponovno otvara svoja vrata i nudi sjajne prilike za studente/ice. LUMEN je naziv za platformu četiri studentska natjecanja koja su ujedno i najveća natjecanja takvog tipa u regiji, a obuhvaćaju područja Business, Data Science, Development i Engineering.

Otvorenje LUMEN platforme održat će se u petak 20. siječnja 2023. godine u kino dvorani Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu s početkom u 11 sati. 

Što nas sve očekuje ove godine?


Jedinstvenim spojem navedenih područja, na jednom se mjestu ujedinjuju proaktivni studenti i najbolja poduzeća. Osim usavršavanja na pojedinom području za koje studenti/ice imaju priliku sudjelovanjem na natjecanjima, studenti/ice postaju kvalitetniji i kompetentniji kandidati budućim poslodavcima. Na samom otvorenju predstavljat će se caseovi odnosno nagradni zadaci za sva četiri natjecanja kao i teme svih područja LUMENa. Istog dana, 20. siječnja 2023. godine, započinju i prijave za sva četiri natjecanja.

Raspored
od 11 do 12 sati → LUMEN Business - predstavljanje tri casea i nagradnih zadataka;
od 12.15 do 14.15 sati → LUMEN Data Science - panel rasprava i predstavljanje casea te nagradnog zadatka;
od 14.30 do 15.45 sati → LUMEN Development - panel rasprava i najava tema natjecanja;
od 16 do 17 sati  →  LUMEN Engineering - panel rasprava i najava tema natjecanja  

Mjesto za upoznavanje 
U prostorima ispred kino dvorane Studentskog centra na dan otvorenja imat ćeš priliku upoznati se s ovogodišnjim LUMEN partnerima odnosno predstavnicima poduzeća koja će sudjelovati u natjecanju. Iskoristi ovu jedinstvenu priliku da upoznaš svoje potencijalne mentore koji će imati postavljene svoje štandove ispred ulaza u kino za vrijeme trajanja predstavljanja caseova. Nakon što poslušaš panel o natjecanju na koje se prijavljuješ, iskoristi preostalo vrijeme i priđi partnerima, pitaj ih sve što te zanima te ne zaboravi uzeti promotivne materijale! Predstavnici poduzeća će se izmjenjivati tijekom dana, bit će podijeljeni u tri skupine po deset partnera i u svakom trenutku će biti prisutni partneri svih LUMEN područja tako da se ne moraš brinuti da nećeš imati priliku za upoznavanje. 

Prilike i nagrade 
Tijekom trajanja svakog natjecanja studenti/ice će imati priliku konzultirati se sa svojim mentorima kao i sudjelovati na radionicama i predavanjima koje organiziraju partnerska poduzeća (a koja će biti dostupna i studentima/icama koji se nisu prijavili na LUMEN natjecanje). Natjecatelji/ice će tako u timovima od po dva ili četiri člana imati jedinstvenu priliku rada na praktičnim primjerima iz struke koji će ih ubrzo po završetku studija (nadamo se!) dočekati u profesionalnom okruženju, a nakon završetka natjecanja svi sudionici dobit će i certifikat o sudjelovanju. 
Uz to, nikako manje primamljive nisu niti novčane nagrade koje čekaju pobjednike svih četiriju natjecanja.

Ukratko o svakom LUMEN-u

LUMEN Business najpoznatije je studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva u Hrvatskoj i regiji. Cilj mu je ostvariti suradnju između proaktivnih studenata i poduzeća. Kroz rješavanje problema predstavljenih u poslovnih slučajevima, studenti imaju priliku primijeniti naučena znanja u praksi. Organiziranjem radionice i konzultacija tijekom natjecanja, potičemo studente na inovativnost, a najkreativnija rješenja očekuju novčane nagrade.

LUMEN Data Science edukativno je studentsko natjecanje u rješavanju i dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Nasljednik je Mozgala te je najveće takvo studentsko natjecanje u Hrvatskoj. Studenti kroz svoja rješenja pronalaze korisno znanje i informacije iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka pritom koristeći različite statističke metode i tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. Tijekom natjecanja održavaju se radionice i konzultacije, a one najbolje također očekuju vrijedne nagrade.

LUMEN Development najveće je studentsko natjecanje u izradi web i mobilnih aplikacija u Hrvatskoj, nastalo kao nasljednik App Start Contesta. Cilj je natjecanja primijeniti znanje, pokazati svoje programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine te se istaknuti na tržištu rada. Tijekom natjecanja održavaju se konzultacije i radionice koje natjecateljima omogućuju komunikaciju s najpoznatijim IT poduzećima u Hrvatskoj čiji savjeti i komentari im pomažu u razvoju aplikacije. Osim vrijednog iskustva i stjecanja poznanstava, natjecatelji osvajaju i novčane nagrade.

LUMEN Engineering je edukativno natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike i kao takvo je jedinstveno u Hrvatskoj. Cilj natjecanja je poticanje studenata na samostalno razvijanje vlastitih kreativnih rješenja koja zahtijevaju implementaciju u vidu elektroničkog uređaja ili sustava. Natjecateljski timovi natječu se u izradi rješenja unutar unaprijed definiranih tema, koje odabiru i financijski potpomažu partneri projekta. Završnica natjecanja najboljim timovima donosi vrijedne nagrade i izvrsne preporuke za buduću karijeru.

Za više informacija o svakom od LUMEN natjecanja ili više samoj Udruzi, posjeti web stranicu udruge eSTUDENT. Također, prati ih i na društvenim mrežama - Facebook, Instagram i LinkedIn, a ako ne želiš propustiti novosti koje ti eSTUDENT donosi u novoj godini, pretplati se na newsletter.   
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica