Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



eSTUDENT: Dođi i vidi kako funkcionira moderno IT poduzeće

Sve studente/studentice zainteresirane za razvoj softvera ugostit će KING ICT, poduzeće čija su specijalnost napredna ICT rješenja koja pozitivno utječu na društvo i poslovanje. Izlet će se održati 28. veljače 2023. u 9.30 sati na lokaciji KING ICT (Buzinski prilaz 10, Buzin).

Tema radionice je “Razvoj softvera”, a studenti će imati priliku vidjeti radni prostor poduzeća. Sendi Radić, član Uprave održat će prezentaciju o KING ICTu, a zatim će Krešimir Kondža, voditelj odjela za razvoj softvera održati prezentaciju o Sektoru razvoja softverskih rješenja.

Održat će se i prezentacija o agilnom razvoju softvera u KING ICTu te prezentacija uloga (voditelj projekta, developer, poslovni analitičar, tester, arhitekt, DevOps inženjer). Prezentirat će se tri projekta na koja je KING ICT ponosan i na kraju će studenti imati priliku prisustvovati u speed datingu s KING ICT stručnjacima.

Prijave za Izlet otvorene su od 18. do 24. veljače, a prijaviti se možeš putem forme.

KING ICTu sjedište je u Zagrebu, a urede imaju i u Osijeku, Rijeci i Splitu, ali i diljem regije – u Bosni i Hercegovini, Srbiji te Sjevernoj Makedoniji. Imaju 720+ stručnjaka koji svakodnevno rade na projektima koji čine razliku.

Njihov rad može se primijetiti svakodnevno – osmislili su aplikaciju za javni prijevoz te aplikaciju za upis u srednje škole i fakultete. Poznati su i na međunarodnom tržištu o čemu najbolje svjedoči implementacija SIEM rješenja iz sfere cyber securityja za NATO Agenciju (NCIA).

Ponosni su Google partner for Education za Hrvatsku te su u sklopu tog projekta opremili i prve dvije digitalne učionice budućnosti u Hrvatskoj – u suradnji s Učiteljskim fakultetom u Zagrebu i Čakovcu.

Imaju i KING ICT Akademiju – program besplatne edukacije i plaćene prakse – nakon koje studenti koji se najviše iskažu nerijetko ostanu i raditi u Kingu. Studenti u praktičnom dijelu uz pomoć mentora izrađuju aplikacije koje se kasnije zaista koriste interno u tvrtki.

Obilježavaju i Girls in ICT Day kada stručnjakinje iz KING ICT-a drže predavanja srednjoškolkama, pozivajući ih da se odluče za karijeru u STEM području.Imaju brojne timove koji rade na različitim rješenjima: softverska, infrastrukturna i aktivna mrežna rješenja, rješenja tehničke zaštite i pasivna mrežna rješenja. Sama rješenja razvijaju prema preporukama metoda ITIL, IPMA i Agile, primjenjujući PMI metodologiju i koristeći najbolje od Scrum i Kanban metodologije.

Suradnje s tvrtkama kao što su CISCO, Dell Technologies, Genetec, Oracle, SAP, VMware i mnoge druge omogućuju da rade s najnovijim tehnologijama i koriste najbolje prakse.
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica