Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



EFFECTUS PODUZETNIČKI INKUBATOR - prijava na projekt "LANSIRAJMO IDEJU!"

Effectus udruga poziva studente da se prijave na projekt „Lansirajmo ideju!“ u sklopu EFFECTUS PODUZETNIČKOG INKUBATORA.

•          Udruga poziva studente da besplatno sudjeluju na natjecanju „Lansirajmo ideju!“ u okviru projekta  EFFECTUS PODUZETNIČKI INKUBATOR
•          Prijavi se do 20.travnja za start-up edukaciju koje se održava od 21. travnja do 26. lipnja
•          U projekt se mogu uključiti studenti svih fakulteta, bez obzira na struku i smjer
•          Polaznici će razvijati vještine 21. stoljeća poput kreativnosti, kritičkog mišljenja, inovativnosti i rješavanje kompleksnih problema, a naučit će izraditi vlastiti poslovni plan
•          Završno natjecanje, pitchanje poslovnih ideja i podjela nagrada održat će se 30.06. pred renomiranim članovima žirija
•          Lansiraj svoju ideju i zakorači u svijet poduzetništva!

Udruga EFFECTUS udruga mladih kreće u organizaciju 2. izdanja projekta "Lansirajmo ideju!" u sklopu  EFFECTUS PODUZETNIČKOG INKUBATORA.

Vizija poduzetničkog inkubatora je u konačnici vidjeti naše studente i kao pokretače vlastitih uspješnih brzorastućih tvrtki, a sve to s ciljem doprinosa razvoju poduzetništva, ubrzanju gospodarskog razvoja i iskorištavanja ogromnog potencijala koji proizlazi iz najvrednijeg resursa – znanja.

Cilj je mladima osigurati snalaženje u uvjetima velikih promjena i brzih tranzicija, a pritom razvijati njihov pun potencijal i talente koji trebaju biti aktivirani dok su mladi, bez odlaganja za buduća vremena.

Brojna istraživanja ukazuju da bi se poduzetništvo trebalo uvesti u svaki segment obrazovanja, bez obzira o kojem polju znanosti se odnosi.

 Visoka učilišta kao mjesto susreta znanja i ekspertize s jedne strane, te proaktivnosti, inovacija i ideja s druge strane predstavljaju glavne nositelje razvoja i unaprjeđenja osobnih, obrazovnih, društvenih, građanskih i profesionalnih kompetencija.

Start-up edukacija za poduzetništvo kao jedinstveni koncept u trajanju od 3 mjeseca pokrit će svu širinu znanja i vještina  koje svaki poduzetnik mora imati da bi pokrenuo svoj start-up i stvorio uspješnu tvrtku.

Kako pristupati razvijanju vlastite poslovne ideje i business-plana, kako ideju uskladiti sa zakonom, koju poslovnu strategiju primijeniti, kako upravljati ljudskim potencijalima, kako koristiti marketing i marketinške tehnike te tehnike i vještine analitičkog menadžmenta u poslovnom okruženju, kako izraditi financijski okvir poduzetničkog pothvata, kako napraviti plan investicijskog projekta i plan povrata investicija, neke su od tema i alata koje će polaznici odslušati i usvojiti na radionicama.

Polaznici će naučiti sve o „lean“ konceptu, start-up mindsetu, skalabilnosti poslovanja, metodama validacije poslovnih ideja, kreiranju „unique sales propositiona“, strukturiranje go-to -market modela, razvoju prezentacijskih, komunikacijskih  i prodajnih vještina, izradi pitcha, definiranju MVP-a, te pripremi za financiranje projekata.

Cilj iza EPI-ja jest naučiti mlade kako pokretati uspješne i brzorastuće tvrtke te razmišljati kreativno i poduzetnički. Riječ je o vještinama koje ne steknu svi tijekom obrazovanja, a istinsko zaživljavanje poduzetništva podrazumijeva sustavan pristup razvoju niza sposobnosti – stvaralaštva, samostalnosti, kritičnosti, inovativnosti, inicijativnosti, sposobnosti razumnog preuzimanja rizika, organizacijskih sposobnosti, sposobnosti vođenja i upravljanja, suradničkih vještina i drugih osobina.

Pokretanje studentskog EFFECTUS-ovog poduzetničkog inkubatora – EPI predstavlja primjer modela razvoja i promocije obrazovanja za poduzetništvo a prepoznat je kao jedan  od ključnih ciljeva politika Europske unije.

U projekt se mogu uključiti studenti svih fakulteta, bez obzira na struku i smjer, besplatno učiti o kreativnosti, kritičkom promišljanju i inovacijama razvijajući pritom vlastite potencijale, a znanja primijeniti kroz osmišljavanje ideja i projekata koji stvaraju novu vrijednost.

Ciljevi natjecanja „Lansirajmo ideju!“ jesu sljedeći:

-    edukacija o poduzetništvu i poduzetničkom učenju
-    prepoznavanje potreba razvoja poduzetničkih kompetencija kod mladih te usvajanja istih
-    povećanje interesa za osposobljavanje i usavršavanje za poduzetništvo kod studenata različitih fakulteta
-    pokretanje vlastitog start-upa
-    osposobljavanje  pojedinca da pretvara ideje u djela / projekt / posao
-    poticanje kreativnosti i inovativnosti
-    osposobljavanje  pojedinca za razumno preuzimanja rizika
-    osposobljavanje  pojedinca za planiranje, organiziranje te vođenja projekata
-    senzibiliziranje javnosti o poduzetništvu te razviti pozitivan stav prema cjeloživotnom učenju
-  prihvaćanje poduzetništva kao društvene, nacionalne, gospodarske i odgojno-obrazovne vrijednosti. 

Kroz 5 modula start-up edukacije polaznike će voditi vrhunski stručnjaci na poduzetničkoj sceni, uz mogućnost predstavljanja vlastite ideje pred žirijem i potencijalnim investitorima, a glavna nagrada  može poslužiti kao odskočna daska za  ulazak u svijet poduzetništva i pokretanja vlastitog startup-a.

Prijava studenata moguća je od  31.3. do 20.4.2023. na mail: udrugamladih@effectus.com.hr

Radionice se održavaju  petkom od 17:00 do 20:00 sati, na EFFECTUS veleučilištu, Trg J. F. Kennedyja 2, Zagreb.

Radionice drže renomirani nastavnici i predavači na visokoškolskim i poslovnim programima, konzultanti i coachevi: izv. prof. dr. sc. Robert Kopal, Darija Korkut, Ratka Jurković, dr. sc. Sanja Gutić Martinčić, Natalija Smrtić, Domagoj Poljak, Marko Hrnjak, Sanja Ljubičić, Marina Dražić, Ivan Krešimir Tomić i Ariana Vela. 

Za sva pitanja slobodno se obratite voditeljici poduzetničkog inkubatora i projekta „Lansirajmo ideju!“ Gordani Schramadei na broj mobitela 099 351 2277. 

Prijavi se i stekni nezaboravno iskustvo! Upoznaj istomišljenike, nauči nove stvari i zabavi se!
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica