Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.EFFECTUS PODUZETNIČKI INKUBATOR - prijava na projekt "LANSIRAJMO IDEJU!"

Effectus udruga poziva studente da se prijave na projekt „Lansirajmo ideju!“ u sklopu EFFECTUS PODUZETNIČKOG INKUBATORA.

•          Udruga poziva studente da besplatno sudjeluju na natjecanju „Lansirajmo ideju!“ u okviru projekta  EFFECTUS PODUZETNIČKI INKUBATOR
•          Prijavi se do 20.travnja za start-up edukaciju koje se održava od 21. travnja do 26. lipnja
•          U projekt se mogu uključiti studenti svih fakulteta, bez obzira na struku i smjer
•          Polaznici će razvijati vještine 21. stoljeća poput kreativnosti, kritičkog mišljenja, inovativnosti i rješavanje kompleksnih problema, a naučit će izraditi vlastiti poslovni plan
•          Završno natjecanje, pitchanje poslovnih ideja i podjela nagrada održat će se 30.06. pred renomiranim članovima žirija
•          Lansiraj svoju ideju i zakorači u svijet poduzetništva!

Udruga EFFECTUS udruga mladih kreće u organizaciju 2. izdanja projekta "Lansirajmo ideju!" u sklopu  EFFECTUS PODUZETNIČKOG INKUBATORA.

Vizija poduzetničkog inkubatora je u konačnici vidjeti naše studente i kao pokretače vlastitih uspješnih brzorastućih tvrtki, a sve to s ciljem doprinosa razvoju poduzetništva, ubrzanju gospodarskog razvoja i iskorištavanja ogromnog potencijala koji proizlazi iz najvrednijeg resursa – znanja.

Cilj je mladima osigurati snalaženje u uvjetima velikih promjena i brzih tranzicija, a pritom razvijati njihov pun potencijal i talente koji trebaju biti aktivirani dok su mladi, bez odlaganja za buduća vremena.

Brojna istraživanja ukazuju da bi se poduzetništvo trebalo uvesti u svaki segment obrazovanja, bez obzira o kojem polju znanosti se odnosi.

 Visoka učilišta kao mjesto susreta znanja i ekspertize s jedne strane, te proaktivnosti, inovacija i ideja s druge strane predstavljaju glavne nositelje razvoja i unaprjeđenja osobnih, obrazovnih, društvenih, građanskih i profesionalnih kompetencija.

Start-up edukacija za poduzetništvo kao jedinstveni koncept u trajanju od 3 mjeseca pokrit će svu širinu znanja i vještina  koje svaki poduzetnik mora imati da bi pokrenuo svoj start-up i stvorio uspješnu tvrtku.

Kako pristupati razvijanju vlastite poslovne ideje i business-plana, kako ideju uskladiti sa zakonom, koju poslovnu strategiju primijeniti, kako upravljati ljudskim potencijalima, kako koristiti marketing i marketinške tehnike te tehnike i vještine analitičkog menadžmenta u poslovnom okruženju, kako izraditi financijski okvir poduzetničkog pothvata, kako napraviti plan investicijskog projekta i plan povrata investicija, neke su od tema i alata koje će polaznici odslušati i usvojiti na radionicama.

Polaznici će naučiti sve o „lean“ konceptu, start-up mindsetu, skalabilnosti poslovanja, metodama validacije poslovnih ideja, kreiranju „unique sales propositiona“, strukturiranje go-to -market modela, razvoju prezentacijskih, komunikacijskih  i prodajnih vještina, izradi pitcha, definiranju MVP-a, te pripremi za financiranje projekata.

Cilj iza EPI-ja jest naučiti mlade kako pokretati uspješne i brzorastuće tvrtke te razmišljati kreativno i poduzetnički. Riječ je o vještinama koje ne steknu svi tijekom obrazovanja, a istinsko zaživljavanje poduzetništva podrazumijeva sustavan pristup razvoju niza sposobnosti – stvaralaštva, samostalnosti, kritičnosti, inovativnosti, inicijativnosti, sposobnosti razumnog preuzimanja rizika, organizacijskih sposobnosti, sposobnosti vođenja i upravljanja, suradničkih vještina i drugih osobina.

Pokretanje studentskog EFFECTUS-ovog poduzetničkog inkubatora – EPI predstavlja primjer modela razvoja i promocije obrazovanja za poduzetništvo a prepoznat je kao jedan  od ključnih ciljeva politika Europske unije.

U projekt se mogu uključiti studenti svih fakulteta, bez obzira na struku i smjer, besplatno učiti o kreativnosti, kritičkom promišljanju i inovacijama razvijajući pritom vlastite potencijale, a znanja primijeniti kroz osmišljavanje ideja i projekata koji stvaraju novu vrijednost.

Ciljevi natjecanja „Lansirajmo ideju!“ jesu sljedeći:

-    edukacija o poduzetništvu i poduzetničkom učenju
-    prepoznavanje potreba razvoja poduzetničkih kompetencija kod mladih te usvajanja istih
-    povećanje interesa za osposobljavanje i usavršavanje za poduzetništvo kod studenata različitih fakulteta
-    pokretanje vlastitog start-upa
-    osposobljavanje  pojedinca da pretvara ideje u djela / projekt / posao
-    poticanje kreativnosti i inovativnosti
-    osposobljavanje  pojedinca za razumno preuzimanja rizika
-    osposobljavanje  pojedinca za planiranje, organiziranje te vođenja projekata
-    senzibiliziranje javnosti o poduzetništvu te razviti pozitivan stav prema cjeloživotnom učenju
-  prihvaćanje poduzetništva kao društvene, nacionalne, gospodarske i odgojno-obrazovne vrijednosti. 

Kroz 5 modula start-up edukacije polaznike će voditi vrhunski stručnjaci na poduzetničkoj sceni, uz mogućnost predstavljanja vlastite ideje pred žirijem i potencijalnim investitorima, a glavna nagrada  može poslužiti kao odskočna daska za  ulazak u svijet poduzetništva i pokretanja vlastitog startup-a.

Prijava studenata moguća je od  31.3. do 20.4.2023. na mail: udrugamladih@effectus.com.hr

Radionice se održavaju  petkom od 17:00 do 20:00 sati, na EFFECTUS veleučilištu, Trg J. F. Kennedyja 2, Zagreb.

Radionice drže renomirani nastavnici i predavači na visokoškolskim i poslovnim programima, konzultanti i coachevi: izv. prof. dr. sc. Robert Kopal, Darija Korkut, Ratka Jurković, dr. sc. Sanja Gutić Martinčić, Natalija Smrtić, Domagoj Poljak, Marko Hrnjak, Sanja Ljubičić, Marina Dražić, Ivan Krešimir Tomić i Ariana Vela. 

Za sva pitanja slobodno se obratite voditeljici poduzetničkog inkubatora i projekta „Lansirajmo ideju!“ Gordani Schramadei na broj mobitela 099 351 2277. 

Prijavi se i stekni nezaboravno iskustvo! Upoznaj istomišljenike, nauči nove stvari i zabavi se!
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica