Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



FSB, CRTA i BMW od sada zajedno u razvoju umjetne inteligencije

U četvrtak, 16. studenoga, BMW grupa i Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) te Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije (CRTA) održali su svečano predstavljanje početka suradnje na temu razvoja računalnih modela i modela umjetne inteligencije koji će koristiti za predikciju proizvodnje prototipnih baterijskih ćelija.

U sklopu potpisivanja ugovora, predstavnici BMW grupe održali su predavanje u prepunoj dvorani studenata FSB-a na temu ‘Proizvodni koraci, prikupljanje i analiza podataka u proizvodnji prototipnih baterijskih ćelija’. Gosti predavači bili su predstavnici Centra kompetencija za baterijske ćelije BMW grupe (Tvornica BCCC u Minhenu) g. Moritz Poremba, voditelj razvoja tehnologije baterijskih ćelija i recikliranja u BCCC-u te g. Ivan Rumenović, voditelj projekta za proizvodni logistički sustav naručivanja u BCCC-u te alumni FSB-a.

Predavanje je privuklo veliki interes studenata koji su imali priliku čuti najnovije informacije o proizvodnim procesima i inovacijama u području baterijskih tehnologija. Također, g. Poremba i g. Rumenović sudjelovali su na Career Speed Datingu održanom u sklopu Dana Fakulteta strojarstva i brodogradnje, gdje su razgovarali s studentima diplomskih studija FSB-a, pružajući im vrijedne uvide u industriju i stvaranje mogućnosti za buduću suradnju kroz praksu ili zaposlenje u BMW grupaciji te predstavili najnoviji električni BMW i5 na lokaciji, pružajući studentima uvid u vrhunsku tehnologiju i inovacije koje BMW grupa integrira u svoje proizvode.

Suradnja će se provoditi na razini FSB-a te u CRTA-i, a vodit će ju doc. dr. sc. Marko Švaco, voditelj CRTA-e i Katedre za autonomne sustave i računalnu inteligenciju FSB-a. Voditelj kooperacijskog projekta u tvrtci BMW bit ce g. Ivan Rumenović. Ova suradnja predstavlja sjajan primjer uspješne sinergije između akademske zajednice i industrije te obećava izvanredne rezultate daljnjem razvoju tehnoloških rješenja koja će oblikovati budućnost proizvodnje u automobilskoj industriji.

Više pročitajte u članku portala srednja.hr, članku Večernjeg lista, a vijest su prenijeli i N1 Televizija te Mreža TV.

https://www.vecernji.hr/zagreb/velik-uspjeh-fsb-a-zagrebacki-fakultet-sklopio-suradnju-s-njemackim-automobilskim-divom-1725865
 
https://www.srednja.hr/srednja-zajednica/zagrebacki-faks-sklopio-suradnju-s-bmw-om-od-sada-zajedno-sudjelujemo-u-razvoju-umjetne-inteligencije/ 

https://www.youtube.com/watch?v=ZYGEM_V2S20
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica