Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Vijesti
U ak.god. 2017./18. moguće je upisati sveučilišni izborni netehnički predmet "Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom". Uvjet za upis je poznavanje studenta s invaliditetom s istog studijskog programa i s iste studijske godine kojem je potrebna vršnjačka potpora te koji pristaje da mu student koji upisuje kolegij bude studet asistent. Zainteresirani studenti trebaju se javiti voditeljici Studentske službe, gđi. Andreji Eškić do 2. ožujka 2018. Opće informacije o uvjetima upisa i sadržaju kolegija možete vidjeti u prilogu.
U sklopu aktivnosti HRZZ projekta IP-2016-06-6696 'Numerički efikasni računalni algoritmi za ugradbene multi-fizikalne sustave u vektorskim prostorima i na mnogostrukostima', koji se izvodi na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, prof. dr. sc. Zdravko Terze održat će 21. veljače 2018. seminar 'Multibody System Dynamics in Fluid Flow: Geometric Mechanics Approach' na Sveučilištu u Milanu (Politecnico di Milano, Dipartimento di Scienze e Tecnologie Aerospaziali). Detalji su na linku u privitku.
Međunarodna znanstvena konferencija na temu internacionalizacije: „Internationalisation Enhancing Quality of Learning and Teaching
Slovenska agencija CMEPIUS poziva sve zainteresirane na sudjelovanje na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji na temu internacionalizacije: „Internationalisation Enhancing Quality of Learning and Teaching“. Konferencija će se održati 2. ožujka 2018. na Brdu pri Kranju, a detaljnije informacije možete pronaći na sljedećem linku.
Munich University of Applied Sciences (MUAS) organizira Fellowship Programme za akademsku godinu 2018./19.
Munich University of Applied Sciences (MUAS) organizira Fellowship Programme za akademsku godinu 2018./19. koji podupire posjet stranih stipendista u svrhu održavanja nastave u Münchenu na razdoblje od jednog semestra (3 do 5 mjeseci). Ove godine je poseban naglasak na prijave visokih i visoko kvalificiranih predavača sa stručnim znanjima iz područja strojarstva (Automotive Engineering, Aerospace Engineering). Rok za prijavu je 18. ožujka 2018., a detaljnije informacije možete pronaći na sljedećem linku.
Anamarija Marić: Obrana konačne teme doktorskog rada
U srijedu, 28. veljače 2018. godine u 10:30 sati u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1/III., održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Anamarije Marić, mag. ing. aeroing., pod naslovom: „The impact of personal attributes on increasing the success of complex projects/Povećanje uspješnosti složenih projekata unapređenjem ljudskog čimbenika“Studijski savjetnik je prof. dr.sc. Nedeljko Štefanić.
Iva Mikulić: Obrana konačne teme doktorskog rada
U srijedu, 28. veljače 2018. godine u 12:00 sati u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1/III., održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Ive Mikulić, mag. ing. mech.,  pod naslovom: „Novi model praćenja efikasnosti ljudskih faktora u procesima“. Studijski savjetnik je prof. dr.sc. Nedeljko Štefanić
Iako sam se i prije natjecao, triatlon sam ozbiljno počeo trenirati tek kad sam došao na fakultet. Učlanio sam se u klub, dobio trenera i shvatio da mi je to dobro i da me opušta, pa sad treniram svaki dan. Jednom prilikom, kad su se približavali ispiti iz terme, odlučio sam da nekih tjedan dana neću trenirati, da imam vremena za učenje. No ipak nisam mogel biti na miru! Shvatio sam, tih par sati za kojih nisam učio proveo sam u sobi, gledajući YouTube te sam se kasnije osjećao loše. Pa mogao sam tih par sati izaći, kretati se i otići na trening. Tako mi je trening već prerastao u potrebu, ne mogu samo tako prestati.
Katedra za toplinsku obradu i inženjerstvo površina traži osobu za rad na projektu
Katedra za toplinsku obradu i inženjerstvo površina traži univ.bacc.ing.mech. ili mag.ing.mech. za rad na projektu u trajanju od 3 godine. Zainteresirane molimo da se jave na Katedru ili voditelju Katedre prof. Matijeviću na bozidar.matijevic@fsb.hr.
Predaja završnih radova
Završni rad se predaje u petak 23. veljače 2018. u Referadu za završne i diplomske ispite u vremenu od 10 - 12 h. Završni rad se uvezuje spiralno u dva (studij strojarstva), odnosno tri primjerka (studij brodogradnje i zrakoplovstva), te u elektronskom obliku (na CD-u u PDF-u i predaje se u Knjižnicu FSB-a zajedno s izjavom o objavljivanju. Upute za knjižnicu možete naći na stranicama knjižnice FSB-a.

Prije predaje sve primjerke rada je potrebno urudžbirati (urudžbeni zapisnik, prva vrata pored porte). Rad u kojem je original zadatka se predaje mentoru, a kopiju, koja može biti crno-bijela, u Referadu za završne i diplomske ispite. Studenti zrakoplovstva i brodogradnje treći primjerak predaju tajnicama na Zavodima. Ukoliko na dan predaje rada nemate položene sve ispite obvezno se javiti u Referadu za završne i diplomske ispite radi dogovora. U bilo kojem trenutku se može odustati od obrane, ali o tome obvezno morate obavijestiti Referadu za završne i diplomske ispite.
Udruga VANG te poziva iskoristi priliku - usvoji nova znanja i vještine iz web novinarstva (06. do 09. ožujka 2018.)
Suvremena Informacijsko-komunikacijska tehnologija svakodnevno povezuje različite interesne skupine, osobito mlade. Istodobno u porastu je i razvoj građanskog novinarstva, osobito prisutan putem društvenih mreža. S ciljem kvalitetnog razvoja ovog oblika novinarstva ukazuje se potreba za stalnim praćenjem trendova u novinarstvu i razvojem medijske kulture kroz usvajanje suvremenih novinarskih znanja i vještina.
S ciljem razvoja kompetencija i kvalitetnog djelovanja kroz komunikacijske platforme, VANG ovog puta organizira radionicu WEB NOVINARSTVA, namjenjenu mladima, koji djeluju ili se žele aktivno baviti web novinarstvom.
Program je besplatan, a namijenjen je mladima /studentima i učenicima trećih četvrtih razreda /studentima i učenicima trećih četvrtih razreda / srednjoškolskih ustanova/ ali i onima kojima novinarstvo nije samo poziv, već područje interesa.
Prijave i upiti: vang@vang.hr
Fakultet strojarstva i brodogradnje, Centar za aditivne tehnologije i Centar za transfer tehnologije organiziranju edukaciju za studente o 3D ispisu s polimerima  u razdoblju od 26. 02. - 09.03. 2018. u trajanju od 32 sata. Polaznici će prema želji imati mogućnost proći kroz odgovarajuću provjeru znanja na kraju edukacije, a svi koji uspješno prođu provjeru znanja dobiti će potvrdu o stečenom znanju o FFF postupku 3D ispisa. Više informacija možete pronaći na linku  https://www.fsb.unizg.hr/ctt/ i u privitku.
Studenti kojima će na kraju zimskog ispitnog roka ostati neobranjen završni rad i jedan nepoloženi ispit, tijekom ljetnog semestra imaju mogućnost fakultativnog upisa i slušanja, odnosno polaganja predmeta koje svaki studij i smjer pojedinačno nude. Popis predmeta kao i naputak za studente završnog semestra preddiplomskih studija možete vidjeti u privitku. Za upis fakultativnih predmeta molimo da se javite na Studentsku referadu.
Svi studenti koji očekuju i planiraju izvršiti sve obveze preddiplomskog studija, uključujući i obranu završnog rada, te odmah provesti upis na diplomski studij, obvezno moraju izvršiti prijavu za razredbeni postupak u periodu od 19. do zaključno, 23. veljače 2018. U protivnom, a sukladno tekstu objavljenog natječaja, upis neće biti moguće provesti. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.
The ICRIC-2018 is a multi–disciplinary international conference on research, innovation and commercialization and will provide a forum for the exchange of latest technical information, the dissemination of the high-quality results on these issues, the presentation of the new developments and methodologies in these areas, and the debate and shaping of future directions and priorities for better industrial, environmental, energetic, and economic sustainability as well as sustainable development for global security. Flyer linkSubmission link. More in attachment ...
The four day affair at ICH2P-2018 (July 16-19, ZAGREB, Croatia) (ICRIC-2018 collocated), will feature Scientific and Professional conference along with Industry/Entrepreneur forum that discusses topics related to the broad areas that are extend beyond technical areas, to policy making, hydrogen infrastructure development, environmental concerns, regulatory actions, standards development, safety, storage, commercialization, education, training, and so forth. Therefore, papers on related topics are solicited from all relevant disciplinary areas, including new concepts, modeling, experiments, and simulations. For the conference we are inviting prospective authors to submit their papers related to the given topics through EasyChair system. More in attachment ...
U prilogu se nalazi poziv za XVI. navigacijski „Plov za čisti Jadran 2018." koji će se održati na ruti Rogoznica – Opat, otok Kornat – Zlarin, otok Zlarin – Rogoznica, u terminu od 20. do 22. travnja 2018. godine. Prijavu posade potrebno je poslati na e-mail: marino.grozdek@fsb.hr ili fax 01 6157 512. do petka, 6. travnja 2018. uz punu uplatu sudjelovanja. Kompletan poziv je u privitku.
Predsjednik organizacijskog odbora: Tonko Ćurko
Uvijek mi je osnova bila neka smjesa prirodnih, društvenih i humanističkih znanosti, preciznije: kako bi prirodne znanosti tu mogle nešto protumačiti, posebno matematika. Kada sam završio PMF, htio sam ostati na faksu. Moje je područje bila matematička logika, a svi ljudi iz matematičke logike bili su – na strojarstvu! To je bio profesor Devidé, ne znam jeste li čuli za njega, pisao je i haiku poeziju. On je zapravo završio građevinu i onda doktorirao matematičku logiku. Uveo je matematičku logiku u Hrvatsku, a onda su tu bili i njegovi prvi doktoranti Luka Krnić, pa Šeper… I tako sam bio na FSB-u 41 godinu. I nisam požalio, dapače. Mogu reći da sam lijepo prošao svoje godine na strojarstvu.
BEST Zagreb (EBEC Challenge)
Nakon niza uspješno organiziranih natjecanja, studentska udruga BEST Zagreb i ove vam godine donosi EBEC Challenge Zagreb 2018. Natjecanje ima dvije kategorije, Case Study i Team Design. Studenti se u četveročlanim timovima mogu prijaviti za jednu od kategorija te testirati kvalitetu svojih rješenja u odnosu na druge timove.
Case study je kategorija u kojoj tim rješava određeni teorijski zadatak usmjeren na tehnički problem ili na problem u upravljanju sustava. Team Design stavlja pred timove zadatak izrade fizičkih i praktičkih modela i maketa kako bi riješili određen inženjerski problem.
EBEC Challenge Zagreb 2018 održat će se 13. i 14. ožujka na FER-u, a prijaviti se možete u timovima od 4 osobe do ponoći 04.03.2018. na stranici: http://www.best.hr/ebec-challenge/prijava/.
Više informacija o samom natjecanju možete pročitati na web stranici: http://www.best.hr/ebec-challenge/ i na Facebook stranici: https://www.facebook.com/ebeczagreb/.
Okupi tim i prihvati izazov. Put na EBEC Challenge Balkan u Nišu te čeka!
Dana 13. veljače 2018. godine studenti i nastavnici smjera Mehatronika i robotika posjetili su Međunarodni sajam automatike, robotike i mehatronike – IFAM u Ljubljani, Slovenija. Prijevoz i ulaznice za sajam osigurala je tvrtka Krovel d.o.o. (ekskluzivni distributer opreme Beckhoff Automation za Hrvatsku) kojoj zahvaljujemo na višegodišnjoj organizaciji ove stručne ekskurzije. U privitku je nekoliko fotografija sa sajma.
Prof. dr. sc. Željko Šitum
Novosti
Ostale kategorije

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940