Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19
Aktualno


Natječaj za upis izbornog kolegija European Global Product Realization - EGPR u ljetnom semestru akademske godine 2020/21
Pozivaju se studenti zainteresirani za nastavu u međunarodnom okruženju i razvoj novih proizvoda da se prijave na natječaj za upis EGPR kolegija. EGPR je međunarodni kolegij na engleskom jeziku koji se izvodi u suradnji sa sveučilištima u Ljubljani, Beču i Milanu istovremenom videokonferencijskom nastavom te uz sudjelovanje industrijskog partnera. Tijekom kolegija studenti u međunarodnim timovima sudjeluju u razvoju koncepta te konstruiranju globalnog proizvoda za industrijskog partnera. Ovogodišnji industrijski partner je Siemens Mobility Austria GmbH.

Tijekom nastave, od sredine veljače do lipnja 2021. godine, međunarodni, multidisciplinarni timovi studenata će koncipirati, oblikovati i detaljirati tehničko rješenje za navedeni zadatak. Ovogodišnji zadatak je razvoj fleksibilnih elemenata unutrašnjosti vagona podzemne željeznice nove generacije koji će omogućiti prilagodbu ovisno o promjenjivom broju putnika.

Inicijalno će studenti sudjelovati na uvodnoj virtualnoj radionici (22.2.-24.2.2021.) (zbog trenutnih epidemioloških preporuka) te će zatim ostatak semestra raditi u virtualnom okruženju sa studentima s preostala tri ugledna sveučilišta. Tijekom završne radionice, studenti će prezentirati razvijene koncepte te objasniti proces razvijanja koncepta. Prema trenutnom planu kolegija, završna radionica će se održati u prostorima industrijskog partnera Siemens Mobility Austria GmbH (Beč, Austrija), predvidivo u lipnju 2021.

EGPR kolegij upisuje se kao dva izborna tehnička kolegija (EGPR I i EGPR II) svaki s po 4 ECTS-a. Neovisno u kojem semestru formalno upisujete izborne tehničke, kolegij se predaje i izvodi samo u ljetnom semestru kao jedna cjelina.

Studenti motivirani za rad u međunarodnom okruženju i razvoj novih proizvoda mogu se javiti e-mailom na adresu neven.pavkovic@fsb.hr sa sljedećim podacima:
Ime i prezime, JMBAG, smjer studija, godina studiranja, prosjek ocjena, broj stečenih ECTS bodova, e-mail adresa. U predmetu (subject) poruke treba staviti natuknicu „EGPR – prijava“.

Prijave će se primati do 29.01.2021. godine. Broj studenata na kolegiju je ograničen te će se primiti najviše 10 studenata. Svi prijavljeni studenti bit će pozvani na sastanak prije početka nastave (prvi tjedan veljače).

Za daljnje detaljnije informacije možete kontaktirati prof. dr. Nevena Pavkovića (soba 303, III kat južne zgrade, neven.pavkovic@fsb.hr) ili doc. dr. Stanka Škeca (soba 309, III kat južne zgrade, stanko.skec@fsb.hr).

Cijeli kolegij se održava u okviru međunarodnog projekta ELPID zahvaljujući Agenciji za mobilnost i programe EU i ERAMUS+ programima.

Više informacija o EGPR kolegiju te vezanim ERASMUS+ projektima NARIP i ELPID možete pronaći na sljedećim stranicama:                
https://www.cadlab.fsb.hr/nastava/erasmus-plus-projekti/narip
http://narip.lecad.si/
http://www.elpid.org/
  • Podjeli
Objavljeno: 11. siječnja 2021.
u kategoriji FSB Obavijesti
Ostale vijesti iz kategorije
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102