Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19
Međunarodna suradnja

Dolazni strani studenti u ak. godini 2018./19.

U akademskoj godini 2018./19. FSB je ugostio ukupno 19 studenata. Preko Erasmus + programa njih petnaestero stiglo je iz Italije, Poljske, Njemačke, Ukrajine, Ujedinjenog Kraljevstva, Maroka i Koreje. Dok su putem bilateralnog sporazuma četiri studenta došla iz Brazila (Universidad de Sao Paolo).

            ERASMUS +          BILATERALNI SPORAZUMI                                                  
                     15                                       4    

U njihovoj mobilnosti, prati ih grupa studentske potpore „BUDIBUDDY@FSB“ koju čini desetak naših studenata.Tečaj hrvatskog jezika i kulture za dolazne strane studente 2017./18.

FSB je u ovom semestru spremno dočekao 17 studenata iz cijeloga svijeta. Preko Erasmus+ programa njih dvanaestero stiglo je iz Njemačke, Italije, Poljske i Češke Republike, dok je 5-ero studenata stiglo iz Brazila putem bilateralnog sporazuma. Za njih smo organizirali druženje s FSB „buddyjima“ i kratki tečaj hrvatskog jezika i kulture koji je održala prof. Zrinka Jelaska s Filozofskog fakulteta. Dobrodošlicu im je poželio FSB prodekan za nastavu, prof. Goran Đukić.

U njihovoj mobilnosti, prati ih grupa studentske potpore „BUDIBUDDY@FSB“ koju čini desetak naših studenata.

U akademskoj godini 2017./18. FSB je ugostio ukupno 28 studenata što je dvostruko veći broj u odnosu na prethodnu akademsku godinu.

Natječaj Erasmus+ studenti - studijski boravak SMS za programske zemlje (KA103) za 2018./19.


Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaj Erasmus+ studenti studijski boravak (SMS) za programske zemlje (KA103) za akademsku godinu 2018./19.
Rok  za  slanje  online  prijave  i  predaju  potpune  dokumentacije  ECTS  koordinatoru matičnog fakulteta je  15. veljače 2018. (12:00 sati u podne = vrijeme i datum primitka!). Nepotpune ili nepravovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Korisni linkovi i dokumenti:


Poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u projektu studentske potpore stranim dolaznim studentima – BUDIBUDDY@FSB


Pozivamo sve studente 2. i više godine zainteresirane za sudjelovanje u radu grupe studentske potpore BUDIBUDDY@FSB da se e-mail porukom jave ECTS koordinatoru, dr. sc. Draganu Žeželju (dzezelj@fsb.hr, mobilnost@fsb.hr), navedu svoje osnovne podatke (studij, godina studija, smjer, usmjerenje, ocjena iz engleskog/potvrde škole stranih jezika) te svojim riječima izraze motivaciju za rad u grupi. Posebno bismo pozvali naše veterane u mobilnosti koji bi svojim iskustvom mogli pomoći kako u organizaciji, tako i u prenošenju znanja mlađim kolegama.
Rok za dostavu prijava je 8. veljače 2018. godine.

Uvijeti za sudjelovanje u projektu studentske potpore stranim studentima - BUDIBUDDY@FSB

    
                   


Održane dvije tribine povodom objave Erasmus+ natječaja za mobilnost studenata 2018./19.

Povodom objave Natječaja održane su dvije tribine za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ KA103 programske zemlje 2018./19. Tribine je vodio ECTS koordinator izv. prof. dr. sc. Dragan Žeželj koji je okupljenim studentima prezentirao cjelokupan proces prijave na natječaj, ali i dao niz savjeta za sve studente koji razmišljaju o prijavi na mobilnost.

Sudjelovanje na jednoj od dvije studentske tribine je nužan preduvjet pri rangiranju prijavljenih studenata za mobilnost.

Poseban doprinos dali su dolazni studenti, Mona Morgenstern iz Njemačke (RWTH Aachen University) i Szymon Powroznik iz Poljske (AGH of Science and Technology, Krakow) koji su proveli zimski semestar na FSB-u u sklopu Erasmus+ programa. Oni su pripremili zanimljive prezentacije osvrnuvši se prvenstveno na sam proces odabira zemlje, fakulteta i izbor kolegija, te kako su provodili svoje slobodno vrijeme u Hrvatskoj, da bi završili s kratkim pregledom matičnog Sveučilišta s kojeg dolaze.

Na samom kraju prve tribine, naša studentica Doria Marciuš koja se nedavno vratila iz Glasgowa (University of Strathclyde, Škotska),  također je opisala svoje iskustvo s mobilnosti te podijelila mnoštvo korisnih savjeta. Na drugoj tribini ugostili smo kolegu Karla-Josipa Andrića koji je ljetni semestar ak. god 2016./17. proveo na Friedrich-Alexander-Universität Erlangen u Nürnbergu.

          
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102