Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



FSB predstavljen na Sajmu fakulteta Vukovarsko srijemske županije

U petak 15. ožujka 2024., u organizaciji POJ-a, predstavnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje na čelu s dr. sc. Danielom Pugarom prezentirali su studije i udruge Fakulteta učenicima završnih razreda na Sajmu fakulteta Vukovarsko srijemske županije održanom u Sportskoj dvorani Ekonomske i Trgovačke škole Ivana Domca u Vinkovcima.

Glavni organizator bila je Srednja strukovna škola Vinkovci, a ovakav događaj organiziran je po prvi puta. Cilj ovog događaja bio je okupiti što veći broj visokoobrazovnih ustanova na jednom mjestu kako bi učenicima iz cijele županije približili obrazovne mogućnosti te ih osnažili za donošenje uspješnog profesionalnog odabira. Na sajmu fakulteta sudjelovalo je 40 visokoškolskih ustanova iz cijele Hrvatske, dok su zainteresirani srednjoškolci pristizali iz cijele županije (Vukovar, Vinkovci, Ilok, Županja). Predstavljanje Fakulteta strojarstva i brodogradnje održano je u učionici škole u čak dva termina, prijepodnevnom i poslijepodnevnom.

Život na FSB-u, studijske programe, kao i razne druge aktivnosti učenicima i njihovim profesorima približili su studentica 3. godine studija Zrakoplovnog inženjerstva Petra Jurić, studentica 5. godine smjera Konstruiranje i razvoj proizvoda Karla Radić te student 2. godine studija Strojarstva David Grubeša. Svi navedeni studenti ujedno su i bivši učenici Vinkovačkih srednjih škola.

Na štandu FSB-a, osim veselih, nasmijanih i raspričanih studenata FSB-a, učenici su mogli vidjeti i model aviona projektiranog na natječaju AIAA s kojim su naši studenti osvojili prvo mjesto, te model profila za ispitivanje u aerotunelu. Uz to učenici su imali priliku putem prijenosnog računala kao interakcijskog sučelja komunicirati s PLEA virtualnim agentom. Osim prezentacije raznih zanimljivosti koje naš fakultet nudi učenici su mogli dobiti i sve potrebne informacije o fakultetu i čarima studiranja. Štand je posjetio i ravnatelj Srednje strukovne škole Vinkovci prof. Domagoj Bujadinović koji je izrazio veliku zahvalnost za naš odaziv.

Hvala Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci na pozivu i ovoj izvrsnoj prilici da se predstavimo učenicima cijele Vaše županije! Nadamo se da je ovo predstavljanje pomoglo učenicima u izboru Fakulteta te da ćemo ih vidjeti na upisima.

 
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica