Znanost i suradnja

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Znanost i suradnja

Znanost i suradnja

Fakultet strojarstva i brodogradnje je strateški posvećen povezivanju istraživačkog i nastavnog procesa u svrhu stvaranja inovativne i kreativne društvene elite, kao i kreiranju nove vrijednosti transferom rezultata istraživačkog rada za dobrobit gospodarstva. Fakultet stalno podiže razinu svojih istraživačkih rezultata, vidljivu kroz broj objavljenih radova u najkvalitetnijim časopisima, razmjer suradnje s privredom, te kroz broj istraživačkih projekata na kojima je predvodnik ili sudionik. Djelatnici Fakulteta tako sudjeluju na brojnim nacionalnim i međunarodnim istraživačkim projektima financiranim od Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ), Europske komisije (HORIZON), fonda Jedinstvo uz pomoć znanja (UKF), kao i brojnih drugih izvora. Popis završenih i tekućih projekata dostupan je u bazi projekata (projekti.fsb.hr). Pregled znanstvenih i stručnih radova obkavljenih u časopisima i zbornicima radova dostupan je na mrežnim stranicama Hrvatske znanstvene bibliografije (bib.irb.hr).

Djelatnici Fakulteta surađuju s gospodarstvom u raznim oblicima: kroz zajedničke razvojne projekte za industriju, davajući usluge visokotehnološkog savjetovanja te preko svojih 51 laboratorija. Smjernice za razvoj suradnje s gospodarstvom daje Gospodarsko vijeće Fakulteta strojarstva i brodogradnje (link na popis članova) koji čine reprezentativni predstavnici hrvatskog gospodarstva i tržišta rada iz područja strojarstva, brodogradnje i zrakoplovnog inženjerstva


Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica