Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Gimnazija Jurja Barakovića i Fakultet strojarstva i brodogradnje približili studije FSB-a učenicima zadarskih škola

Učenici Gimnazije Jurja Barakovića re drugih zadarskih srednjih škola u ponedjeljak 22. travnja u školi su imali priliku saznati čime se bavi moderni inženjer te čuti od svojih kolega studenata i doktoranada Zadrana kako je studirati na FSB-u i živjeti u Zagrebu, ali i u Šibeniku na studiju Energetska učinkovitost I obnovljivi izvori energije.

Izv. prof. dr. sc. Stanko Škec predvodio je tim te predstavio studije FSB-a kroz prezentaciju te cjelodnevno druženje s učenicima u predvorju škole. Studij Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori koji FSB provodi s FER-om u Šibeniku prezentirao je prof. dr. sc. Neven Duić.

Učenici su imali priliku vidjeti kako se VR tehnologija koristi u strojarstvu, čemu služi simulator valova u brodogradnji, kakve letjelice izrađuju budući inženjeri zrakoplovstva. Upoznali su robota penjača razvijenog na Fakultetu, vozili mobilnog robota i dron te naučili kako oni rade te na kojim principima se pišu algoritmi.

Poseban interes privukla je formula te priča studenata članova FSB Racing teama koji svake godine izrađuju sve bolji i kompleksniji bolid te ostvaruju uspjehe na Formula student natjecanjima.

Nadamo se da smo učenicima uspjeli približiti studije Strojarstvo, Brodogradnja, Zrakoplovno inženjerstvo i svemirska tehnika te Mehatronika i robotika na zanimljiv način te se veselimo vidjeti buduće studente na upisima!

Zahvaljujemo se ravnateljici Jeleni Marasović Štefančić i pedagoginji Karmen Krstić na suradnji i gostoprimstvu! Posebno nam je drago što smo imali priliku zainteresirati za znanost i inženjerstvo i malene vrtićarce koji su posjetili školu. Maturantima želimo puno sreće i lakoće u izbor studija i svog budućeg zanimanja!

Hvala svim predstavnicima FSB-a na sudjelovanju posebice Tomislavu Martincu, Milanu Vrdoljaku, Nevenu Duiću, Stanku Škecu, Igoru Karšaju, Tari Knežević, Luki Šiktar, Emilu Weigandu, Antoniu Mikuliću, Borku Baćac, Lorenzu Lisici, Petru Loniću i Luki Simić.
  • Podijeli
Ostale vijesti iz kategorije
3. svibnja 2024.
Maja Trstenjak, 

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica