Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Aktualno


Otvorene prijave za pohađanje novog izbornog netehničkog kolegija “Poslovne kompetencije”

Od ljetnog semestra 2021. na sva tri studija FSB-a nudi se izborni netehnički kolegij “Poslovne kompetencije”, nositeljica je doc. dr. sc. Tea Žakula. Predmet je prilika za sve one koji žele razvijati “meke vještine” (eng. soft skills) učeći od vrhunskih stručnjaka iz poslovnog sektora te ljudi s bogatim međunarodnim iskustvom.

Kolegij će obuhvatiti predavanja i praktičnu nastavu iz tri cjeline: komunikacijske vještine, pregovaračke vještine te vođenje projekata i projektnih timova. Detaljan popis tema dan je u opisu predmeta na ISVU. Razvoj poslovnih kompetencija je nužan korak u obrazovanju inženjera/ki koji će voditi organizacije i surađivati u interdisciplinarnim timovima.

Zbog naglaska predmeta na interaktivnom i praktičnom radu, isti će biti limitiran na 15 studenata diplomskog studija koji će biti odabrani na temelju motivacijskih pisama. Stoga se mole svi studenti diplomskog studija zainteresirani za pohađanje predmeta da svoju prijavu pošalju na mail tzakula@fsb.hr do 29. siječnja 2021. U prijavi molimo da priložite: a) motivacijsko pismo (minimalno 250 riječi), b) podatak o smjeru i godini studija, c) prosjek ocjena preddiplomskog te trenutni prosjek ocjena diplomskog studija. 

Pozvani predavači za ovu godinu su Mario Ančić, Vladimir Bosiljevac, Vladimir Ferdelji, Filip Tremac te Damir Vanđelić. U nastavku su njihove kratke biografije.

                                                                                                                  ***

Mario Ančić karijeru je započeo kao tenisač dosegnuvši ranking sedmog igrača svijeta. Nakon prekida teniske karijere odlazi na sveučilište Columbia u SAD-u, gdje završava postdiplomski studij. Radio je kao investicijski bankar na Wall Streetu, a danas radi u fondu One Equity Partners te je jedan od najzaslužnijih za investiciju u Infobip - prvu hrvatsku tvrtku vrijednosti veće od milijardu dolara.

Vladimir Bosiljevac predaje na sveučilištu Harvard od 2009. gdje je pokrenuo i drži kolegije iz financija o investicijama i akvizicijama, a za koje je dobio brojne nagrade. Osim toga radio je na brojnim projektima u financijskoj industriji u preko sedamdeset zemlja na šest kontinenata. Vladimir je završio diplomski studij na Sveučilištu u Zagrebu, a postdiplomski na Harvardu.

Vladimir Ferdelji je alumnus FSB-a, a 25 godina je bio predsjednik uprave zagrebačke tvrtke Elektro-Kontakt d.d. (danas E.G.O. Elektro-komponente d.o.o). Pod Ferdeljijevim vodstvom je tvrtka s 1500 radnika zadovoljavala 35% svjetskih potreba regulacijskih uređaja za električne štednjake te više od 90% proizvodnje izvozila u EU i SAD. Trenutno je nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Filip Tremac je alumnus FSB-a (cum laude), a odnedavno i jednog od najprestižnijih svjetskih MBA programa na London Business School-u. Trenutno je voditelj poslovnih operacija i strategije za Red Ventures u Ujedinjenom Kraljevstvu, a u karijeri je dosad radio za najveću svjetsku konzultantsku kuću McKinsey & Co, Google, te private equity i fondove rizičnog kapitala.

Damir Vanđelić jedan je od najistaknutijih hrvatskih menadžera i alumnus FSB-a (summa cum laude). Vodio je više od 200 važnih projekata u industriji, a od 2004. do 2016. je kao direktor investicija Adris grupe izravno upravljao investicijama ukupne vrijednosti veće od 4 milijarde kuna u 32 sestrinske firme. Trenutno obnaša funkciju ravnatelja Fonda za obnovu Zagreba i okolice od potresa.
  • Podijeli
Ostale vijesti iz kategorije
27. ožujka 2024.
Izidora Herold, 
20. ožujka 2024.
Damir Kačer, 
26. veljače 2024.
Jelena Bolkovac, 
26. siječnja 2024.
Jelena Bolkovac, 
8. svibnja 2023.
Jelena Bolkovac, 

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica