Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Aktualno


Humans of FSB: Lea Perković, studentica

Priča/Story: Ana Lipovac, Slika/Photo: Dominik Slipac
U tom trenutku, koji mi se činio kao vječnost, postojale su samo dvije mogućnosti: ili će prozvati moje ime ili će sav moj trud biti uzaludan. Neizvjesnosti je došao kraj kada sam čula svoje ime i postala Miss Beauty Hrvatske 2024. godine. Od malih nogu bila sam povezana s modelingom putem jedne agenciju, ali tijekom osnovne i srednje škole veći dio svog vremena posvetila sam treninzima plivanja i drugim športovima. Jednog dana kontaktirala me suorganizatorica Miss Beauty Zagreba i Zagrebačke županije te glavnog izbora za cijelu Hrvatsku. Smatrala sam da nemam što izgubiti i odlučila sam se prijaviti. Prošla sam casting i osvojila titulu prve pratilje na izboru za Miss Zagreba i Zagrebačke županije, što me plasiralo na nacionalni izbor, gdje sam osvojila sadašnju titulu. Pripreme za izbor bile su uzbudljive, ali i izazovne. Smršavjela sam deset kilograma, no sav trud se isplatio. Oduvijek sam voljela svijet ljepote, a posebnu strast gajila sam prema radu na noktima. Nakon srednje škole završila sam dvije edukacije za nokte i otvorila svoj salon. Posao mi je više hobi jer u njemu stvarno uživam. Uz to, bavim se i network marketingom.

Balansiranje fakultetskih obaveza i svijeta ljepote ponekad je izazovno, no ne mogu se odreći niti jednog. Oba moja posla su dosta fleksibilna, što mi daje prostora za dobru organizaciju vremena. Uglavnom sve ostalo podlažem predavanjima na faksu. Ljudi me često pitaju: "Kako povezuješ strojarstvo i svijet ljepote?" Upravo zbog te različitosti našla sam se na smjeru industrijskog inženjerstva i menadžmenta jer spaja sve moje interese. U budućnosti se vidim u strojarstvu, a beauty svijet uvijek će mi ostati drag srcu kao hobi kojemu se rado vraćam. Ono što sam kroz ovo iskustvo naučila jest da se cijeni različitost. U svijetu opsjednutom kalupima i nametnutim standardima ljepote, često zaboravljamo što se krije iza lijepog lica. Mislim da je upravo ta nepovezanost modelinga i FSB-a zaintrigirala ljude i pokazala da postoji više slojeva kod osobe. Kako piše u jednom članku: „Dvadesetjednogodišnjakinja iz Samobora, studentica Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, što je poprilično rijedak slučaj za natjecateljicu na izborima ljepote.” Ova neobična kombinacija pokazuje da ljepota nije samo u odjeći i šminki te da se stigma oko svijeta ljepote polako, ali sigurno iskorjenjuje. Kroz ovo iskustvo naučila sam da kada nešto radite iz srca, rezultati će uvijek doći. Najvažnije od svega, ne trebamo se bojati iskakati iz mase samo zato što društvo smatra da to nije uobičajeno. Upravo su različitost i autentičnost one kvalitete koje nas čine posebnima.

Lea Perković, studentica

Humans of FSB
  • Podijeli
Ostale vijesti iz kategorije
2. srpnja 2024.
Darija Sesar Petrić, 

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica