Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19
Početna
Katalog knjižnice
Produživanje knjiga online
Posjet veleposlanika Države Izrael Regionalnom centru izvrsnosti za robotske tehnologije (CRTA)
Fakultet strojarstva i brodogradnje danas je bio domaćin posjeta Veleposlanika Države Izrael, gospodina Ilana Mora. Veleposlanik Mor je uz domaćina prof. dr. sc. Bojana Jerbića voditelja Katedre za autonomne sustave i računalnu inteligenciju i voditelja CRTE te prof. dr. sc. Joška Parunova, prodekana za znanstveni rad i suradnju s gospodarstvom, prof. dr. sc. Ivicu Smojvera i dr. sc. Ankicu Kovač obišao Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije – CRTA.

Profesor Bojan Jerbić je uz detaljna pojašnjenja o radu i nastanku Centra proveo uvaženog gosta kroz razgledavanje istoga. Gospodin Veleposlanik imao je priliku saznati sve o programiranju industrijskih i kolaborativnih robota, robotskim operacijama mozga i interakciji s humanoidnim robotima. Veleposlanik Mor imao je također priliku zaigrati igru križić-kružić protiv robota.

Gospodin veleposlanik Mor iskazao je izniman interes za buduću suradnju po pitanju robotike i robotskih tehnologija između Države Izrael i Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije Fakulteta strojarstva i brodogradnje.
  • Podjeli
Objavljeno: 19. listopada 2021.
u kategoriji FSB Obavijesti
Ostale vijesti iz kategorije
Besplatna stručna radionica Projektiranje ugradbenog računalnog sustava
Posjet predsjednika RH Fakultetu strojarstva i brodogradnje
Klimaoprema - Natječaj za inovativnost
Natječaj za stipendije Grada Zagreba
VAŽNO: Izbor novih članova Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti
VAŽNO: Natječaj za dodjelu nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za 2021. godinu
Klimaoprema - Natječaj za inovativnost
Odluka o izdavanju potvrda s elektroničkim pečatom
Plan redovnih ispitnih rokova u ak.god. 2021./2022.